ایران پرسمان

آخرين مطالب

چنگال اسرائیل در گلوی منابع آبی و جنگل‌های سوریه اقتصاد روز

چنگال اسرائیل در گلوی منابع آبی و جنگل‌های سوریه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / رژیم صهیونیستی در دور جدید اشغال اراضی سوری، با نابودی جنگل‌ها و ریشه‌کن کردن درختان کهنسال و چنگ انداختن بر روی سدهای القنیطره، خسارات غیرقابل جبرانی به زیستگاه‌های طبیعی و تنوع زیستی این منطقه وارد کرده است.
دور جدید اشغالگری رژیم صهیونیستی علیه سوریه، در هشتم ژانویه 2024، همزمان با سقوط نظام بشار اسد در سوریه، با ورود به اراضی استان القنیطره آغاز شد. پس از آن اشغالگران همزمان با حملات هوایی علیه پایگاه‌های نظامی ارتش سوریه و بمباران آنها، با ساخت‌ پایگاه‌های نظامی و پیشروی زمینی در این منطقه، اهداف شوم خود را دنبال کردند. روزنامه العربی الجدید، امروز با انتشار یادداشتی به بررسی عمق جنایات اسرائیل در خاک سوریه، غارت و نابودی جنگ‌ها و منابع آبی این منطقه و تلاش پنهان برای کوچاندن صاحبان اصلی این منطقه به شیوه‌های مختلف پرداخت.
بازار


تخریب میراث طبیعی؛ اسرائیل درختان کهنسال را ریشه‌کن می‌کند
از آن روز تاکنون، اسرائیلی‌ها اقدام به تخریب زمین‌های کشاورزی و قطع درختان در چندین منطقه جنگلی کردند که این مناطق از اهمیت زیادی برای محیط زیست جولان اشغالی سوریه برخوردار بوده و زیستگاه بسیاری از گونه‌های نادر درختان و حیوانات محسوب می‌شود. احمد ذیب مدیر جنگلداری قنیطره در گفت‌وگو با «العربی الجدید» تصریح کرد نیروهای اشغالگر اسرائیلی «جنگل کودنه» را که به طور کامل با درختان صنوبر مثمر کاشته شده بود، تخریب کرده‌اند. این جنگل مساحتی به اندازه 1800 دونم را پوشش می‌داد و سالانه دو میلیون تن بذر صنوبر تولید می‌کرد. افزون بر این، درختان جنگلی دیگری از نوع سندیان (بلوط) کهنسال و نادر در سوریه نیز در «جنگل الطرنجه» تخریب و ریشه‌کن شده‌اند. وی توضیح داد که مساحت دو منطقه حفاظت‌شده الطرنجه و «جباتا الخشب» به 4600 دونم می‌رسد، که تاکنون 200 دونم از آن به طور کامل تخریب شده است.


ایران پرسمان

ایران پرسمان

ایران پرسمان

وی همچنین اظهار کرد که نیروهای اشغالگر ورود کشاورزان به زمین‌های خود را ممنوع کرده‌اند و اقدام به ریشه‌کن کردن درختان جنگلی از گونه‌های اکالیپتوس و سرو با عمر 30 سال در دو طرف جاده از شهر السلام تا الحمیدیه و از آنجا تا شهر تخریب‌شده قنیطره کرده‌اند. این تخریب‌ها مساحتی به طول پنج کیلومتر در دو طرف جاده را در بر می‌گیرد. مدیر جنگلداری قنیطره افزود که بازسازی جنگل‌هایی با قدمت 150 سال، همچون منطقه حفاظت‌شده الطرنجه، بسیار دشوار است. با این حال، پس از بررسی کامل خسارات، یک طرح پنج‌ساله برای بازسازی مناطق جنگلی بر اساس توانایی‌ها و امکانات موجود تدوین شده است. اسرائیل بر روی سدهای القنیطره چنگ انداخته استبر اساس این گزارش، در حال حاضر چالش اصلی در قنیطره، موضوع آب است. این منطقه به عنوان یک ذخیره بزرگ آب شناخته می‌شود، که تلاش اسرائیل برای کنترل منابع آبی نگران‌کننده است. قنیطره دارای شش سد مهم شامل المنطره، الرویحنه، بریقه، کودنه، الهجه و سد غدیر البستان است که ظرفیت کلی آن‌ها به 80 میلیون متر مکعب می‌رسد. سد المنطره که ظرفیت آن 40 میلیون متر مکعب است، مهم‌ترین سد این منطقه محسوب می‌شود زیرا نیمی از آب‌های استان در آن جمع می‌شوند و نقش کلیدی در تأمین آب دیگر سدها دارد. طبق اظهارات مدیر جنگلداری، نیروهای اشغالگر اسرائیلی اخیراً یک پایگاه نظامی در اطراف سد المنطره احداث کرده‌اند و اجازه ورود هیچ شخصی را نمی‌دهند. این اقدام احتمال انتقال آب سد به اراضی اشغالی جولان را افزایش داده و نگرانی‌هایی درباره خشک شدن دیگر سدها ایجاد کرده است.

ایران پرسمان

علاوه بر این، تخریب احتمالی این سد توسط نیروهای اشغالگر در صورت خروج، می‌تواند به یک فاجعه واقعی برای منطقه منجر شود، خصوصاً در سالی که میزان بارندگی کم بوده و سدها به اندازه کافی پر نشده‌اند. اسرائیل به دنبال نابودی تنوع زیستی القنیطرهعلی ابراهیم مدیر محیط زیست استان القنیطره نیز در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد: حمله به مناطق حفاظت‌شده القنیطره آسیب‌های زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی برجای گذاشته است. او توضیح داد که آسیب‌های زیست‌محیطی شامل از دست دادن تنوع زیستی، فرسایش و تخریب خاک، تغییرات در آب‌وهوای معتدل منطقه و نابودی زیستگاه اصلی حیوانات نادر مانند روباه‌ها، کفتارها و خرگوش‌های وحشی می‌شود که خطر انقراض آنها را افزایش داده است. ابراهیم همچنین هشدار داد که نابودی جنگل‌ها تأثیرات مستقیم بر جامعه محلی خواهد داشت، زیرا ساکنان منطقه برای تأمین معیشت خود به جمع‌آوری میوه‌ها، گیاهان دارویی، چرای دام‌ها در جنگل‌ها و درآمد حاصل از گردشگری زیست‌محیطی وابسته هستند. با تخریب جنگل‌ها، این جوامع منبع درآمد خود را از دست می‌دهند که منجر به افزایش فقر، مهاجرت به مناطق شهری و فشار بیشتر بر منابع محدود موجود خواهد شد.

ایران پرسمان

ایران پرسمان

ایران پرسمان

103.5 میلیون دلار خسارت غیرقابل جبران اسرائیل به طبیعت القنیطره مدیر محیط زیست استان قنیطره افزود که تخریب جنگل‌ها تأثیرات اقتصادی جدی داشته و از بین رفتن چوب و محصولات جنگلی یکی از واضح‌ترین عواقب این تخریب‌ها است. وی تخمین زد که خسارات اقتصادی ناشی از این تخریب‌ها حدود 36 میلیون دلار باشد، در حالی که ارزش آسیب‌های مستقیم ناشی از از دست دادن پوشش گیاهی تنها در جنگل کودنه 59.5 میلیون دلار برآورد شده است. او اشاره کرد که خاک منطقه القنیطره بسیار کم‌عمق بوده و ضخامت آن بین 40 تا 50 سانتیمتر است. به‌طور علمی، تشکیل هر 1 سانتیمتر خاک سطحی ممکن است هزار سال زمان ببرد، بنابراین خسارات وارده غیرقابل جبران‌اند. لذا در مجموع، آسیب‌های اقتصادی ناشی از تخریب منابع طبیعی این استان حدود 103.5 میلیون دلار تخمین زده می‌شود.
درخواست کمک از جامعه بین‌الملل ابراهیم از جامعه بین‌المللی درخواست کرد که برای جلوگیری از تخریب پوشش جنگلی القنیطره توسط ارتش اشغالگر اسرائیل اقدام کند. همچنین او خواستار حمایت از سازمان‌های فعال در حوزه محیط زیست برای بازسازی مناطق جنگلی و ارائه کمک به جوامع محلی که وابسته به محصولات جنگلی هستند، شد. القنیطره در جنوب غربی سوریه واقع شده و مساحتی برابر با 1861 کیلومتر مربع دارد که 1٪ از کل مساحت سوریه را تشکیل می‌دهد. این استان حدود 40 کیلومتر با شهر دمشق فاصله دارد و دوسوم آن تحت اشغال اسرائیل قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1242168/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

روستای رویایی استخرگاه در گیلان

روش کار شگفت‌انگیز ربات کاشی‌کار

از علی(ع) دل‌سوزتر نیست!

عبور کلاغ با فرهنگ از خط عابر پیاده!

شاگردان هدایت به بیان آیت الله جوادی آملی

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

جزیره ای عجیب به نام پیاز در ژاپن!

لحظه ثبت شده با دوربین مخفی از زایمان سنجاب

آتش‌سوزی‌ گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

هیأت پارلمانی ایران وارد جاکارتا شد/ قالیباف سه‌شنبه به اندونزی می‌رود

خاطره تلخ وزیر بهداشت دولت سیزدهم از حادثه درگذشت شهید رئیسی

دن شاپیرو، سفیر سابق امریکا در اسرائیل: توافق موقت میان ایران و آمریکا، «کم در برابر کم» خواهد بود

قالیباف: باید کارآمدی دین را به پشتوانه حوزه‌های علمیه به اثبات رساند

قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد؛ آن‌ها می‌توانند به توافق دست پیدا کنند

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

توصیه آیت‌الله بهجت برای تشرف به بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)

کارکرد جالب تله موش چسبی

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

بقائی: عراقچی فردا به امارات می‌رود

پزشکیان: ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، اما از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خود تحت هیچ شرایطی کوتاه نمی‌آید