ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ نه خانی آمده نه خانی رفته اقتصاد روز

سرمقاله هم میهن/ نه خانی آمده نه خانی رفته
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - هم میهن / «نه خانی آمده نه خانی رفته» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
قرار است که امروز پاکت‌های مزایده برای خرید سایپا باز شود. گرچه خصوصی‌سازی واقعی در ایران رویایی است که بعید است به این سادگی حل شود.
از سوی دیگر، حتی اگر مواردی هم انجام شود می‌توانند اقتصاد را بدهکار خود کنند و زیان بدهی آنان را از طرف مردم بدهند. همان کاری که در جریان موسسات اعتباری انجام شد و حدود 30هزار میلیارد تومان به قیمت سال1396 نقدینگی روی دست دولت گذاشتند که در واقع، از جیب مردم رفت.
بازار
نمونه کنونی هم بانک آینده است که اغلب اعتبارات خود را به مالک و مالکین خود و ایران‌مال وام داده و نقدینگی زیادی را روی دست حکومت گذاشته و آنچه هم که ساخته، ارزش معادل بدهی موجود را ندارد و قابل نقد شدن هم نیست و فساد اندر فساد شده است.
جالب اینکه طرفداران دولت رئیسی خواهان انحلال این بانک شده‌اند؛ درحالی‌که خودشان در آن دولت ارقام و نقدینگی زیادی را به این بانک تزریق کردند. بنابراین، بانک‌هایی که قرار بود خصوصی باشند، خودشان وبال گردن حکومت و دولت شدند و زیان‌های سنگینی را به اقتصاد وارد کردند.
در این میان، چهار شرکت بود که گویی هیچ‌گاه به بخش خصوصی واگذار نخواهند شد. پرسپولیس و استقلال که ارقام وحشتناکی از جیب ملت به این دو تیم تزریق می‌شود تا روی پا بایستند؛ آن‌هم درحالی‌که از یک طرف، فساد در ورزش فوتبال بیداد می‌کند و از طرف دیگر، باشگاه‌ها از راه‌های درآمدزایی متعارف ورزش حرفه‌ای مثل حق‌پخش، کپی‌رایت و حتی فروش بلیت و آگهی‌های محیطی عملاً محروم هستند و در نتیجه، به اسم خصوصی‌سازی، از منابع عمومی و یا مجموعه‌های بانکی و هلدینگ‌های بزرگ هزینه‌های آنها داده می‌شود. 
دو مورد دیگر ایران‌خودرو و سایپا هستند که علی‌رغم حمایت‌های بیهوده دولت از این دو مجموعه، همچنین زیان‌ده هستند و تولیدات کم‌کیفیتی ارائه می‌دهند. اواخر سال گذشته، مدیریت ایران‌خودرو به بخش خصوصی واگذار شد.
باید دید در ساختار موجود امکان کار برای بخش خصوصی هست یا اینها هم فقط در ظاهر خصوصی هستند. اکنون نوبت سایپا است که ببینیم سرنوشت آن، چه خواهد شد.
اهمیت واگذاری سایپا در شنیده‌ها از حضور بابک زنجانی است که پیشتر به اعدام هم محکوم شد و هنوز وضعیت پرونده قبلی آن روشن نشده است. تا همین مدتی پیش تأکید می‌شد که او همچنان در زندان است؛ ولی به یکباره خبر یک معامله ده‌ها هزار میلیاردی یک شرکت وابسته به او در وزارت راه شنیده شد.
نگاه ما به حضور او از این بابت نیست که چرا یک محکوم قبلی وارد این میدان شده است؛ همچنان که می‌گویند منع قانونی برای این حضور وجود ندارد. مسئله اصلی شفافیت و اعتماد است.
تقریباً هیچ گزارش دقیقی از اتهام قبلی و جزئیات آن و حکم صادره در دسترس نیست. همچنین، معلوم نیست که وی چرا محکوم به اعدام شد و چرا و‌ چگونه از اعدام نجات یافت و‌ حکم بعدی چه بود؟ معلوم نیست که بدهی‌ها و جرایم را پرداخته است یا خیر؟ اگر بلی، از کجا تأمین کرده است؟ در داخل بوده یا خارج؟ اگر به این موارد پاسخ داده شود، بسیاری از ابهامات و سوالات جدید طرح می‌شود. پول‌های اخیر را از کجا آورده است؟ گنج که نداشته. بدهی‌ها به شرکت نفت طی چه رسید و سندی پرداخت شده است؟ الان پول‌های به این بزرگی را از کجا آورده است؟ اساساً طرف و نهاد اصلی همه این نوع معاملات با او کیست؟ اگر این سوالات و‌ موارد مشابه پاسخ داده نشود، هرگونه حضور او در اقتصاد ناپایدار و ‌مورد سوال خواهد بود.
در واقع، بابک زنجانی با دیگران یک فرق اساسی دارد. دیگران فاقد سابقه محکومیت هستند و اصل بر برائت و سلامت رفتاری آنان است؛ درحالی‌که برای او ابتدا باید چنین سلامتی اثبات شود.
ظاهراً او هنوز نپذیرفته که مرتکب جرم و فساد شده و اگر چنین است، دست‌اندرکاران پرونده باید اعلام عذرخواهی کنند.
نمی‌شود که نه او بپذیرد و نه محکوم‌کنندگان بگویند اشتباهی شده و باز هم همه برگردند به خانه اول؛ و تازه نهادی که باید مسئولیت این کار را به عهده بگیرد نیز، شناخته‌شده نیست. نتیجه این وضع می‌شود اینکه مردم فکر کنند نه خانی آمد و نه خانی رفته...

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1251252/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمیسیون صنایع به درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه اینترنت ورود می‌کند

گرمابه مهدی قلی‌بیگ مربوط به دوره صفوی در مشهد

سرزمین باشکوه قالیکوه بهشت این روزهای زاگرس

دیپلماسی هوشمندانه امیرکبیر در مذاکرات مستقیم

کواکبیان: صرف مذاکره کافی نیست؛ باید به دنبال دستاورد واقعی باشیم

گزارش صداوسیما از سفر آیت الله جوادی آملی به عراق

ترامپ: امیدوارم ایران تصمیم درستی بگیرد

واکنش واشنگتن پست به جمله ترامپ درباره ایران که گفته «آمریکا دشمن دائمی ندارد»

جزئیات جدیدی از مذاکرات حماس و اسرائیل؛ احتمال آتش‌بس قوت گرفت

دانمارک هم به فکر استفاده از انرژی هسته‌ای افتاد

امیر قطر به استقبال ترامپ آمد

کانادا از انگلیس شاکی شد

داغ خا‌موشی؛ روایت سیستانی‌ها‌ ‌از برقی که هر روز می‌رود

پیچیدگی‌های بیمه کارگران ساختمانی

با تواضع و فروتنی به جامعه ایثارگری خدمت کنیم

دنیای بی ریا و بی شیله پیله کودکی

آبشار شگفت انگیز Dantewada در تایلند

زیبایی های طبیعت بلوچستان از بالا

یک آزمایش، راز آلزایمر را فاش کرد

صنعت دارو در ایران توان جهش دارد

شهرام شاهرختاش درگذشت

تسنیم: ایران آمادگی ادامه مذاکره را به عمان اعلام کرده است

جزئیات برگزاری مجمع گفتگوی تهران اعلام شد

وزیر خارجه عربستان: به پیشرفت در مذاکرات آمریکا و ایران امیدواریم

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

اعضای کابینه چهاردهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟

فرانسه: تحریم‌ها اثرگذار نبوده‌اند؛ زمان فشار ویرانگر اقتصادی بر روسیه فرا رسیده است

جدیدترین آمار شهدای فلسطینی بعد از جنایت بیمارستان اروپایی

ویتکاف:به زودی 4 تا 6 کشور جدید روابط خود را با اسرائیل عادی‌سازی میکنند

تلاش معترضان برای حمله به کنفرانس مطبوعاتی وزیر خارجه اسرائیل در ژاپن

فرانسه، کاردار الجزایر را احضار کرد

استقبال اردوغان از انحلال «پ.ک.ک»

موضع گیری جدید ترامپ حین پرواز از ریاض به دوحه

گسترش تنش‌های نظامی در لیبی

پلیس ترکیه، 97 دانشجو را بازداشت کرد

روسیه ایست‌های نظارتی در جنوب سوریه ایجاد می‌کند

سرمقاله اطلاعات/ گشت‌وگذاری در نمایشگاه کتاب

کابوس دنیای ماگا برای بی‌بی

وزیر جهاد کشاورزی: کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند با قیمت مصوب باید توزیع شوند

"چرا حج میری؟" با سخنرانی شهید مرتضی مطهری

تاثیر حب دنیا در زندگی

کشف زیبایی‌های نهفته در گوشه‌ای از ایران

کاوشگر ناسا یک عکس شبح‌وار را از مریخ گرفت

فلوشیپ نشر تهران،‌ یک اتفاق خوب در نمایشگاه کتاب

کرملین: پوتین دعوتنامه معتبری برای سفر به ایران دارد

تدوین برنامه 120 هزار مراسم برای بزرگداشت شهدای خدمت

هشدار مجلس به آژانس انرژی اتمی

سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد

آیت‌الله جنتی: پیام اخیر رهبری نقشه راه حوزه‌های علمیه است

سخنگوی هیئت رییسه مجلس: براساس NPT غنی‌سازی اورانیوم در داخل خاک کشور حق اعضا است