ایران پرسمان

آخرين مطالب

دستاوردهای سه‌گانه حماس در مذاکرات مستقیم با آمریکا سیاست روز

دستاوردهای سه‌گانه حماس در مذاکرات مستقیم با آمریکا
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر /مذاکرات مستقیم جنبش حماس با آمریکا که به آزادی اسیر دو تابعیتی در غزه منتهی شد، دستاوردهای سه‌گانه‌ای برای حماس داشت و رژیم صهیونیستی را بیش از پیش در انزوا قرار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه خبری الجزیره در گزارشی به بررسی توافق میان جنبش حماس و دولت آمریکا برای آزادی «عیدان الکساندر» اسیر آمریکایی-اسرائیلی در غزه پرداخته و نوشت که این اتفاق رژیم صهیونیستی را غافلگیر و در موضع ضعف قرار داد. این توافق که بدون هماهنگی با رژیم اشغالگر و از طریق مذاکرات مستقیم میان واشنگتن و حماس حاصل شد، به منزله دومین تجربه آمریکا در گفت‌وگو با گروه‌های غیردولتی در خاورمیانه است؛ تجربه‌ای مشابه با توافق پیشین این کشور با جنبش انصارالله یمن، که با هدف تأمین منافع راهبردی آمریکا در منطقه صورت گرفت.
در این مقاله که مرکز اطلاع رسانی فلسطین نیز آن را بازنشر داده، آمده است که در هر دو مورد، منافع رژیم صهیونیستی عملاً نادیده گرفته شده است. در توافق با یمنی‌ها، موضوع توقف حملات موشکی به اراضی اشغالی یا آزادی ناوبری کشتی‌های اسرائیلی مورد توجه قرار نگرفت. در توافق با حماس نیز هیچ صحبتی از آزادی سایر اسرای اسرائیلی نشده، در حالی که کمک‌های بشردوستانه به غزه جزئی از این توافق است.
این اتفاقات نشانگر اولویت یافتن منافع آمریکا بر منافع متحد دیرینه‌اش در منطقه است. پیش از این نیز نشانه‌هایی از این روند دیده شده بود؛ از جمله آغاز گفت‌وگوهای واشنگتن با تهران، تغییر مواضع آمریکا در قبال پرونده سوریه و تمایل دونالد ترامپ به نقش‌آفرینی ترکیه در شمال سوریه به جای رژیم صهیونیستی.
بازار
تل‌آویو گمان می‌کرد که منافعش در سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه هم‌سنگ منافع ایالات متحده خواهد بود. اما اکنون با این واقعیت مواجه شده که اولویت با منافع واشنگتن است، حتی اگر با خواسته‌های این رژیم در تضاد باشد.
از دیدگاه محافل سیاسی اسرائیلی، این توافق نه‌تنها شکست، بلکه فاجعه‌ای دیپلماتیک محسوب می‌شود. یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، این توافق را به‌صراحت چنین توصیف کرده است. این دومین باری است که آمریکا وارد مذاکره با حماس می‌شود. بار نخست، با وساطت آدام بوهلر، فرستاده ویژه آمریکا در امور اسرا صورت گرفت که با اعتراض شدید رژیم صهیونیستی همراه شد و در نهایت به کناره‌گیری بوهلر منتهی گردید. اما این بار، مذاکرات به شکلی مؤثر و بدون اطلاع این رژیم انجام شد و نتیجه نیز داشت.
این گزارش پیامدهای مهم توافق مذکور را در موارد زیر بر می‌شمارد:
الف: شکستن انسداد سیاسی و نظامی در غزه؛ رژیم صهیونیستی تا کنون از هرگونه گفت‌وگو برای آتش‌بس یا پایان جنگ سر باز زده و تنها طرح پیشنهادی خود را معتبر می‌دانست. اما این توافق با حماس می‌تواند راه را برای آغاز مذاکراتی تازه هموار کند که بر اساس شروطی متفاوت با شروط تل‌آویو صورت گیرد و عملاً مسیر عملیات نظامی را متوقف کند.
ب: فروپاشی ابزار فشار رژیم صهیونیستی شامل محاصره و گرسنگی؛ رژیم اشغالگر با به‌کارگیری سیاست «گرسنگی سازمان‌یافته» تلاش داشت حماس را به پذیرش آتش‌بس و آزادی بخشی از اسرا تحت شرایطی محدود وادار کند. اما با این توافق، این ابزار فشار بی‌اثر شد. از آغاز ماه مارس، این رژیم با قطع کمک‌های غذایی و دارویی، به دنبال دستیابی به توافقی بود که فقط شامل آزادی نیمی از اسرا، در کنار آتش‌بس 40 روزه بدون تعهد به توقف جنگ و خروج نیروها از غزه باشد. با این حال، مذاکرات آمریکا و حماس توانست بدون نیاز به این فشارها، به آزادی یک اسیر بیانجامد.
ج: خدشه به سیاست‌های اعلامی و اجرایی دولت صهیونیستی؛ دولت نتانیاهو که عملیات نظامی و محاصره غزه را تنها راه تحقق اهداف خود معرفی کرده بود، اکنون با تناقضی آشکار روبه‌رو شده است. تلاش‌های چندین‌ماهه برای واداشتن حماس به امتیازدهی از طریق محاصره بی‌نتیجه بوده است، در حالی که یک گفت‌وگوی مستقیم و بدون خشونت توانسته به موفقیت منجر شود.
تأثیر این تحولات فقط در سطح سیاست خارجی نیست، بلکه دامنه آن به داخل رژیم صهیونیستی نیز کشیده خواهد شد. شکاف‌های درون دولت و نارضایتی اجتماعی، به‌ویژه از سیاست‌هایی که اسرائیل را به عامل ویرانی کور و بی‌اعتنا به حقوق بشر در جهان تبدیل کرده‌اند، تشدید خواهد شد. واکنش‌های جهانی به سیاست اخلاقی جلوه دادن گرسنگی و کشتار غیرنظامیان فلسطینی، چهره‌ای مخدوش از این رژیم در محافل بین‌المللی ترسیم کرده که با ادعاهای آمریکا در زمینه صلح، توسعه و ثبات منطقه ناسازگار است.
در این شرایط، نتانیاهو با چالش بزرگ‌تری نیز روبه‌روست: او در مقابل دونالد ترامپ هیچ ابزار فشاری در اختیار ندارد. در دوره‌های پیشین نخست‌وزیری‌اش، هرگاه با رئیس‌جمهور دموکراتی چون کلینتون، اوباما یا بایدن به مشکل می‌خورد، با تکیه بر کنگره جمهوری‌خواه سعی در خنثی‌سازی فشارها داشت. اما حالا با رئیس‌جمهوری مواجه است که هم‌حزبی‌اش است و از او انتظار همراهی دارد.
تنها راهکار باقی‌مانده برای نتانیاهو این است که بتواند آمریکا را قانع کند به پیشنهاد اولیه رژیم صهیونیستی مبنی بر آزادی پنج اسیر زنده در برابر آتش‌بس و آغاز گفت‌وگوها درباره آینده سیاسی غزه بازگردد. موفقیت در این زمینه شاید بتواند موقتاً انسجام دولت او را حفظ کند، بدون آنکه مجبور به توسعه عملیات نظامی شود؛ عملیاتی که بیش از همه مورد حمایت راست‌گرایان تندرو و مذهبی در ائتلاف حاکم است.
در غیر این صورت، او با دو گزینه دشوار روبه‌رو خواهد بود: یا توقف جنگ و پذیرش فروپاشی دولتش، یا ادامه جنگ و ورود به رویارویی مستقیم با ترامپ.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250898/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرار مالیاتی 350 فعال رمز ارز با 150 همت گردش مالی رو شد

مخالفت مجلس با افزایش تعرفه اینترنت موبایل

جزئیات دریافت وام مشاغل خانگی

اگر ونگوگ شب‌های پرستاره ایران را می‌کشید!

تسبیحات امیرالمومنین(ع) را بگو...

حیرت‌انگیز ترین بنای زیرزمینی جهان!

آبشار زیبای اِراز در استان لرستان

کاهش زمان تشخیص بیماری با طراحی شبکه عصبی پیچشی

واکنش سپهوند به ادعای میرسلیم: کافر همه را به کیش خود پندارد؛ ایشان مشاعرش را از دست داده است

پیام پزشکیان درپی درگذشت والده یک مقام دولت

خراسان نوشت: ایده جدید روی میز مذاکره

معاون پزشکیان: در این چهل‌وشش سال گام‌های بلندی برداشته شده اما با آنچه می‌خواستیم فاصله‌ زیادی داریم

در جلسه امروز مجلس با حضور وزیر کار چه گذشت؟

فرمانده نزاجا: همه موشک‌های ساخت نیروی زمینی ارتش هوشمند شده‌اند

پزشکیان: در مذاکرات از اصول خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم و تنش‌ هم نمی‌خواهیم

نظر رشیدپور درباره پزشکیان، روحانی، هاشمی و احمدی‌نژاد

عیادت آیت‌الله اعرافی از آیت‌الله نوری‌ همدانی

پورمحمدی: نتیجه نهایی مذاکرات مشخص نیست اما امید داریم که به توافقی مطلوب منجر شود

جولان نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان

کالیفرنیا دستور جمع آوری چادرهای بی‌خانمان‌ها را صادر کرد

نشست ترامپ و بن سلمان در کاخ «یمامه» در ریاض

پادشاه انگلیس، میزبان ماکرون خواهد بود

یک خبرنگار دیگر در غزه به شهادت رسید؛ «حسن اصلیح» خبرنگار شهید شماره 215

آزادی 119 پناهجوی افغان از زندان‌های پاکستان

آمریکا پیشنهاد جدیدی در مورد غزه مطرح کرد

روسیه خود را برای مذاکرات استانبول آماده می‌کند

6 کشته طی درگیری‌های ‌پایتخت لیبی

سوئد یک دیپلمات را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد

سرمقاله اطلاعات/ این وضعیت دوام می‌یابد؟

زادروز نابغه فروتن و وارسته ایرانی

نرخ سوخت مایع و برق واحدهای کشاورزی مشخص شد

متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن اعلام شد؛ وضعیت بحرانی برای خانه‌دار شدن

فرزین: بدون سوییفت با هر بانکی می توانیم ارتباط برقرار کنیم

رونمایی از فاز دوم اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه

اظهارات سخنگوی دولت در مورد ماجرای نیترات موجود در هندوانه‌ها

صمصامی: برای گرفتن مالیات، فقط بلدند سراغ معلمان و بنگاه‌های تولیدی بروند

تحویل پروژه‌های حمایتی مسکن در شهرها، فقط 6 درصد

نماینده اسبق مجلس: عده‌ای جاسوس نمی‌گذارند ایران در شرایط جنگ اقتصادی با چین و روسیه رابطه خوبی برقرار کند

وعده جدید دولت درباره تامین برق: 50 هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کشور مستقر می‌شود

قیمت انواع تخم مرغ در بازار

کمین زیبای پلنگ برای شکار ایمپالا

تکنولوژی جالب جلوگیری از فاجعه بهمن

هنرنمایی دیدنی با پنیر و خیار!

صحنه ای زیبا از برخورد موج دریا و ابر در آسمان!

جهان زودتر از تصور قبلی انسان به پایان می‌رسد

یک مجموعه داستان و رمان جدید در نمایشگاه کتاب

ناگفته‌های روحانی از مذاکرات سعدآباد: دو کشور اروپایی اعلام کردند علیه آمریکا از حق وتو استفاده می‌کنند

روانبخش: مذاکره با آمریکا به مسئله اصلی کشور تبدیل نشود

سخنگوی دولت: دمای اتاق رئیس‌‌جمهور بعضاً روی 29 درجه است

معاون روحانی: وقتی ترامپ این همه تعرفه وضع می‌کند، پس WTO کجاست؟