ایران پرسمان

آخرين مطالب

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند اقتصاد روز

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / مهندسان موسسه فناوری ماساچوست با توسعه فیلم فوق‌نازک جدید، دوربین‌های دید در شب را به اندازه عینک‌های معمولی کوچک کرده‌اند.
به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مهندسان ام‌آی‌تی (MIT) موفق به توسعه یک فیلم فوق نازک شده‌اند که می‌تواند نحوه شناسایی گرما و نور در طیف مادون قرمز را تغییر دهد و باعث شود دوربین‌های دید در شب به اندازه عینک‌های معمولی کوچک شوند.
این تحقیق به ایجاد نوع جدیدی از “پوست الکترونیکی” منتهی شده که می‌تواند گرما و تابش را در سراسر طیف مادون قرمز شناسایی کند. نوآوری اصلی در این فناوری این است که این پوست الکترونیکی حدود 10 نانومتر ضخامت دارد که به معنای 10 هزار بار نازک‌تر از یک تار موی انسان است.
بازار
این فناوری، نتیجه روش جدیدی برای رشد و جدا کردن فیلم‌های فوق‌نازک، انعطاف‌پذیر و حساس است که می‌تواند به نسل جدیدی از فناوری‌ها از جمله عینک‌های دید در شب فوق سبک، حسگرهای پوشیدنی، پارچه‌های هوشمند و حتی دوربین‌های ضد مه خودروها کمک کند.
زنیان ژانگ (Xinyuan Zhang) دانشجوی فارغ‌التحصیل MIT اظهار داشت: این فیلم به طور قابل توجهی وزن و هزینه را کاهش می‌دهد، به طوری که سبک‌تر، قابل حمل‌تر و ادغام آن راحت‌تر است.
این فیلم جدید شناسایی گرما از یک ماده پیزوالکتریک ساخته شده است که هنگام تغییر دما سیگنال الکتریکی تولید می‌کند. معمولاً حسگرهای مادون قرمز دور نیاز به سیستم‌های خنک‌کننده حجیم دارند تا به درستی کار کنند، اما این حسگر نیازی به چنین سیستمی ندارد و به دلیل نازک بودن، حتی قادر به شناسایی تغییرات دمایی ظریف‌تر است. به این معنا که دستگاه‌ها می‌توانند کوچک‌تر، سبک‌تر و کاربردی‌تر باشند.
محققان به دنبال راه‌هایی برای کوچک کردن فناوری شب‌بینی به طراحی‌های سبک‌تر و پوشیدنی هستند که به سیستم‌های خنک‌کننده حجیم نیاز ندارند.
مواد استفاده‌شده در این فناوری شامل PMN-PT است که حاوی اتم‌های سرب است و تقریباً مانند تفلون میکروسکوپی عمل می‌کند و اجازه می‌دهد فیلم به‌طور تمیز از زیرلایه خود جدا شود. برخلاف روش‌های دیگر، این روش به لایه‌های اضافی نیاز ندارد تا فیلم‌ها از زیرلایه‌های خود جدا شوند.
این تیم موفق به ساخت یک آرایه از 100 پیکسل کوچک شناسایی گرما شده‌اند که آن‌ها را در دماهای مختلف آزمایش کردند. این فناوری به‌طور شگفت‌آوری کارایی مشابه بهترین فناوری‌های دید در شب موجود را بدون نیاز به سیستم‌های خنک‌کننده فراهم کرده است.
محققان معتقدند این نوآوری می‌تواند به ایجاد عینک‌های دید در شب پوشیدنی منجر شود که برخلاف تجهیزات حجیم فعلی، طراحی سبک‌تری دارند. این فناوری می‌تواند در خودروهای خودران، حسگرهای آلودگی، اخترفیزیک و حتی تشخیص پزشکی کاربرد داشته باشد.
ژانگ افزود: ما پیش‌بینی می‌کنیم که فیلم‌های فوق نازک ما می‌توانند به عینک‌های شب‌بینی با عملکرد بالا تبدیل شوند که طراحی سبک‌تری را بدون نیاز به سیستم‌های خنک‌کننده فراهم می‌کنند.
در حالی که این مطالعه بیشتر بر روی مواد حساس به گرما متمرکز بوده است، محققان ادعا می‌کنند که همان روش برداشتن می‌تواند برای سایر الکترونیک‌های با عملکرد بالا مانند پنل‌های خورشیدی، رباتیک نرم و حتی مدارهای محاسباتی چاپ‌شده روی لباس‌ها نیز کاربرد داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250081/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

نماینده‌ای که می‌خواهد نایب رئیس مجلس شود

تصویر انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رئیس خدمه‌ی آستان قدس رضوی

وعده ترامپ در شبکه اجتماعی

حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

ویدئویی جنجالی از مکرون

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

روستای رویایی استخرگاه در گیلان

روش کار شگفت‌انگیز ربات کاشی‌کار

از علی(ع) دل‌سوزتر نیست!

عبور کلاغ با فرهنگ از خط عابر پیاده!

شاگردان هدایت به بیان آیت الله جوادی آملی

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

جزیره ای عجیب به نام پیاز در ژاپن!

لحظه ثبت شده با دوربین مخفی از زایمان سنجاب

آتش‌سوزی‌ گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

هیأت پارلمانی ایران وارد جاکارتا شد/ قالیباف سه‌شنبه به اندونزی می‌رود

خاطره تلخ وزیر بهداشت دولت سیزدهم از حادثه درگذشت شهید رئیسی

دن شاپیرو، سفیر سابق امریکا در اسرائیل: توافق موقت میان ایران و آمریکا، «کم در برابر کم» خواهد بود

قالیباف: باید کارآمدی دین را به پشتوانه حوزه‌های علمیه به اثبات رساند

قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد؛ آن‌ها می‌توانند به توافق دست پیدا کنند

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان