اروپا نسل 6 جنگندههای اف-35 را میسازد
جهان ما
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - ایسنا / رسانه آمریکایی گزارش کرد، از آنجا که سیاستهای اتخاذ شده توسط ترامپ کشورهای متحد آمریکا در ناتو را در مورد تحویل جنگندههای اف-35 از ایالات متحده دچار تردید کرده، این کشورها حالا انگیزه بیشتری دارند تا خودشان نسل ششم این جنگندهها را تولید کنند.
مجله نیوزویک از قول منابع مطلع نوشت، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بارها ازاروپا بابت مشارکت پایین در ظرفیتهای دفاعی ناتو انتقاد کرده و از آنها خواسته است تا هزینههای نظامی خود را تا پنج درصد افزایش دهند.
این درخواست در حالی مطرح شده که «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا اطمینان داده ایالات متحده هنوز برای کاهش حضور نظامی خود در اروپا برنامهای ندارد.
بازار ![]()
تردیدها درباره جنگندههای اف-35 آمریکایی که از سوی منتقدان ترامپ در ناتو مطرح شده به کشورهای اروپایی عضو ناتو این انگیزه را داده تا خودشان به دنبال تولید نسل ششم این جنگندهها بروند.
نیوزویک همچنین از قول یک مقام اروپایی که خواست نامش فاش نشود نوشت، اعضای اروپایی ناتو انتظار داشتند که کشورهای بیشتری مشتاق مشارکت در توسعه جنگندههای نسل بعدی باشند.
اف 35 ساخت لاکهید مارتین تنها جنگنده نسل پنجمی است که در دسترس ارتشهای غربی است و بسیاری از 20 کشوری که این جنگنده را خریداری کرده یا میخرند، اعضای ناتو هستند.
به گفته وزیر خارجه سابق لیتوانی، با توجه به رویکرد ترامپ قطعا در حال حاضر علاقه بیشتری به جنگندههای نسل ششم در اروپا نسبت به قبل از انتخاب مجدد ترامپ وجود خواهد داشت.
وزیر خارجه سابق لیتوانی افزود: «فشار بیشتر و مضاعفی بر این پروژه تماما اروپایی است.»
به نوشته این مجله، نسل ششم این جنگندهها به صورت تدریجی از اواسط 2030 وارد نیروهای نظامی کشورهای اروپایی میشوند. پیشتر، «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان گفته بود در حال حاضر هیچ جایگزینی برای اف-35 نیست و ابطال قرارداد این جنگندهها میتواند روابط با آمریکا را دچار تنش کند.
«اندرو کورتیس» فرماندهی بازنشسته در نیروی هوایی سلطنتی انگلیس، میگوید: «اگر یک کشور استفادهکننده اف-35 بخواهد از این جنگندهها به گونهای استفاده کند که ایالات متحده از آن راضی نباشد، در این صورت این یک قابلیت محدود خواهد بود، زیرا لاکهید مارتین به سرعت میتواند پشتیبانی را برای کشور مورد نظر حذف کند.»
در دسامبر 2022، روسای کشورهای ژاپن، ایتالیا و انگلیس توافق کردند که به طور مشترک یک جنگنده نسل بعدی را تا سال 2035 به عنوان بخشی از برنامه هوایی رزمی جهانی توسعه دهند. در ژاپن این جنگندهها باید جایگزین اف-2 شود و در ایتالیا و انگلیس جای جنگنده یوروفایتر تایفون را میگیرد.
انتظار میرود این جنگندههای اف-35 یکی از پیشرفتهترین جنگندههای در حال خدمت در سطح جهانی باشد. این هواپیما، مجهز به رادار قدرتمندی خواهد بود که میتواند 10 هزار برابر بیشتر از سیستمهای موجود، داده ارائه دهد.
مقاطعهکاران اصلی این پروژه صنایع سنگین میتسوبیشی برای ژاپن، BAE Systems Plc برای انگلیس و Leonardo SpA برای ایتالیا هستند. پیش از این، کابینه ژاپن کاهش مقررات صادرات تجهیزات دفاعی را تصویب کرد که به این کشور اجازه میدهد جنگندههای نسل بعدی را که به طور مشترک با انگلیس و ایتالیا ساخته شدهاند، به کشورهای ثالث عرضه کند.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1247596/