ایران پرسمان

آخرين مطالب

بحران در شبه‌قاره هند و دست خالی آمریکا سیاست روز

بحران در شبه‌قاره هند و دست خالی آمریکا
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
از زمان حمله‌ تروریستی وحشتناک هفته‌ گذشته در کشمیر، نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، با چندین رهبر جهان تلفنی صحبت کرده است. مقامات گفتند که دیپلمات‌های 100 هیات نمایندگی در پایتخت هند برای دریافت گزارش به وزارت امور خارجه مراجعه کرده‌اند. مجیب مشعل، در گزارش دیروز یکشنبه در نیویورک تایمز نوشت: این تلاش عمدتا در مورد جمع‌آوری کمک برای کاهش تنش خطرناک هند با پاکستان نیست (زیرا هند همسایه پاکستانی خود را به داشتن «ارتباط» با این حمله متهم می‌کند). در عوض، به گفته‌ چهار مقام دیپلماتیک آگاه از این بحث‌ها، به نظر می‌رسد دهلی نو در حال آماده‌سازی به منظور اقدام نظامی علیه همسایه و دشمن اصلی خود است. مودی در سخنرانی روز پنج‌شنبه خود بدون نام بردن از پاکستان، وعده‌ مجازات شدید و نابودی پناهگاه‌های امن تروریست‌ها را داد. پنج روز پس از حمله تروریستی که در آن افراد مسلح 26 غیرنظامی را کشتند، هند رسما هیچ گروهی را به‌عنوان عامل این قتل‌عام معرفی نکرده و شواهد کمی برای اثبات ادعای خود مبنی بر دست داشتن پاکستان در آن حمله ارائه کرده است. دولت پاکستان دخالت در این حادثه را رد کرده است.
مقامات دیپلماتیک گفتند که مقامات هندی در جلسات توجیهی با دیپلمات‌های وزارت امور خارجه، الگوهای گذشته پاکستان در حمایت از گروه‌های تروریستی که هند را هدف قرار می‌دهند، شرح داده‌اند. مقامات هندی گفته‌اند که تحقیقات آنها ادامه دارد و به‌طور خلاصه به اطلاعات فنی که عاملان حمله هفته گذشته را به پاکستان مرتبط می‌کند، ازجمله داده‌های تشخیص چهره عاملانی که به گفته آنها با پاکستان ارتباط دارند، اشاره کردند. تحلیلگران و دیپلمات‌ها گفتند که ارائه‌های نه چندان جدی تاکنون به یکی از این دو احتمال اشاره دارد: اینکه هند قبل از حمله به پاکستان به زمان بیشتری برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد حمله تروریستی نیاز دارد یا اینکه در زمانی که هرج‌ومرج در صحنه جهانی وجود دارد، نیازی به توجیه اقداماتی که قصد انجام آن را دارد، برای کسی احساس نمی‌کند. رویارویی نظامی بین هند و پاکستان که هر دو مسلح به سلاح‌های هسته‌ای هستند، خطر تشدید سریع تنش را به همراه دارد که مهار آن می‌تواند دشوار باشد. 
اما هند تا حد زیادی تحت فشار جهانی برای محدود کردن واکنش خود قرار ندارد و در سال‌های اخیر با افزایش قدرت دیپلماتیک و اقتصادی خود، سریع‌تر قدرت‌نمایی کرده است. دولت‌های ایران و عربستان سعودی با دو طرف صحبت کرده‌اند و وزیر امور خارجه ایران پیشنهاد میانجی‌گری داده است. سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواستار خویشتن‌داری و گفت‌وگو شده‌اند. اما قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده، درگیر بحران‌های دیگر هستند و تحلیلگران می‌گویند هند ابراز حمایت بسیاری از کشورها را به‌عنوان چراغ سبزی برای هرگونه اقدامی که انجام می‌دهد، تفسیر می‌کند. مقامات دولت ترامپ حمایت قوی خود را از مبارزه هند علیه تروریسم ابراز کرده‌اند. ترامپ گفته است که با هند و پاکستان روابطی دوستانه دارد؛ اما در‌عین‌حال خاطرنشان کرده است که آنها مدت‌هاست با هم اختلاف دارند. اما مشخص نیست که واشنگتن چقدر در درگیری فعلی دخالت خواهد کرد.
سه ماه پس از دوره ریاست‌جمهوری ترامپ گذشته اما او هنوز سفیری برای هند تعیین نکرده است؛ این امر نشان می‌دهد جنوب آسیا در فهرست اولویت‌های او در چه جایگاهی قرار دارد. حتی اگر ایالات متحده یا سایر قدرت‌ها سعی در ورود به این درگیری داشته باشند، ممکن است نفوذ محدودی داشته باشند. هند و پاکستان چندین جنگ بر سر کشمیر - منطقه‌ای که هر دو ادعای مالکیت کامل آن را دارند - داشته‌اند و دهلی نو این اختلاف را صرفا یک مساله دوجانبه با پاکستان می‌داند. دنیل مارکی، عضو ارشد دانشکده مطالعات پیشرفته بین‌المللی دانشگاه جان هاپکینز، گفت که واکنش اولیه واشنگتن مشابه نحوه برخورد دولت اول ترامپ با آخرین درگیری بزرگ بر سر کشمیر در سال 2019 بوده است. آن رویارویی با حمله‌ای که منجر به کشته شدن ده‌ها نیروی امنیتی هند شد، آغاز شد. عاملان آن - جنگجویانی از یک گروه شبه‌نظامی به نام «جیش محمد» - مشخص بودند. 
در آن زمان، ترامپ از هند حمایت کرد. دولت تنها پس از آنکه هند با یک حمله هوایی فرامرزی به پاکستان ضربه زد، فشار دیپلماتیک خود را برای خویشتن‌داری افزایش داد. پس از آن، هنگامی که پاکستان برای تلافی اقدام کرد، وارد یک نبرد هوایی شد و یک جت هندی را سرنگون کرد. خلبان اسیر شد. مارکی گفت: برای جبران آن پاسخ اشتباه، این بار همه نشانه‌ها حاکی از تمایل هند برای انجام «کاری چشمگیر» است. پاکستان قول داده است که با هر حمله‌ای از سوی هند مقابله کند و از آن پیشی بگیرد. مارکی گفت: «چرخه تلافی می‌تواند به‌سرعت پیش برود و هندی‌ها و پاکستانی‌ها ارزیابی‌های اغراق‌آمیزی از توانایی خود در مدیریت تشدید تنش داشته‌اند.»
برخلاف حمله تروریستی سال 2019، ادعاهای مربوط به مسوولیت کشتار هفته گذشته مبهم بوده و حتی اطلاعات مربوط به تعداد مهاجمان نیز چندان قطعی نیست. به گزارش رسانه‌های خبری هند، گروهی کمترشناخته‌شده که خود را «جبهه مقاومت» می‌نامد، در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد که پشت این قتل‌عام بوده است. مقامات هندی، در خفا، می‌گویند که این گروه نماینده «لشکر طیبه» است که در پاکستان قرار دارد. عدم شفافیت می‌تواند توضیح دهد که چرا هند تا حد زیادی به حمایت گذشته پاکستان از تروریسم در کشمیر اشاره کرده تا استدلال خود را برای انتقام نظامی در حال حاضر مطرح کند. اما این رویکرد، قبل از اینکه هند شواهد خود را حتی در بحث‌های دیپلماتیک خصوصی ارائه دهد، با توجه به شدت تشدید تنش، برخی را شگفت‌زده کرده است.
یکی از دیپلمات‌ها به طور خصوصی پرسید: آیا می‌خواهید فقط بر اساس الگوهای گذشته با یک همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای وارد جنگ شوید؟ شیو شانکار منون، مشاور سابق امنیت ملی هند، گفت که مودی پس از حملات هوایی علیه پاکستان در سال‌های 2016 و 2019، پس از یک حمله تروریستی دیگر در کشمیر، چاره‌ای جز اقدام نظامی نداشت. اما منون گفت که بعید است این تقابل بین دو رقیب از کنترل خارج شود. او گفت: «من خیلی نگران نیستم، زیرا هر دو از وضعیت خصومت مدیریت‌شده کاملا راضی هستند.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245996/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!

برکات وجود مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه (ع)

اقدام خطرناک سرنشینان یک خودروی در حال حرکت!

سرعت بالا و سرعتگیر چنین بلایی سر ماشین میاره!

مدیریت هم‍زمان 50 حساب رسانه اجتماعی ‌توسط هوش مصنوعی

لحظه عجیب واژگونی اتوبوس در آنتالیا

مکانیزم خلاقانه ثانیه‌شمار یک ساعت

ارگ قورتان در اصفهان، دومین بنای عظیم خشتی در ایران

تا حالا تمرینات آتش‌نشانی رو دیده بودید!

«آبشار پتاس»اولین آبشار نمکی دنیا در ایران

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

انصارالله خطاب به آمریکا: بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند

نارضایتی‌ها از عملکرد 100 روزه؛ ترامپ در کاخ سفید می‌ماند؟

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

وساطت های قبل تو سوتفاهم بوده!

تصویر روز ناسا؛ حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

نماینده آمریکا در اوکراین: ترامپ به‌دنبال یک آتش‌بس سی روزه است

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: حملات عمدی به غیرنظامیان در غزه جنایت جنگی است

وزیر صهیونیست: پیروزی در غزه کلید سازش با عربستان است

لشکرکشی شورشیان جولانی به دمشق برای سرکوب «دروزی‌ها»

یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شد

اطلس در پیج تاخیر؛ سایپا پاسخگو نیست

مدیحه‌سرایی حسن شالبافان در مراسم ولادت حضرت معصومه(س)