ایران پرسمان

آخرين مطالب

سایه شوم چرای بی‌رویه بر سر پلنگ برفی خواندنی ها

  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو / بر اساس آمار‌های دولتی، جمعیت دام مغولستان در دهه‌های اخیر سه برابر شده و از 20 میلیون در سال 1990 به 60 میلیون رسیده است. این افزایش به دلیل افزایش تقاضا برای کرک کشمیر در خارج از کشور، عمدتاً از چین، ایجاد شده است.
قله‌های یخی کوه جرگلانت باید متعلق به پلنگ‌های برفی باشد که تعداد آن‌ها در مغولستان به کمتر از 1000 رسیده است، اما دامداران به طور فزاینده‌ای به زیستگاه سنتی این حیوانات آسیب‌پذیر فشار می‌آورند.
دریبازار نرگوی که 10 رأس گوسفند خود را در پی حملات پلنگ‌های برفی موسوم به «ارواح کوهستان» از دست داده است، گفت: اکنون هشت خانواده دامدار در این کوه وجود دارد.

حیوانات وحشی و دام اهلی مدت‌هاست که در نواحی وسیع مغولستان وجود داشته‌اند، اما تلاش گله‌دارانی که به دنبال گسترش گله‌ها و درآمد بیشتر هستند برای دستیابی به زمین‌های قابل چرای بیشتر، گوسفندان را به زمین‌هایی که زمانی برای حیوانات وحشی محفوظ بود منتقل کردند.
گونه دیگری که در معرض تهدید قرار گرفته غزال مغولی است. این جانوران لاغر اندام که از دیرباز نماد زیبایی طبیعی این کشور هستند، هزاران کیلومتر از شرق و جنوب مغولستان را در سراسر شمال چین طی مهاجرت سالانه خود طی می‌کنند. اما به گفته وزارت محیط زیست، تعداد آن‌ها از ده‌ها میلیون به کمتر از سه میلیون کاهش یافته است.
کارشناسان می‌گویند که تغییرات آب و هوا و بیابان‌زایی آن‌ها را مجبور به تغییر عادات باستانی کرده است، از دنبال کردن پوشش گیاهی تازه در فصول سال تا رفتن به هر جایی که علف کافی برای زنده ماندن وجود دارد.
هنوز کمتر از 1000 پلنگ برفی در مغولستان وجود دارد. به گفته صندوق جهانی طبیعت، بزرگترین اتحادیه بین‌المللی در زمینه حفاظت از محیط زیست، وقتی تعداد دام افزایش می‌یابد، باید مرتع جدیدی پیدا کنید، اما مراتع جدید متعلق به حیات وحش استفاده می‌شود. زمانی در هر کیلومتر مربع 5 دام وجود داشت، اکنون در هر کیلومتر مربع 15 دام وجود دارد.
بر اساس آمار‌های دولتی، جمعیت دام مغولستان در دهه‌های اخیر سه برابر شده و از 20 میلیون در سال 1990 به 60 میلیون رسیده است. این افزایش به دلیل افزایش تقاضا برای کرک کشمیر در خارج از کشور، عمدتاً از چین، ایجاد شده است.
مغولستان یکی از کم جمعیت‌ترین کشور‌های جهان است و حدود یک سوم جمعیت آن کوچ نشین هستند. به گفته کارشناسان، افزایش تعداد دام‌ها به رهایی بسیاری از فقر شدیدی که زمانی زندگی عشایری را تعریف می‌کرد، کمک کرده است، اما دامداران هنوز با واقعیت‌های سخت اقتصادی روبرو هستند.
دارخانباتور باتسوهخ، گله دار اهل اردنسانت، که تقریباً در 200 کیلومتری جنوب غربی شهر اولان‌باتور قرار دارد، گفت: اگر حیوانات کم، حدود 200 تا 300 حیوان داشته باشید، نمی‌توانید زندگی خود را بهبود ببخشید، نمی‌توانید ماشین بخرید یا برای آینده فرزندانتان پول پس انداز کنید.
گاندولگون سانجا، رهبر گروهی متشکل از 200 خانواده دامدار در استان سوخباتور شرقی، به خبرگزاری فرانسه گفت: گله‌داران تحت فشار مالی بسیار زیادی هستند. وی با اشاره به لزوم پرداخت هزینه خوراک دام و شهریه مدارس برای فرزندانشان گفت: آن‌ها همیشه با کمبود پول مواجه هستند.
دام‌ها اکنون در نزدیکی حیوانات وحشی زندگی می‌کنند که منجر به درگیری‌های گاه به گاه شکارچیانی که از گوسفند و بز تغذیه می‌کنند و گاهی اوقات باعث گسترش بیماری می‌شود.
آنتلوپ سایگا، بومی مغولستان غربی، به ویژه در برابر بیماری‌های منتقله از طریق دام حساس است. تعداد این گونه به دلیل شیوع ویرانگر آفت گاو گوسفند در سال‌های 2016-2017، که گاهی اوقات طاعون بز نامیده می‌شود، از 15000 به 3000 کاهش یافت.
اوچیرکو نیامسورن، معاون دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم زندگی مغولستان، به خبرگزاری فرانسه گفت: ما نمی‌توانیم واکسن به حیوانات وحشی تزریق کنیم.
جمعیت پلنگ برفی که هنوز در سطح جهانی آسیب پذیر است، در مغولستان تثبیت شده است. یک نظرسنجی در سال 2021 نشان داد که 953 پلنگ برفی در مغولستان وجود دارد. اما نفوذ گله‌داران به زمین‌های حفاظت‌شده باعث نگرانی مقامات محلی و تهدید حیوانات اهلی و وحشی شده است.
منخداوا خساق، معاون فرماندار منخان، منطقه‌ای که جرگلانت در آن قرار دارد، گفت که سال گذشته حداقل 220 راس دام توسط پلنگ برفی در آنجا خورده شد. او به خبرگزاری فرانسه گفت: گله داران همیشه از پلنگ‌های برفی و حیوانات گم شده آن‌ها شکایت دارند. اما ما به آن‌ها می‌گوییم که باید کوه جرگلانت را ترک کنند، این یک پارک ملی است که برای پلنگ‌های برفی در نظر گرفته شده است و آن‌ها اجازه ندارند دام‌های خود را در آنجا چرا کنند.
کارشناسان می‌گویند که دولت باید برای پایدارتر کردن بخش دامداری کشور تلاش کند. مغولستان باید یک سیستم سالم ایجاد کند که مواد خام و محصولات دامی ارزش بیشتری داشته باشد و دامداران برای افزایش درآمد خود به راه‌هایی غیر از پرورش دام بیشتر نیاز دارند.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1118682/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تنفس دلار در کانال 57

صادرات مرغ به 4 هزار تن رسید

خودروی برقی از دستورالعمل بازار خودروهای سواری خارج شد

واکنش مقامات بین المللی به شهادت رییس جمهور ایران

چی به درد عالم آخرت می خوره؟

هوای تازه/ شعرهایی برای شهادت خادم‌الرضا

کشف سیاره عجیب آتشین که احتمالا از درون در حال ذوب شدن است

اجرام مرموز در فضا که از وجود حیات فرازمینی حکایت دارند

خیام؛ شاعر و حکیم جهان

رییس سازمان انرژی اتمی: رئیسی نماد دولت مردمی و خدمت بی‌فاصله به مردم بود

پرچم ایران در مقرهای سازمان ملل نیمه افراشته شد

لحظاتی از آخرین زیارت شهید آیت الله رئیسی در حرم حضرت رقیه

بارزانی: مطمئن هستیم ملت و دولت ایران این غم جانکاه را پشت سر می‌گذارند

شورای نگهبان: خدمات آیت‌الله رئیسی فراموش نخواهد شد

روزنامه‌هایی که در روز شهادت رئیس جمهور و همراهان به چاپ دوم رسیدند

روابط عمومی مجلس: زمان برگزاری اختتامیه مجلس یازدهم و افتتاحیه مجلس دوازدهم تغییر نخواهد کرد

فرمانده سپاه: نام، خاطرات و نقش آفرینی‌های "سیدالشهدای خدمت" باید همواره زنده بماند

تصاویری از رئیس جمهور و همراهان در کنار رهبر انقلاب

اولین اظهارات مخبر پس از شهادت رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت

نخست‌وزیر قطر: باید تلاش‌های بین‌المللی برای پایان نزاع در غزه افزایش یابد

حمله رژیم صهیونیستی به حمص سوریه

عراق یک روز عزای عمومی اعلام کرد

پیام تسلیت امام جمعه کیش در پی شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش

خبر خوب برای کارگران متقاضی مسکن

معاملات اوراق و گواهی سپرده بورس کالا لغو شد

فرصت 5ساله شکایت برای مستاجرانی که بیش از سقف اجاره قرارداد بسته اند

وزیر اقتصاد: این حادثه تلخ خللی در عزم سایر خادمان ملت در انجام وظایف وارد نمی‌کند

ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ دلار به کانال 57 هزار تومان بازگشت

خاندوزی: یارانه نقدی اردیبهشت امروز پرداخت می‌شود

پرشدگی سدها به 68درصد رسید

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی عروج شهادت‌گونه آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و هیئت همراه

پیام نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی عروج شهادت گونه آیت الله رییسی

پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادت‌گونه رئیس‌جمهور و همراهان گرامی ایشان

ماجرای عالمی که صفت دروغگویی را به امام رضا(ع) نستجیربالله نسبت داده بود

دنبال عیوب مردم نباشید

کزین در هیچ کس با دست خالی بر نمی گردد

تصاویری زیبا از قلب مشهد و از داخل بزرگترین هواپیمای مسافربری ایران

امام رضا حضرت نور سلام...

بغض حامد شاکرنژاد هنگام تلاوت قرآن برای شهدای جهاد خدمت

عاشقی بی خدا نمی چسبد...

«بلو اوریجین» 6 گردشگر را به لبه فضا پرتاب کرد

دستگاه پمپ تزریق دارو ایران‌ساخت شد

کاهش مصرف آب در بیمارستان‌ها از طریق شیرآلات کم مصرف

سفر 2 ماهه به مریخ با موشک جدید ناسا

ستاره دنباله دار آسمان اسپانیا و پرتغال را روشن کرد

آدمای ساده رو دوست دارم

شعرهایی برای شهادت خادم‌الرضا

ای دل غم این جهان فرسوده مخور

دکلمه خوانی زیبا از خسرو شکیبایی

با دستور مخبر 6 کمیته اجرایی برای مدیریت امور ایام پیش رو تشکیل شد