ایران پرسمان

آخرين مطالب

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند اقتصاد روز

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - گجت نیوز / فعالیت متمرکز 75 دانشمند از سرتاسر جهان به یک دستاورد بزرگ منجر شد. آنها تمامی ماده گمشده جهان را در مکانی که انتظار نمی‌رفت کشف کردند.
 با وجود تمامی محدودیت‌هایی که در زمینه سفر فضایی داریم، دانشمندان موفق شده‌اند تمامی ماده گمشده جهان هستی را پیدا کنند. این ماده گمشده هیچ ارتباطی با ستاره‌ها، سیاره‌ها یا کهکشان‌ها ندارد. همچنین مسئله به ماده تاریک نیز مربوط نمی‌شود.
ماده گمشده جهان به‌صورت سرگردان در هستی

ایران پرسمان

بازار


انسان‌ها از همان ابتدا با حیرت به جهان اطراف خود نگاه می‌کردند. تا قرن‌ها این باور وجود داشت که ما در مرکز جهان قرار داریم و تعداد کمی ستاره و سیاره به دور ما می‌چرخند. بعدها متوجه شدیم که چندان هم مهم نیستیم و در منظومه شمسی جا گرفته‌ایم. کمی بعد به کهکشان راه شیری رسیدیم. اکنون هم آنقدر اطلاعات به‌دست آورده‌ایم که از شنیدن تعداد کهکشان های جهان هستی حیرت خواهید کرد.
 به‌دست آوردن نوعی دید کلی از جهان باعث شد که دانشمندان سراغ بررسی نحوه تکامل و ترکیب جهان بروند. آنها متوجه شدند 85 درصد از ترکیب جهان را ماده تاریک تشکیل داده است و 15 درصد باقیمانده نیز به ماده عادی تعلق دارد. ماده عادی به‌معنی تمام چیزهایی است که ستاره‌ها، سیاره‌ها و سایر اجرام آسمانی را شکل می‌دهند.


مشکل اینجاست که اگر تمام کهکشان‌ها، ستارگان و سیاره‌ها را در یک سمت قرار دهیم، تنها 7 درصد از ماده عادی جهان به‌دست می‌آید. این مسئله برای سال‌ها دانشمندان را درگیر کرده بود و آنها می‌خواستند بفهمند ماده گمشده جهان کجاست.
برای کشف ماده گمشده جهان 75 دانشمند از موسسه‌های علمی مختلف سرتاسر جهان دست‌به‌دست هم دادند. آنها تصاویر مربوط به 7 میلیون کهکشان که در فاصله 8 میلیارد سال نوری از زمین قرار داشتند را بررسی کردند. تصاویر این کهکشان‌ها به واسطه ابزار DESI که در رصدخانه ملی کیت‌پیک آریزونا قرار دارد به‌دست آمده بود.
دانشمندان متوجه شدند راز ماده گمشده جهان در ابرهای سرگردان گاز هیدروژن یونیزه شده که کهکشان‌ها را احاطه کرده است قرار دارد. آنها ابتدا داده‌های مرتبط با تابش زمینه کیهانی (CMB) را بررسی کردند. تابش زمینه کیهانی نوری است که پس از انفجار بیگ بنگ در سرتاسر جهان پراکنده شد. گذشتن این نور از گاز هیدروژن یونیزه شده سبب می‌شود که نور در برخی مناطق ضعیف و در برخی مناطق تقویت شود. این پدیده با نام اثر سونیایف-زلدوویچ شناخته می‌شود.

ایران پرسمان

تیم پژوهشی متوجه شد که سیاه‌چاله‌های مرکز کهکشان‌ها بسیار فعال‌تر از چیزی هستند که پیشتر تصور می‌شد. فعالیت آنها باعث شده گازهای یونیزه‌شده در اطراف کهکشان‌ها بسیار پراکنده شوند و از مرکز فاصله بگیرند. آنها تخمین می‌زنند که این گاز تا 5 برابر بیشتر از تخمین پیشین از مرکز کهکشان فاصله گرفته است.
با نگاهی به اخبار علمی می‌توان داده‌های جالبی را در رابطه با سیاه چاله‌های مرکزی کهکشان‌ها به‌دست آورد. دانشمندان فکر می‌کردند که این غول‌های کیهانی در روزهای اولیه شکل‌گیری کهکشان فعال بوده‌اند و اکنون چندان فعالیت خاصی ندارند. هرچند بررسی داده‌های DESI نشان می‌دهد که آنها در چرخه‌های مختلف زندگی خود بارها به‌شدت فعال شده‌اند.
همین فعالیت دوره‌ای نیز باعث شده ابهامات زیادی برای دانشمندان ایجاد شود. رفتار این سیاه‌چاله‌ها به گونه‌ای است که گویی سر زمان خاصی برای انجام یک وظیفه مشخص بیدار می‌شوند. کشف راز ماده گمشده جهان همچنین می‌تواند درک بهتری از ماده تاریک ارائه کند. اخترشناسان پیشتر فکر می‌کردند که گاز یونیزه‌ شده به‌سمت ماده تاریک حرکت می‌کند. هرچند حالا دلیل موقعیت خاص این گازها مشخص شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250343/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌‌بینی بورس سه‌ شنبه 23 اردیبهشت 1404

رویای ساخت هواپیمای ایرانی به دولت چهاردهم رسید

راه نجات مسکن از دل واگذاری زمین می‌گذرد

پیش بینی متفاوت یک کارشناس از آینده قیمت طلا و ارز

ثبت یک رکورد در بورس تهران؛ آیا بازار سرمایه فردا هم مثبت خواهد ماند؟

سمی ترین آب هم حریف تمساح های غول پیکر نشد

ترسناک ترین صدای پرندگان در جهان

روستای سیاهمزگی، پیوند طبیعت و زندگی

مهارت زندگی/ از کجا بدانید دچار «موفقیت‏‌هراسی» هستید؟

تلاش دلخراش فیل مادر برای نجات فرزندش از زیر کامیون

پناه گرفتن حیوانات وحشی از باران در کنار محیط بانان

یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های ریلی دنیا در ژاپن

اقیانوس آرام از ایستگاه فضایی بین‌المللی

شاهراه حیات جنگل

ژاپن؛ کشوری که از یک پیاز صنعت می‌سازد…

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟

در دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه امارات عربی متحده چه گذشت؟

برگزاری نشست مدیران کل وزارت خارجه‌های ایران و ترکیه

چرا گروه پ.ک.ک منحل شد؟

نعیم قاسم: مقاومت تجاوز اسرائیل را متوقف کرد

یا خط قرمزی مطرح نشده یا عقب‌نشینی کردند

ادعای جدید «حمید رسایی»

فعال اصلاح‌طلب: خروجی دور چهارم مذاکرات، جنگ‌طلبان را منزوی کرد

چرا هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم مهم است

مذاکره ادامه دارد

اما و اگرهای لغو اجرای قانون ممنوع بودن واردات کالاهای خارجی دارای مشابه ایرانی

کلید حل بحران ناترازی انرژی در جیب این اعجوبه قرن است

«ریال دیجیتال» در بلاتکلیفی است؛ بدون قانون، بدون آینده

شبکه شتاب به شبکه پرداخت روسیه وصل شد

مهاجرانی: کشور با کسری 20 هزار مگاواتی برق مواجه است

پیش‌بینی قیمت دلار 23 اردیبهشت 1404

مهم‌ترین راهبرد حل ناترازی از زبان سخنگوی دولت

یارانه کالابرگ مرحله سوم اردیبهشت واریز شد

یارانه گوشت حذف شد

دریاچه نمک قارحان بزرگترین دریاچه نمک چین

چگونه دید شما بر درک سرعت تاثیر می‌گذارد؟

نمایی از بلوچستان را ببینید

پل بسفر در استانبول، ترکیه

اینجا طولانی ترین جاده دنیا را قطع میکند و مسافران را به مرگ میکشاند

کشاورزی به صورت مینیمال

مروری بر داستان جالب زال از شاهنامه فردوسی

روایتی جالب از بزرگ شدن زال توسط سیمرغ

آبشارهای اوزود در مراکش

بخش عمده‌ای از نهج البلاغه امیرالمومنین (ع) ذکر مرگ است

70 جلد کتاب درباره شهید رئیسی منتشر شده است

فلاحت‌پیشه: آمریکا می‌داند هزینه رسیدن به توافق، بسیار کمتر از عدم توافق است

خاطره تخت‌روانچی از یک مهمانی با گوترش

دیدار حکیم و آیت‌الله جوادی آملی/ رایزنی درباره چالش‌های امت اسلامی

هشدار سرلشکر باقری به دشمنان

نعیم قاسم: امام خامنه‌‌ای مایه افتخار و مباهات ماست