ایران پرسمان

آخرين مطالب

رئیس دولت اصلاحات: چرا مشارکت‌های بالای 80 درصد به این وضع ناگوار رسیده است سیاست روز

رئیس دولت اصلاحات: چرا مشارکت‌های بالای 80 درصد به این وضع ناگوار رسیده است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - جماران / سید محمد خاتمی در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب مردم سالاری که پیش از سانحه تلخ برای رئیس جمهور کشورمان، انجام شده بود، گفت: در اینکه قانون اساسی نیاز به بازنگری دارد حرفی نیست. گذشت زمان بطور طبیعی و تغییر شرایط و اقتضائات و نسل ها، این را ایجاب می کند. طبیعی است که هر پدیده بشری اگر می خواهد مفید و کارساز باشد باید ظرفیت نو شدن را داشته باشد و قانون اساسی هم از این امر مستثنی نیست. البته اینکه چگونه و در چه زمان بستگی دارد به دید و نیز تلقی‌ای که مردم بخصوص صاحب نظران دارند.
سید محمد خاتمی با اعضای شورای مرکزی حزب مردم سالاری دیدار کرد.
سید محمد خاتمی در دیدار با اعضاء شورای مرکزی حزب مردم سالاری در آستانه یازدهم ذی‌القعده و ولادت با سعادت حضرت علی ابن موسی الرضا علیه آلاف التَّحِیَّهِ و الثَّناءِ و پیش از سانحه تلخی که به شهادت رئیس جمهور محترم و همراهان ایشان انجامید صورت گرفت.

سیدمحمدخاتمی ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت امام رضا (ع) و آرزوی سربلندی برای ملت ایران و رفع مشکلات فراوانی که پیش رو است و با آرزوی توفیق برای حزب مردم سالاری گفت:
در اینکه قانون اساسی نیاز به بازنگری دارد حرفی نیست. گذشت زمان بطور طبیعی و تغییر شرایط و اقتضائات و نسل ها، این را ایجاب می کند. طبیعی است که هر پدیده بشری اگر می خواهد مفید و کارساز باشد باید ظرفیت نو شدن را داشته باشد و قانون اساسی هم از این امر مستثنی نیست. البته اینکه چگونه و در چه زمان بستگی دارد به دید و نیز تلقی‌ای که مردم بخصوص صاحب نظران دارند.
آنچه من رسماً هم سالها پیش به بزرگان گوشزد کرده ام اینکه قانون اساسی قطعاً نیاز به اصلاح دارد ولی باید شرایطی باشد که بنام اصلاح، اصول و موازین خوب و قابل قبول آنهم به نفع یک بینش و جریان حذف شود. در شرایط فعلی پیشنهاد من این است که انحرافهائی که در مسیر جامعه و حکمرانی و با توجه به آرمانهای انقلاب و تلقی ویژه ای که مردم بخصوص اهل نظر از جمهوری اسلامی بودن نظام داشتند پیش آمده است و کم رنگ شدن حیثیت جمهوریت نظام و میداندار شدن نوعی تلقی از اسلام در عرصه حیات اجتماعی که صد در صد با مسلم ترین موازین جمهوریت اگر نگوئیم تضاد دارد لااقل ناسازگار است، تقویت جنبه جمهوریت نظام حتی با همین قانون اساسی اولویت دارد و راهکار آنرا هم بیان کرده ام که البته مورد توجه قرار نگرفته است و بر اساس آن بیانیه 15 ماده ای صادر شده است.
 ولی هرچه باشد هیچ اشکالی ندارد که صاحبنظران عرصه سیاسی و حقوقی و علمی در فضائی آرام بررسی های خود را بعمل آورند. و اینکه چه اشکالاتی در قانون اساسی هست و چه روند ها و روال هائی (که حتی خلاف همین قانون اساسی هست) وجود داشته است و چه پیشنهادها و روش های علمی و منطقی برای اصلاح هست از جمله کار احزاب و گروهها است. ولی اینکه قانون اساسی چه زمان و چگونه می تواند با توافق ملت اصلاح شود مسأله دیگری است.
در مورد تشکیلات : او لا این مسأله به خود جبهه و دوستان دست اندکار برمی گردد ولی راه طی شده ای که به جبهه رسیده است نباید فراموش شود. بنظرم عواملی که این مسیر را ایجاب کرد همچنان موجود است و نمی توان از آن بازگشت.
جبهه هنگامی به وجود می آید که احزاب و تشکل ها به تنهایی کارآیی و جایگاه خود را ندارند و وقتی جبهه تشکیل می شود شرط اول پای بندی اعضاء به مقتضیات فعالیت جبهه ای و تصمیمات و راه کارهائی است که معین می کند. و اینکه افراد حقیقی هم در آن حضور دارند، چون که بخش تحول خواه و در واقع اصلاح جویان جامعه بزرگتر از احزاب و گروهها است. چرا نباید صاحب نظران و کسانی که می توانند آن بخش هایی را که بهرحال عضو رسمی احزاب نیستند نمایندگی کنند حضور و مشارکت داشته باشند؟
جبهه می تواند در دوران بی وفائی به احزاب و ضعف کارآمدی آنها، زمینه را برای حضور موثر احزاب در جامعه و در واقع تقویت جامعه مدنی کمک کند. و اما در مورد برنامه انتخابات اولاً چرا از من می پرسید. ثانیا بنظرم برنامه دارند و من هم معتقدم زودتر باید تکلیف را مشخص کنند. و اما آنچه به من مربوط است اینکه انتخابات مهم است ولی اگر انتخابات از معنی تهی شود باید کوشید که ابتدا معنی آن به آن برگردد اهمیت صندوق اینست که بیان کننده رأی و نظر مردم است نه یک گروه و اگر از جایگاه خود خارج شد باید کوشید آنرا به جایگاه خود برمی گرداند.
در مورد انتخابات پیشین گفتم اگر مطالبی که رهبری در باب انتخابات گفتند که همه جریانها باید نامزد خود را داشته باشند و نیز این مطلب که عدم احراز صلاحیت معنی ندارد. با صلاحیت احراز می شود یا نمی شود همین هم اگر زودتر گفته شده بود و عملا هم زمینه اجرای آن فراهم می آمد جریانها می توانستند و می بایست فعالانه در انتخابات شرکت کنند. ولی وقتی شما نامزد مطلوب خود را ندارید طبعا زمینه ای هم برای شرکت نمی بینید.
البته شرایط یک انتخابات خوب و استانداردهای آن خیلی بیش از اینها است که باید همه بکوشند به سوی آن بروند ولی می توان حداقلهایی را مشخص کرد که شرکت در انتخابات را موجه کند.
اما اینکه مردم می آیند یا نه، باید بررسی کنیم که چرا مشارکت های بالای 50 % و 70 % و 80 درصدی به این وضع ناگوار رسیده است و اگر شرط، رضایت مردم باشد این در درجه اول نظام حکمرانی است که باید آنرا تامین کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1124122/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واردات طلا تا فروردین 1404 از مالیات معاف است

افزایش امنیت کاربران راننده اسنپ با قابلیت اشتراک‌گذاری سفر

فاجعه‌ای که یک راننده پس از بیدار شدن از خواب رقم زد

معلق ماندن 28 نفر در یک فریزبی

استوری/ شهادت مظلومانه سفیر با وفای امام حسین (ع)

فرصت زرّین دعا در روز عرفه در بیان آیت الله جوادی آملی

نمایی شبیه سازی شده از لحظه فرود فضاپیمای استارشیپ اس-ان-29 در آب طی تست اخیر

شعر خوانی دختر شیرین زبان

سردار پاکپور: 30نفر از عوامل عملیات تروریستی درسیستان‌وبلوچستان خارجی بودند

موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان

مقام حماس: برای نتانیاهو پیام فرستادیم

تیراندازی جمعی در تگزاس آمریکا/ دست کم 8 نفر کشته و زخمی شدند

واگذاری زمین به 74 هزار خانوار مشمول قانونی جوانی جمعیت

بازار سکه و طلا همچنان در سکون قیمت‌ها؛ دلار 58 هزار تومان شد

نشست مدیران کوثر با معاون دیپلماسی وزارت امور خارجه برگزار شد

بازگشت 14 پنگوئن به حیات وحش پس از بازپروری موفقیت‎‌آمیز

روز عرفه و نماز استجابت دعا در کلام عارف فرزانه استاد فاطمی نیا

تغذیه بهاره خرس قهوه‌ای

گوناگون/ آداب و رسوم اقوام گلستان در عید قربان

نجات یک موج‌سوار پس از نوشتن کلمه «کمک» روی شن‌ها

طعم وحشت؛ پیدا شدن بخشی از انگشت انسان درون بستنی! +18

ساخت سایه‌بان برای پرنده مادر به دست مستندساز حیات وحش

میدان مغناطیسی خورشید در حال جابجایی است

عذاب تنهایی را باید چشید

رئیس جبهه اصلاحات: صادق زیباکلام به سرطان مبتلا شده است

اکران 3 نوبته تبلیغات نامزدهای انتخابات در بیلبوردهای تهران

دفتر احمدی‌نژاد بیانیه داد: از هیچ کاندیدایی حمایت نمی‌کنیم

ایهود باراک: رویای قاسم سلیمانی در حال تحقق است

هنیه: نشانه‌ گسست در دشمن هویدا شده است

فساد در اوکراین قیمت سلاح را طی دو سال 5 برابر کرد

ارتش رژیم صهیونیستی آتش‌بس در جنوب غزه را تکذیب کرد

گردان‌های القدس: جهاد ما ادامه دارد

سی‌بی‌اس: آمریکا نگران کشیده‌شدن به جنگ دیگری در خاورمیانه است

بهترین شرکت برای استخدام مدلینگ کدام است؟

تلاش سخت نیروهای پلیس برای گرفتن یک بچه خوک

بستن اپل واچ دور زبان یک شیر برای اندازه‌گیری ضربان قلب

پورمحمدی : دولت موفق باید به دنبال مردم و بخش خصوصی حرکت کند

توضیح مسئول برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور

ایران و عربستان؛ ناترازی در چشم‌انداز دو رقیب

نرخ کرایه «تاکسی‌های برقی» اعلام شد

وزیر صمت: قیمت گذاری دستوری باید ساماندهی شود

کشف گنجینه‌ای با قدمت چند قرن از کشتی غرق شده

حفاظت از بچه‌گوزن‌های کوچک با استفاده از پهپاد

خورشید مصنوعی چین به میدان مغناطیسی دست یافت

درگذشت صدرا روحانی

جلیلی: حداقل یازده سال روی شعارمان کار کردیم

زاکانی: در دولتم به بخش خصوصی تکیه می‌کنم

تصویر قدیمی از شهید سلیمانی با لباس احرام

تعیین 344 صندوق اخذ رای در خارج از کشور برای انتخابات

سرکوب خشن حامیان فلسطین توسط پلیس منچستر