دولت جدید آلمان روند ارسال تسلیحات به اوکراین را مخفی میکند
سیاست روز
بزرگنمايي:
ایران پرسمان - تسنیم /رسانههای آلمانی به نقل از محافل دولتی گزارش دادند که دولت جدید آلمان به رهبری فریدریش مرتس روند شفاف سازی سابق برای ارسال تسلیحات به اوکراین را متوف کرده و میخواهد در این باره مخفی کاری کند.
پس از سه سال شفافیت گسترده، دولت جدید آلمان به رهبری فریدریش مرتس ظاهراً بار دیگر تحویل سلاحهای آلمانی به اوکراین را تا حد زیادی مخفی نگه خواهد داشت.
خبرگزاری آلمان به نقل از منابع دولتی گزارش داد: دولت آلمان در آینده ارتباطات مربوط به تحویل سیستمهای تسلیحاتی به این کشور را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.
دولت آلمان در توجیه این اقدام خود تاکید کرد: هدف اصلی محروم کردن متجاوز از مزایای نظامی در جنگ اوکراین است. خبرگزاری آلمان به نقل از منابع دولتی نوشت: کاهش بحثهای عمومی در مورد تحویل سلاح بخشی از «تاکتیکهای جنگی» است.
بازار ![]()
به این ترتیب دولت فریدریش مرتس، صدراعظم جدید آلمان متشکل از احزاب دموکرات مسیحی ، سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات در حال بازگشت به رویهای است که بلافاصله پس از شروع جنگ اوکراین در دوران حکمرانی دولت ائتلافی «چراغ راهنمایی» به رهبری اولاف شولتز برقرار بود.
این مقام سابق آلمانی در 27 فوریه 2022 - سه روز پس از حمله روسیه به اوکراین - تصمیم گرفت به اوکراین سلاح ارسال کند. حدود چهار ماه، تقریباً هیچ اطلاعرسانی در این مورد وجود نداشت.
در ژوئن 2022، به دنبال فشار افکار عمومی، دولت آلمان تصمیم گرفت فهرست دقیقی از تمام تسلیحات تحویلی به اوکراین را به صورت آنلاین منتشر کند. تا به امروز، تمام تسلیحات تحویلی به همراه تعداد واحدها در bundesregierung.de فهرست شدهاند. به عنوان مثال، در این فهرست آمده است که آلمان 25 هویتزر خودکششی، 121 تانک لئوپارد، 1050 پهپاد مسلح و 478000 گلوله مهمات توپخانه به این کشور تحویل داده است.
دولت سابق آلمان تحت رهبری شولتز بدین ترتیب قصد داشت ثابت کند که آلمان پس از ایالات متحده بزرگترین تأمینکننده تسلیحات اوکراین است. این فهرست آخرین بار در 6 ماه مه، روزی که دولت فدرال جدید منصوب شد بهروزرسانی شده است.
حالا قرار است این روند متوقف شود. ظاهراً دولت جدید آلمان در حال تغییر موضع است و بار دیگر تحویل سلاحها به اوکراین را مخفی نگه میدارد تا ابهام استراتژیک همانطور که در اصطلاح فنی آمده است یعنی ابهامی برای پنهان کردن اقدامات خود از دشمن ایجاد کند.
هنوز مشخص نیست که مجلس فدرال آلمان (بوندستاگ) چگونه در آینده از تحویل سلاحها به این کشور مطلع خواهد شد. برخلاف طرح اعزام سربازان، پارلمان نیازی به تأیید این روند ندارد. با این حال، احتمالاً پارلمان در یک جلسه محرمانه کمیته دفاعی از تحویل سلاحها مطلع خواهد شد.
این تغییر رویکرد دولت فدرال آلمان همچنین پیامدهایی برای یک مسئله حساس و بیپاسخ در سیاست فریدریش مرتس در قبال اوکراین دارد و آن این است که آیا موشک کروز تاروس بر خلاف روند دولت قبلی به اوکراین تحویل داده خواهد شد یا خیر؟ مرتس در طول مبارزات انتخاباتی خود تاکید کرده بود که مایل به تحویل این تسلیحات به اوکراین اما تنها با هماهنگی متحدانی که قبلاً سلاحهای مشابهی تحویل دادهاند یا دارند است.
در اروپا، این کشورهای فرانسه و بریتانیا هستند که پیش از این موشکهای مشابهی را به اوکراین تحویل دادهاند.
البته امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد احتمال تحویل موشکهای تاروس آلمان در روز سهشنبه در جریان سفر مرتس به پاریس، گفت که دیگر نمیخواهند در مورد چنین چیزی صحبت کنند. او گفت: ما با اوکراینیها شفاف خواهیم بود، نیازهای آنها را برآورده خواهیم کرد، اما تا حد امکان کمتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد. این برای حفاظت از اوکراینیها خوب خواهد بود.
ماکرون تاکید کرد: به همین دلیل است که تصمیم گرفتهایم در برخی زمینهها اطلاعات قطعی ارائه ندهیم. وی افزود: ما در هر کنفرانس مطبوعاتی در مورد دستهها و مدلهای سلاح صحبت نخواهیم کرد. زیرا کاملاً محتمل است که ارتش روسیه نیز پاسخ سوالات شما را بشنود.
لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250165/