ایران پرسمان

آخرين مطالب

سیاست جدید تهران در جزایر سه‌گانه ایرانی تحلیل روز

سیاست جدید تهران در جزایر سه‌گانه ایرانی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مقامات ایرانی ماه‌هاست که درباره برنامه‌هایی برای افزایش تعداد ساکنان ایرانی در جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، که در مرکز اختلاف چند دهه‌ای با همسایه جنوبی ایران، امارات متحده عربی است، بحث کرده‌اند.
 ایران در حال اجرای طرح‌هایی برای افزایش جمعیت جزایر سه‌گانه در تنگه استراتژیک هرمز است.
به نوشته الجزیره، مقامات ایرانی ماه‌هاست که درباره برنامه‌هایی برای افزایش تعداد ساکنان ایرانی در جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، که در مرکز اختلاف چند دهه‌ای با همسایه جنوبی ایران، امارات متحده عربی است، بحث کرده‌اند.
ایران چگونه جمعیت جزایر را افزایش خواهد داد؟
برای نمونه، دولت قصد دارد به ایرانیانی که قصد نقل مکان به آنجا را دارند، قطعه زمین رایگانی به مساحت 300 متر مربع ارائه دهد. علاوه بر این، به آن‌ها وام‌هایی برای ساخت خانه، به عنوان بخشی از طرح ملی مسکن، ارائه می‌شود.
دولت همچنین این جزایر را از شرطی که در سایر نقاط کشور اعمال می‌شود مستثنی می‌کند. بر اساس این شرط، متقاضیان نباید از زمان انقلاب از هیچ گونه تسهیلات مسکن دولتی استفاده کرده باشند و نباید خانه دیگری به نام خود داشته باشند.
بنابراین اکنون، متقاضیان می‌توانند در صورت متعهد شدن به زندگی در جزایر سه‌گانه، در کنار چندین جزیره دیگر در همان آب‌ها، شروع به ساختن خانه کنند.
چند نفر ممکن است به جزایر کوچک نقل مکان کنند؟
علاوه بر جذابیت این طرح به عنوان گزینه‌ای برای زندگی با زمین رایگان، خانواده‌ها ممکن است با بخشنامه‌ای که در اوایل ماه اوت صادر شد وسوسه شوند؛ مبنی بر این که اگر خانواده‌ای متعهد به زندگی در یک جزیره به مدت 12 سال شود، یک مرد از آن خانواده از خدمت اجباری سربازی معاف می‌شود.
حسین دستوری زاده، یکی از مقامات ارشد پلیس در استان هرمزگان، اوایل ماه جاری به رسانه‌های محلی گفت، خانواده‌هایی که متعهد به حضور طولانی مدت در جزایر باشند، مشمول معافیت سربازی برای پدر یا یکی از پسران خواهند شد.
به گفته رسانه‌های محلی، ابوموسی، که بزرگترین جزیره از سه جزیره مورد مناقشه است، وسعتی در حدود 25 کیلومتر مربع دارد و تخمین‌زده می‌شود که 520،000 قطعه مسکونی مشخص شده و به متقاضیان واجد شرایط اختصاص یابد.
با در نظر گرفتن متوسط 3.3 نفری خانواده‌های ایرانی، جمعیت جزیره به طور بالقوه می‌تواند به 1.7 میلیون نفر افزایش یابد که بسیار بیشتر از چند هزار نفری است که در حال حاضر در آنجا زندگی می‌کنند.

ایران پرسمان


چرا جزایر مهم هستند؟
ابوموسی تقریباً در 75 کیلومتری از ساحل ایران واقع شده است و به همراه سایر جزایر نزدیک آن، برای دفاع دریایی کشور در تنگه شلوغ هرمز که نفتکش‌ها و کشتی‌های جنگی از آنجا عبور و مرور می‌کنند، حیاتی تلقی می‌شود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش ایران در ابوموسی و دیگر جزایر حضور دارند، اما اطلاعات دقیقی در مورد تعداد نیروهای آن‌ها در این منطقه در دسترس نیست.
علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اوایل سال جاری به رسانه‌ها گفته بود که رهبری شخصاً دستور داده‌اند که برای افزایش جمعیت جزایر به عنوان ابزاری برای افزایش امنیت آن‌ها تلاش شود. او گفته وقتی مقام اول کشور می‌گوید ما باید مکان را برای زندگی مردم آماده کنیم، به این معنی است که ما برای تامین امنیت منطقه به مردم متکی هستیم.
ادعای امارات در مورد جزایر چیست؟
اوایل این هفته، علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد سیاست خارجی رهبر انقلاب اسلامی، به الجزیره گفت که اگر امارات به ادعای حاکمیت بر جزایر ادامه دهد، خطر «بی‌ثبات کردن امنیت منطقه» را در پی خواهد داشت.
این سه جزیره مورد مناقشه از سال 1350 تحت مالکیت ایران بوده است، زمانی که دولت وقت ایران نیروی دریایی را به دنبال عقب نشینی نیروهای بریتانیایی به آن‌جا اعزام کرد. رهبران اماراتی از آن زمان مدعی مالکیت این جزایر هستند و سایر کشورهای عربی از ادعای آن‌ها حمایت می‌کنند. ایران قویا این ادعا را رد کرده و گفته است که هیچ مذاکره‌ای بر سر مالکیت آن‌ها نخواهد داشت.
چین و روسیه در سال گذشته بیانیه‌های مشترک جداگانه‌ای را با شورای همکاری خلیج فارس امضا کرده‌اند که حق ایران را بر این جزایر به چالش می‌کشید.
این دو کشور تلاش کرده بودند روابط نزدیک خود را با تهران نیز حفظ کنند، اما در واکنش به این اظهارات، ایران در اقدامی نادر، نمایندگان آن‌ها را برای ابراز نارضایتی به تهران احضار کرد.
در ماه اوت نیز، ایران در این جزایر مجموعه‌ای از رزمایش‌های نظامی را با استفاده از هواپیما، موشک، خودرو و نیروی پیاده برای نشان دادن آمادگی خود برای دفاع از خاک خود، آغاز کرد.
سپاه پاسداران در آن زمان اعلام کرد که سامانه‌های دفاع موشکی و تسلیحات ضدهوایی را در جزایر مستقر کرده و یک شناور جدید مجهز به موشک‌هایی با برد تا 600 کیلومتر را به نمایش گذاشت.
سردار تنگسیری گفت: «جزایر خلیج فارس افتخار ملت بزرگ ایران اسلامی هستند و ما به عنوان فرزندان این ملت شجاع موظفیم از ناموس خود دفاع کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1043238/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تداوم افت قیمت‌ سکه و طلا؛ دلار در جا زد

رئیس بانک مرکزی: تورم نقطه به نقطه پایان سال 1403 به 39.7 درصد رسید

شمال تهران قطعی برق کمتر است؟

ساحل استراحتگاه خدایان در کاپو واتیکانو، ایتالیا

بالوا بالا در لبنان

میمون‌های بازیگوش در بانوج گردشگران را سرگرم کردند

ابرنواخترهای آینده؛ کدام ستاره‌ها ممکن است به‌زودی منفجر شوند؟

چرا وضعیت آلرژی بدتر شده است؟

عراقچی وارد ابوظبی شد

آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران وضع کرد

گروسی: بازرسی‌ها از ایران هرگز قطع نشده است

هشدار وزارت بهداشت غزه نسبت به فروپاشی کامل نظام درمانی

تل اویو: در ازای آزادی «الکساندر»، هیچ کس را آزاد نخواهیم کرد

گانتس: کابینه نتانیاهو شایستگی باقی ماندن در قدرت را ندارد

پیشگیری از هیروشیمای دوم

افشا یا افترا؟ ادعای رشوه گرفتن نمایندگان از وزرای در حال استیضاح

طغیان دوباره کرونا؛ ارمغان نوروزی مسافران برگشته از آمریکا، کانادا و استرالیا

تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟

رقم عجیب دزدی برق در کشور، 3 هزار مگاوات انشعاب غیرمجاز

چگونه از صندوق‌های طلا در بورس طلا بخریم؟

تنها اپلیکیشن ایرانی که هر روز 100 میلیون جایزه می‌دهد

فرزین: هر ایرانی 10 حساب بانکی دارد

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

تبلیغ شرکت 3M واسه شیشه های ضد گلولش در سال 2005

محله ساحلی پورتو مادرو در آرژانتین

خون زیر میکروسکوپ

بال های زیبای این پرنده را ببینید

شعرخوانی از سعدی و مولوی توسط رئیس‌جمهور

مالکی: نظر ایران خویشتن‌داری هند و پاکستان برای حفظ امنیت منطقه است

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر

ترامپ: ایران باهوش در حال مذاکره است

ترامپ: حوثی‌ها به کشتی‌های آمریکایی حمله نخواهند کرد

نتانیاهو با ترامپ گفت‌وگو کرد

ترامپ: شاید این هفته با شی گفتگو کنم

مخالفت چین با امنیت‌زدگی و اجبار امنیتی

گفت‌وگوی فرماندهان نظامی هند و پاکستان در پی آتش‌بس

دشواری مذاکرات و نیاز به ابتکارات تازه

مرغ‌های تخم‌گذار به بحران خوردند

لایحه «مبارزه با اخلالگران اقتصادی» تصویب شد

آیا کولر گازی موتور بزرگ گری از دیگر برندها بهتر است؟

آماری عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور

بچه گربه های پالاس شبیه ابرهای بدخلق کوچک اند

نمایی از شکوفه های گیلاس در ژاپن

فیلمی تکان‌دهنده از نبرد سلطان جنگل با مار کبری آفریقایی؛ مرگ دردناک شیر را ببینید!

افشای دروغ ضد انقلاب درباره شکنجه یک زندانی سابق

عارف: هنوز آن‌گونه که می‌خواهیم نمی‌توانیم پاسخگوی معیشت مردم باشیم

جوادی حصار با اشاره به دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا: توافق در دسترس است

غزه شاهد بدترین بحران‌ غذایی در جهان و رنجی غیرقابل توصیف

درخواست کمیسیون اروپا برای تقویت همکاری تسلیحاتی با اوکراین

آغاز مذاکرات حماس و رژیم صهیونیستی پس از آزادی اسیر آمریکایی صهیونیستی