تشخیص دقیق مالاریا با تلفیق هوش مصنوعی و میکروسکوپ
خردنامه
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - آنا / محققان بهتازگی با تلفیق هوش مصنوعی و میکروسکوپ موفق به ابداع روشی جدید برای تشخیص سریع و دقیق مالاریا شدند.
تیمی از محققان در هندوستان تحت نظارت پرافولا کومار ناندا، یک میکروسکوپ مجهز به هوش مصنوعی ساختهاند که برای تشخیص سریع مالاریا استفاده میشود.
گفته میشود این اولین میکروسکوپ مجهز به هوش مصنوعی است که بهصورت آزمایشی در بیمارستان نصب شده است. اگرچه این میکروسکوپ هنوز عملیاتی نشده است؛ اما محققان در حال مطالعه آن با نزدیک به 200 نمونه از آزمایش خون مربوط به مالاریا هستند و پس از این دوره آزمایشی عملیات اصلی شروع خواهد شد
نتایج آزمایش مالاریا با کمک این میکروسکوپ در عرض یک ثانیه مشخص خواهد شد و هوش مصنوعی مورد استفاده در این میکروسکوپ میتواند مالاریا را با دقت بالینی تشخیص دهد. قابل ذکر است نحوه تشخیص بیماری توسط سیستم تهیهشده بر اساس شناسایی پلاسمودیوم که مسئول بروز مالاریا است، قرار دارد.
سامانه هوش مصنوعی مورد استفاده در این میکروسکوپ توسط مجموعه Bombay IIT طراحی و ساخته شده و در ادامه یک استارتآپ با حمایت IIT Bombay آن را توسعه داده و به بازار عرضه کرد.
گفتنی است در سالهای گذشته بیش از 40 هزار مورد مالاریا در این منطقه گزارش میشد، اما در سال گذشته به دلیل مداخلات هدفمند و آگاهی عمومی، تعداد موارد بهشدت کاهش یافته است و تنها 4 هزار و 816 مورد در سال 2022 گزارش شده است.
محققان امیدوارند با استفاده از این میکروسکوپ مجهز به هوش مصنوعی، قادر به تشخیص بسیار سریع موارد مشکوک و جلوگیری از انتقال و شیوع بیماری باشند.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1043029/