ایران پرسمان

آخرين مطالب

این سه بانوی نماینده کاندیدای انتخابات هیأت رئیسه مجلس می‌شوند؟ سیاست روز

این سه بانوی نماینده کاندیدای انتخابات هیأت رئیسه مجلس می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم درحالی در روزهای آینده برگزار خواهد شد، که این بار زنان مجلس دوازدهم عزم خود را برای حضور در عزم خود را برای کاندیداتوری در انتخابات هیأت رئیسه و حضور در ترکیب هیأت 12 نفره جزم کردند. 46 سال است که از آغاز مجلس شورای اسلامی می گذرد و در طول این سال ها در حالی که بیشترین رأی دهنگان زنان بودند اما سهمشان از تصمیم گیری های تقنینی بسیار کم بوده است. یعنی از حدود 3480 نماینده ای که در طول دوازده دوره مجلس در خانه ملت حضور پیدا کرده اند، تنها 116 نفر از آنان زن بوده اند. این آمار وقتی به مسئله هیأت رئیسه می رسید، وضعیت قابل تأملی به خود می گیرد. 
به طوری که در طول چهل و شش انتخابات هیات رئیسه‌ای که برگزار شده تنها در چهار سال دو کرسی به دو زن اختصاص پیدا کرد؛ سهیلا جلودارزاده و شهربانو امانی تنها زنانی هستند که در مجلس ششم سهمی از سکوی هیات رئیسه مجلس به دست آوردند پس از آن حتی در مجلس دهم که برای اولین بار رکورد بیشترین حضور زنان در مجلس شکسته شد هیچ زنی به هیات رئیسه راه پیدا نکرد
زنان مجلس دوازدهم علیه یک سنت غلط؟
اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم درحالی در روزهای آینده برگزار خواهد شد، که این بار زنان مجلس دوازدهم عزم خود را برای کاندیداتوری در انتخابات هیأت رئیسه و حضور در ترکیب هیأت 12 نفره جزم کردند. خاصه آنکه برخی شنیده های خبرگزاری خبرآنلاین از صحن علنی مجلس حکایت از کاندیداتوری سارا فلاحی و فاطمه مقصودی دارد. 
در این میان، سارا فلاحی، نماینده ایلام در مجلس درباره کاندیداتوری زنان در انتخابات هیأت رئیسه و تصمیم فراکسیون زنان به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «در حال حاضر، جلسه ای برگزار نشده اما یکی دو نفر از دوستان هستند که می خواهند کاندیدا شوند. من هم قصد شرکت در اجلاسیه را دارم اما بستگی به فضای مجلس دارد.»
او با اشاره به فضای مردسالانه هیأت رئیسه مجلس گفت: «در عمل بله اما در گفت و گو خیر. برای آنکه زنان رأی نیاورند، می گویند که یک نفر از زنان کاندیدا شود تا به او رأی بدهیم. اما تجربه یک نفر شدن فراکسیون را داشته ایم که رأی نیاورده است. آنان اعتقادی به توانایی خانم ها ندارند و رفاقتی رأی می دهند. همیشه توانمندها در میان آقایان نیستند.»
این نگاه سنتی باید شکسته شود
همچنین عالیه زمانی کیاسری، نماینده ساری در مجلس در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره به تصمیم فراکسیون زنان برای کاندیداتوری در انتخابات هیأت رئیسه گفت: فراکسیون زنان برای انتخابات هیأت رئیسه کاندیدا معرفی می کند اما فراکسیون یک جلسه برای آن برگزار می کند. احتمال دارد یک یا چند نفر از خانم‌ها برای بخش‌های مختلفی مانند دبیری یا ناظری کاندیدا شوند، اما هنوز اسامی نهایی نشده است.
وی با اشاره به احتمال مشارکت خود در این انتخابات گفت: من برای کاندیداتوری برنامه‌ریزی کرده‌ام و در صورتی که شرایط مهیا باشد، در انتخابات شرکت خواهم کرد. 
نماینده ساری درباره انتقادهایی که نسبت به فضای مردانه هیئت‌رئیسه مجلس مطرح شده گفت: همانطور که تعداد زیادی از آقایان کاندیدا می شوند، همه خانم ها هم کاندیدا شوند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع نسبت پایین تعداد نمایندگان زن در مجلس است. هر نماینده ای که بتواند اثربخشی حقوقی داشته باشد و یک همبستگی را ایجاد کند، می تواند کاندیدا باشد.
وی ادامه داد: باید این نگاه سنتی شکسته شود. کاندیدا شدن مکرر زنان حتی اگر در ابتدا منجر به رأی‌آوری نشود، می‌تواند راه را برای رسیدن به هدف و شکستن قالب‌های محدودکننده باز کند.
نظر تنها نماینده زن اقلیت های مذهبی درباره مردانه بودن فضای هیئت‌رئیسه
اما با وجود آنکه عالیه زمانی کیاسری هم مهر تایید خود را بر نگاه سنتی هیأت رئیسه مجلس زد، بهشید برخوردار، نماینده زرتشتیان مجلس این دیدگاه را رد کرد. 
این نماینده مجلس در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین با اشاره به تصمیم فراکسیون زنان تاکید کرد: هنوز مشخص نیست چه کسانی برای هیئت‌رئیسه کاندیدا می‌شوند و احتمالاً از فردا این موضوع روشن خواهد شد. فکر می کنم در این انتخابات بیش از بیش از یک نفر کاندیدا داشته باشیم و هنوز اسامی آن‌ها مشخص نیست.
وی درباره مردانه بودن فضای هیئت‌رئیسه گفت: من فکر نمی‌کنم مردانه بودن فضا عامل اصلی باشد و تفاوتی بین زن و مرد باشد. بلکه شایستگی، تلاش افراد برای حضور در این انتخابات تعیین‌ کننده است. شاید کم بودن تعداد زنان باعث این عامل شده باشد، اما این‌طور نیست که قصد مردانه باشد.
برخوردار همچنین در پاسخ به برخی ادعاها مبنی بر اینکه پیشنهاد شده تنها یک زن کاندیدا شود و رأی‌ها به همان یک نفر داده شود، گفت: من در جریان نیستم. 
مهمانی های هدفمند برای جمع آوری رأی؟
همچنین، با نزدیک شدن اجلاسیه دوم، برخی از نمایندگان مجلس در تلاش هستند تا با برگزاری برخی مهمانی ها و دادن هدیه به دیگر بهارستانی ها، رأی آنان را برای حضور در جایگاه هیأت 12 نفره جلب کنند. موضوعی که سارا فلاحی، نماینده ساری در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین بر روی آن تاکید داشت و گفت: «برخی شیرینی محلی به همکاران دادند؛ شاید هم به رسم ادب همکار بودن دادند. اما به شکل واضح و مرسوم فعلا ندیده ام. یکی از آنان هم به مناسبت روز زن جلسه ای برای خانم ها برگزار کرد؛ شاید قصد انتخاباتی نداشت اما این شائبه را به وجود آورد. الآن هر نماینده ای به هر مناسبتی یک هدیه ای را بدهد، این برداشت می شود که به علت انتخابات هیأت رئیسه است. باید این بند و بساط جمع شده و هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان به این موضوع ورود کند.»
فلاحی درحالی این ادعا را مطرح کرده است که، بهشید برخوردار، نماینده زرتشتیان در پاسخ به شایعات مربوط به پخش هدایا، شیرینی و برگزاری مهمانی از سوی برخی کاندیداها نیز گفت: من به شخصه چنین موردی را مشاهده نکرده‌ام.
عالیه زمانی کیاسری هم در پاسخ به شایعات مطرح‌شده درباره برگزاری مهمانی‌ها و توزیع هدایا از سوی برخی کاندیداها به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: من به شخصه چنین مواردی را مشاهده نکرده‌ام و ارتباط مستقیمی میان چنین رفتارهایی و انتخابات ندیده‌ام.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بابک زنجانی به صف خرید سایپا پیوست

علت التهابات بازار شکر چیست؟

هم نوع خواری حیوانات؛ کروکودیل هایی که یکدیگر را خوردند

مرگ دلخراش بچه فیل در مالزی و سوگواری دردناک مادرش

آشنایی با پنج میقات اصلی؛ نقطه آغاز سفر حج

مجری نزدیک به ترامپ: ایران می‌تواند بدون سلاح هسته‌ای اسرائیل را نابود کند

فرار تعداد زیادی از زندانیان زندان «الجدیده» در پایتخت لیبی

اوکراین 2 توافق دیگر در حوزه مواد معدنی با آمریکا امضا کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا

تبعات حذف ارز ترجیحی گوشت

پایان ضرب‌الاجل پرداخت مطالبات گندمکاران

توله شیرهای زیبا

پیدا شدن مار پشمالو در تایلند

اظهارات پزشکیان درخصوص حل ناترازی‌ها؛ مردم زمان و شدت برودت را در استفاده از وسایل سرمایشی اندکی کاهش دهند

مطهری: موضع ایران در مذاکرات کاملا برحق است

ادعای رویترز: دیپلمات‌های ایران و اروپا در استانبول گفت‌وگو می‌کنند

شادی سوری ها در پی اعلام لغو تحریم ها توسط ترامپ؛ لیر سوریه 33 درصد تقویت شد

بن‌سلمان راننده و راهنمای گردشگری ترامپ شد!

تشکیل دولت جدید کانادا

سرمقاله خراسان/ توصیه‌ای به جناب آقای روحانی

ادعای عجیب 50 هزار مگاوات برق خوشیدی

تفال/ گفتم ای سلطان خوبان رحم کن بر این غریب

تقویم تاریخ/ لغو امتیاز تنباکو: نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران

تکمیل آهنربای نگه‌دارنده انرژی خورشیدی

هفتمین روز نمایشگاه کتاب چگونه گذشت؟

ادعای دوباره ترامپ: ایران تحت تحریم‌های من ورشکسته شد

قالیباف به جاکارتا رسید

بررسی طرح اصلاح موادی از احکام راجع به مهریه در دستور کار مجلس

اخراج دیپلمات هندی از پاکستان

بامداد خونین غزه، 42 شهید و ده‌ها زخمی طی چند ساعت

ترامپ:تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد

مدیرمسئول کیهان: آیا هنوز هم به مذاکره ادامه می‌دهید؟

پیش بینی قیمت دلار 24 اردیبهشت 1404

آغاز شمارش معکوس برای مستأجران / بیگی‌نژاد: اجاره مسکن با درآمد خانوارها متناسب نیست

تعطیلی بانک‌ها در روزهای پنجشنبه تا پایان تابستان

وقتی با عزرائیل شوخی داری!

طبیعت بهاری بی‌نظیر فریدون شهر

جیغ‌های ستاره در حال مرگ را بشنوید!

موضوعی که علی لاریجانی به آن منتقد است

واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

یمن : فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار دادیم

قالیباف فعلا برای ریاست مجلس رقیب ندارد

در خدمت و خیانت کنسرسیوم هسته‌ای

چرایی عقب‌نشینی همزمان آمریکا و چین

دلار نفتی؛ کشورهای جنوب خلیج‌فارس چگونه توسعه یافتند؟

بحران کم‏‌سوادی میان فقرا

بازگشت به قرنطینه و ماسک؟

موضع‌گیری علیه صادرات پنهان آب

گام تاکتیکی یا پایان یک منازعه دیرینه؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت مشهودی نداشته است؟