ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ سفر ترامپ به خاورمیانه جهان ما

سرمقاله آرمان ملی/ سفر ترامپ به خاورمیانه
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آرمان ملی / «سفر ترامپ به خاورمیانه» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم حشمت‌الله فلاحت پیشه است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سفر ترامپ به منطقه و قراردادهایی که بسته می‌شود، همه مصادیقی از شکل‌گیری یک جهان جدید است؛ جهانی که کاملا ملی‌گرایانه تعریف شده.
ما می‌بینیم که هم ترامپ و هم سه کشور عربی میزبان او، مهم‌ترین هدفشان منافع ملی است و هیچ ابایی هم ندارند که قراردادهای اقتصادی گرانقیمتی با هم ببندند. نکته مهم‌تر این است که نقش‌ها و کارویژه‌های سیاسی و بین‌المللی که برای همدیگر تعریف می‌کنند را بر بنیان این قرارداهای اقتصادی شکل دهند. لذا این نشان می‌دهد که دنیا کاملا ملی‌گرایانه دارد حرکت می‌کند برخلاف یک جریان آرمانی اینترنشنال یا بین‌المللی‌گرایی که از دهه 1990 شروع شده بود، الان دنیا کاملا دارد ملی‌گرایانه عمل می‌کند و در دنیای امروز کشورهایی موفق‌تر هستند که منافع ملی را در دستور کار قرار دهند. حال در برخی از این کشورها به اسم آمریکا، ترامپ شعار «اول آمریکا» را شعار انتخاباتی اش قرار می‌دهد و رای بی سابقه‌ای هم از آمریکایی‌ها می‌گیرد. این امر نشان می‌دهد که مردمان در دنیا هم به دنبال منافع ملی هستند. از این رو معتقدم به این سفر می‌توان از زاویه‌ای دیگر نگاه کرد. تجربه چنددهه اخیر نشان داده که متاسفانه ما آنقدرها نتوانسته‌ایم منافع ملی را در همه ابعاد در نظر بگیریم و کاستی‌هایی در مواردی وجود داشته است. بسیاری از فرصت‌هایی که الان کشورهای منطقه دارند استفاده می‌کنند، در واقع فرصت‌های ایران بوده است و آنها شاید بتوان گفت از غفلت ما استفاده کرده و فرصت‌ها را ربوده‌اند. هنوز هم در بین برخی چهره‌های تندرو دیده می‌شود که بدون در نظر گرفتن منافع ملی وارد بلوف و زیاده‌گویی می‌شوند. در سوی دیگر برخی از رسانه‌ها به جای در پیش‌گیری سیاست توهین باید به خود بیایند و بدانند مردم ایران با آگاهی کامل دنبال سیاستی مبتنی بر منافع ملی هستند. تردید نیست که اگر منافع ملی در دستور کار سیاست خارجی کشور قرار نگیرد، گله‌مند خواهند شد. اینها واقعیت دنیای امروز است، اما اینکه چقدر به موضوع ایران ربط دارد، معتقدم آمریکا، موضوع ایران را از همین زاویه نگاه می‌کند. دیگر طرف‌های برجامی با اراده آمریکا از مذاکرات کنار رفته‌اند، چون ترامپ از تنش‌زدایی با ایران دنبال رسیدن به سود اقتصادی است. به عنوان مثال مجموع قراردادهایی که ترامپ با عربستان و دو کشور دیگر عربی می‌بیندد، بیش از یک تریلیون و ششصد میلیارد دلار خواهد شد. هدف او از تنش‌زدایی با ایران این است که مانع شکل‌گیری یک فضای ناامن برای قراردادهای خودش شود. لذا اگر قصد استفاده از فرصت پدید آمده باشد، می‌توان با نظر به تنش‌زدایی پایدار، گام اول را برداشت و بعد از آن یک برنامه همکاری اقتصادی را با همه طرف‌ها و البته با همگرایی منطقه‌ای در قالب امنیت منطقه‌ای، تعریف کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1251643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هیئت تجاری ایران هفته آینده به روسیه سفر می‌کند

قیچی پرنده‌طور ایرانی در قرن 18!

تصاویری از لحظه ورود گردوخاک به تهران

خسارت بارش شدید تگرگ به خودروها در پکن

آبشار زیبای اِراز در استان لرستان

بازدید رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

دیدار با وزیر امور خارجه امروز در غرفه انتشارات اطلاعات

پزشکیان: راهبرد دولت، استقرار وفاق ملی و تحکیم وحدت اسلامی است

پزشکیان: به مذاکره اعتقاد دارم/ از اصول و منافع کشور کوتاه نخواهیم آمد

رهبر انقلاب: زبان فارسی زبان کشش‌داری است و جزو زبان‌هایی است که می‌تواند توسعه پیدا کند

رئیس جمهور: ما با قدرت و عزت مذاکره خواهیم کرد و با ذلت سر خم نخواهیم کرد

یک گام برای خروج از لیست سیاه FATF

نیمه‌جان، اما خواستنی

افزایش شکاف قیمت موجب شد حمل آرد یارانه‌ای از دست کارخانه‌جات خارج شود

واکنش سفیر ایران در روسیه به اخبار هندوانه‌های صادراتی ایرانی

مسیر زیبای آبشار ویسادار

نحوه ی آب خوردن زرافه از برکه

تصاویری از طوفان شدید در قم

روتین هر روز صبح یک پسر بچه چینی!

انتقاد رئیس جمهور از وضعیت خودروسازی

ترامپ مصاحبه شمخانى را بازنشر کرد

استقبال «محمد بن زاید» از «ترامپ» در ابوظبی

شگفت انگیزترین بکرترین و بلندترین ییلاق گیلان

آبشار سیاه چشمون یکی از قشنگ ترین آبشارهای ایران

بلوار رویایی و زیبا در رامسر

رهبر انقلاب: نگران زبان فارسی هستم

سهم 21 درصدی تجارت ایران با افغانستان

نفت ایران نزدیک 70 دلار فروخته شد

خواندن حکایتی طنز از سعدی

داستان‌های شاهنامه واقعی است یا از خیالات فردوسی بوده است؟

شاهنامه خوانی زیبای گروه مهرآفرینان در برنامه صبحانه ایرانی

اطلاعاتی جالب درباره فردوسی

فردوسی خط خوبی نداشت و پول می‌داد تا کسی به جای او خوشنویسی کند

لحظه سقوط یک جرثقیل در خیابان

مردی شجاع برای نجات عقاب سرسفید به دریاچه‌ای پر از تمساح شیرجه زد

وقتی تخیل کودکان دریا را تسخیر می‌کند؛ هیولاهای دوست داشتنی!

گوناگون/ کشف جانوری 500 میلیون‌ساله؛ هیولای دریایی سه‌چشم با بدن خاردار

واژگان فارسی، جان‌مایه بزرگترین حماسه ایران

انتقاد زیدآبادی از اظهارات پزشکیان در واکنش به حرف‌های ترامپ

اقدام بی‌سابقه اروپا علیه تل‌آویو؛ روابط 2 جانبه روی خط تنش

تور خاورمیانه به ایستگاه بعدی رسید؛ «ترامپ» عازم امارات شد

حرکت «ترامپ» مسئولان دولت آمریکا را شوکه کرد

ترامپ برای سربازان آمریکایی رقصید!

وزیر راه: به زودی سوت قطار رشت - آستارا به صدا در می‌آید

خبر خوش برای دارندگان سهام عدالت

خوش‌وبش پزشکیان با کسبه بازار کرمانشاه

تشریح اقدامات دستگاه قضایی در راستای حمایت قضایی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی

ادای احترام رئیس جمهور به مقام والای شهیدان استان کرمانشاه

تلاش خلاقانه برای بازپروری توله خرس یتیم

یک استاد زبان و ادبیات فارسی: بی‌توجهی به شاهنامه غفلت از شناسنامه فرهنگی ایران است