ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ نیروی کار؛ دارایی استراتژیک اقتصاد روز

سرمقاله خراسان/ نیروی کار؛ دارایی استراتژیک
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خراسان / «نیروی کار؛ دارایی استراتژیک » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم سید یحیی عظیمی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
139 سال قبل بود که کارگران برای احقاق حق خود دربسیاری از مناطق ایالات متحده آمریکا، از جمله در شیکاگو دست به اعتصاب وتظاهرات زدند و یکی از خواسته های حداقلی آن ها هشت ساعت کار در روز بود. اما نظام برده دارای وسرمایه داری آن روزگار، تن به خواسته به حق کارگران نداد و آن را برنتافت و دست به چماق و اسلحه برد و در هیبت یک عدو در مقابل کارگران ظاهر شد و برای کارگران حادثه آفرید و از قضای روزگار، عمل عدو آن زمان برای کارگران سبب خیر شد و زمینه های پرشور شدن روزجهانی کارگر را در سال های پس از آن حادثه ناگوار در دنیا فراهم آورد و کارگران به روایت تاریخ از دهه های پایانی سده 19 خواسته های خودشان را درنظام تولید و صنعت جامع تر مطرح کرده اند و خواستار بهبود شرایط کار، افزایش دستمزد، قانونمندشدن ساعت کار ،محیط کاربهتر، امنیت شغلی و...شده اند و این روند مطالبه گری هرسال باتوجه به شرایط، همچنان ادامه دارد و ممکن است در سال های آینده چالشی تر هم دنبال شود .درواقع در روند توسعه، هرچه چرخش چرخ های صنعت سریع تر شده است، کارگران هم به موازات آن، با کسب دانش ومهارت های لازم پابه پای تحولات صنعت مدرن پیش آمده و هرروز را به روز کارگر تبدیل کرده اند و به عنوان یکی از منابع قدرت و اقتدار درچرخه نظام تولید، صنعت وسرمایه در رئوس مثلثی قرار گرفته اند که در دو راس دیگر آن، دولت و کارفرما قرار دارد و هر کدام از این عوامل باتوجه به جایگاهی که دارند، در فرایند توسعه نقش بازی می کنند و اکنون دولت ها و کارفرماها راه رسیدن به توسعه مطلوب را در همسویی، همکاری و هماهنگی با کارگران می بینند. در این رویکرد سیستمی باید اذعان کرد که کارگران ماهر و با دانش امروزی با کارگران قبل از انقلاب صنعتی و کارگران سال های اولیه پس از انقلاب صنعتی، بسیار با هم متفاوت و کارگران دنیای مدرن، سرمایه اصلی هر واحد تولیدی وصنعتی هستند چراکه درعصر دانایی و فناوری، سازمان ها کاملا در وضعیت رقابت دایم قرارگرفته اند و هر روز برشدت این رقابت نفس گیر اضافه می شود و همه سازمان ها برای بهبود عملکرد و بقا، نیازمند نوآوری، خلاقیت و بالندگی هستند و هرسازمانی اگر غیر از این مسیر را برود، در عرصه پرتلاطم و چالش برانگیز جهانی، ادامه حیات برایش در محیط ناپایدار بین المللی ممکن نخواهد بود . بنابراین درجهان مدرن، هرسازمانی باید چشم انداز داشته و آینده نگر باشد تا بتواند رسالت و ماموریت خود را به درستی محقق کند. در عصرحاکمیت سازمان ها، هرسازمانی زمانی به اهداف تعیین شده خود می رسد که دارای استراتژی مناسب و به روز باشد .
یک استراتژی مناسب به سازمان ها کمک می کند تا آن ها بتوانند برضعف های داخلی غلبه کنند و تهدیدهای پیش روی خود را بشناسند و همچنین به موقع ازقوت هایی که دارند، بهره بگیرند و از فرصت ها ی فرارو آن گونه که شایسته است، استفاده کنند. از سوی دیگر، یک استراتژی مناسب باعث می شود که هر سازمان توانایی تبدیل تهدید به فرصت را داشته باشد و این مهم هم زمانی ممکن می شود که سازمان ها در شناخت دارایی استراتژیک خود موفق عمل کنند .
باری در جهان فعلی، سازمان های موفق و پیشرو با سبک های مدیریتی مناسب به این نتیجه مشخص رسیده اند که برای بهبود مستمر، کارآمدی، اثربخشی، کارایی، بهره وری، انعطاف و انطباق پذیری و رفتن به سوی آینده بهتر و برخورداری ازموقعیت های ممتاز، نیازمند نیروی انسانی ماهر، متخصص و بادانش هستند .
امروزه ازنیروی کار به عنوان سرمایه استراتژیک دربرابر سایر منابع مالی، مادی و فناوری یادمی شود و درفرایند توسعه باید نیروی کار ومنابع انسانی را کلید موفقیت سازمان ها دانست و سازمان ها از طریق این سرمایه معنوی می توانند قابلیت ها وشایستگی های خود را از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل کنند و هرچه برمیزان این دارایی استراتژیک افزوده شود، به همان میزان سازمان ها به عنوان موتور توسعه، بهتر عمل خواهند کرد و سازمان ها به شرطی می توانند مزیت های رقابتی قابل قبولی را در بازارهای جهانی کسب کنند که از دارایی استراتژیک مناسبی برخوردارباشند و این دارایی استراتژیک چیزی جز نیروی کار و انسانی نیست.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1247223/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت سهام باارزش‌ترین شرکت جهان 4 درصد سقوط کرد

طبیعت شهرستان چگنی در لرستان باشکوه

سواحل رویایی غرب هرمزگان

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل: نتانیاهو گفت‌وگوهای «فشرده‌ای» با مایک والتز درباره ایران انجام نداده است

معاون عملیات و ترمینال کالای خطرناک بندر شهید رجایی: هیچ ماده منفجره‌ای در بندر وجود ندارد

سفیر روسیه: ارمنستان نباید به‌عنوان جبهه دومی علیه ما استفاده شود

حمله آمریکا به مناطق مختلف استان‌های مارب و الحدیده یمن

بلگراد: وضعیت سلامتی رئیس‌جمهور صربستان رضایت‌بخش است

سیاست‌مدار صهیونیست: عملاً دیگر دولتی در اسرائیل وجود ندارد

گفت‌وگوی تلفنی لاوروف با همتای هندی درباره پاکستان

چین: هرگونه گفت‌وگوی تجاری منوط به صداقت طرف آمریکایی است

تداوم اقدامات جنجالی اردوغان در جزیره قبرس

تدارکات تندروها برای حذف دومین وزیر

مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟

مشاعل غیر رسمی حدود 57 درصد بازار کار ایران را تشکیل می‌دهد

میلیاردها دلار ثروت ملی هر سال در پارس جنوبی دود می‌شود!

موافقت اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت برای دومین ماه متوالی

اوضاع پیچیده‌ای که امیرالمومنین (ع) برای خلیفه شدن تجربه کردند

سه دقیقه از کلک‌های شعبده بازها را نگاه کنید!

آبشار قره سو در خراسان رضوی

تهیه همبرگر به سبک ایستگاه فضایی بین‌المللی

فرصتی برای نشستن رو در رو با جلال؛ تماشای دنیا با عینک یک روشنفکر عاصی

ادعای نماینده اصولگرای مجلس: دولت رئیسی مذاکره می‌کرد اما به مردم نمی‌گفت!

محمدقسیم عثمانی: برنامه‌های جنجال‌برانگیز صداوسیما خطای فردی نیست، خروجی کار تیمی است

درگذشت «اُندَر» و سرنوشت مذاکرات ترکیه – پ.ک.ک

دو سناریوی تعویق مذاکرات

بازی چهارم!

تقاضای مصرف برق 9 هزار مگاوات افزایش یافت

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد

دلار دوباره افسار پاره کرد؛ مسئول بالا و پایین رفتن دلار و طلا کیست؟

موفق‌ترین استان کشور در ایجاد فرصت‌های شغلی

امیرالمومنین (ع) از سختی‌های آینده خبر می‌داد

شکوه معماری مدرن در برج‌های کتارا قطر

تعویض سفره‌های عقد در حرم مطهر امام رضا علیه السلام

خواندن قسمتی از خطبه شانزدهم نهج البلاغه

ربات‌های انسان نما خودروهای هیوندای را مونتاژ می‌کنند

واشنگتن‌پست: همدستی با نتانیاهو علیه ایران باعث اخراج والتز شد

سرلشکر باقری به معلمان سراسر ایران تبریک گفت

توئیت عجیبی که سعید جلیلی درباره خودش منتشر کرد!

نکاتی درباره حملات گسترده اسرائیل به سوریه؛ مزد سرسپردگی

سوخو 57 با موشک‌های جدید و مرگبار از راه رسید

دولت «ترامپ» یکی دیگر از مصوبات دولت «بایدن» را باطل اعلام‌کرد

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان

مدودف خطاب به زلنسکی: تضمینی وجود ندارد که کی‌یف دهم مه را ببیند

زخم باز پوست شهر

تعویق مبهم، تغییر مهم

نماینده سابق: ایران و آمریکا به زودی به میز مذاکرات باز می‌گردند

ادامه اوج‌گیری قیمت‌ها؛ سکه گران شد

آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد

حمله خروس جنگی به طاووس