ایران پرسمان

آخرين مطالب

جامعه اطلاعاتی آمریکا هم از دست ترامپ عاصی شد سیاست روز

جامعه اطلاعاتی آمریکا هم از دست ترامپ عاصی شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / با گذشت بیش از چهار ماه از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، تنها 12 جلسه حضوری اطلاعاتی با حضور او برگزار شده است؛ موضوعی که نگرانی جدی مقامات اطلاعاتی را درباره بی‌توجهی این رئیس‌جمهور به تهدیدات امنیتی برانگیخته است.
از زمان تحلیف مجدد «دونالد ترامپ» به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده در ژانویه، او تنها در 12 جلسه از جلسات ارائه «گزارش روزانه رئیس‌جمهور» که توسط مقامات اطلاعاتی برگزار می‌شود، شرکت کرده است.
بازار


به گزارش روزنامه «پالتیکو»، این تعداد به‌طرز چشمگیری کمتر از تعداد جلساتی است که او در دوره اول ریاست‌جمهوری خود در این زمینه شرکت کرده بود. در آن زمان، ترامپ معمولاً دو بار در هفته با مقامات اطلاعاتی دیدار می‌کرد تا خلاصه‌ای از مهم‌ترین تهدیدات امنیت ملی را دریافت کند.
این کاهش قابل توجه در جلسات اطلاعاتی باعث نگرانی مقامات فعلی و پیشین اطلاعاتی شده است، به‌ویژه با توجه به سبک مدیریتی ترامپ که به‌جای ارزیابی دقیق قبل از اقدام، تصمیم‌گیری‌های فوری و احساسی را در اولویت قرار می‌دهد.
«مارک وارنر» سناتور دموکرات و رئیس کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا در بیانیه‌ای به پالتیکو گفت: «متأسفانه روشن است که ترامپ برای تخصص و تلاش‌های پرخطر جامعه اطلاعاتی ما ارزشی قائل نیست. این وضعیت، امنیت مردم آمریکا را در برابر تهدیداتی که باید پیش‌بینی می‌شدند، بیشتر به خطر می‌اندازد.»
این در حالی است که ترامپ هم‌زمان در تلاش برای پایان دادن به جنگ‌های غزه و اوکراین و از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران است و با چالش‌های فزاینده‌ای از سوی روسیه و چین نیز مواجه شده است.
هر رئیس‌جمهوری روش و زمان‌بندی خاص خود را برای دریافت جلسات اطلاعاتی دارد، اما آنچه در مورد ترامپ نگران‌کننده‌تر است این است که او معمولاً اسناد مکتوب را که کارشناسان اطلاعاتی با صرف ساعت‌ها کار تهیه می‌کنند، نمی‌خواند. این گزارش‌ها پنج بار در هفته به‌صورت فیزیکی یا دیجیتالی به ترامپ و مشاورانش ارائه می‌شود.

ترامپ در کاخ سفید جلسات حضوری اطلاعاتی معمولاً فرصتی برای ارائه ارزیابی‌های دقیق از بحران‌های جهانی، عملیات‌های مخفیانه و وضعیت امنیت جهانی به رئیس‌جمهور هستند. اما طبق بررسی‌ها، ترامپ در سه ماه اول سال جاری، تنها 2 جلسه حضوری در هر ماه داشته و از آوریل به بعد به روال هفتگی یک جلسه رسیده است.
یکی از تحلیلگران سابق سیا گفت: «هدف از داشتن یک سرویس اطلاعاتی با بودجه 80 میلیارد دلاری این است که رئیس‌جمهور را مطلع نگه داشته و از غافلگیری‌های راهبردی جلوگیری کنیم.»
با این حال مقامات ارشد کاخ سفید اعلام کردند که ترامپ اطلاعات لازم را از طریق ارتباط مداوم با مدیران اطلاعاتی دریافت می‌کند. «دیویس اینگل» سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور به‌طور مداوم از تحولات امنیتی محرمانه مطلع می‌شود و با تیم امنیت ملی خود ارتباط منظمی دارد.»
با این حال، مقامات سابق اطلاعاتی تأکید می‌کنند که جلسات اطلاعاتی حضوری فرصت مهمی است برای شنیدن تحلیل‌های بی‌طرفانه از سوی کارشناسان باتجربه اطلاعاتی، حتی اگر این تحلیل‌ها با سیاست خارجی رئیس‌جمهور هم‌راستا نباشد.
در ادامه گزارش‌ها درباره بی‌توجهی ترامپ به جلسات روزانه اطلاعاتی، منابع اطلاعاتی و مقامات پیشین آمریکا نسبت به پیامدهای کاهش دریافت مستقیم این گزارش‌ها هشدار داده‌اند.
برخی کارشناسان اطلاعاتی ابراز تردید کرده‌اند که آیا مشاوران ارشد یا اعضای کابینه ترامپ، قادر یا مایل به انتقال واقعیت‌های تلخ و پیچیده به رئیس‌جمهور آمریکا هستند یا نه. در همین حال، طبق گزارش شبکه سی‌ان‌ان، دسترسی به محتوای گزارش روزانه رئیس‌جمهور در دولت جدید ترامپ بسیار محدود شده و دایره مقامات مطلع از این گزارش، نسبت به دوره نخست ریاست‌جمهوری او کوچک‌تر شده است.

ایران پرسمان

ترامپ در کاخ سفید «لری فایفر» رئیس دفتر سابق مدیر سازمان سیا گفت: «مزیت ارائه‌دهندگان گزارش‌ها در جامعه اطلاعاتی این است که این افراد آموزش دیده‌اند تا حقایق سخت را بدون هیچ ملاحظه‌ای به رئیس‌جمهور منتقل کنند. آن‌ها اطلاعات را با دقت و بدون فیلترهای سیاسی ارائه می‌دهند.»
در دولت‌های قبلی، روسای‌جمهور رویکردهای متفاوتی در دریافت این جلسات داشته‌اند. «جورج بوش» پسر تقریباً هر روز با تحلیل‌گران اطلاعاتی ملاقات می‌کرد و شخصاً از شنیدن مستقیم اطلاعات استقبال می‌کرد. در مقابل، «باراک اوباما» بیشتر گزارش مکتوب را مطالعه می‌کرد و در طول هفته در چند جلسه اطلاعاتی شرکت می‌کرد.
در دوره «جو بایدن» به‌طور معمول یک تا دو جلسه در هفته برگزار می‌شد، اما همه می‌دانستند که او به‌طور منظم گزارش‌های مکتوب را مطالعه و درباره آن‌ها با تیم امنیت ملی و کابینه گفتگو می‌کرد.
ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش از 2016 تا 2020، علاقه‌ای به خواندن گزارش‌های مکتوب نداشت و ترجیح می‌داد اطلاعات را به‌صورت گرافیکی، از طریق نقشه و به شکل داستانی دریافت کند. در آن زمان روابط ترامپ با جامعه اطلاعاتی تنش‌آلود بود، اما به گفته یک مقام پیشین اطلاعاتی آمریکا، جلسات اطلاعاتی او در آن زمان پرمحتوا بود و او در جلسات گوش می‌داد و تعامل داشت.
نکته قابل‌توجه دیگر اینکه «مایک پنس» معاون ترامپ در دوره اول از خوانندگان منظم این گزارش‌های مکتوب اطلاعاتی بود و 6 روز در هفته این گزارش‌ها را مطالعه می‌کرد.
یک مقام پیشین دیگر از جامعه اطلاعاتی ایالات متحده تأکید کرده که روش‌های دیگری نیز برای ارائه اطلاعات به رئیس‌جمهور وجود دارد، از جمله یادداشت‌ها و مقالات مستقل که بر اساس یافته‌های جدید اطلاعاتی تهیه می‌شوند. این مقام با بیان اینکه نشست‌های اطلاعاتی حضوری تمام ماجرا نیستند، گفت مشاوران ارشد نیز می‌توانند نقش واسطه‌ای مهم را در انتقال اطلاعات به ترامپ ایفا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1249834/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

نماینده‌ای که می‌خواهد نایب رئیس مجلس شود

تصویر انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رئیس خدمه‌ی آستان قدس رضوی

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

روستای رویایی استخرگاه در گیلان

روش کار شگفت‌انگیز ربات کاشی‌کار

از علی(ع) دل‌سوزتر نیست!

عبور کلاغ با فرهنگ از خط عابر پیاده!

شاگردان هدایت به بیان آیت الله جوادی آملی

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

جزیره ای عجیب به نام پیاز در ژاپن!

لحظه ثبت شده با دوربین مخفی از زایمان سنجاب

آتش‌سوزی‌ گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

هیأت پارلمانی ایران وارد جاکارتا شد/ قالیباف سه‌شنبه به اندونزی می‌رود

خاطره تلخ وزیر بهداشت دولت سیزدهم از حادثه درگذشت شهید رئیسی

دن شاپیرو، سفیر سابق امریکا در اسرائیل: توافق موقت میان ایران و آمریکا، «کم در برابر کم» خواهد بود

قالیباف: باید کارآمدی دین را به پشتوانه حوزه‌های علمیه به اثبات رساند

قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد؛ آن‌ها می‌توانند به توافق دست پیدا کنند

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان