ایران پرسمان

آخرين مطالب

حقایقی که حمله اسراییل به ضاحیه برای لبنان روشن می‌کند تحلیل روز

حقایقی که حمله اسراییل به ضاحیه برای لبنان روشن می‌کند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم / متن پیش رو در تسنیم منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
مکانی که دیروز رژیم صهیونیستی در ضاحیه بیروت هدف قرار داد، مکان مهمی نبود و برخلاف ادعای این رژیم، تسلیحات حزب‌الله در آن وجود نداشت، بلکه این حمله هم‌زمان با سفر عون به فرانسه با تصور جلب حمایت ماکرون، چند حقیقت را برای لبنانی‌ها روشن می‌کند.
بازار
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در پی حملات بی‌سابقه‌ای که ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته به ضاحیه جنوبی بیروت بعد از گذشت بیش از چهار ماه از آتش بس انجام داد، هشدارهای زیادی در مورد تلاش این رژیم برای اجرای توطئه جدید در لبنان صادر شده است.
در حالی که رژیم اشغالگر هرگز به مفاد توافق آتش بس و قطعنامه 1701 پایبند نبوده و طی دوره آتش بس، صدها شهروند لبنانی را در حملات خود به جنوب این کشور، شهید و زخمی کرد، دیروز اشغالگران با ادعای تکراری شلیک موشک از جنوب لبنان به شمال فلسطین اشغالی، حملاتی را به ضاحیه بیروت انجام داده و تهدید به از سرگیری بمباران بیروت کردند.
همین مسئله با خشم محافل و تحلیلگران لبنانی، از موضع سست و ضعیف دولت و ریاست جمهوری این کشور در قبال تجاوزات صهیونیست‌ها همراه بوده و آن را به مثابه دهن کجی به اقدامات دیپلماتیک مقامات لبنانی برای حل بحران جنگ با اسرائیل دانستند.
در این زمینه، «طونی الخوری» نویسنده برجسته لبنانی در یادداشتی برای وب سایت النشره، به شدت دولت و ریاست جمهوری لبنان را که طی این مدت نتوانستند حتی یک اقدام عملی برای توقف تجاوزات صهیونیست‌ها انجام دهند مورد انتقاد قرار داد. مضمون این مقاله به شکل زیر است:
محاسبات اشتباه جوزف عون در سفر به پاریس
در شرایطی که جوزف عون، رئیس جمهور لبنان امیدوار به حمایت‌های خارجی بود و به پاریس رفته بود تا از اسرائیل به امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه شکایت کند و از او بخواهد که اسرائیل را برای اجرای آتش بس تحت فشار قرار دهد، این رژیم اقدام به انجام حملات بی سابقه علیه لبنان کرد.
سفر جوزف عون به فرانسه، در چارچوب تلاشی از سوی او برای نشان دادن حمایت بین المللی از وی و توانایی‌اش جهت بسیج حمایت جهانی برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل در اجرای آتش بس بود تا به این صورت جوزف عون بتواند به مرحله بعدی منتقل شود و خودش را به عنوان یک رئیس جمهور قابل قبول ثابت کند.
اما همزمان با آن، رژیم صهیونیستی سعی کرد حملات خود علیه لبنانی‌ها را گسترش داده و به این ترتیب آنها را به وحشت انداخته و مجبورشان کند، آنچه را که در دوره جنگ نپذیرفته بودند، در مرحله کنونی قبول کنند.
در برابر این واقعیت، مقامات اسرائیلی درها را برای انجام کاری که از زمان آتش بس انجام نشده بود، باز کردند و به بمباران ضاحیه بیروت پرداختند؛ آن هم در یک روز معمولی و در حالی که مردم در خیابان‌ها حرکت می‌کردند. این اقدام اسرائیل اهداف و برنامه سفر عون به پاریس را زیر و رو و وی را تبدیل به نمادی از تسلیم و عقب نشینی کرد.
مکانی که در حمله دیروز اسرائیل به ضاحیه بیروت هدف قرار گرفت، هدف مهمی نبود و برخلاف ادعای صهیونیست‌ها، تسلیحات حزب الله هم در آنجا وجود نداشت، بلکه هدف اسرائیل از انجام این حمله صرفاً ایجاد رعب وحشت در لبنان و ارسال این پیام روشن بود که هرگونه مخالفت با شروط اسرائیل و یا تلاش برای تحت فشار قرار دادن این رژیم، عواقب سنگینی برای لبنان دارد؛ به ویژه در شرایطی که نه ارتش لبنان قدرت نظامی کافی برای مقابله با اسرائیل از خود نشان داده و نه اینکه اقدامات دیپلماتیک لبنانی‌ها به جایی رسیده است که بتواند اسرائیل را از تجاوز به این کشور باز دارد.
این حمله اسرائیل به ضاحیه بیروت بار دیگر کارت‌ها را به هم ریخته و دولت لبنان را در راهی قرار داد که به جای پیدا کردن راهکارهایی جهت تحت فشار قرار دادن اسرائیل برای عقب نشینی و آزادی اسرای لبنانی، در پی راهی برای صرفاً کاهش تجاوزات اسرائیل باشد. بعد از آن هم لبنان مجبور است تحت فشار آمریکا مسیر عادی‌سازی با صهیونیست‌ها را پیش بگیرد.
سفر جوزف عون به فرانسه می‌توانست موفقیت آمیز باشد، اما حملات اسرائیل همه چیزهایی را که او روی آن حساب کرده بود، از بین برد و موجب شد اهداف، شروط و خواسته‌های صهیونیست‌ها مجدداً در اولویت قرار بگیرد.
واقعیت جدیدی که رژیم صهیونیستی امروز در تلاش برای تحمیل آن به لبنان است؛ مبتنی بر دو گزینه می‌شود: یا تسلیم شدن لبنان برای مذاکرات مستقیم با اسرائیل که ناچار منجر به عادی سازی می‌گردد، یا ماندن زیر یوغ حملات مداوم این رژیم به مناطق مختلف لبنان.
وضعیتی که لبنان اکنون در آن گرفتار شده، معضلی است که بزرگترین بازنده آن جوزف عون خواهد بود؛ فردی که کشورهای عربی و غربی تلاش زیادی برای رساندن او به کاخ بعبدا (کاخ ریاست جمهوری لبنان) کردند، اما در نهایت او را رها کردند و برخلاف چیزی که انتظار داشت حمایتی از وی به ویژه در برابر تجاوزات اسرائیل به عمل نیاوردند.
این روند هشداری بزرگ برای دولت، ریاست‌جمهوری و ارتش لبنان است تا بدانند گزینه‌های دیپلماتیک و مذاکره در برابر رژیم صهیونیستی که چیزی جز جنگ و زبان زور نمی‌فهمد به هیچ وجه کارساز نخواهد بود و آمریکا نه یک میانجی، بلکه شریک تجاوزات و توطئه‌های اسرائیل بوده و هرگز به منافع لبنان فکر نمی‌کند. بنابراین مقامات لبنانی اگر در ادعای خود برای محافظت از حاکمیت کشور صادق هستند، باید از گزینه تسلیم مقابل دیکته‌ها و فشارهای آمریکایی-صهیونیستی اجتناب کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1235299/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قالیباف: کارگران افسران خستگی ناپذیر جنگ اقتصادی دشمن هستند

طلای جهانی به کُما رفت

دلیل عدم جمع بندی در مورد واردات بنزین سوپر مشخص شد

مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور روانشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

داخل شهربازی عروسی گرفتن!

تحقیق جدید جهانی: واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جلسه غیرعلنی مجلس درباره برنامه‌های هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان

ترقی: وزیر راه با سوءمدیریت‌ها برخورد می‌کند یا فقط نمایش می‌دهد؟

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد برزیل شد

بررسی طرح اصلاح موادی از احکام راجع به مهریه در دستورکار مجلس

وعده رئیس مجلس به کارگران

مجلس هفته آینده جلسه علنی نخواهد داشت

ادعای منان رئیسی در خصوص یک نماینده: وقتی به مجلس آمد پا برهنه بود اما الان 50 ملک دارد!

49 حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن

ترامپ: از فکر شکست چین خوابم نمی‌برد

سرمقاله سازندگی/ نگرانی اصلی

تصویر ناصرالدین شاه در حال سلفی گرفتن در آسانسور همایونی!

نجات دو ماهواره از مدار اشتباه توسط مهندسان چینی

برای شناخت جهان سعدی چه کتابی بخوانیم؟

دو خواسته مهم کارگران در هفته کارگر

تقویم تاریخ/ تصویب قانون خلع ید از شرکت نفت انگلیس توسط مجلس شورای ملی

حکمت/ کسى که یک دختر دارد

هوش مصنوعی، آرتروز را در عرض چند دقیقه با دقت 98 درصدی تشخیص می‌دهد

«راز سرباز» روایتی از جنگ برای نوجوانان در راه کتابفروشی‌ها

میرلوحی: یک سوم استانداران باید تغییر کنند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار فاجعه‌بار بندر شهید رجایی و چند نکته

فرصت بزرگ ناترازی 20 گیگاواتی برق!

تفال/ مرا می بینی و هر دم زیادت میکنی دردم

نامه ایروانی به شورای امنیت درپی ادعای فرانسه: ایران دکترین دفاعی خود را تغییر نداده است

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!