ایران پرسمان

آخرين مطالب

اولین سگ رباتیک چرخ‌دار جهان با قابلیت‌های خارق‌العاده اقتصاد روز

اولین سگ رباتیک چرخ‌دار جهان با قابلیت‌های خارق‌العاده
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آخرین خبر / مهندسان موفق به طراحی اولین سگ رباتیک چرخ‌دار جهان که قادر به عبور از محیط‌ها و موانع دشوار است، شده‌اند.
«شرکت دیپ روبوتیکس»( Deep Robotics) از چین، از ربات چرخ‌دار مخصوص پیمایش سطوح ناهموار موسوم به «لینکسM20» رونمایی کرده است که برای استفاده صنعتی در محیط‌های سخت طراحی شده است.
به نقل از آی‌ای، این ربات با بهره‌گیری از طراحی‌های پیشین این شرکت، برای بازرسی زیرساخت‌ها، واکنش به حوادث و اکتشافات علمی، مهندسی شده است.
بازار
«لینکسM20» می‌تواند با به راحتی از فضاهای چالش‌برانگیز مانند مسیرهای صخره‌ای، زمین‌های باتلاقی و ناپایدار ناشی از آوار عبور کند.
ویدئویی که توسط این شرکت منتشر شده است، نشان می‌دهد که این ربات در حال عبور از شن‌های صحرا، پایین رفتن از شیب‌های ناهموار، عبور از پل‌های لرزان و حتی حرکت در آب است که تطبیق‌پذیری و دوام آن را در محیط‌های مختلف به نمایش می‌گذارد.
این ربات با بهره‌مندی از دو حسگر 96 خطی لیدار(LiDAR)، دوربین‌های عریض و دید 360 درجه، امکان نقشه‌برداری خودکار و هوشمند و اجتناب از موانع را فراهم می‌کند.
اکنون این شرکت از قابلیت‌های ربات «لینکس» خود که یک ربات چهارپای چرخ‌دار است، رونمایی کرده که انعطاف‌پذیری فوق‌العاده‌ای برای مقابله با فضاهای دشوار ارائه می‌دهد.
فناوری مواجهه با محیط‌های دشوار
ربات «M20» که به عنوان اولین ربات جهان در نوع خود معرفی شده است، سرعت چرخ‌ها را با انعطاف‌پذیری پاها ترکیب می‌کند و تحرک برتر، اجتناب از موانع و عملکرد ناهموار را در سناریوهای مختلف ارائه می‌دهد.
این ربات، کوچک و سبک است و تنها 33 کیلوگرم وزن دارد که حمل آن را برای یک نفر آسان می‌کند. این ربات با وجود ساختار سبک خود، می‌تواند تا حداکثر 50 کیلوگرم بار را حمل کند.
همچنین به دلیل طراحی ترکیبی چرخ و پا می‌تواند از پله‌هایی تا ارتفاع 25 سانتی‌متر بالا برود، در فضاهای تنگ 50 سانتی‌متری حرکت کند و از موانع تک‌مرحله‌ای تا ارتفاع 80 سانتی‌متر عبور کند.
این ربات، شکاف بین نیروی کار انسانی و ماشین‌آلات سنگین را پر می‌کند و می‌تواند در فضاهای تنگ مانند راهروهای تأسیسات و تونل‌ها استفاده ‌شود.
 ربات «M20» برای استقامت طراحی شده است و دارای قابلیت 2/5 ساعت کار مداوم همراه با حمل بار، برد 12 کیلومتری و باتری‌های قابل تعویض سریع است.
به گفته شرکت سازنده، این ربات با ابزار محافظت در برابر گرد و غبار و آب با «استاندارد IP66» و محدوده دمای کاری از منفی 20 درجه سانتیگراد تا 55 درجه سانتیگراد، به طور کامل برای شرایط سخت میدانی مجهز شده است.
ضمن اینکه حسگرهای دوگانه خطی آن، دوربین‌های عریض، توانایی اجتناب از موانع چند جهتی و میدان دید 360 درجه در 90 درجه آن، امکان نقشه‌یابی خودکار و مانور هوشمندانه را فراهم می‌کنند.
این ربات شامل ابزار روشنایی دو طرفه مسیر، به‌روزرسانی‌های بی‌سیم از راه دور، انتقال تصویر با فرکانس رادیویی و گزینه‌های شارژ خودکار است.
همچنین این ربات دارای پردازنده‌های هشت هسته‌ای دوگانه صنعتی، 16 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه است که از محاسبات قدرتمند آن در لحظه پشتیبانی می‌کنند.
شرکت «دیپ روبوتیکس» ادعا می‌کند که «M20» با سازگاری بالا، پیکربندی‌های انعطاف‌پذیر و محافظت محیطی قوی، یک شریک قابل اعتماد برای بازرسی نیروگاه‌ها، واکنش‌های اضطراری، لجستیک و انجام وظایف اکتشافات علمی است.
ربات بازرس خودکار
شرکت «دیپ روبوتیکس» در ژانویه 2025(دی 1403)، ربات چهارپای صنعتی خود موسوم به «X30» را به کمک «گروه SP» از سنگاپور در شبکه کابل‌های برق زیرزمینی این کشور مستقر کرد.
این نخستین بار بود که از یک سگ رباتیک ساخت چین در یک سیستم برق خارجی استفاده می‌شد. این ربات به عنوان بخشی از یک پروژه آزمایشی برای کمک به ارزیابی زیرساخت‌ها، در حال گشت‌زنی در بخش‌هایی از یک تونل انتقال زیرزمینی به طول 38/6 کیلومتر است.
این ربات می‌تواند با الگوریتم‌های ادراکی پیچیده، حسگرهای تصویربرداری حرارتی و دوربین‌های با وضوح بالا به طور خودکار در تونل‌ها، حرکت و خطرات احتمالی از جمله بی‌نظمی‌های ساختاری، نشت آب و شکاف‌ها را شناسایی کند.
این ربات همچنین دارای قابلیت گزارش‌های لحظه‌ای به تیم‌های تعمیر و نگهداری است که می‌تواند به عنوان اولین واکنش‌دهنده در مواقع اضطراری با انجام ارزیابی‌های میدانی بدون به خطر انداختن جان کارکنان عمل کند.
به گفته شرکت «دیپ روبوتیکس»، ربات «X30» با هدف حمایت از کارگران انسانی و بیشتر کردن تمرکز کارکنان بر کارهای دشوار، 480 ساعت کار بازرسی انسانی در سال را حذف کرده است. 
«گروه SP» پس از اتمام این دوره آزمایشی قصد دارد دامنه استفاده از این ربات را افزایش دهد.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1247113/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس سازمان بورس: ارزش بازار سرمایه در ایران حدود یک‌چهارم تولید ناخالص داخلی است

بلو؛ همان ساعت برناردی که همیشه دنبالش بودی

جذابیت و وحشت کوه های آبشار

استوری/ ضامن غم های قلبم

قایقی که از مسیر منحرف شد و چپ کرد!

هوش مصنوعی «گوگل» در ارزیابی ایمنی امتیاز پایینی گرفت

تیر خطاست زندگی

بروجردی: مُصِر به برداشتن کلیه تحریم‌ها هستیم

ماجرای تصویر پزشکیان با کیک تیم فوتبال تراکتور

امیر دریادار سیاری: ارتش سپر دفاعی انقلاب و متعلق به نظام اسلامی است

حادثه امنیتی سخت برای نیروهای صهیونیست در رفح

رونمایی از گزینه احتمالی ترامپ برای سِمت مشاور امنیت ملی آمریکا

آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها بر نمی‌دارد

دست ردِ زلنسکی به سینه پوتین؛ اوکراین پیشنهاد آتش‌بس روسیه را نپذیرفت

پیش‌فروش اینترنتی محصولات شرکت سایپا دیزل از 15 اردیبهشت

تغییر 4 مدیرکل در سازمان اموال تملیکی

روش‌های جذاب و دیدنی تدریس فیزیک

آتشکده‌ی آذرگشنسب در آذربایجان غربی

نبرد نفس‌گیر خدنگ و مار

درخواست حماس از کشورهای اسلامی برای توقف کشتار در غزه

لاپید: نتانیاهو، بازگرداندن اسیران اسرائیلی را به تعویق می‌اندازد

20 درصد سهمیه وام ازدواج و فرزندآوری بانک‌ها «غیرحضوری» پرداخت می‌شود

پیاده روی مردم در تونل‌های مترو به‌خاطر قطعی گسترده برق

تونل مترو تهران از دید کابین راننده قطار

نصب کتیبه‌های ولادت امام هشتم (ع) در حرم مطهر رضوی

استتار فوق العاده یک نوع مانتیس

نظر بلند باشیم تا عاقبت بخیر شویم

«دارپا» یک فضاپیما را برای پیدا کردن آب به ماه می‌فرستد

عمری پس از دویدن بر روی اسکله، در خاطرات کودکی خود کفن شدی

بهشتی‌پور: هیچ راه‌حل دیگری جز مذاکره برای رفع تحریم‌ها وجود ندارد

روانبخش: ما اگر سلاح هسته ای می‌خواستیم برای دستیابی به آن از کسی اجازه نمی‌گرفتیم

مراسم هندوها با حداقل 7 کشته و 80 زخمی

استقرار ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه

لحظهٔ بمباران فرودگاه نظامی حماه در سوریه توسط جنگنده‌های رژیم اشغالگر

«هند» ورود کالاهای پاکستانی را ممنوع کرد

سرمقاله وطن امروز/ 2 دریا فکر و یک آیین گفتار

چگونه چین برای فتح جهان آماده می‌شود؟

سرمقاله اطلاعات/ آتش در میانه جنگ و جشن

ساخت 200 هزار مسکن برای معلمان در دستورکار

وعده پرداخت وام اجاره از هفته آینده

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «غلامی»

گوناگون/ آشنایی با جانوری به نام «خرس‌گربه»

لحظات دیدنی برداشت برگ سبز چای در گیلان

ساده‌ترین روش تست ماشین حساب!

ظرفی که برای نگهداری از غذا نور فرابنفش ساطع می‌کند

نماینده مجلس: در دولت شهید رئیسی هم مذاکره می‌کردند اما به مردم نمی‌گفتند تا اقتصاد مثل الان شرطی نشود

انتقال کنسولگری هند از زاهدان به مشهد

اظهارات جدید علی لاریجانی درخصوص ردصلاحیتش در انتخابات

جوکار: موافقت آمریکایی‌ها با تمام شروط ایران جای شگفتی دارد؛ مذاکره‌کنندگان هوشیار باشند

علی لاریجانی: دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم ولی بخواهند سوءاستفاده کنند باید با چشم بینا به این مساله نگاه کنیم