ایران پرسمان

آخرين مطالب

پورمحمدی: هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی مخفی بماند اقتصاد روز

پورمحمدی: هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی مخفی بماند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: هیچ ارزی در کشور ایران نباید باشد که بانک‌ مرکزی از آن بی خبر باشد و این ارز چه برای دولت و چه برای بخش خصوصی باشد، باید در دید کامل بانک مرکزی باشد.
سیدحمید پورمحمدی در همایش سیاست های پولی و ارزی گفت: به این باور‌هستم که روز به روز‌ جایگاه بانک‌مرکزی باید قوی تر باشد، مصلحت کشور هست همه طرف بانک‌مرکزی‌ را بگیرند. اگر بانک مرکزی دچار مشکل شود کل اقتصاد و مردم دچار مشکل می شود.
وی با بیان اینکه کار بانک مرکزی را ارجح به کار خودم در سازمان برنامه و بودجه می دانم؛ تصریح کرد: اگر قرار است بانک مرکزی مقتدر و شجاع باشد باید بصیرت در عمل داشته باشد، باید اطلس منابع و دارایی های ارزی را داشته باشد.
او با تاکید براینکه هیچ ارزی در کشور ایران نباید باشد که بانک‌مرکزی از آن بی خبر باشد و این ارز چه برای دولت، چه برای بخش خصوصی باشد باید در دید کامل بانک مرکزی باشد، گفت: مکرر دیدیم‌ ارزی در جایی توقیف شد، بعد مشخص شد متعلق به مردم ایران هست. نباید یک سنت از دارایی هایمان در دنیا و داخل از دید بانک مرکزی پنهان بماند.
بازار
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: بانک مرکزی باید بتواند این منابع ارزی را در اختیار سرمایه در گردش و فعالیت‌های اقتصادی داخل قرار دهد.
تزریق 3 میلیارد دلار به حوزه نفتی محصولی 8 میلیارد دلاری دارد
پورمحمدی گفت: جریان سرمایه از داخل به خارج رو به فزونی است و روش های غیر اخلاقی هم بر رفتار ما حکم فر ماست. صادر کننده کالای خود را که با انواع یارانه ها تولید میکند، صادر میکند و ارز ان را بر نمیگرداند. معضلات کارت های بازرگانی و سایر منفذ ها باید توسط پژوهشکده ها مورد بررسی و سیاست گذاری قرار گیرد.
وی افزود: دستگاه قضایی اعلامکرده که هر جایی که رفتارهای سو فضای ارزی کشور را تهدید کند اماده ی همکاری است.
پور محمدی گفت: نکته چهارم این است که اخرین کسی که در کسری یا مازاد ارزی کشور مورد شماتت قرار میگرد بانک مرکزی است. ما باید تلاش کنیم که درامد ارزی کشور بالا برود، این موضوع جزیره ای نیست، همه باید در آن تلاش کنیم
وی افزود: الان یک سال و نیم ایت که حوزه نفتی اعلام میکند 3 میلیارد به من پول دهید 8 میلیارد دلار به شما نفت میدهم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به حجم تجارت ایران گفت: حجم تجارت نفتی کشور از 117 به رسید و حجم تجارت غیر نفتی 13 میلیارد دلار رشد کرده است.
وی افزود: کسری تراز تجاری غیر نفتی 2/2 میلیارد دلار کمتر شد و گر طلا را نیز به این اضافه کنیم کسری تراز تجاری حدود 10 میلیارد دلار کاهش یافته است که واقعا دستاورد بزرگی است.
پورمحمدی گفت: باید هزینه های ارزی را کاهش دهیم و یک دلار هم برای کشور ما مهم است. در سال 1402 حدود 18 میلیارد دلار برای کالاهای اساسی پرداختیم و در سال گذشته به 14 میلیارد دلار و امسال به 12 میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: مکرر گفته می شود که با اختلاف های ارزی که وجود دارد عده ای درحال بیش اظهاری و کم اظهاری هستند.
دولت به دنبال افزایش سود از افزایش نرخ ارز نیست
پورمحمدی گفت: نوسات ارزی هم دولت و هم فعالین کسب و کار دچار مشکل کرده و باید ساز و کاری تنظیم کرد و ما به عنوان دولت به دنبال منفعت بیشتری از افزایش نرخ ارز نیستیم.
اگر نظام بانکی کل جهیزیه عروس و داماد را مجانی بدهد بهتر از این است که وام 4 درصدی برای ازدواج دهد. در حوزه روستایی هم اگر ما مجانی خانه را بسازیم ارزان تر از این در می آید که وام خانه روستایی بدهیم.
وی افزود : مثلا جایگزین این روش این است که ما برویم به تولید کننده لوازم خانگی وام 4 درصدی را بدهیم و او را مکلف کنیم که وسایل جهیزیه را تامین کنند تا به این طریق تولید هم جان بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250485/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آتش‌بس تعرفه‌ای 90 روزه بین چین و آمریکا؛ طلا ریخت

عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

علت محکوم شدن اسنپ فود در شکایت تپسی فود از آن چه بود؟

رشد 79 هزار واحدی شاخص بورس

دیدار مدیرکل آموزش با دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید مدارس و دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان

گوناگون/ تاریخ ما را فریب داده بود؛ هویت واقعی کریستُف کلمب فاش شد!

ابرکامپیوتر ژاپنی فوگاگو بشر را به شوخی گرفت!

حذف بخش‌هایی از کتاب «هارداسان» پیش از چاپ!

حضور نخستین کتابخانه عمومی سیار بین شهری همدان در نمایشگاه کتاب تهران

وزیر سابق ارشاد: به دلیل نوع حادثه، بخشی از بدن شهید رئیسی در محل سقوط بالگرد است

رئیس جمهور آخر هفته به کرمانشاه می‌رود

برنامه‌های اولین سالگرد شهدای خدمت اعلام شد

بهزاد نبوی: به گفت‌وگو و مذاکره خوشبینم

معاون علمی رئیس جمهور معاون اقتصادی خود را عزل کرد

گفت‌وگوهای دیپلماتیک مصر با ایران، آمریکا و عمان درباره مذاکرات تهران و واشنگتن

فلاحت پیشه: آمریکا می‌داند هزینه توافق از هزینه عدم توافق بسیار کمتر است

واکنش مشاور وزیر خارجه به ادعای هدیه دادن عراقچی به ویتکاف

هیچ خط قرمزی برای یمن وجود ندارد؛ مناطق صنعتی اسرائیل در تیررس موشک‌ها

ویتکاف: اختلاف میان ترامپ و نتانیاهو ساخته رسانه‌هاست

واشنگتن‌پست: ترامپ در سفر به عربستان فقط دنبال پول است

سازمان‌ ملل: گرسنگی جان 2 میلیون نفر را در غزه تهدید می‌کند

کرملین: برای آتش‌بس، مذاکرات مستقیم با اوکراین ضروری است

اخراج 2 عنصر امنیتی فرانسه از الجزایر

نتانیاهو تمایل دارد از کمک های امنیتی آمریکا دست بکشد

احتمال تحریم‌های بیشتر روسیه قوت گرفت

الهندی: توقف دائمی جنگ شرط آزادی همه اسرای اسرائیلی است

ورود ویتکاف به تل‌آویو برای آزادی زندانی دو تابعیتی در غزه

سرمقاله همشهری/ فناوری هسته‌ای؛ مرز اقتدار و انقیاد

گزارش دیوان محاسبات کشور از آخرین وضعیت تعهدات دولت بابت اوراق مالی اسلامی

فرزین: امسال حذف 4 صفر از پول ملی را دنبال می‌کنیم

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

فروش گوشت در خیابان های پاریس

تعیین تکلیف مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری

روانبخش: حرف‌های چرند ترامپ و ویتکاف میز مذاکره را برهم می‌زند

المنار: ایران خواستار ضمانت قانونی از آمریکا برای توافق شد

پاک‌آیین: طرف آمریکایی در مذاکرات اختیاری ندارد که به‌صراحت پاسخ دهد

انگلیس و اتحادیه اروپا پیمان نظامی امضا می‌کنند

تحرکات مشکوک نیروهای امنیتی فرانسه در لبنان و سوریه

ترکیه بر فرایند انحلال پ‌ک‌ک‌ و تمام شاخه‌های آن به دقت نظارت می‌کند

پکن میزبان رهبران آمریکای لاتین؛ اتحاد در سایه جنگ تجاری با آمریکا

ازسرگیری مذاکرات صلح اوکراین، موضوع نشست امروز کابینه ترکیه

رسانه‌های عبری: تل‌آویو پس از آزادی عیدان الکساندر، اجازه ورود کمک‌ها به غزه را می‌دهد

سرمقاله کیهان/ سرمایه امید و تاجران یأس و ترس

بستنی قیفی خاص!

تماشای زیبایی های شگفت انگیز ایران از نمای بالا

روانشناسی/ این 11 ویژگی رفتاری یعنی شما نابغه هستید

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند