ایران پرسمان

آخرين مطالب

تلاش برای افزایش مشارکت‌های مردمی در مدیریت بحران شهرداری تهران

تلاش برای افزایش مشارکت‌های مردمی در مدیریت بحران
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دومین جلسه کارگروه مشارکت اجتماعی ستاد مدیریت بحران شهر تهران با هدف بررسی نقش سمن‌ها و افزایش مشارکت مردمی در حوادث برگزار شد.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این جلسه که با حضور علی نصیری رئیس این سازمان، احمد علوی رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی شورای اسلامی شهر تهران، محسن ولیئی معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، مهدی امیری مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران، شاهین مظفری معاون بازیابی، توانمندسازی و مشارکت جامعه محور سازمان و جمع دیگری از نمایندگان سازمان‌های تخصصی و نمایندگان گروه‌های مردمی و سمن‌های مدیریت بحران برگزار شد، علی نصیری رئیس سازمان با اشاره به تحولات رخ داده در این دوره از فعالیت مدیریت شهری برای افزایش مشارکت شهروندان، به بررسی نظام مدیریت بحران در تهران پرداخت و با بیان این که این نظام غیر متمرکز با حضور 100 دستگاه در قالب 15 کارگروه فعال است، به ارائه گزارشی از عملکرد سازمان پرداخت و با اشاره به مخاطراتی که شهر تهران را تهدید می‌کند از سیل، زلزله، طوفان، آتش‌سوزی، مواد خطرناک، تهدیدات بیولوژیک، تغییرات آب و هوایی، فرونشست زمین، فروریزش ساختمان‌ها و تجمعات انبوه به عنوان بخشی از مخاطرات عمده پایتخت نام برد.
نصیری در ادامه به تشریح سیمای تهران پس از زلزله احتمالی پرداخت و از آتش‌سوزی گسترده، هجوم شهروندان، آبگرفتگی، واژگونی تانکرهای سوخت، قطع شبکه‌های ارتباطی، مسدود شدن راه‌های مواصلاتی، اختلال در امدادرسانی و تخریب برخی مراکز درمانی یه عنوان بخشی از آسیب‌های احتمالی در صورت رخداد یک زلزله بزرگ نام برد که باید برای هر کدام برنامه‌ریزی داشت.
بنابراین گزارش اقدامات انجام گرفته در مقابله با کرونا، راهبرد پیشگیری و راه اندازی قرارگاه ایمنی کالبدی، مدیریت گودهای رها شده، ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه، ارتقای ایمنی مراکز سلامت، توسعه شبکه شتابنگاری و لرزه‌نگاری، مدیریت خطر سیل با هدف توسعه و ارتقای سامانه پیش‌بینی، مدیریت مخاطرات هواشناختی، تکمیل ساخت و ارتقای پایگاه‌های پشتیبانی، موضوع HSE و ایمنی‌های خرد، موضوعات پدافند غیرعامل، اتصال بیمارستان‌های منتخب به خطوط مترو، امور پدافند کالبدی،برگزاری تمرین اسکان اضطراری با حضور 3300 نفر و حضور 50 دستگاه، برگزاری تمرین امداد هوایی، برگزاری 707 تمرین در کل شهر، برگزاری تمرین دور میزی با حضور نمایندگان استان‌های معین و مناطق، بروزرسانی دستورالعمل استان‌های معین، راه‌اندازی مخازن آب اضطراری، شبکه ارتباطات پایدار و تلاش برای تکمیل دکل‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی، برگزاری نخستین دوره آموزشی مهارت‌آموزی بقا در شرایط سخت و تمرین سیل در فشافویه، برگزاری کارگاه معرفی سامانه هشدار سریع، پویش آموزش همگانی شهر آماده، فعالیت‌های داوطلبان واکنش اضطراری محلات، مدارس ایمن و آماده، و فرهنگ‌سازی بحران موضوعات دیگری بود که در گزارش رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به آنها اشاره و در مورد بخش‌های مختلف آنها توضیحاتی ارائه شد.
نصیری همچنین بر نقش وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم در مشارکت‌های مردمی در بحران و آموزش شهروندان تاکید کرد و با اشاره به بندهای قانونی در این مورد بر لزوم پیگیری در این زمینه برای تحول در آموزش شهروندی تاکید کرد.
مدیریت خطر تجمعات انبوه، حضور میدانی در حوادث، سازماندهی گروه‌های مردمی، بازتوانی پس از بحران، برگزاری کمیته تخصصی مسئولیت اجتماعی و خیرین در حوزه مدیریت بحران موضوعات دیگری بود که به آنها اشاره شد.
در ادامه این جلسه محسن ولیئ معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور گفت: تا کنون سه جلسه این کارگروه برگزار شده است و در ارزیابی عملکرد موفق بوده است. یکی از دغدغه‌های اصلی ما چگونگی مشارکت مردمی است چون تعدد مراکز تصمیم‌گیری در مدیریت بحران باعث شده تا علیرغم همه تلاش‌ها در تهران هنوز یک مدل مشترک مشخص شکل نگرفته است.
وی افزود: از 200 هزار تشکل مردم‌نهاد در کشور ، تنها نزدیک به 12 گروه به صورت تخصصی در حوزه مدیریت بحران فعالیت می‌کنند که از نظر موضوعی، کمترین تعداد است و باید برای افزایش این گروه ها تلاش کرد .
وی گفت : گروه‌های دوام یکی از اشکال زیبای مشارکت مردمی در مدیریت بحران هستند اما این الگو در تمام کشور گسترش نیافته و جا نیفتاده است که باید در این حوزه کار کرد و با استفاده از ظرفیت دیگر دستگاه‌ها در این زمینه اقدام کرد.
معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی یادآور شد : این گروه‌ها ظرفیت خوبی برای آموزش‌پذیری، مداخله در بحران و کنترل بحران هستند که با هماهنگی بیشتر ‌ اقدامات بهتری می‌توان در این زمینه انجام داد.
وی گفت: باید دید که نقش کارگروه در استفاده از «آیین نامه سازماندهی و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردمی، داوطلبان و بخش خصوصی در مدیریت بحران» که دولت برای ما ایجاد کرده، چیست و چگونه باید این گروه ها را سطح‌بندی کرد. اگر محور کار ما آیین نامه تشکل‌ها باشد پیشرفت زیادی خواهیم داشت.
وی در ادامه یادآور شد: روز 14 آذرماه روز داوطلب است و جا دارد در این روز از تعدادی از افراد داوطلب تقدیر شود تا برای افزایش مشارکت اجتماعی الگونمایی ایجاد شود.
ولیئی در ادامه بر لزوم بررسی راه‌های افزایش مشارکت مردمی، انعقاد تفاهم‌نامه‌های بین دستگاهی، استفاده از ظرفیت مساجد و خیرین ، استفاده از ظرفیت مدارس و تهیه تجهیزات امدادی مورد نیاز همین مدارس با استفاده از ظرفیت و مشارکت شهروندان تاکید کرد.
وی در پایان گفت : کار اصلی این کارگروه چگونگی پای کار آوردن مردم و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردمی در مدیریت بحران است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1067237/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلای جهانی کاهش یافت

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

سخن بزرگان/ بترسیدید که از مسخره کردنِ یک مومن

4گوشه دنیا/ چالش خطرناک نوجوانان آمریکایی!

تکنولوژی دیپ‌لیک اینتل تنها 5 سال پس از تولد به فراموشی سپرده شد

استقبال دیدنی از سخنگوی دولت در منطقه آزاد انزلی

ادعای غضنفری: پزشکیان چندبار کارهایی که می‌دانسته خلاف قانون است را با تهدید به استعفا مطرح کرده است

محبعلی: ترامپ نمی‌خواست قبل سفرش به منطقه مذاکرات شکست‌خورده اعلام شود

فرجی راد: مذاکرات نشان داد ما از برخورد نظامی خارج شدیم

بازدید سرلشکر باقری از کارخانجات نیروی دریایی ارتش در بندرعباس

ابوالفتح: اگر ما با آمریکا توافق کنیم اروپایی‌ها نمی‌توانند سرخود مکانیسم ماشه را اجرا کنند

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا اگر ادامه پیدا نکند هم هیچ اتفاقی نمی‌افتد

روایت علایی از پشت پرده متوقف کردن دور چهارم مذاکرات از سوی آمریکا

مردم سوریه بسته‌های نظامیان صهیونیست را به آتش کشیدند

پ.ک.ک منحل شد

سرمقاله آرمان امروز/ ماحصل دور چهارم مذاکرات

حمله «کیهان» به «هم میهن»: می گویند درباره نام خلیج‌ فارس غیرتی نشویم

چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟

فرزین: بانک‌ها تخصصی می شوند

تصاویری زیبا از یک دشت بهاری در قزاقستان

دانشمندان بزرگ‌ترین موانع در ساخت چیپ‌های فوتونیک را شکستند!

جشن امضای کتاب «قاسم» برگزار می‌شود

روایت کولیوند از عملیات جست‌وجوی بالگرد رئیس‌جمهور شهید

ایران و آمریکا در ایستگاه چهارم؛ مذاکره با گام‌های محتاط

روایت وحیدی از تذکرات شهید رئیسی در برخورد با اغتشاشات 1401

ادای احترام عارف به شهید آل هاشم در گلزار شهدای وادی رحمت تبریز

استقبال دیدنی از سخنگوی دولت در بندر انزلی

منظور: در این یک سال هرکس از مردم ما را دید، گفت دلتنگ شهید رئیسی است

ادعای غضنفری: پزشکیان چندبار کارهایی را که میدانسته خلاف قانون است را با تهدید به استعفا مطرح کرده است

نتانیاهو: به آتش‌بس یا آزادی اسرای فلسطینی متعهد نیستیم

تصمیم وزارت خارجه الجزایر علیه فرانسه

انتقاد «ویتکاف» از «نتانیاهو»؛ اسرائیل برای پایان جنگ غزه آماده نیست

حق غنی‌سازی حداکثری ایران و بحث انحرافی 3/67 درصد

سرمقاله هم میهن/ دستاورد‌های نامتوازن

برشِ حرفه‌ای انار

هوش مصنوعی به کمک پاکسازی پلاستیک از اقیانوس‌ها آمد

اهداف سفر عارف به آذربایجان شرقی

واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون از نگاه غرویان

هدیه 400 میلیون دلاری قطر به ترامپ: «کاخ پرنده»

اولین شب بدون تنش بین هند و پاکستان

سرمقاله سازندگی/ گامی به سوی عدالت واقعی

تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور

تداوم رکود شدید در بازار مسکن 1404؛ نه خریدار هست، نه فروشنده

حکمت/ ثروت فراوان هماره با گناه

جلیلی: باید راه متقابل و مقابله با تحریم را بفهمیم و بشناسیم

خشم مقامات هندی از اقدام «ترامپ»

تراژدی نوزادان ناقص‌الخلقه در غزه؛ کودکی که بدون مغز متولد شد

ترامپ جنگ غزه را «وحشیانه» خواند

آمریکا با چین به توافق تجاری رسید

سرمقاله دنیای اقتصاد/ معضل قوانین زائد در اقتصاد ملی