ایران پرسمان

آخرين مطالب

آیا گران کردن قیمت کیفیت اینترنت را بالا می‌برد؟ سیاست روز

آیا گران کردن قیمت کیفیت اینترنت را بالا می‌برد؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / زمزمه‌های افزایش دوباره تعرفه‌های اینترنت درحالی شنیده می‌شود که دو سال گذشته اپراتورها متعهد به افزایش سرعت و کیفیت اینترنت در پی افزایش 34 درصدی شدند و اکنون نیز با مطرح شدن این موضوع این سوال مطرح می‌شود که با انجام دوباره این اقدام تجربه کاربران از سرعت و کیفیت اینترنت بهبود پیدا می‌کند یا خیر؟
پس از دوسال از افزایش 34 درصدی تعرفه‌های اینترنت باردیگر زمزمه‌هایی از افزایش مجدد تعرفه‌ها شنیده می‌شود. اپراتورها در همان زمان اعلام کردند که در طول 10 سال اخیر تلاش جدی برای توسعه شبکه به خصوص نسل چهارم و پنجم کردند اما با گذشت زمان و افزایش تقاضا و استفاده زیر ساخت‌های ارتباطی ظرفیت پر شد و ضرورت توسعه و سرمایه‌گذاری را دو چندان کرده است.
آنها تأکید کردند اگر نرخ تورم و دلار در طی سال‌ها افزایش قیمتی نداشت به نحوی می‌شد رکود چندساله قبل را حفظ کرد؛ اما در نهایت با همه اما و اگرها اپراتورها با قبول شرایط و تعهداتی مانند افزایش سرعت اینترنت، تعرفه‌های خود را حدود 34 درصد افزایش دادند.
از آنجایی که نیازها بیش از گذشته شده و هزینه‌ها به شدت افزایش پیدا کرده و طبیعتا وقتی درآمد ثابت بماند یا حتی کاهش پیدا کند، توسعه مشکل پیدا می‌کند، در حالی که حوزه ارتباطات باید مسیر تخصصی خود را طی کند و وضعیت ارتباطات از چیزی که هر روز کیفیتش کاهش پیدا می‌کند، تغییر کند. بنابراین با آغاز سال جدید صحبت‌هایی از افزایش دوباره تعرفه شنیده می‌شد؛ البته سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این زمینه تأکید کرد تعرفه‌ها به گونه‌ای اصلاح می‌شود که زندگی مردم مستقیما تحت تاثیر قرار نگیرد.
اما با این حال روز گذشته نامه‌ای از سوی اپراتورها خطاب به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در فضای مجازی مبنی بر افزایش حداقل 75 درصدی تعرفه‌های اینترنت در هفته جاری منتشر شد. آنها در این نامه تأکید کردند افزایش 34 درصدی در دو سال گذشته متناسب با رشد چند صد در صدی تورم طی سالهای گذشته نبوده و امکان سرمایه‌گذاری برای اپراتورها به منظور توسعه ظرفیت شبکه جهت پوشش افزایش ترافیک را فراهم نکرده است و کاهش کیفیت خدمات و سرعت اینترنت که توسط آن سازمان رصد می‌شود موید این موضوع است.
با توجه به اینکه این موضوع به تازگی مطرح شده و سه اپراتور تلفن همراه در نامه‌ای به رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده‌اند حداکثر تا این هفته بسته‌های جدید خدمات داده همراه و تعرفه‌های جدید را اعلام می‌کنند. اما این موضوع با مخالفت برخی از نمایندگان مجلس مواجه شده است. به طور مثال رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفته است تا قبل از توسعه متوازن اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی بر فیبر نوری و اینترنت همراه، حقوق مصرف‌کنندگان و مشترکان باید لحاظ شود. دولت مکلف است که هر چه سریعتر تعهدات خود در حوزه شبکه اینترنت ثابت را برای مردم، ایجاد کند.
همچنین عضو هیات رئیسه مجلس معتقد است افزایش تعرفه اینترنت توجیه‌پذیر نیست و حتما مجلس موضوع افزایش تعرفه اینترنت را پیگیری می‌کند. این مقام مسئول تأکید می کند اینترنت ارزان نیست؛ اگر درآمد مردم بر اساس نرخ دلار باشد یعنی درآمدی هم وزن سایر کشورها داشته باشند، آن گاه این افزایش قیمت‌ها معنا پیدا می‌کند؛ بنابراین نباید همه هزینه‌ها از جیب مردم پرداخت شود.
توجه به این نکته ضروری است افزایش 34 درصدی تعرفه‌های اینترنت مشروط بر افزایش کیفیت اینترنت از سوی اپراتورها اعمال شد و تاکنون با گذشت این بازه زمانی گزارشی از بررسی کیفیت و نتیجه آن اعلام نشده است حال این سوال مطرح می‌شود که با افزایش 75 درصدی هزینه اینترنت، کیفیت و سرعت نیز به دنبال آن بهبود پیدا می‌کند؟ و یا تنها کاربران هزینه این افزایش‌ها را متقبل شده و عایدی برای آنها نخواهد داشت؟
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1251124/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت دلار 24 اردیبهشت 1404

آغاز شمارش معکوس برای مستأجران / بیگی‌نژاد: اجاره مسکن با درآمد خانوارها متناسب نیست

تعطیلی بانک‌ها در روزهای پنجشنبه تا پایان تابستان

وقتی با عزرائیل شوخی داری!

طبیعت بهاری بی‌نظیر فریدون شهر

جیغ‌های ستاره در حال مرگ را بشنوید!

موضوعی که علی لاریجانی به آن منتقد است

واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

یمن : فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار دادیم

قالیباف فعلا برای ریاست مجلس رقیب ندارد

در خدمت و خیانت کنسرسیوم هسته‌ای

چرایی عقب‌نشینی همزمان آمریکا و چین

دلار نفتی؛ کشورهای جنوب خلیج‌فارس چگونه توسعه یافتند؟

بحران کم‏‌سوادی میان فقرا

بازگشت به قرنطینه و ماسک؟

موضع‌گیری علیه صادرات پنهان آب

گام تاکتیکی یا پایان یک منازعه دیرینه؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت مشهودی نداشته است؟

سایه توافق بر دیوار بی‌اعتمادی؟

برق اتمی نیروگاه بوشهر به مدار می‌آید

وقتی سیب را به جای موز قالب می‌کنند!؛ واردات موز با مجوز سیب

قیمت نجومی گیلاس نوبرانه

سازمان غذا و دارو از اصلاح قیمت داروها خبر داد

پولدارها 29 برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند

اجاره بها در تهران؛ مطالبه حداقل 20 تا 100 درصدی افزایش اجاره بها در مقایسه با سال گذشته را نشان می‌دهد

تفاوت عجیب قیمت آرد آزاد و یارانه‌ای

قیمت خودروهای گروه بهمن

اعتراض خریداران به تغییر قیمت در قراردادهای قطعی خودرو

پیش‌بینی بورس چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404

طبیعت زیبای روستای شب‌کلا در مازندران

ایده تحسین برانگیز شاطر ژیمناستیک کار در انداختن نان به تنور

تفاوت ترافیک در شانگهای چین و تهران؛ با صدای بلند گوش بدید

نبرد شیر با کفتارها

4 گوشه دنیا/ پاکت سیگار معمای قتل 50 ساله را حل کرد

طعمه شدن عقاب برای گروه شیرها

ببنید بچه جغدهای باهوش با تقلید صدای مار زنگی چطور گورکن را فراری دادند

دوستی عجیب و باور نکردنی یک گاو با مار سیاه

مار در حال دزدیدن ماهی

میزان فروش نمایشگاه کتاب به 285 میلیارد تومان رسید

بازدید رئیس جهاددانشگاهی از سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

قالیباف عازم جاکارتا شد

دهنوی: گزارش هیات‌عالی نظارت از میزان تحقق سیاست‌های کلی جمعیت به رهبر انقلاب تقدیم می‌شود

اسلامی: دستاوردهای صنعت هسته‌ای قابل معامله و مذاکره نیست

سردار فدوی: می‌بایست از اشتباه محاسباتی شیطان بزرگ با اقدامات خودمان جلوگیری کنیم

از ماجرای شکنجه یک زندانی تا ادعای هدیه گران قیمت وزیر امور خارجه ایران به نماینده آمریکا

پاسخ رییس بنیاد ایران شناسی به ادعای ترامپ در مورد خلیج فارس

تأکید اردوغان بر کمک آنکارا برای توقف جنگ اوکراین

ترامپ بایدن شد؛ سردرگمی رئیس جمهور آمریکا در پیدا کردن مسیر!

گزارشی از چرایی توقف حملات آمریکا به یمن

مکرون و کوکایین؛ رسوایی یا شایعه‌سازی؟