ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل تحلیل روز

سرمقاله ایران/ خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایران / «خلیج فارس؛ هویت تاریخی ایران و راه‌های پاسداری از این نام اصیل» عنوان یادداشت روز در روزنامه ایران به قلم علی‌اکبر ولایتی
 است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
خلیج فارس، این آبراه استراتژیک و تاریخی، بار دیگر در کانون توجه جهانی قرار گرفته است؛ چرا که برخی مدعیان با تحریف و استفاده از نام‌های جعلی، تلاش دارند اصالت این نام کهن را زیر سؤال ببرند. حال آنکه نام خلیج فارس به عنوان نامی بر بخش مهمی از پیکره ایران، نه فقط در طول تاریخ در میان ایرانیان که در میان مردم دیگر کشورهای دور و نزدیک نیز به همین نام شناخته می‌شده است.
جز آنکه در آثار هرودوت (484ـ425 پیش از میلاد)، کتِسیاس (445ـ380 پ.م)، گِزِنفون (430ـ352 پ.م) و استرابون (63پ.م ـ 24 م) و نیز متون جغرافیایی اروپایی مکرراً به نام «خلیج فارس» از جمله به‌صورت یونانی «سینوس پرسیکوس» اشاره شده است. داریوش کبیر در کتیبه مشهور خود که در سال 1856 میلادی از سوی «فردینالد دلس پس» کشف شد نیز به صراحت از «دریایی که از پارس می‌آید» یاد می‌کند و این سندی است بر حاکمیت و پیوند ناگسستنی این منطقه با ایران.
بر این اساس در دوره‌های پادشاهی هخامنشی، اشکانی و ساسانی و در امتداد تاریخ ایران، نظم و امنیت ایرانی بر سراسر پهنه آبی خلیج پارس و جزایر آن حاکم بوده است. نام خلیج فارس همچنین در آثار دانشمندان مسلمان نیز آمده است.
بازار
با چنین پیشینه تاریخی، حتی اشغال هرمز و بندر «گمبرون» (بندرعباس) به دست پرتغالی‌ها نیز نتوانست این بخش از جان و تن ایران را برای مدت طولانی در دست بیگانگان قرار دهد. در قرن 15 میلادی و در دوران پادشاهی شاه‌ عباس صفوی، ایران تنها کشوری بود که استعمارگران را به تمامی بیرون کرد و خلیج ‌فارس را از اشغالگران بازپس گرفت. که این نام ماندگار و جاودان نمی‌ماند، مگر با پایمردی و سلحشوری دلاوران غیور ایرانی در میادین جنگ در خشکی و دریا.
پس از آن، اگرچه از زمان کریمخان تا میانه دوران قاجار مرز ایران از حاشیه جنوبی خلیج ‌فارس (بحرین و کویت، …) و مکران (شمال سواحل خلیج ‌فارس) تا «تفلیس» و «دربند» در سواحل شرقی خزر گسترده بود، اما حاکمیت ایران در سال‌های پیش و پس از انقلاب، کشورهای جنوب خلیج فارس را بی‌چشم‌داشتی حمایت کرد. همچنان که در مقابل تغییر نام خلیج فارس به یک نام جعلی که در عرف بین‌الملل جایی ندارد و ناقض تمامیت ارضی ایران است؛ با تمام قوا ایستاد و خواهد ایستاد.
امروز در برابر موج جدید تحریف نام خلیج فارس، انتظار می‌رود دولت محترم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، رسانه‌ای و تبلیغی، بیش از پیش به اعتلای هویت ایرانی اسلامی و اثبات حقانیت تاریخی ایران بر این آبراه بپردازد. یکی از راهکارهای مؤثر، انتقال رویدادهای مهم و شناخته‌شده فرهنگی به جنوب کشور و سواحل خلیج فارس است؛ اقدامی که می‌تواند نام خلیج فارس را در جهان برجسته‌تر کند. بویژه برگزاری جشنواره‌هایی چون جشنواره جهانی فیلم فجر در این منطقه، نه‌تنها پیوند فرهنگ و تاریخ را تقویت می‌کند، بلکه پژواک نام خلیج فارس را در جهان طنین‌انداز خواهد ساخت. در نهایت اینکه پاسداشت نام خلیج فارس تنها یک مطالبه ملی نیست، بلکه وظیفه‌ای تاریخی و فرهنگی است که با هم‌افزایی نهادهای دولتی، هنری و اجتماعی می‌توان آن را به بهترین شکل محقق ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1249104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارشناس اقتصاد: بانک‌های خصوصی مقصر اصلی افزایش پایه پولی هستند

خوب، بد، زشت آزادسازی نرخ‌ بلیت هواپیما، مردم عادی از مسافرت هوایی محروم شدند

افزایش شدید هزینه ساخت‌وساز؛ بهای مصالح در زمستان 1403 رکورد شکست

دلارهای نفتی اعراب چگونه ستون سلطه آمریکا شد؟

شهید جمهور و دیگر همراهانش در خدمت خالصانه به جامعه خستگی‌ناپذیر بودند

سقوط سنگ از کوه و تخریب ماشین ها

بارش برف در پنجاه و ششمین روز بهار در هشترود

یک ابزار مفید و کاربردی در خانه

نمایشگاه بین‌المللی کتاب؛ بدون تبلیغ مثل هر سال

ادعای مقام آمریکایی: ایران نباید برنامه غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد

عضو مجمع تشریح کرد؛ چرا پالرمو تصویب شد؟

روز خونین غزه؛ 107 فلسطینی از بامداد پنجشنبه تاکنون شهید شدند

نخست وزیر پاکستان: آماده ایم با هند درمورد صلح گفت‌وگو کنیم

ترامپ رئیس‌ امارات را به کاخ سفید دعوت کرد

رئیس هیئت مذاکره کننده روسیه: مذاکرات استانبول را ادامه روند صلح 2022 می‌دانیم

سفری به رنگ دلار‌های نفتی؛ ترامپ در خلیج فارس به دنبال چیست؟

حمله موشکی یمن؛ فرار شهرک نشینان در شهرک بیت شمش

پایگاه هسته‌ای آمریکا زیر یخ‌های گرینلند؛ افشای دخالت دیرینه واشنگتن در جزیره قطبی

احتمال طراحی فشار همه‌جانبه از سوی ترامپ

شکستن تابوها؛ دیدار با رهبر سابق القاعده

اکبر ترکان؛ مشاور بی‌تعارف دولت‌ها

شوک ترامپ به قیمت نفت؛ طلای سیاه عقب نشست

تغییر مسیر طلای جهانی

فرشاد مومنی: شوک درمانی عامل بحرانهای امروز است

صنعت فولاد خواستار ورود فوری رئیس‌جمهور به موضوع توقف قطعی برق صنایع شد

برنامه پخش مستند آخرین سفر شهید جمهور در مصلی ساری

صدایی که عقاب‌ها تولید می‌کنند

رفتیم اصفهان کجا بریم؟

طبیعت زیبای سوئیس

برنامه گام به گام شیطان برای سقوط ما

بیانیه حزب موتلفه اسلامی درباره مواضع اخیر ترامپ

فلاحت‌ پیشه: مذاکره با اروپایی‌ها سودی ندارد

مطهرنیا عنوان کرد: تلاش جدی ترامپ برای ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران

اروپا نیز دست دوستی به سمت سوریه دراز کرد

حماس: آماده همکاری برای توقف جنگ هستیم

ادعای تل‌آویو درباره ترور یکی از نیروهای حزب‌الله

حماس خطاب به ترامپ: غزه فروشی نیست

رئیس‌جمهور آمریکا در ریاض تغییر فاز داد؟

دیپلمات پیشین: باید به توافق جامع با آمریکا فکر کنیم

زلزله استانبول، هشداری برای ایران

جیب‌بری 300 میلیارد دلاری از مردم ایران

چرخش دیپلماسی در صحرا!

طرح فشار افزایی پارس جنوبی به طور رسمی کلید خورد

گرانی دوباره برنج در سال جدید

غول PVC خاورمیانه، 1.3 میلیارد دلار ارزش جایگزینی دارد

کام کشاورزان گندمکار شیرین شد

طبیعت زیبای مازندران

گاهی نهایت لذت تو بی امکانات ترین شرایط زندگیست

مرغ مگس خوار "استاد تغییر چهره" جهان پرندگان

دبی از دریچه هواپیمای ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا