تولید اولین ژنراتور فضایی برای تولید برق هستهای
اقتصاد روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - فارس /گروهی از محققان آمریکایی و انگلیسی اولین ژنراتور تولید برق هستهای که در فضا قابلاستفاده خواهد بود را با موفقیت آزمایش کردند.
به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، دانشمندان دانشگاه لستر انگلیس و مرکز تحقیقات گلن ناسا در حال تکمیل یک دستگاه جدید تولید انرژی هستهای برای تولید برق در فضا هستند.
سال گذشته، این دانشگاه توافقنامهای را با ناسا امضا کرد که به محققان آن اجازه میدهد شبیهسازهای گرمایش الکتریکی خود را که با استفاده از عنصر شیمیایی آمریسیم فعالیت میکند، آزمایش کنند.
آنها با ترکیب این شبیهساز با فناوریهای مبدل انرژی ناسا، یک سیستم انرژی نوآورانه ابداع کردهاند که برق موردنیاز در مأموریتهای فضایی آینده را تأمین خواهد کرد.
دانشمندان دانشگاه لستر بیش از یک دهه است که در حال کار بر روی سیستمهای انرژی رادیوایزوتوپ (RPS) هستند. RPSها سیستمهایی هستند که گرمای حاصل از تجزیه مواد رادیواکتیو را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند. این سیستم ها برای تأمین انرژی فضاپیماها و سایر سیستمهایی که قادر به دریافت انرژی نور خورشید نیستند، مورداستفاده قرار میگیرند و لذا برای مأموریتهای فضایی عمیق و بهدور از خورشید مفید هستند.
محققان در حال تکمیل منابع حرارتی هستند که با استفاده از آمریسیم-241 کار میکنند و جایگزینی برای پلوتونیوم-238 محسوب میشود که به طور سنتی در پروازهای فضایی مورداستفاده هستند.
آمریسیم-241 را میتوان با بازفرآوری سوخت هستهای مصرفشده استخراج کرد. استفاده از آمریسیم-241 بهازای هر وات برق در مقایسه با پلوتونیوم-238، پنج برابر ارزانتر تمام میشود.
نمونه اولیه ژنراتور رومیزی هستهای که در فضا قابلاستفاده است، مجهز به یک منبع حرارتی آمریسیم و مبدلهای پیشرفته موتور استرلینگ بوده و با موفقیت آزمایش شده است.
محققان میگویند این ژنراتورها روزی برای تأمین برق زیستگاههای فضایی آینده مورداستفاده قرار گرفته و حضور گستردهتر در منظومه شمسی را ممکن میکنند.
بازار ![]()
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1246464/