ایران پرسمان

آخرين مطالب

پاسخ معاون پیشین وزیر به حل مشکل تورم سیاست روز

پاسخ معاون پیشین وزیر  به حل مشکل تورم
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / معاون پیشین وزیر جهاد کشاورزی، مهمترین اولویت اقتصاد کشور را جذب سرمایه‌گذاری خارجی می‌داند و معتقد است تنها با تکیه زدن به سرمایه ایرانیان، به اهداف برنامه پنج ساله دست نخواهیم یافت.
در برنامه‌ریزی اقتصادی ایران، رشد اقتصادی 8 درصدی به عنوان تکلیف همه 7 برنامه پنج ساله تعیین و تصویب شده است. با این همه دستیابی به این میزان رشد به الزاماتی نیاز دارد؛ وگرنه مانند همه برنامه‌های پیشین با وجود انتخاب اهداف بزرگ، در عمل چیزی تغییر نخواهد کرد.
توسعه زیرساخت‌ها، رشد بهره‌وری، تولید دانش بنیان، کنترل تورم و توسعه صادرات از جمله مهمترین الزامات رشد اقتصادی 8 درصدی به حساب می‌آیند. در کنار این عوامل، رسیدن به این میزان رشد تولید ناخالص داخلی سالانه نیازمند سرمایه‌گذاری کافی هم هست.
در این رابطه علی قنبری، معاون پیشین وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور که از ابتدای دهه 90 تا به امروز تشدید شده‌اند، به خبرآنلاین گفت: «من فکر می‌کنم در این دور از مذاکرات هسته‌ای که در عمان دنبال می‌شود، طرف ایرانی دو اولویت اساسی دارد؛‌ یکی رفع کامل تحریم‌ها و باز شدن دست کشور در بازرگانی بین‌المللی و دیگری جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.»
مدیرعامل پیشین شرکت بازرگانی دولتی ایران با تاکید بر نیاز کشور به جذب سرمایه‌گذاری کافی، این نیاز را مهم‌ترین و اساسی‌ترین نیاز امروز اقتصاد دانست.
بازار



اهمیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی
نماینده دوره‌های پنجم و ششم مجلس توضیح داد: «اهمیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی در این است که موجب می‌شود رفع تنش‌ها و توافق احتمالی پایدارتر بمانند و با هر تغییر دولتی نتوان زیر آن زد. اگر دوره پیش هم که برجام اجرا شد، شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی وارد اقتصاد ایران می‌شدند، دولت اول ترامپ نمی‌توانست به راحتی و با کمترین هزینه آن را لغو کند. درواقع جذب سرمایه‌گذاران خارجی می‌تواند ضامنی مهم برای تداوم بازرگانی آزاد و بدون محدودیت اقتصاد ایران باشد. هر چند رقم هزار میلیارد دلاری که عنوان شده، قابلیت تحقق نداشته باشد ولی در اصل موضوع و اهمیت آن نمی‌توانیم تردید کنیم.»
وی افزود: «همچنین ما برای آنکه به تکلیف برنامه پنج ساله توسعه خود که رشد 8 درصدی است، عمل کنیم نیاز به سرمایه‌گذاری کافی داریم. از قضا برای رشد 8 درصدی پایدار نیاز به جذب سرمایه‌گذاری کلان و چشمگیری داریم. از سوی دیگر، ما در کشور با دو بحران مدیریت ناکارآمد و تکنولوژی فرسوده تولید هم مواجه هستیم که با جذب سرمایه‌گذاری خارجی می‌توانیم تا حد زیادی به این مشکلات و سر و سامان دهیم. ضمن اینکه با وجود همه مشکلاتی که در اقتصاد کشورمان وجود ندارد، نباید فراموش کنیم ظرفیت‌های واقعی اقتصاد ما آنقدر هست که در صورت امکان، می‌تواند محرک حضور سرمایه دیگر کشورها باشد. »
او در مقابل اینکه گفته می‌شود بدون اصلاحات ساختاری امکان جذب سرمایه‌گذاری خارجی به نحو قابل توجه ندارد، با ابراز مخالفت گفت: «من این نگاه را قبول ندارم و سرمایه‌گذاری خارجی در اقتصادهایی که ساختاری به مراتب ناکارآمدتر از امروز ایران دارند هم شکل گرفته و افزایش یافته است. هر چند من قصد نفی ایرادات ساختاری اقتصاد را ندارم و معتقدم باید اصلاحات ساختاری انجام شود اما ساختار فعلی را هم مانع نمی‌دانم. نهایتا ما برای رفع برخی مشکلات قانونی می‌توانیم از طریق صدور دستورالعمل‌های لازم، نیاز کشور را تامین کنیم.»
جذاب‌ترین بخش‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی
قنبری با اشاره به بخش‌های مختلف اقتصاد ایران، بخش‌های نفت و گاز، صنایع فولاد، آلومینیوم و پتروشیمی‌ها و بخش کشاورزی را جذاب‌ترین بخش‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران دانست.
قنبری هشدار داد: «عده‌ای فکر می‌کنند با تکیه بر توان داخلی می‌توانیم سرمایه‌گذاری مورد نیاز را تامین کنیم. چیزی که در چند سال گذشته هم به شدت در دستور قرار گرفت اما با وجود تلاش‌هایی که انجام شد نهایتا یکی دو درصد بر میزان سرمایه‌گذاری ما افزوده شد. به همین دلیل فکر می‌کنم نیاز ما نه جذب سرمایه‌ ایرانیان، که جذب سرمایه‌گذاری خارجی است و تنها از این طریق خواهیم توانست به تکالیف قانونی خود عمل کنیم. چنانچه سرمایه‌گذاری خارجی جلب شود، مطمئنا سرمایه‌گذاران ایرانی هم بیش از پیش جلب خواهند شد.»
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت:‌ «خوشبختانه با آغاز مذاکرات از شدت تورم به دلیل کاهش انتظارات تورمی کاسته شد. در این روزها ارزش پول ملی تا 20 درصد تقویت شد و با وجود روند فزاینده قیمت طلا در بازارهای جهانی، در ایران روند کاهنده را در پیش گرفت. اینها اتفاقاتی نویدبخش هستند اما اگر بخواهیم به نحوی پایدار چالش تورم در ایران را حل کنیم، ناچاریم که با اقداماتی پیش برویم که نرخ رشد نقدینگی، هزینه‌های جاری و کسری بودجه را کاهش دهیم و با جذب منابع خارجی به سمت رشد 8 درصدی برویم.»
گفتنی است سازمان برنامه و بودجه در محاسبات خود دولت را ملزم به جذب سالانه 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در سال‌های برنامه هفتم کرده است. چیزی که به نظر می‌رسد به طور ضمنی در مذاکرات اخیر نیز طرح شده ولی هنوز در ایران کسی امکان تحقق آن را جدی نگرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1246953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند

روایت رهبر انقلاب از بوسیدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام(ص)

سرزمین های اشغالی در آتش

چرا شما ژاپنی‌ها زیاد خودکشی می‌کنید؟

دعوت حماس از ساکنان کرانه باختری برای حمایت از گزینه مقاومت

آنروا: قحطی در غزه قریب الوقوع است

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

به بهانه روز جهانی کارگر

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

پرتغالی‌ها خلیج فارس را می‌گرفتند، البته اگر او نبود!

روز دختر، میان آوار و اشک

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

بررسی روند تعویق مذاکرات از نگاه تهران تایمز

عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد

چرا تنش‌ میان هند و پاکستان خطرناک است؟

ظرفیت اروپا در مذاکرات؛ سازنده یا تخریبی؟!

تحلیلگر ارشد آمریکایی: برچیدن برنامه غنی‌سازی ایران غیرممکن است

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

قیمت گوشت قرمز امروز 11 اردیبهشت 1404

کارگر نمی‌تواند یک اتاق 20 متری اجاره کند

برآورد یگ پژوهش؛ آتش 4 میلیارد دلاری «بندر»

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

هجوم به فروشگاه‌ها از ترس قطع مجدد برق در اروپا

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

جان مرشایمر: ادعای ضعیف شدن ایران احمقانه است

کشته شدن دست‌کم 101 نفر در درگیری‌های مناطق دروزنشین سوریه

عدم تمایل ویتکاف به پذیرش سمت «مشاور امنیت ملی آمریکا»

پُست جدید «مایک والتز» بعد از برکناری توسط ترامپ

یورش بیش از 500 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالأقصی

«توبه» بابک زنجانی

انگشت اتهام به سمت «اتابک» در انفجار اسکله شهید رجایی

جهان دیوانه‏‌وار تسلیحات می‏‌خرد

روایت زیدآبادی از مناظره با حسین الله‌کرم

دلایل و زمینه‌های خودکشی دانش‌آموزان

آخرین برآورد از ثروت رمزارزی دونالد ترامپ

کارگران چه می‌خواهند؟ نگاهی به مطالبات معیشتی در روز کارگر

دارندگان چک بانکی بخوانند؛ بخشنامه مهم بانک مرکزی درباره رفع سوءاثر چک

کاهش 25 هزار تومانی دلار در یک ماه؛ شکاف ارز 20 هزار تومان کم شد

ابداع چوبی به قدرتمندی فولاد

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !

اعزام نماینده ویژه رهبر انقلاب به هرمزگان

موضع‌گیری «ترامپ» علیه ایران

حمله توپخانه‌ای سعودی به منطقه‌ای در یمن

هند حریم هوایی خود را بر روی تمام هواپیماهای پاکستانی بست