ایران پرسمان

آخرين مطالب

یک کشف جالب درباره شکل‌گیری حیات در سیارات دیگر! خردنامه

یک کشف جالب درباره شکل‌گیری حیات در سیارات دیگر!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - همشهری آنلاین / یک محقق روی قاره‌ها به عنوان یکی از ملزومات حیات روی سیاره زمین مطالعه کرده و عمر قاره‌ها در کیهان را تخمین زده است.
به نقل از ساینس الرت، روی زمین احتمالا قاره‌ها برای حفظ حیات ضروری هستند. قاره‌ها بالای گوشته چسبناک زمین شناور می‌شوند و گرمای هسته سیاره باعث می‌شود که گوشته جامد نشود و قاره‌ها در جای خود ثابت بمانند. 
هسته به دلیل وجود عناصر رادیواکتیو ناشی از برخورد ستاره‌های نوترونی داغ است. باید بتوان محاسبه کرد که اولین قاره‌ها چه زمانی در کیهان شکل گرفتند و این کاری است که جین گریوز استاد نجوم در دانشکده فیزیک و نجوم در دانشگاه کاردیف در ولز تصمیم به انجام آن گرفت. کار او بر شکل‌گیری سیاره و قابلیت سکونت و حیات متمرکز است.
تحقیقات جدید او در «Research Notes of the American Astronomical Society» منتشر شده است. عنوان آن یک سوال ساده است: اولین قاره‌های خارجی چه زمانی شکل گرفتند؟
هدف کار گریوز این است که به جستجوی سیارات قابل سکونت کمک کند. اگر قاره‌ها و تکتونیک صفحه‌ای برای حیات ضروری باشند، جست‌وجوی مکان‌های احتمالی سیارات سنگی می‌تواند با تمرکز بر قسمت‌های خاصی، موثرتر از پیش باشد. 
اول از همه، چرا قاره ها و تکتونیک صفحات مهم هستند؟ تکتونیک صفحه ممکن است مستقیما برای زندگی ضروری نباشد، اما با تعدیل دمای زمین، نقش مهمی در بقای موجودات زنده ایفا می‌کند. آن‌ها کمک می‌کنند گرما از هسته خارج شود و گرمای بیش از حد در هسته، مغناطیس کره محافظ زمین را مهار می‌کند.
آن‌ها همچنین به حفظ زمین در منطقه گلدیلاکس (Goldilocks) یا کمربند حیات کمک می‌کنند. با این حال، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که میلیاردها سال پیش، زمانی که حیات برای اولین بار ظاهر شد، تکتونیک صفحه‌ای چندان فعال نبود. بنابراین ممکن است آن‌ها برای شروع حیات ضروری نباشند، اما برای تداوم زندگی و به وجود آمدن موجودات پیچیده‌تری مانند انسان، احتمالا ضروری هستند.
بنابراین جستجو برای حیات و سیارات قابل سکونت باید به سمت سیارات سنگی با تکتونیک صفحه‌ای سوق داده شود. چیزی که ما واقعا می خواهیم پیدا کنیم سیاراتی دارای قاره هستند. سیارات دارای قاره می‌توانند زیست توده بیشتری را برای دوره‌های زمانی طولانی‌تری نسبت به سیارات بدون قاره پشتیبانی کنند و تکتونیک صفحه‌ای قاره‌ها را ایجاد می‌کند.
گریوز راهی برای ردیابی اینکه کدام سیارات ممکن است دارای قاره باشند، با ردیابی اینکه کدام سیارات ممکن است دارای تکتونیک صفحه باشند، پیدا کرده است. اگر هسته یک سیاره سنگی گرمای کافی تولید کند، احتمالا تکتونیک صفحه‌ای فعال وجود دارد، و ما می‌دانیم که چرا هسته زمین گرما تولید می‌کند. هسته شامل ایزوتوپ‌های رادیواکتیو اورانیوم 238، توریم 232 و پتاسیم 40 است. در طول بازه‌های زمانی زمین‌شناسی، این عناصر به عناصر دیگر تجزیه می‌شوند و گرما تولید می‌کنند. این عناصر فقط به صورت اتفاقی ظاهر نمی‌شوند. آن‌ها در ستارگان نوترونی و در انفجارهای ابرنواختری تشکیل می‌شوند.
جزئیات بسیار زیادی در همه این‌ها وجود دارد، و یک مطالعه نمی‌تواند همه آن را پوشش دهد. او می‌نویسد: « من یک روش اکتشافی برای سیارات فرضی زمین‌مانند ارائه می‌کنم که فراوانی فتوسفر آن‌ها امکان گرمایش پرتوزایی سیاره‌ای را فراهم می‌کند.»
پیوند بین ستارگان و سیاراتی که در اطراف آن‌ها شکل می‌گیرند در این امر نقش دارند. سیارات از سحابی خورشیدی تشکیل می‌شوند، همان ماده‌ای که ستاره از آن تشکیل می‌شود. بنابراین فراوانی عناصر شیمیایی مختلف در یک ستاره در سیاراتی که در اطراف آن‌ها تشکیل می‌شوند، نمود می‌یابد.
تکتونیک صفحه زمین حدود 3 میلیارد سال پیش یا حدود 9.5 میلیارد سال پس از پیدایش کیهان آغاز شد. در نمونه گریوز، اولین قاره‌ها 2 میلیارد سال قبل از زمین روی ستاره‌های صفحه نازک ظاهر شدند. ستارگان دارای دیسک ضخیم در کار او، سیارات سنگی با قاره‌هایی را تولید کردند که حتی زودتر ظاهر شدند: حدود 4 تا 5 میلیارد سال قبل از زمین.
او همچنین دریافت که در بیشتر سیارات، قاره‌ها کندتر از روی زمین شکل می‌گیرند. سیارات برای تشکیل قاره‌ها به مقدار مناسب گرما نیاز دارند و گرمای بیش از حد هم نامطلوب است. گریوز می‌نویسد که ستارگان با میزان فلز کمتر از خورشید ما ممکن است گزینه‌های خوبی برای جستجوی سیارات فراخورشیدی قابل سکونت دارای قاره باشند. چشم‌انداز برای یافتن سیاره‌های فراخورشیدی صخره‌ای دارای قاره، بسیار امیدوارکننده به نظر می‌رسد.
تحقیقات قبلی احتمال بیشتری را برای سیارات مشابه زمین با قاره‌ نشان می‌دهد که قاره‌های آن‌ها زودتر از زمین شکل گرفته‌اند، اما ما هنوز به اطلاعات زیادی در مورد سیارات فراخورشیدی، قابلیت سکونت، گرمایش رادیوژنیک، قاره‌ها و تکتونیک صفحات و صدها چیز دیگر نیاز داریم. نمی‌توانیم به طور قطعی بگوییم که در کجا یا در چه محیط‌های ژئوفیزیکی نشانه‌های حیات را خواهیم یافت. تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که روی زمین بیشتر مطالعه کنیم، تلسکوپ‌های قدرتمندتری بسازیم و صبور باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1043004/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماینده‌ای که می‌خواهد نایب رئیس مجلس شود

تصویر انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رئیس خدمه‌ی آستان قدس رضوی

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

روستای رویایی استخرگاه در گیلان

روش کار شگفت‌انگیز ربات کاشی‌کار

از علی(ع) دل‌سوزتر نیست!

عبور کلاغ با فرهنگ از خط عابر پیاده!

شاگردان هدایت به بیان آیت الله جوادی آملی

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

جزیره ای عجیب به نام پیاز در ژاپن!

لحظه ثبت شده با دوربین مخفی از زایمان سنجاب

آتش‌سوزی‌ گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

هیأت پارلمانی ایران وارد جاکارتا شد/ قالیباف سه‌شنبه به اندونزی می‌رود

خاطره تلخ وزیر بهداشت دولت سیزدهم از حادثه درگذشت شهید رئیسی

دن شاپیرو، سفیر سابق امریکا در اسرائیل: توافق موقت میان ایران و آمریکا، «کم در برابر کم» خواهد بود

قالیباف: باید کارآمدی دین را به پشتوانه حوزه‌های علمیه به اثبات رساند

قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد؛ آن‌ها می‌توانند به توافق دست پیدا کنند

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان