ایران پرسمان

آخرين مطالب

چشم‌ها از ADHD خبر می‌دهند تحلیل روز

چشم‌ها از ADHD خبر می‌دهند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / تشخیص دقیق اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی(ADHD) برای شفاف‌سازی و حمایت مناسب برای افرادی که به آن نیاز دارند، بسیار مهم است، اما روش‌های تشخیص فعلی، زمان‌بر و ناسازگار هستند. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند در این امر نیز به ما کمک کند.
به نقل از اس‌ای، محققان در کره جنوبی مدل‌های یادگیری ماشینی را آموزش دادند تا ویژگی‌های موجود در عکس‌های پشت چشم را به تشخیص حرفه‌ای ADHD متصل کنند.
از بین چهار مدل یادگیری ماشینی که در این مطالعه مورد آزمایش قرار گرفتند، بهترین آنها امتیاز 96.9 درصدی را برای پیش‌بینی دقیق ADHD، تنها بر اساس تجزیه و تحلیل تصویر کسب کرد.
این تیم دریافت که تراکم عروق خونی بالاتر، شکل و پهنای رگ‌ها و تغییرات خاصی در قرص بینایی چشم نشانه‌های کلیدی این بیماری هستند.
برای چندین سال تصور می‌شد که تغییرات اتصال مغز مرتبط با ADHD می‌تواند در چشمان ما نیز ظاهر شود. اگر بدانیم به دنبال چه چیزی باید باشیم، این می‌تواند به معنای روشی سریعتر و قابل اعتمادتر برای تشخیص این اختلال باشد.
محققان به رهبری گروهی از کالج پزشکی دانشگاه یونسی(Yonsei) در مقاله منتشر شده خود می‌نویسند: تحلیل ما از عکس‌های فوندوس(fundus) از شبکیه، پتانسیل آن را به عنوان یک نشانگر زیستی غیرتهاجمی برای غربالگری ADHD و طبقه‌بندی نقص عملکرد اجرایی در حوزه توجه بصری نشان داد.
این رویکرد بر روی 323 کودک و نوجوانی که قبلاً مبتلا به ADHD تشخیص داده شده بودند و 323 کودک دیگر غیر مبتلا به ADHD آزمایش شد که بر اساس سن و جنس با گروه اول مطابقت داشت.
محققان دریافتند که این سامانه هوش مصنوعی در چندین معیار زمانی مربوط به پیش‌بینی ADHD، امتیاز بالایی کسب می‌کند. همچنین در تشخیص برخی از ویژگی‌های این اختلال، از جمله اختلال در توجه انتخابی بینایی، عملکرد خوبی داشت.
چندین تکنیک یادگیری ماشینی برای غربالگری ADHD به تازگی مورد بررسی قرار گرفته است. از تجزیه و تحلیل اسکن چشم گرفته تا تست‌های رفتاری، اما این یکی دارای چند مزیت مهم است. اگرچه دقیق‌ترین روش از نظر نمرات خام نیست، اما بسیار نزدیک است، همچنین اجرا و ارزیابی آن سریع است و افزایش مقیاس آن ساده است.
محققان می‌گویند: مدل‌های قبلی با دقت بالا معمولاً بر مجموعه متنوعی از متغیرها متکی بودند که هر کدام به طور فزاینده در تمایز موضوعات کمک می‌کردند. رویکرد جدید ما تجزیه و تحلیل را با تمرکز انحصاری بر روی عکس‌های شبکیه ساده می‌کند. این استراتژی داده تک‌منبعی، وضوح و کاربرد مدل‌های ما را افزایش می‌دهد.
محققان در مرحله بعد می‌خواهند این آزمایش‌ها را در گروه‌های بزرگ‌تری از مردم و محدوده‌های سنی وسیع‌تر انجام دهند.
آنها می‌گویند میانگین سنی شرکت کنندگان در این مطالعه 9.5 سال بود و می‌دانیم که ADHD در بزرگسالان می‌تواند کاملاً متفاوت ظاهر شود.
همچنین فضایی برای بهبود دامنه این سامانه وجود دارد. به عنوان مثال، افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم از بخش اصلی این مطالعه حذف شدند، اما آزمایش‌های بیشتر نشان داد که هوش مصنوعی در تشخیص اوتیسم از ADHD عالی عمل نمی‌کند.
برآوردهای اخیر حاکی از آن است که از هر 20 نفر یک نفر مبتلا به ADHD است که می‌تواند شامل مبارزه با توجه، تکانه‌ها و بیش‌فعالی باشد. افراد بسیاری هستند که تشخیص سریعتر و دقیق‌تر می‌تواند برای آنها تفاوت ایجاد کند.
محققان می‌گویند: غربالگری زودهنگام و مداخله به موقع می‌تواند عملکرد اجتماعی، خانوادگی و تحصیلی را در افراد مبتلا به ADHD بهبود بخشد.
این پژوهش در مجله npj Digital Medicine منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245943/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!

برکات وجود مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه (ع)

اقدام خطرناک سرنشینان یک خودروی در حال حرکت!

سرعت بالا و سرعتگیر چنین بلایی سر ماشین میاره!

مدیریت هم‍زمان 50 حساب رسانه اجتماعی ‌توسط هوش مصنوعی

لحظه عجیب واژگونی اتوبوس در آنتالیا

مکانیزم خلاقانه ثانیه‌شمار یک ساعت

ارگ قورتان در اصفهان، دومین بنای عظیم خشتی در ایران

تا حالا تمرینات آتش‌نشانی رو دیده بودید!

«آبشار پتاس»اولین آبشار نمکی دنیا در ایران

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

انصارالله خطاب به آمریکا: بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند

نارضایتی‌ها از عملکرد 100 روزه؛ ترامپ در کاخ سفید می‌ماند؟

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

وساطت های قبل تو سوتفاهم بوده!

تصویر روز ناسا؛ حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

نماینده آمریکا در اوکراین: ترامپ به‌دنبال یک آتش‌بس سی روزه است

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: حملات عمدی به غیرنظامیان در غزه جنایت جنگی است

وزیر صهیونیست: پیروزی در غزه کلید سازش با عربستان است

لشکرکشی شورشیان جولانی به دمشق برای سرکوب «دروزی‌ها»

یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شد