ایران پرسمان

آخرين مطالب

مصر تعیین سفیر جدید در تل‌آویو را به تعویق انداخت جهان ما

مصر تعیین سفیر جدید در تل‌آویو را به تعویق انداخت
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /مصر تصمیم گرفته که انتصاب سفیر جدید در تل‌آویو را به تعویق بیندازد که این مسئله نشان دهنده تنش در روابط دو طرف در پی جنگ غزه است.
مصر تصمیم گرفته انتصاب سفیر جدید در تل‌آویو را به تعویق بیندازد و انتصاب «اوری روتمن» به عنوان سفیر جدید رژیم صهیونیستی در قاهره را که جایگزین سفیر «امیره اورون» می‌شود، رد کند. دوره ماموریت سفیر قبلی در پاییز 2024 به پایان ‌رسید. این اقدام نشان دهنده رکود عمیق در روابط مصر و تل‌آویو از زمان آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه در اکتبر 2023 و رد مکرر سیاست‌های اشغالگران در نوار غزه است.
منابع دیپلماتیک در گفتگو با العربی الجدید تأکید کردند که برنامه چرخش دیپلماتیک سالانه که توسط وزارت امور خارجه مصر برای تعیین سفیر در تعدادی از پایتخت‌ها آماده شده بود، بدون تعیین سفیر جدید در تل‌آویو اجرا شد. «خالد عزمی» سفیر سابق مصر در تل‌آویو ماه‌ها پیش وظایف خود را به پایان رساند و بدون اینکه جایگزینی برای او تعیین شده باشد، به وزارتخانه بازگشت. «طارق دحروق» که پیش از این مدیر دپارتمان لیبی در وزارت امور خارجه بود، همچنان در میان نامزدهای اصلی برای دوره 2025 باقی مانده بود. او به خاطر تخصصش در مسائل حساس منطقه‌ای شناخته شده است اما تصمیم نهایی هفته گذشته گرفته شد و او به جای تل‌آویو به عنوان سفیر مصر در پاریس تعیین شد.
بازار
این منابع تأکید کردند که این تصمیم مستقیما با «ادامه سیاست‌های متجاوزانه اسرائیل در نوار غزه، تشدید اختلافات بین مصر و تل‌آویو بر سر نحوه اداره جنگ و تشدید تنش‌ها در رفح» مرتبط است که از جمله حساس‌ترین مسائل برای امنیت ملی مصر محسوب می‌شوند. مارس گذشته، کاخ الاتحادیه قاهره میزبان مراسمی بود که در آن «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر استوارنامه‌های 23 سفیر جدید در قاهره را که نماینده کشورهای مختلف عربی و خارجی بودند، دریافت کرد. با این حال، این فهرست به دلیل عدم وجود نام یوری روتمن، سفیر جدید اسرائیل قابل توجه بود، با وجود اینکه سفیر قبلی وظایف خود را تقریبا هشت ماه قبل به پایان رسانده بود.
به گفته منابع دیپلماتیک مصری که با العربی الجدید صحبت کردند، این اقدام، ارتباط مستقیمی با تجاوزات جاری علیه نوار غزه، خروج اسرائیل از توافق آتش‌بس حاصل از میانجیگری مصر و قطر و اصرار دولت اسرائیل بر اجرای طرح‌های گسترده آوارگی فلسطینیان دارد. این منابع تأکید کردند که این «لزوما به معنای کاهش روابط دیپلماتیک نیست، بلکه منعکس کننده یک موضع مستقل با ابعاد سیاسی و نمادین است.»
در همین راستا «رخا احمد حسن» دستیار سابق وزیر امور خارجه مصر به العربی الجدید گفت که با توجه به این رفتار خصمانه رژیم اشغالگر نسبت به فلسطینی‌ها در غزه و کرانه باختری، نه مناسب و نه از نظر سیاسی قابل قبول است که سفیر جدید مصر استوارنامه خود را به دولت اسرائیل تقدیم کند یا از «تقویت همکاری» صحبت کند، در حالی که جنایات رژیم صهیونیستی با این شدت روزانه ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد که تصمیم تعویق انتصاب سفیر، منعکس کننده موضع صریح مصر است که تصریح می‌کند به عنوان پیش نیاز برای از سرگیری هر نوع روابط عادی تل‌آویو باید به روند صلح و حقوق مردم فلسطین احترام بگذارد و تجاوز خود علیه همسایگانش را متوقف کند.
حسن افزود که سیاست‌های متجاوزانه دولت راست افراطی رژیم صهیونیستی که شامل جنگ سیستماتیک نسل کشی علیه غزه از طریق محاصره، گرسنگی و حملات هوایی مکرر، همراه با حملات مداوم به کرانه باختری، تخریب اردوگاه‌های پناهندگان و آوارگی اجباری ساکنان آنها می‌شود، به وضوح نشان می‌دهد که تل‌آویو به سمت نابودی کامل آرمان فلسطین حرکت می‌کند.
وی معتقد است که این سیاست‌های تجاوزکارانه تنها به سرزمین‌های فلسطینی محدود نمی‌شود، بلکه شامل حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه از طریق بمباران آن، دخالت در امور داخلی آن و نقض حاکمیت آن، علاوه بر امتناع از اجرای توافق عقب‌نشینی از جنوب لبنان، ادامه حملات به یمن و تهدید سایر کشورهای منطقه نیز می‌شود.
«ایمن سلامه» تحلیلگر نیز به العربی الجدید گفت که تأخیر مصر در تعیین سفیر جدید خود در اراضی اشغالی، به ویژه با توجه به تشدید تنش‌ها بین دو طرف، نشان‌دهنده یک تحول مهم با پیامدهای سیاسی و حقوقی عمیق است.
وی معتقد است که اگرچه تبادل سفرا رکن اساسی روابط دیپلماتیک است و مظهر اراده برای حفظ کانال‌های ارتباطی باز است اما تصمیم یک کشور برای انتصاب یا به تعویق انداختن انتصاب سفیر، یک اقدام اساسی حاکمیتی است که به استانداردهای قانونی الزام‌آور در مورد زمان‌بندی محدود نمی‌شود، بلکه بر اساس ارزیابی منافع ملی اعمال می‌شود.
سلامه افزود که توصیف برخی تحلیلگران از این تأخیر به عنوان «کاهش سطح نمایندگی، نه قطع روابط»، نشان‌دهنده به رسمیت شناختن ضمنی حق حاکمیت دولت برای برداشتن این گام است، در عین حال کانال‌های ارتباطی همچنان پابرجا هستند، هرچند در سطح پایین‌تری از نمایندگی.
سلامه تأکید کرد: این تصمیم در خلأ گرفته نشده، بلکه در چارچوب قراردادی براساس پیمان صلح مصر و اسرائیل اتخاذ شده است. اگرچه این پیمان دو طرف را ملزم به رعایت جدول زمانی مشخصی برای تبادل سفرا نمی‌کند اما محتوای این پیمان، نمایندگی دیپلماتیک مؤثری را که منعکس‌کننده عادی‌سازی روابط و پیگیری صلح پایدار باشد، پیش‌فرض می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد که تنش‌های فعلی، به‌ویژه تشدید تنش‌ها در غزه و اظهارات اسرائیل که قاهره آن را خصمانه تعبیر می‌کند، در کنار مسئله گذرگاه صلاح‌الدین (فیلادلفیا) که مصر آن را نقض آشکار ترتیبات امنیتی مندرج در پیمان می‌داند، همگی عواملی هستند که به این تصمیم ابعاد سیاسی و حقوقی می‌بخشند.
وی توضیح داد که قاهره ممکن است برای تحت فشار قرار دادن تل‌آویو جهت رعایت تعهدات معاهده‌ای خود به ابزارهای دیپلماتیک و قانونی متوسل شود و به تعویق انداختن انتصاب سفیر یکی از این ابزارها است که به عنوان پیام آشکاری از اعتراض عمل می‌کند.
سلامه در پایان گفت: این تصمیم، در عین حال که حاکمیتی است، به وضوح منعکس کننده نارضایتی و نگرانی مصر از سیاست‌های اسرائیل است و شاخص دقیقی از مسیر روابط دوجانبه با توجه به تحولات جاری منطقه‌ای است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250033/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت دلار 24 اردیبهشت 1404

آغاز شمارش معکوس برای مستأجران / بیگی‌نژاد: اجاره مسکن با درآمد خانوارها متناسب نیست

تعطیلی بانک‌ها در روزهای پنجشنبه تا پایان تابستان

وقتی با عزرائیل شوخی داری!

طبیعت بهاری بی‌نظیر فریدون شهر

جیغ‌های ستاره در حال مرگ را بشنوید!

موضوعی که علی لاریجانی به آن منتقد است

واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

یمن : فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار دادیم

قالیباف فعلا برای ریاست مجلس رقیب ندارد

در خدمت و خیانت کنسرسیوم هسته‌ای

چرایی عقب‌نشینی همزمان آمریکا و چین

دلار نفتی؛ کشورهای جنوب خلیج‌فارس چگونه توسعه یافتند؟

بحران کم‏‌سوادی میان فقرا

بازگشت به قرنطینه و ماسک؟

موضع‌گیری علیه صادرات پنهان آب

گام تاکتیکی یا پایان یک منازعه دیرینه؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت مشهودی نداشته است؟

سایه توافق بر دیوار بی‌اعتمادی؟

برق اتمی نیروگاه بوشهر به مدار می‌آید

وقتی سیب را به جای موز قالب می‌کنند!؛ واردات موز با مجوز سیب

قیمت نجومی گیلاس نوبرانه

سازمان غذا و دارو از اصلاح قیمت داروها خبر داد

پولدارها 29 برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند

اجاره بها در تهران؛ مطالبه حداقل 20 تا 100 درصدی افزایش اجاره بها در مقایسه با سال گذشته را نشان می‌دهد

تفاوت عجیب قیمت آرد آزاد و یارانه‌ای

قیمت خودروهای گروه بهمن

اعتراض خریداران به تغییر قیمت در قراردادهای قطعی خودرو

پیش‌بینی بورس چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404

طبیعت زیبای روستای شب‌کلا در مازندران

ایده تحسین برانگیز شاطر ژیمناستیک کار در انداختن نان به تنور

تفاوت ترافیک در شانگهای چین و تهران؛ با صدای بلند گوش بدید

نبرد شیر با کفتارها

4 گوشه دنیا/ پاکت سیگار معمای قتل 50 ساله را حل کرد

طعمه شدن عقاب برای گروه شیرها

ببنید بچه جغدهای باهوش با تقلید صدای مار زنگی چطور گورکن را فراری دادند

دوستی عجیب و باور نکردنی یک گاو با مار سیاه

مار در حال دزدیدن ماهی

میزان فروش نمایشگاه کتاب به 285 میلیارد تومان رسید

بازدید رئیس جهاددانشگاهی از سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

قالیباف عازم جاکارتا شد

دهنوی: گزارش هیات‌عالی نظارت از میزان تحقق سیاست‌های کلی جمعیت به رهبر انقلاب تقدیم می‌شود

اسلامی: دستاوردهای صنعت هسته‌ای قابل معامله و مذاکره نیست

سردار فدوی: می‌بایست از اشتباه محاسباتی شیطان بزرگ با اقدامات خودمان جلوگیری کنیم

از ماجرای شکنجه یک زندانی تا ادعای هدیه گران قیمت وزیر امور خارجه ایران به نماینده آمریکا

پاسخ رییس بنیاد ایران شناسی به ادعای ترامپ در مورد خلیج فارس

تأکید اردوغان بر کمک آنکارا برای توقف جنگ اوکراین

ترامپ بایدن شد؛ سردرگمی رئیس جمهور آمریکا در پیدا کردن مسیر!

گزارشی از چرایی توقف حملات آمریکا به یمن

مکرون و کوکایین؛ رسوایی یا شایعه‌سازی؟