ایران پرسمان

آخرين مطالب

پیروی کج دار و مریز عراق از سیاست‌ های آمریکا تحلیل روز

پیروی کج دار و مریز عراق از سیاست‌ های آمریکا
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
آروین خادم مولا در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: دولت عراق در سیاست‌های کلان به ویژه در سالیان اخیر همواره ملاحظات آمریکا را بیشتر از ایران در نظر می‌گرفت؛ اما در عین حال هم به نحوی رفتار می‌کرد که این مساله چندان خشم و نگرانی تهران را موجب نشود.
بازار
ایالات متحده آمریکا در آستانه شروع گرمای هوا در عراق مانع واردات برق از ایران به این کشور شده، این در حالی است که نگرانی ها برای جلوگیری از صدور گاز ایران به عراق نیز وجود دارد ! توقف واردات گاز از ایران باعث خواهد شد عراق بیش از 30 درصد از توان تولید برق خود را از دست بدهد !
دولت عراق در سیاست‌های کلان به ویژه در سالیان اخیر همواره ملاحظات آمریکا را بیشتر از ایران در نظر می‌گرفت؛ اما در عین حال هم به نحوی رفتار می‌کرد که این مساله چندان خشم و نگرانی تهران را موجب نشود.
در تاریخ 4 فوریه سال جاری میلادی، ترامپ یک بخشنامه اجرایی امضا کرد که در آن مقامات آمریکایی را موظف می‌کرد که همه مسیرهای «دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» را مسدود و با حضور ایران در خاورمیانه مقابله کنند. فی الواقع هدف واشینگتن از این تصمیمات و فشارها بر عراق فروپاشی اقتصادی ایران است. با این حال، طبق گزارش سفارت آمریکا در عراق، ایران تنها 4 درصد از برق مورد نیاز عراق را تأمین می‌کرد. مسئله مهم‌تر این است که آیا ایالات متحده عراق را مجبور خواهد کرد که واردات گاز طبیعی از ایران را متوقف کند؟!
عراق سالانه حدود 3 میلیارد دلار گاز از ایران وارد می‌کند که سوخت نیروگاه‌های برق این کشور را تأمین می‌کند؛ و از طرفی عرضه انرژی ایران به عراق طی ماه‌های اخیر نیز کاهش چشمگیری یافته است !
تخمین زده می‌شود که لغو معافیت‌ها به توقف واردات برق ایران منجر خواهد شد که برابر با 4 درصد از مصرف برق عراق است. اگرچه این رقم ممکن است کوچک به نظر برسد، اما با توجه به کمبود برق در عراق، حتی کاهش اندک نیز می‌تواند تأثیرات چشمگیری داشته باشد، به‌ویژه با افزایش دمای هوا و نزدیک شدن به انتخابات ملی عراق در پاییز پیش رو! عراق در حال حاضر در حال افزایش تولید داخلی انرژی و متنوع‌سازی منابع تأمین برق خود از کشورهایی مانند اردن و عربستان سعودی است. 
بر حسب شنیده های اقتصادی موثق؛ یافتن جایگزین برای گاز ایران 3 سال زمان خواهد بُرد و پایان قرارداد واردات گاز از ایران در ماه مارس جاری پس‌لرزه‌های سختی در پی خواهد داشت به ویژه که بخش بزرگی از مجموع ظرفیت تولید برق عراق به گاز وارداتی وابسته است. و اما بخشی از برنامه های جبرانی و جایگزین آمریکا و متحدانش برای تقویت عراق این موارد بوده است: وزارت نفت عراق با کمک متخصصین آمریکایی به دنبال افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز در چارچوب یک طرح پنج‌گانه با هدف رسیدن به شش میلیون بشکه نفت در روز بین سال‌های 2028 و 2029 است! همچنین از جمله بارزترین پروژه‌های کنونی آمریکا برای عراق در بخش استخراج، پروژه یکپارچه توسعه گاز در جنوب در میدان ارطاوی و سایر پروژه‌ها از جمله توسعه چهار میدان مهم در کرکوک است. هم‌اکنون شرکت‌های اکتشافی، مسئول هفتاد درصد از فعالیت‌های عملیاتی هستند. افزون بر موارد مذکور کنسرسیوم «اللؤلؤه» که متشکل از شرکت اماراتی «دانه گاز» و شرکت تابعه آن، «نفت الهلال» است، حق بهره‎برداری از میدان‌های کورمور و چمچمال، که از بزرگترین میدان‌‎های گازی عراق هستند را به دست آورده اند!
تاکید بر این نکته سالبه به انتفاء موضوع خواهد بود که کریدور انرژی تشکیل شده توسط ایران – عراق – ترکمنستان، چشم‌اندازهای حیاتی ویژه ای در حوزه انرژی برای روابط این سه کشور با اروپا خواهد داشت که شنیده شده در راستای همسویی نسبی مسکو با سیاست های فشار حداکثری ترامپ علیه تهران، این فدراسیون اخیرا بر ترکمنستان فشارهایی وارد داشته تا عشق‌آباد گاز خود را به جای اروپا به چین صادر کند و در عوض عراق هم از این پروژه رفته‌رفته به نفع ترامپ کنار رود ‌که در این میان بازی سیاست و منافع ملی قدرت هاست که همچنان روی میز روابط تهران، مسکو و ترامپ با صدها استفهام انکاری باقی مانده و هرکس که گوش پند نیوش ندارد سزاوار محنت است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1235436/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!

برکات وجود مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه (ع)

اقدام خطرناک سرنشینان یک خودروی در حال حرکت!

سرعت بالا و سرعتگیر چنین بلایی سر ماشین میاره!

مدیریت هم‍زمان 50 حساب رسانه اجتماعی ‌توسط هوش مصنوعی

لحظه عجیب واژگونی اتوبوس در آنتالیا

مکانیزم خلاقانه ثانیه‌شمار یک ساعت

ارگ قورتان در اصفهان، دومین بنای عظیم خشتی در ایران

تا حالا تمرینات آتش‌نشانی رو دیده بودید!

«آبشار پتاس»اولین آبشار نمکی دنیا در ایران

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

انصارالله خطاب به آمریکا: بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند

نارضایتی‌ها از عملکرد 100 روزه؛ ترامپ در کاخ سفید می‌ماند؟

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

وساطت های قبل تو سوتفاهم بوده!

تصویر روز ناسا؛ حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

نماینده آمریکا در اوکراین: ترامپ به‌دنبال یک آتش‌بس سی روزه است

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: حملات عمدی به غیرنظامیان در غزه جنایت جنگی است

وزیر صهیونیست: پیروزی در غزه کلید سازش با عربستان است

لشکرکشی شورشیان جولانی به دمشق برای سرکوب «دروزی‌ها»

یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شد

اطلس در پیج تاخیر؛ سایپا پاسخگو نیست

مدیحه‌سرایی حسن شالبافان در مراسم ولادت حضرت معصومه(س)