ایران پرسمان

آخرين مطالب

راغفر: اقتصاد ایران در اختیار رفقا و قوم و خویش مسئولان است سیاست روز

راغفر: اقتصاد ایران در اختیار رفقا و قوم و خویش مسئولان است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایلنا / استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: همان کسانی که نرخ ارز را بالا بردند نرخ ارز را امروز کاهش دادند تا بگویند افزایش نرخ ارز وابسته به عوامل خارجی است اما این افراد در نهایت برندگان افزایش نرخ ارز هستند و در ادامه اجازه نمی‌دهند نرخ ارز کاهشی شود.
حسین راغفر درباره دلایل مقاومت بازار توافقی بانک مرکزی در کاهش نرخ ارز و تاثیر پذیری آن از ریزش نرخ دلار در بازار آزاد اظهار داشت: واقعیت این است که مسئول افزایش قیمت ارز در کشور سران سه قوه بودند، بنابراین سران قوا هم باید پیامد اجتماعی - سیاسی رشد نرخ ارز را بپذیرند. حالا هم که با کاهش نسبتا کاهش قابل توجه نرخ ارز مواجه هستیم، متاسفانه دولت، مجلس و قوه قضاییه بر روی اجحافی که در حق مردم و به ویژه محرومان صورت می‌گیرد، چشم پوشیده‌اند در حالی که این افراد باید مسئولیت پیامدهای سیاسی - اجتماعی این افزایش نرخ ارز را بپذیرند.
وی تاکید کرد: قیمت ارز را گران می‌کنند و به دنبال آن قیمت تمام کالا و خدمات از عنبرنسا گرفته تا همه کالاهای اساسی زندگی مردم بیشتر از افزایش نرخ ارز بالا می‌رود اما با کاهش قیمت ارز تغییری رخ نمی‌دهد.
این کارشناس اقتصادی گفت: نرخ ارز بازار توافقی به این دلیل کاهش پیدا نمی‌کند که تصمیم سازان و خود مسئولان بخشی از این مسأله هستند.
راغفر افزود: اساسا چیزی به نام بازار آزاد ارز نداریم و تمام این عناوین پوششی برای اقدامات و تصمیمات مسئولان برای افزایش نرخ ارز است. در این شرایط از بانک مرکزی چه توقعی داریم که جلوی این غارت را بگیرد؛ در واقع بانک مرکزی قدرت تصمیم گیری ندارد. چه کسی می‌گوید که نرخ دلار در بازار توافقی مرکز مبادله ٧٠ هزار تومان باید تعیین شود و چه کسی این قیمت را تعیین می‌کند؟
وی تاکید کرد: تمام این اقدامات در جهت تامین کسری بودجه دولت است و برای تامین هزینه‌های ولنگاری‌هایی است که به اقتصاد کشور تحمیل کرده‌اند. در نهایت هم مردم هزینه این ولنگاری‌های تحمیل شده به اقتصاد را می‌پردازند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به وابستگی اقتصاد ایران به عوامل خارجی تاکید کرد: تمام این نوسانات قیمتی یک بازی است و معتقدم آنهایی که بازی گردانی می‌کنند چند پیام روشن را دارند؛ اول اینکه اگر با آمریکا رابطه برقرار شود، اوضاع کشور خوب می‌شود و این پیام را به یک فشار اجتماعی بر روی مردم تبدیل می‌کنند تا به این سمت برویم که با آمریکا وارد بده و بستان شویم.
وی ادامه داد: پیام دیگر این است که اگر تا کنون نرخ ارز افزایشی بوده، مسئولان و مدیران کشور مسئول این افزایش قیمت نبوده‌اند و تنها عوامل سیاسی منجر به افزایش نرخ ارز شده‌اند. اما همین افراد به زودی نرخ ارز را به سقف قیمتی برمی‌گردانند و نرخ دلار حتی به بیش از سقف قیمتی می‌رسد.
راغفر گفت: باید به این نکته توجه داشت که رفع تحریم‌ها در اختیار ترامپ و رییس جمهور آمریکا نیست و تصمیم در این‌باره در اختیار کنگره است که کنگره هم توسط لابی‌گری‌های صهیونیستی اداره و مدیریت می‌شود. از همین روی، کنگره به پشتوانه صهیونیست‌ها اجازه رفع تحریم‌ها را نمی‌دهند و این تجربه را هم قبلاً در دوره ریاست جمهوری اوباما داشتیم.
راغفر با بیان اینکه این موضوع مذاکرات یک اثر مقطعی دارد، اظهار داشت: نکته قابل توجه این است که چرا پول ملی ما تا این حد وابسته به کنش‌هاست و امروز به یکی از بی اعتبارترین پول‌های دنیا تبدیل شده‌ است. عده‌ای رفقا و قوم و خویش و پسر و داماد و عروس اقتصاد کشور را به این وضعیت رسانده‌اند و از این وضعیت منتفع می‌شوند و می‌بینیم کسی که پول فروش نفت کشورمان به جیب پسرش می‌رود اولین مخالف رفع تحریم از کشور است.
این کارشناس اقتصادی افزود: بنابراین همان کسانی که نرخ ارز را بالا بردند نرخ ارز را امروز کاهش دادند تا بگویند افزایش نرخ ارز وابسته به عوامل خارجی است اما این افراد در نهایت برندگان افزایش نرخ ارز هستند و در ادامه اجازه نمی‌دهند نرخ ارز کاهشی شود.
وی تاکید کرد: این افزایش نرخ و قیمت‌ها در تاریخ اقتصادی کشور بی‌سابقه است و از زمان قاجار که کشورمان در اختیار سفارتخانه‌های خارجی بود، چنین وضعیت اسفباری در اقتصاد و ارزش پول ملی کشور نداشتیم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245962/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!

برکات وجود مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه (ع)

اقدام خطرناک سرنشینان یک خودروی در حال حرکت!

سرعت بالا و سرعتگیر چنین بلایی سر ماشین میاره!

مدیریت هم‍زمان 50 حساب رسانه اجتماعی ‌توسط هوش مصنوعی

لحظه عجیب واژگونی اتوبوس در آنتالیا

مکانیزم خلاقانه ثانیه‌شمار یک ساعت

ارگ قورتان در اصفهان، دومین بنای عظیم خشتی در ایران

تا حالا تمرینات آتش‌نشانی رو دیده بودید!

«آبشار پتاس»اولین آبشار نمکی دنیا در ایران

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

انصارالله خطاب به آمریکا: بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند

نارضایتی‌ها از عملکرد 100 روزه؛ ترامپ در کاخ سفید می‌ماند؟

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

وساطت های قبل تو سوتفاهم بوده!

تصویر روز ناسا؛ حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

نماینده آمریکا در اوکراین: ترامپ به‌دنبال یک آتش‌بس سی روزه است

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: حملات عمدی به غیرنظامیان در غزه جنایت جنگی است

وزیر صهیونیست: پیروزی در غزه کلید سازش با عربستان است

لشکرکشی شورشیان جولانی به دمشق برای سرکوب «دروزی‌ها»

یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شد

اطلس در پیج تاخیر؛ سایپا پاسخگو نیست

مدیحه‌سرایی حسن شالبافان در مراسم ولادت حضرت معصومه(س)

نترس واقعی به این میگن!