ایران پرسمان

آخرين مطالب

شیپور جنگ در هندوستان اقتصاد روز

شیپور جنگ در هندوستان
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پاکستان دیروز چهارشنبه اعلام کرد که «اطلاعات موثقی» دارد که نشان می‌دهد هند قصد دارد به زودی اقدام نظامی را آغاز کند؛ زیرا تنش‌ها بین این دو همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای پس از حمله مرگبار به گردشگران در کشمیر هند افزایش یافته است.
 «آصف شهزاد» در گزارش دیروز چهارشنبه در رویترز نوشت، پاکستان اعلام کرده است که اطلاعات موثقی دارد که نشان می‌دهد هند قصد دارد در «24 تا 36ساعت آینده به بهانه ادعاهای بی‌اساس و ساختگی دخالت در حادثه پاهلگام» علیه این کشور اقدام نظامی انجام دهد. اسلام‌آباد در بیانیه‌ای در اوایل دیروز چهارشنبه اعلام کرد که تروریسم را در همه اشکال محکوم می‌کند و «مطمئنا و قاطعانه» به هرگونه اقدام نظامی از سوی هند پاسخ خواهد داد. یک منبع دولتی به رویترز گفت که «کمیته امنیت کابینه هند» (CCS) متشکل از مودی و وزرای کشور، دفاع و دارایی او، اواخر دیروز تشکیل جلسه دادند. این دومین جلسه از این نوع از زمان حمله 22آوریل خواهد بود. یک منبع دولتی دیگر گفت که مودی به فرماندهان نظامی خود گفته است که آنها آزادی تصمیم‌گیری در مورد واکنش کشور به حمله پهلگام را دارند. 
«ریا موگول» و «سوفیا سیفی» هم در گزارش دیروز چهارشنبه در سی‌ان‌ان نوشتند، «عطاالله طرار» وزیر اطلاعات پاکستان، در یک پست غیرمعمول در نیمه‌شب در شبکه‌ ایکس نوشت: «پاکستان اطلاعات موثقی دارد که هند قصد دارد ظرف 24 تا 36ساعت آینده علیه پاکستان اقدام نظامی انجام دهد.» او توضیح بیشتری درمورد شواهدی که پاکستان برای طرح این ادعا استفاده کرده بود، نداد. اظهارات طرار تنها یک هفته پس از آن مطرح می‌شود که شبه‌نظامیان 26گردشگر را در شهر کوهستانی پَهَلگام در کشمیر تحت کنترل هند قتل عام کردند، که خشم گسترده‌ای را برانگیخت.
هند، پاکستان را به دست داشتن در این حمله متهم کرده است؛ ادعایی که اسلام‌آباد آن را رد می‌کند. پاکستان پیشنهاد تحقیقات بی‌طرفانه در مورد این حادثه را داده است. این دو رقیب مسلح به سلاح هسته‌ای، از زمان استقلال خود از بریتانیا، نزدیک به 80سال پیش، سه جنگ بر سر کشمیر داشته‌اند. حمله هفته گذشته خشم گسترده‌ای را در هند برانگیخت و نارندرا مودی، نخست‌وزیر تحت فشار زیادی برای تلافی با زور قرار دارد. هند در سال2019 پس از حمله بزرگ شورشیان به نیروهای شبه‌نظامی در کشمیر تحت کنترل هند، حملات هوایی در داخل پاکستان انجام داد. این اولین حمله از این نوع به خاک پاکستان از زمان جنگ1971 بین دو همسایه بود. حمله اخیر به گردشگران در کشمیر، این نگرانی را ایجاد کرده است که هند ممکن است به شیوه‌ای مشابه پاسخ دهد. مودی هفته گذشته در یک سخنرانی آتشین وعده داد که مهاجمان را «تا ته دنیا» تعقیب کند.
اقدامات تلافی‌جویانه
در روزهای پس از حمله پهلگام، هر دو کشور به سرعت روابط خود را با یکدیگر کاهش دادند. هند ویزای اتباع پاکستانی را لغو کرد و پاکستان نیز با اقدامی متقابل به این اقدام پاسخ داد. هر دو کشور به دیپلمات‌ها و شهروندان خود گفته‌اند که قبل از 30آوریل به خانه‌هایشان بازگردند (دنیای‌اقتصاد در گزارش‌های «شبه قاره؛ جرقه ساز جنگ جهانی سوم؟» در روز یکشنبه 7 اردیبهشت ماه؛ «بلاتکلیفی در مرزهای تاریخی» در روز سه‌شنبه 9اردیبهشت ماه و «اعلام آماده‌باش نظامی در اسلام آباد» در روز چهارشنبه 10اردیبهشت‌ماه به این مساله پرداخته بود). هند همچنین مشارکت خود را در یک پیمان مهم تقسیم آب به حالت تعلیق درآورده است. معاهده آب سند از سال1960 لازم‌الاجرا بوده و به‌عنوان یک داستان موفقیت دیپلماتیک نادر بین دو همسایه متخاصم تلقی می‌شود. 
این پیمان، تقسیم آب از سیستم عظیم رودخانه سند را کنترل می‌کند، منبعی حیاتی که معیشت صدها میلیون نفر را در سراسر پاکستان و شمال هند تامین می‌کند. سند از تبت سرچشمه می‌گیرد و قبل از رسیدن به پاکستان از چین و کشمیر تحت کنترل هند عبور می‌کند. اسلام‌آباد هرگونه تلاشی برای متوقف کردن یا منحرف کردن آب متعلق به پاکستان را یک اقدام جنگی خوانده است. منابع امنیتی پاکستان به سی‌ان‌ان گفتند که اسلام آباد روز سه‌شنبه یک پهپاد هندی را که برای «جاسوسی» در منطقه مورد مناقشه کشمیر استفاده می‌شد، سرنگون کرد.
درخواست‌های جهانی برای خویشتن‌داری
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در تماس‌های تلفنی جداگانه با هند و پاکستان، بر لزوم «اجتناب از رویارویی که می‌تواند منجر به عواقب غم‌انگیز شود» تاکید کرد. ایالات متحده نیز از این دو کشور خواسته است که تنش‌ها را تشدید نکنند. انتظار می‌رود مارکو روبیو، وزیر امور خارجه به زودی با همتایان خود در هند و پاکستان صحبت کند. «تامی بروس»، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا، روز سه‌شنبه گفت: مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، خواستار آرامش است و با همتایان خود در هند و پاکستان به زودی صحبت خواهد کرد.
بروس گفت: «ما با هر دو طرف تماس می‌گیریم و البته به آنها می‌گوییم که اوضاع را تشدید نکنند.» دهلی نو شریک مهمی برای واشنگتن محسوب می‌شود؛ زیرا واشنگتن به دنبال مقابله با نفوذ چین در منطقه هند و اقیانوس آرام است. پاکستان نیز شریک کلیدی ایالات متحده محسوب می‌شود.
بریتانیا خواستار آرامش بین جوامع هندی و پاکستانی خود شده و در عین حال، از همه سفرها به جامو و کشمیر جلوگیری کرده است. چین هم که ادعای کنترل بخشی از کشمیر را دارد و در سال‌های اخیر به پاکستان نزدیک‌تر شده است، نیز خواستار خویشتن‌داری شده است. به گزارش شبکه دولتی CGTN، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین هفته گذشته با «اسحاق دار»، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان صحبت کرد و گفت: هرگونه درگیری بین پاکستان و هند «به نفع منافع اساسی هر دو طرف نخواهد بود» و خطری برای امنیت منطقه‌ای محسوب می‌شود. رابطه هند و چین در سال‌های اخیر با درگیری‌هایی در مرز مورد مناقشه آنها، متشنج بوده است. در همین حال، پکن و اسلام‌آباد روابط خود را تقویت کرده‌اند و چین همچنان به سرمایه‌گذاری در پاکستان بر اساس «ابتکار کمربند و جاده» ادامه می‌دهد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1246929/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون رییس جمهور: بیمه دی رتبه اول درمان کشور را کسب کرد

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند

روایت رهبر انقلاب از بوسیدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام(ص)

سرزمین های اشغالی در آتش

چرا شما ژاپنی‌ها زیاد خودکشی می‌کنید؟

دعوت حماس از ساکنان کرانه باختری برای حمایت از گزینه مقاومت

آنروا: قحطی در غزه قریب الوقوع است

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

به بهانه روز جهانی کارگر

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

پرتغالی‌ها خلیج فارس را می‌گرفتند، البته اگر او نبود!

روز دختر، میان آوار و اشک

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

بررسی روند تعویق مذاکرات از نگاه تهران تایمز

عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد

چرا تنش‌ میان هند و پاکستان خطرناک است؟

ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!

تحلیلگر ارشد آمریکایی: برچیدن برنامه غنی‌سازی ایران غیرممکن است

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

قیمت گوشت قرمز امروز 11 اردیبهشت 1404

کارگر نمی‌تواند یک اتاق 20 متری اجاره کند

برآورد یگ پژوهش؛ آتش 4 میلیارد دلاری «بندر»

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

هجوم به فروشگاه‌ها از ترس قطع مجدد برق در اروپا

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

جان مرشایمر: ادعای ضعیف شدن ایران احمقانه است

کشته شدن دست‌کم 101 نفر در درگیری‌های مناطق دروزنشین سوریه

عدم تمایل ویتکاف به پذیرش سمت «مشاور امنیت ملی آمریکا»

پُست جدید «مایک والتز» بعد از برکناری توسط ترامپ

یورش بیش از 500 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالأقصی

«توبه» بابک زنجانی

انگشت اتهام به سمت «اتابک» در انفجار اسکله شهید رجایی

جهان دیوانه‏‌وار تسلیحات می‏‌خرد

روایت زیدآبادی از مناظره با حسین الله‌کرم

دلایل و زمینه‌های خودکشی دانش‌آموزان

آخرین برآورد از ثروت رمزارزی دونالد ترامپ

کارگران چه می‌خواهند؟ نگاهی به مطالبات معیشتی در روز کارگر

دارندگان چک بانکی بخوانند؛ بخشنامه مهم بانک مرکزی درباره رفع سوءاثر چک

کاهش 25 هزار تومانی دلار در یک ماه؛ شکاف ارز 20 هزار تومان کم شد

ابداع چوبی به قدرتمندی فولاد

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !

اعزام نماینده ویژه رهبر انقلاب به هرمزگان

موضع‌گیری «ترامپ» علیه ایران

حمله توپخانه‌ای سعودی به منطقه‌ای در یمن