ایران پرسمان

آخرين مطالب

وقتی کرم‌های کوچک راه جوانی را به ما نشان می‌دهند خردنامه

وقتی کرم‌های کوچک راه جوانی را به ما نشان می‌دهند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / پیری فرآیندی اجتناب ناپذیر است که با کاهش تدریجی عملکرد سلول، بافت و اندام مشخص می‌شود. مدت‌ها است که ارتباط پیری با طیفی از بیماری‌ها مانند دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی، تخریب عصبی و سرطان مشخص شده است.
به نقل از آی‌ای، از آنجایی که دانشمندان و متخصصان پزشکی به طور خستگی ناپذیر هدف بلندپروازانه کاهش سرعت پیری را دنبال می‌کنند، زوال سلولی نیز به عنوان مکانیزم پیچیده مرتبط با پیری سلول‌ها و بافت‌ها در مرکز توجه قرار گرفته است.
بازار
اگر سلول‌های داخل بدن ما را مانند کارخانه‌های کوچک در نظر بگیریم، درون این کارخانه‌ها نیروگاه‌های کوچکی به نام میتوکندری وجود دارد. این نیروگاه‌ها به بدن ما کمک می‌کنند تا قند را به انرژی تبدیل کند که مانند سوخت برای سلول‌های ما عمل می‌کند. اما، در حین انجام این کار، مواد زائدی ایجاد می‌شود که می‌توانند مضر باشند.
با گذشت زمان، این مواد زائد می‌توانند تجمع یابند و به اجزاء ظریف داخل میتوکندری آسیب وارد کنند. این آسیب یکی از دلایلی است که بدن ما شروع به نشان دادن علائم پیری می‌کند.
مشخص شده است که میتوکندری‌ها تحت تاثیر آنتی بیوتیک‌ها قرار می‌گیرند، به گونه‌ای که به طور کامل از بین نمی‌روند اما کمی سرعت آنها کاهش می‌یابد.
اکنون دانشمندان در حال مطالعه یک کرم کوچک به نام کرم الگانس(Caenorhabditis elegans) هستند که شباهت‌هایی به پستانداران دارد تا روند پیری را بهتر درک کنند.
محققان در مطالعه‌ای که در مجله Aging منتشر شده است، داروهای مختلفی را روی این کرم‌ها آزمایش کرده‌اند تا ببینند آیا این کرم‌ها می‌توانند عمر طولانی‌تری داشته باشند و سالم‌تر شوند یا خیر.
داروهایی مانند داکسی‌سایکلین(doxycycline) و آزیترومایسین(azithromycin) که پیش از این توسط سازمان غذا و دارو تایید شده‌اند، برای این کرم‌ها تجویز شدند.
آزمایش کرم‌ها با داکسی‌سایکلین
محققان در اولین آزمایش‌های خود از داکسی‌سایکلین استفاده کردند که نشان داد کرمها با استفاده از این دارو عمر طولانی‌تری را تجربه می‌کنند.
دوز کم آن باعث شد که کرم‌ها 72.8 درصد بیشتر عمر کنند، در حالی که دوز بیشتر آن باعث شد آن‌ها 63.64 درصد بیشتر در مقایسه با کرم‌هایی تحت هیچ دارویی نبودند، به زندگی خود ادامه دهند. کرم‌های گروه شاهد حدود 11 روز عمر کردند، در حالی که کرم‌هایی که تحت دوز کم داکسی‌سایکلین قرار داشتند 19 روز و کرم‌هایی که دوز بیشتر دریافت کرده بودند، 18 روز زندگی کردند.
این تیم همچنین از نوع خاصی از نور برای بررسی میزان رنگدانه‌ای به نام لیپوفوسین استفاده کردند که با افزایش سن کرم‌ها افزایش می‌یابد. محققان دریافتند که پس از درمان کرم‌ها با داکسی‌سایکلین به مدت 13 روز، دوز کمتر دارو لیپوفوسسین را حدود 50 درصد و دوز بیشتر آن لیپوفوسسین را حدود 90 درصد کاهش داد.
آزمایش کرم‌ها با آزیترومایسین
در مجموعه آزمایشات بعدی، محققان از آزیترومایسین استفاده کردند. نتایج آن‌ها نشان داد که وقتی کرم‌ها را تحت آزیترومایسین قرار گرفتند، طول عمر آن‌ها افزایش یافت.
دوز کمتر باعث می‌شود آن‌ها 50 درصد بیشتر عمر کنند، در حالی که دوز بیشتر باعث می‌شود در مقایسه با کرم‌های گروه شاهد، 17 درصد بیشتر عمر کنند. کرم‌های گروه شاهد حدود 12 روز زندگی کردند، در حالی که کرم‌های تحت درمان با آزیترومایسین در دوز کم 18 روز و آن‌هایی که دوز بیشتری مصرف کردند، 14 روز عمر کردند.
محققان در مطالعه خود گفتند: مطالعه‌ ما این نظریه را تایید می‌کند که میتوکندری‌ها به شدت در فرآیند پیری درگیر هستند، اگرچه این موضوع هنوز به شدت مورد بحث است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1068032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟

فرزین: بانک‌ها تخصصی می شوند

تصاویری زیبا از یک دشت بهاری در قزاقستان

دانشمندان بزرگ‌ترین موانع در ساخت چیپ‌های فوتونیک را شکستند!

جشن امضای کتاب «قاسم» برگزار می‌شود

روایت کولیوند از عملیات جست‌وجوی بالگرد رئیس‌جمهور شهید

ایران و آمریکا در ایستگاه چهارم؛ مذاکره با گام‌های محتاط

روایت وحیدی از تذکرات شهید رئیسی در برخورد با اغتشاشات 1401

ادای احترام عارف به شهید آل هاشم در گلزار شهدای وادی رحمت تبریز

استقبال دیدنی از سخنگوی دولت در بندر انزلی

منظور: در این یک سال هرکس از مردم ما را دید، گفت دلتنگ شهید رئیسی است

ادعای غضنفری: پزشکیان چندبار کارهایی را که میدانسته خلاف قانون است را با تهدید به استعفا مطرح کرده است

نتانیاهو: به آتش‌بس یا آزادی اسرای فلسطینی متعهد نیستیم

تصمیم وزارت خارجه الجزایر علیه فرانسه

انتقاد «ویتکاف» از «نتانیاهو»؛ اسرائیل برای پایان جنگ غزه آماده نیست

حق غنی‌سازی حداکثری ایران و بحث انحرافی 3/67 درصد

سرمقاله هم میهن/ دستاورد‌های نامتوازن

برشِ حرفه‌ای انار

هوش مصنوعی به کمک پاکسازی پلاستیک از اقیانوس‌ها آمد

اهداف سفر عارف به آذربایجان شرقی

واکنش حوزه علمیه به بلاگر شدن روحانیون از نگاه غرویان

هدیه 400 میلیون دلاری قطر به ترامپ: «کاخ پرنده»

اولین شب بدون تنش بین هند و پاکستان

سرمقاله سازندگی/ گامی به سوی عدالت واقعی

تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور

تداوم رکود شدید در بازار مسکن 1404؛ نه خریدار هست، نه فروشنده

حکمت/ ثروت فراوان هماره با گناه

جلیلی: باید راه متقابل و مقابله با تحریم را بفهمیم و بشناسیم

خشم مقامات هندی از اقدام «ترامپ»

تراژدی نوزادان ناقص‌الخلقه در غزه؛ کودکی که بدون مغز متولد شد

ترامپ جنگ غزه را «وحشیانه» خواند

آمریکا با چین به توافق تجاری رسید

سرمقاله دنیای اقتصاد/ معضل قوانین زائد در اقتصاد ملی

پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خردادماه آغاز شد

تفال/ هواخواه توام جانا و می دانم که می دانی

تقویم تاریخ/ جدا شدن بحرین از ایران با تأیید سازمان ملل متحد

مرشایمر: درگیری با ایران حماقت است

هشدار عراقچی نسبت به هرگونه سوء‌استفاده از سازوکار اسنپ‌بک

جنایت هولناک دیگر از رژیم صهیونیستی؛ شهادت 15 فلسطینی در بمباران یک مدرسه

سرمقاله خراسان/ غلبه منطق ایرانی بر نمایش آمریکایی!

رای شورای رقابت علیه اسنپ فود

عارف به آذربایجان شرقی رفت

رویترز: پیشنهاد الجولانی به ترامپ برای ساخت برج در دمشق

ترامپ از بمب خبری خود رونمایی کرد

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

نماینده‌ای که می‌خواهد نایب رئیس مجلس شود

تصویر انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رئیس خدمه‌ی آستان قدس رضوی

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی