ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ جانشین محمود عباس کیست؟ اقتصاد روز

سرمقاله ایران/ جانشین محمود عباس کیست؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایران / «جانشین محمود عباس کیست؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم محمد محسن فایضی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ماه‌های اخیر فشار بر محمود عباس به اوج بی‌سابقه خودش رسیده است. بخشی از این فشارها از سوی صهیونیست‌ها مانند مصادره و تعلیق منابع مالی یا جلوگیری از سفر خودش و نخست وزیر تشکیلات به برخی مناطق کرانه باختری و بخش دیگری از فشارها از داخل جامعه فلسطینی در اعتراض به وضعیت اقتصادی و امنیتی کرانه باختری است.
یکی از فشارهایی که بر محمود عباس همانند دوران یاسر عرفات در جریان است، تعیین جانشین است. یاسر عرفات پس از آنکه از سال 2002 در حصر خانگی از سوی اسرائیلی‌ها قرار گرفت، مجبور شد پست جدید نخست وزیری را برای خودش مشخص کند و محمود عباس معتمد آمریکایی‌ها را در آن سمت منصوب نماید. با این اقدام برخی اختیارات رئیس کل که عرفات بود، به نخست وزیر یعنی محمود عباس واگذار و به انزوای بیشتر عرفات منجر شد.
حال همین مسأله برای خود محمود عباس در حال تکرار است و در ماه گذشته شورای مرکزی فتح با راهبری آمریکایی‌ها سمت جدید معاونت و جانشین رئیس تشکیلات خودگردان ایجاد و شخصی به نام حسین الشیخ را در آن منصوب کرد. سمتی که رسماً جانشین محمود عباس 90 ساله را تعیین کرده است. این در حالی است که در سال‌های اخیر بیشتر از ماجد فرج مسئول کنونی بخش امنیتی تشکیلات خودگردان به عنوان محتمل‌ترین گزینه بعد از محمود عباس نام برده می‌شد.
حسین الشحاده محمد الشیخ 65 ساله، متولد 1960 در رام‌الله است. خانواده او اهل روستایی در اطراف تل‌آویو بودند که در سال 1948 آواره شدند. حسین الشیخ در دوران نوجوانی (اواخر دهه 70 میلادی) وارد سازمان فتح شد و در سابقه مبارزاتی‌اش تا پیش از اسلو در سال 1993، در مجموع 11 سال اسارت را هم تجربه کرد.
بازار
اما حسین الشیخ از اسلو و شکل‌گیری سازمان تشکیلات خودگردان مسیر جداگانه‌ای را دنبال کرد و با نزدیکی به آمریکایی‌ها، سمت‌های امنیتی مختلفی را طی سال‌ها برعهده گرفت. حضور او در سمت امنیتی و اداری و نزدیکی با آمریکایی‌ها از او مهره‌ای محتاط و البته منفور در درون فتح و کرانه باختری ساخت. حتی براساس نظرنسجی مرکز سیاسی رام‌الله در سال 2023 تنها 3 درصد فلسطینی‌ها او را برای ریاست تشکیلات خودگردان مناسب می‌دانستند.
انتصاب حسین الشیخ به معاونی ابومازن با استقبال کشورهای جریان تطبیع از جمله عربستان سعودی، امارات، اردن و حتی ترکیه همراه بود. اما جالب‌ترین واکنش مربوط به نتانیاهو بود که طی پیامی به حسین الشیخ به او تبریک گفت و برایش آرزوی موفقیت در منصب جدید کرد. اقدامی که با توجه به لفاظی‌ها و اقدامات اخیر نتانیاهو علیه تشکیلات خودگردان و محمود عباس تعجب برانگیز بود. نتانیاهو هفته پیش تشکیلات خودگردان را همان حماس در پوششی متفاوت برای نابودی اسرائیل معرفی کرده بود. دنیل شاپیرو، سفیر سابق آمریکا در اسرائیل در مورد حسین الشیخ می‌گوید او فردی جدی است که مقامات آمریکا می‌توانند با او کار کنند و نزد مقامات اسرائیلی هم محبوب است.
پس از انتصاب حسین الشیخ، هجمه‌های شدیدی علیه او در فضای مجازی اهالی فلسطین رخ داد. یکی از هجمه‌ها به فساد اقتصادی خاندان تاجر و مافیای اقتصادی الشیخ مربوط بود. فعالان فلسطینی فاش کردند که خانواده حسین الشیخ، شهروندان و بازرگانان فلسطینی را که به غزه کمک می‌کنند، مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند و آنها را مجبور می‌کنند مبالغ هنگفتی را به عنوان مالیات و در واقع باج بپردازند.
مجله عبری (EPOCH) در واکنش به تعیین جانشین برای محمود عباس می‌نویسد: «انتصاب حسین الشیخ به عنوان معاون عباس، جنگ بر سر جانشینی وی در درون تشکیلات خودگردان فلسطین را تشدید خواهد کرد. مقامات ارشد اسرائیل تخمین می‌زنند الشیخ که به عنوان معاون رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین منصوب شده است، با مخالفت شدید داخلی روبه‌رو و مجبور خواهد شد برای ماندن در سمت خود، متحدان سیاسی پیدا کند.»
مرداوی از رهبران حماس درخصوص انتخاب حسین الشیخ تعبیری دارد که به نظر می‌رسد قابل بررسی است و آن این است که انتخاب چنین شخصی با توجه به جایگاه او در افکار عمومی فلسطین و حتی برخی اعضای جنبش فتح یک مفهوم بیشتر ندارد و آن اینکه هدف پایان بخشیدن به تشکیلات خودگردان است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1248375/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برداشت از خودپرداز هم پولی شد!

حکمت/ خردمند کیست؟

روش جدیدی برای قابل اعتمادتر شدن مدل‌های هوش مصنوعی در موقعیت‌های حساس

برگزیدگان جایزه «پولیتزر» معرفی شدند

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی: شهید رئیسی هرگز معیشت مردم را به مذاکرات گره نزد

امیر دریادار سیاری: اشراف اطلاعاتی کاملی بر منطقه داریم

حماس: اظهارات ترامپ تکرار دروغ‌های نتانیاهو است

کاتالین پردویو نخست وزیر موقت رومانی شد

پیام رسان دردسرساز مشاور سابق ترامپ غیرفعال شد

رژیم صهیونیستی در تدارک یک حمله تروریستی دیگر علیه یمن

هشدار درباره خریدآنلاین طلا؛ توجه به جزئیات قانونی ضروری است

تشریح برنامه‌های «نشر شاهد» در سی و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

امیدآفرینی و ایجاد نشاط به پیشرفت کشور کمک خواهد کرد

تست تصادف قطارهای سریع السیر

کشاورزی در کالیفرنیا

ارتباط عجیب گنجشکها با قحطی بزرگ چین؛ 45 میلیون نفر کشته شدند

شگفتی‌های مونوریل چینی!

اطرافت رو با چه اشخاصی پر کردی؟

زوم بالا روی یک ترانزیستور CPU

تصویری شگفت انگیز با جزئیات بالا از سطح سیاره مریخ

روستای سلین از توریستی ترین و زیباترین روستاهای منطقه هورامانات

خرس قهوه‌ای در الیگودرز شکار دوربین شد

سوگیری‌های هوش مصنوعی به اندازه انسان‌هاست

یک کشف جدید برای درمان ناباروری

وقتی دهان می‌تواند قاتل قلب باشد

آغاز ثبت‌نام بن‌کارت‌های دانشجویی، طلاب و اعضای هیات علمی

عکسی از آذری جهرمی در کنار گزینه وزارت اقتصاد و وزیر اقتصادِ استیضاح شده؛ همین الان یهویی!

الحشدالشعبی به وزارتخانه تبدیل می‌شود؟

ناگفته‌های یک تصمیم جسورانه؛ چرا رونیکس وارد دنیای 40 ولت شد؟

بسته ویژه بانک مرکزی برای جذب سرمایه‌گذاری در تولید اعلام شد

نشست شورای اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

سیاست‌گذاری‌ها و راهبردهای اطلاع رسانی در بنیاد شهید و امور ایثارگران باید خاص باشد

شکار در ارتفاع 35 هزار پایی، با لنز فوق‌ زوم باور نکردنی

در خوشنویسی اگر پژوهش نداشته باشیم نصف راه را نرفتیم

تلاش دو زن قصاب برای قطع پای دزد مسلح با ساتور!

گوناگون/کتاب 600 سالۀ مرموزی که هیچکس نمی‌تواند آن را بخواند

شیراز، خال رخ هفت کشور؛ شهری که «هی شعر تر انگیزد»

نورنیوز: دور چهارم مذاکرات یکشنبه در مسقط برگزار می‌شود

عراقچی در حاشیه اجلاسیه خبرگان: مسیر وزارت خارجه در فضای یک تفاهم ملی با عزت ادامه دارد

عکس یهویی آذری‌جهرمی با همتی و طیب‌نیا

اتحادیه اروپا: به راهکار دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای ایران پایبندیم

فرزند شهید آل‌هاشم: شهادت آرزوی دیرینه پدرم بود که محقق شد

این‌ها عدد نیستند، انسان‌اند؛ شمار شهدای غزه به 52 هزار و 615 نفر رسید

وقتی نزدیکان ترامپ، زیرپای مشاور جنگ‌طلب او را خالی کردند

سرمقاله سازندگی/ اتهام‌زنی به ایران

انتقاد رئیسی از اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی؛ وزیر راه باید گرگ باشد

ناترازی برق تشدید شد؛‌ معمای جهش مصرف برق

قسط وام جدید مسکن؛ 25 میلیون و 700 هزار تومان!

کفش پاشنه بلند در گذر زمان

شهر مافیا ؛ جایی عجیب که حتی پلیس هم جرأت ورود نداشت