ایران پرسمان

آخرين مطالب

آیا ویتکاف معنای راستی‌آزمایی را می‌داند؟ تحلیل روز

آیا ویتکاف معنای راستی‌آزمایی را می‌داند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /متن پیش رو در تسنیم منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
واقعیت این است طرف آمریکایی، در سال 2018 میلادی رسماً از توافق هسته‌ای خارج شد و اکنون به‌عنوان "طرف خاطی" مورد شناسایی نظام بین الملل قرار گرفته است. دو اصل "تضمین" و "راستی‌آزمایی" مطالبه اساسی و کلیدی ایران از آمریکاست نه بالعکس!
بازار


نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم با ایران، هرگونه توافق هسته‌ای با کشورمان را منوط به راستی‌آزمایی توانایی‌های غنی‌سازی و تسلیحاتی تهران دانسته است.
استیو ویتکاف در این خصوص مدعی شده است:
" alt="ایران پرسمان" width="100%" />

به‌نظر می‌رسد ویتکاف به‌صورت عامدانه روایت معکوسی را از روند تحولات مربوط به پرونده هسته‌ای کشورمان طی سال‌های اخیر ارائه می‌کند!
واقعیت امر این است که طرف آمریکایی، در سال 2018 میلادی رسماً از توافق هسته‌ای خارج شد و اکنون به‌عنوان "طرف خاطی" مورد شناسایی نظام بین الملل قرار گرفته است. در چنین شرایطی دو اصل "تضمین" و "راستی‌آزمایی" مطالبه اساسی و کلیدی جمهوری اسلامی ایران از آمریکاست نه بالعکس!
ادبیات ویتکاف به‌گونه‌ای تنظیم شده که گویا ایران در دوران اول ریاست جمهوری ترامپ از برجام خارج شده و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد را رسما نقض کرده است. این رویکرد وقیحانه ویتکاف، منبعث از رویکرد یکجانبه‌گرایانه و البته محکوم به شکست واشنگتن در نظام بین‌الملل است.
راستی‌آزمایی و تضمین، کلید واژگانی هستند که جمهوری اسلامی ایران بارها در روند احیای توافق هسته‌ای یا حتی انعقاد هرگونه تفاهم یا توافق موقتی بر روی آن‌ها تأکید کرده است. این تأکید، معلول خروج یکجانبه آمریکا از برجام بوده است. در چنین شرایطی ویتکاف دست به نوعی فرافکنی کودکانه و مضحکانه زده است!
قطعاً در این مسیر توافقی برای ایران موضوعیت دارد که صرفاً تعهدمحور نبوده و روند تضمین و راستی‌آزمایی آن مشخص باشد. آمریکا مسیر احیای توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های ضدایرانی را به‌خوبی می‌داند و در طول مذاکرات غیرمستقیم مسقط نیز بایسته‌ها و ملزومات هرگونه توافق و رفع تحریم‌های ضدایرانی به‌خوبی از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشور از طریق واسطه عمانی به ویتکاف اعلام شده است.
آنچه امروز اصالت دارد، نه روایت‌سازی آمریکا از مذاکرات هسته‌ای بلکه واقعیاتی است که بر فرامتن و متن مذاکرات سایه افکنده است. در اینجا ما با قاعده‌ای مواجه هستیم که نه‌تنها ویتکاف و ترامپ، بلکه هیچ فرد یا سیاستمدار دیگری قدرت معکوس‌سازی یا انکار آن را ندارد.
زمانی که ایران طرف مطالبه‌گر و واشنگتن به سبب خروج از توافق هسته‌ای و وضع تحریم‌های ظالمانه طرف بدهکار و متهم این معادله است، لاجرم باید به یک سلسله ملزومات همچون تضمین و راستی‌آزمایی و رفع واقعی تحریم‌ها تن دهد.
بهتر است ویتکاف ضمن درک این قاعده کلان، بداند تعهد آن چیزی که بر روی کاغذ می‌آید اما تضمین اهرمی که به‌واسطه آن طرف مقابل ناچار است که تعهدات خود را انجام دهد. برجام تعهد محور برای ما تمام شده است و تمرکز ما برروی توافقی تضمین‌محور است.
مقوله راستی‌آزمایی و اعتمادسازی نیز در همین مدار تعریف می‌شود. قطعاً واشنگتن ناچار است در راستای رسیدن به هرگونه توافقی با ایران، متحمل هزینه‌ها و تضمین‌هایی شود که ناشی از خبط دولت ترامپ در خروج از این توافق بوده و گریزی نیز از این مسیر برای کاخ سفید وجود نخواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1244798/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارنامه ضعیف تحقق درآمدهای مولدسازی در سال 1403

دامداران: نرخ شیر بوی زیان می‌دهد

زندگی بزرگان/ راز تابوت یک شهید در جبهه

هر وقت حرم میرم

30 درصد از کدهای «مایکروسافت» نوشته هوش مصنوعی هستند

داستانک/ ماشین سرنوشت

پیام نخست‌وزیر ارمنستان به رهبر انقلاب

بهشتی پور: اگر عضو FATF نشویم برای همین کشورهای دوست خودمان هم مشکل ایجاد می‌کنیم

اختلاف نتانیاهو و همسرش بر سر تعداد اسرای صهیونیستی زنده در غزه

آسمان ترکیه برای نتانیاهو باز می‌شود

حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه

ویتکاف: پوتین پس از سال‌ها احیای روابط با واشنگتن را محتمل می‌داند

سرمقاله اطلاعات/ رویدادها و لغزش‌های ناگوار

آیا جنگی بزرگ در پیش است؟

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری سرعت گرفت

توضیحات پاک‌نژاد درباره قیمت بنزین سوپر وارداتی

وزیر جهاد کشاورزی: کالاهای اساسی در حادثه بندرعباس آسیب چندانی ندید

معلم معمار دانایی، بوستان دانش و میراثی گرانبها در جامعه است

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان

سلاح عجیب در مراسم تشییع پاپ

برگزاری روز جهانی نجوم در آسمان‌نمای «گنبد مینا»

دو عارضه پنهان یائسگی زودرس در زنان

«چت‌جی‌پی‌تی» چاپلوس شده است

«اوز» پایتخت کتاب ایران شد

گمان کنم تب آتشفشان تنیده به بندر

بابک در مرخصی؛ حکم اعدام زنجانی پس از رد مال به 20 سال حبس تبدیل شد

شرکت کروز از رسایی شکایت کرد

نشست سخنگوی قوه‌ قضائیه؛ حکم پرونده باغ ازگل صادر شد

بازگشت فضانوردان شنجو -19 به زمین پس از 6 ماه

ترامپ: حالا همه جهان به ما احترام می‌گذارد!

سرمقاله صبح نو/ «شوخی» با «تمامیت ارضی» یک کشور

بورس باز هم رکورد زد

رئیس سازمان بورس: تامین مالی کوتاه‌مدت بر عهده نظام بانکی و بلند مدت بر عهده بازار سرمایه است

خبر خوش از تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن؛ زمان تحویل واحدها اعلام شد

سخن بزرگان/ علت مهم آشوب دل‌ها

کشتی عجیب و غریب چینی‌ها

انجام اولین آزمون چسبندگی پروبیوتیک‌ها به سلول‌های هدف در کشور

دانشمندان یک خانه مریخی را منفجر کردند

هوش مصنوعی بومی به وزیر راه و شهرسازی مشورت می‌دهد

آغاز فعالیت‌های بخش مجازی نمایشگاه کتاب

بخشی از کتاب/ ماموریتی برای زندگی

نشست سخنگوی قوه‌قضائیه؛ حکم پرونده باغ ازگل صادر شد

ماموریت پزشکیان به وزیر کار درپی حادثه بندر شهید رجایی؛ به خانواده جانباختگان از هر نظر رسیدگی خواهیم کرد

واکنش عارف به فعال شدن سفارتخانه‌های ایران و سودان

پزشکیان: شناسایی علت وقوع حادثه بندر شهید رجایی مقدم بر شناسایی مقصر حادثه است

واکنش سخنگوی دولت به خبر استیضاح وزیر راه

مهاجرانی: این هفته، هفته آخر بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع خواهد بود

گشایش دفتر یادبود قربانیان حادثه بندر شهید رجایی در پایتخت پاکستان

خط درست سیاسی در سیاست خارجی ایران به روایت معاون سیاسی سپاه

بابک در مرخصی/ سخنگوی قوه قضائیه: فعالیت‌های اقتصادی زنجانی منع قانونی ندارد