ایران پرسمان

آخرين مطالب

تجهیز ارمنستان به سامانه‌های موشکی هند؛ آرایش جدید در قفقاز؟ اقتصاد روز

تجهیز ارمنستان به سامانه‌های موشکی هند؛ آرایش جدید در قفقاز؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم / ارمنستان در راستای تنوع‌بخشی به منابع تسلیحاتی و تقویت سامانه پدافند هوایی خود، در اواسط تابستان دومین محموله از سامانه‌های موشکی «آکاش» ساخت هند را دریافت خواهد کرد. این اقدام با هدف مقابله با توانمندی‌های نظامی جمهوری آذربایجان صورت گرفته است.
ارمنستان در اواسط تابستان سال جاری، دومین محموله از سامانه‌های موشکی پدافند هوایی «آکاش» را از هند تحویل خواهد گرفت. 
این اقدام بخشی از قرارداد 700 میلیون دلاری میان دو کشور است که با هدف توانمندسازی ارتش این جمهوری برای مقابله با هواپیماهای جنگی و موشک‌های کروز صورت می‌پذیرد.
اولین آتشبار موشکی «آکاش» در نوامبر سال گذشته میلادی از هند به ارمنستان تحویل داده شده بود. سامانه «آکاش» یک سامانه موشکی زمین به هوای تاکتیکی است که برای رهگیری و انهدام اهداف هوایی از جمله جنگنده‌ها، پهپادها و موشک‌های کروز طراحی شده است. 
این سامانه توسط شرکت «بهارات الکترونیکس لیمیتد» هند تولید می‌شود و هر مجموعه آن شامل یک رادار سه‌بعدی با قابلیت اسکن و چهار پرتابگر است که هر یک به سه موشک مجهز هستند. برد عملیاتی این سامانه موشکی 25 کیلومتر عنوان شده است.
پیامدهای منطقه‌ای تجهیز ارمنستان به سامانه‌های هندی
ایگور کوروتچنکو، مدیرکل موسسه مطالعات استراتژیک خزر در روسیه، سردبیر مجله «دفاع ملی» و تحلیلگر سیاسی، به تشریح ویژگی‌های سامانه پدافند هوایی «آکاش» و سناریوهای احتمالی کاربرد آن توسط ارمنستان در قفقاز جنوبی پرداخته است.
وی معتقد است: «ارمنستان پس از شکست در جنگ قره‌باغ و تغییر جهت‌گیری‌های سیاست خارجی خود به سمت غرب، اقدام به متنوع‌سازی منابع تأمین انواع اصلی تسلیحات و تجهیزات نظامی کرده است. این امر شامل حوزه پدافند هوایی نیز می‌شود که در آن، فرانسه و هند به شرکای کلیدی جدید ایروان تبدیل شده‌اند. هر دو کشور در حال حاضر مشغول اجرای قراردادهایی برای تحویل سامانه‌ها و مجموعه‌های پدافند هوایی به ارمنستان هستند که این روند به صورت مرحله‌ای – از ساده به پیچیده – در حال انجام است. در چشم‌انداز آینده، ارمنستان قصد دارد یک سامانه پدافند هوایی یکپارچه و منسجم را بر اساس راه‌حل‌های فناورانه فرانسوی ایجاد کند که سامانه‌های موشکی پدافند هوایی فرانسوی و هندی را در خود جای دهد.»
کوروتچنکو افزود: «سامانه پدافند هوایی آکاش هند، یک سامانه کوتاه‌برد است و ایروان طبق قرارداد باید 15 پرتابگر آن را دریافت کند. این سامانه برای دفاع از تأسیسات و اهداف بسیار مهم و اولویت‌دار طراحی شده است. یک آتشبار آکاش قادر است به طور همزمان با هشت موشک پدافندی، تا چهار هدف هوایی را مورد اصابت قرار دهد. هر آتشبار شامل چهار پرتابگر خودکششی، رادار، سامانه کنترل حریم هوایی و یک پست فرماندهی است. نکته حائز اهمیت آن است که رادار سه‌بعدی جستجوی 360 درجه که بخشی از مجموعه تیپ آکاش است، قادر به کنترل فضای هوایی تا فاصله 180 کیلومتری و رهگیری همزمان 150 هدف هوایی است. موشک‌های پدافندی هدایت‌شونده این سامانه، در صورت شلیک دو موشک به سمت یک هدف از نوع جنگنده، احتمال انهدام 98.7 درصدی را فراهم می‌کنند و می‌توانند اهداف هوایی منفرد و گروهی را در فاصله 3 تا 30 کیلومتری و در ارتفاع 18 کیلومتری منهدم سازند.»
سردبیر مجله «دفاع ملی» تصریح کرد: «تمام این ویژگی‌ها بدان معناست که آکاش در صحنه عملیات نظامی قفقاز جنوبی، یک سامانه پدافند هوایی نسبتاً مدرن محسوب می‌شود. هدف از قرارداد با هند این است که یکی از اولویت‌های برنامه نظامی نیکول پاشینیان، ایجاد یک سامانه پدافند هوایی لایه‌ای و عمقی مبتنی بر استانداردهای ناتو است تا بتواند حریم هوایی قفقاز جنوبی را کنترل کرده و اهداف را در طیف وسیعی از ارتفاعات و مسافت‌ها مورد اصابت قرار دهد.»
وی تأکید کرد: «بدیهی است که برای ارمنستان، دشمن احتمالی همچنان جمهوری آذربایجان است و تغییری نکرده است. تمامی خریدهای سامانه‌های تسلیحاتی مدرن و کلیه برنامه‌های آموزش افسران توسط ارمنستان، با در نظر گرفتن احتمال وقوع یک درگیری نظامی جدید با جمهوری آذربایجان انجام می‌شود. سامانه‌های پدافند هوایی آکاش که توسط هند تأمین می‌شوند، برای انهدام هواپیماهای جنگی جمهوری آذربایجان در یک درگیری هوایی بالقوه در نظر گرفته شده‌اند. تا زمانی که چنین درگیری‌ای رخ ندهد، ایروان از سامانه‌های پدافندی هندی به عنوان ابزاری برای فشار و بازدارندگی، به دلیل قابلیت این سامانه‌ها در کنترل فعالیت‌های هواپیماهای جنگی نیروی هوایی جمهوری آذربایجان، بالگردها و سایر وسایل حمل و نقل هوایی، استفاده خواهد کرد.»
ایگور کوروتچنکو در پایان خاطرنشان کرد: «بنابراین، ارمنستان با خرید سامانه‌های پدافند هوایی آکاش از هند، به دنبال نمایش قدرت و پیشبرد سیاست‌های مطلوب خود در قفقاز جنوبی، و در وهله اول، خنثی‌سازی توانمندی‌های نظامی جمهوری آذربایجان است. این به معنای ایجاد یک چتر پدافند هوایی است که ارمنستان تحت پوشش آن قادر به انجام تحریکات نظامی مختلف یا عملیات‌های جنگی آتی خواهد بود.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1251055/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت دلار 24 اردیبهشت 1404

آغاز شمارش معکوس برای مستأجران / بیگی‌نژاد: اجاره مسکن با درآمد خانوارها متناسب نیست

تعطیلی بانک‌ها در روزهای پنجشنبه تا پایان تابستان

وقتی با عزرائیل شوخی داری!

طبیعت بهاری بی‌نظیر فریدون شهر

جیغ‌های ستاره در حال مرگ را بشنوید!

موضوعی که علی لاریجانی به آن منتقد است

واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

یمن : فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار دادیم

قالیباف فعلا برای ریاست مجلس رقیب ندارد

در خدمت و خیانت کنسرسیوم هسته‌ای

چرایی عقب‌نشینی همزمان آمریکا و چین

دلار نفتی؛ کشورهای جنوب خلیج‌فارس چگونه توسعه یافتند؟

بحران کم‏‌سوادی میان فقرا

بازگشت به قرنطینه و ماسک؟

موضع‌گیری علیه صادرات پنهان آب

گام تاکتیکی یا پایان یک منازعه دیرینه؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت مشهودی نداشته است؟

سایه توافق بر دیوار بی‌اعتمادی؟

برق اتمی نیروگاه بوشهر به مدار می‌آید

وقتی سیب را به جای موز قالب می‌کنند!؛ واردات موز با مجوز سیب

قیمت نجومی گیلاس نوبرانه

سازمان غذا و دارو از اصلاح قیمت داروها خبر داد

پولدارها 29 برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند

اجاره بها در تهران؛ مطالبه حداقل 20 تا 100 درصدی افزایش اجاره بها در مقایسه با سال گذشته را نشان می‌دهد

تفاوت عجیب قیمت آرد آزاد و یارانه‌ای

قیمت خودروهای گروه بهمن

اعتراض خریداران به تغییر قیمت در قراردادهای قطعی خودرو

پیش‌بینی بورس چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404

طبیعت زیبای روستای شب‌کلا در مازندران

ایده تحسین برانگیز شاطر ژیمناستیک کار در انداختن نان به تنور

تفاوت ترافیک در شانگهای چین و تهران؛ با صدای بلند گوش بدید

نبرد شیر با کفتارها

4 گوشه دنیا/ پاکت سیگار معمای قتل 50 ساله را حل کرد

طعمه شدن عقاب برای گروه شیرها

ببنید بچه جغدهای باهوش با تقلید صدای مار زنگی چطور گورکن را فراری دادند

دوستی عجیب و باور نکردنی یک گاو با مار سیاه

مار در حال دزدیدن ماهی

میزان فروش نمایشگاه کتاب به 285 میلیارد تومان رسید

بازدید رئیس جهاددانشگاهی از سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

قالیباف عازم جاکارتا شد

دهنوی: گزارش هیات‌عالی نظارت از میزان تحقق سیاست‌های کلی جمعیت به رهبر انقلاب تقدیم می‌شود

اسلامی: دستاوردهای صنعت هسته‌ای قابل معامله و مذاکره نیست

سردار فدوی: می‌بایست از اشتباه محاسباتی شیطان بزرگ با اقدامات خودمان جلوگیری کنیم

از ماجرای شکنجه یک زندانی تا ادعای هدیه گران قیمت وزیر امور خارجه ایران به نماینده آمریکا

پاسخ رییس بنیاد ایران شناسی به ادعای ترامپ در مورد خلیج فارس

تأکید اردوغان بر کمک آنکارا برای توقف جنگ اوکراین

ترامپ بایدن شد؛ سردرگمی رئیس جمهور آمریکا در پیدا کردن مسیر!

گزارشی از چرایی توقف حملات آمریکا به یمن

مکرون و کوکایین؛ رسوایی یا شایعه‌سازی؟