ایران پرسمان

آخرين مطالب

دلیل تصمیم ناگهانی ترامپ برای اعلام پیروزی در یمن افشا شد سیاست روز

دلیل تصمیم ناگهانی ترامپ برای اعلام پیروزی در یمن افشا شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس /روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از منابع آگاه دلیل تصمیم ناگهانی رئیس‌جمهور آمریکا برای متوقف کردن حملات ارتش این کشور در یمن را فاش کرد.
روزنامه آمریکایی در این گزارش نوشته هنگامی که رئیس‌جمهور ترامپ اعلام کرد کارزاری را برای بازگشایی مسیر کشتیرانی در دریای سرخ راه‌اندازی کرده انتظار داشت ظرف 30 روز از شروع حملات اولیه نتایج را ببیند.
بازار
مقام‌های دولتی که اشاره‌ای به نام آنها نشده به نیویورک‌تایمز گفته‌اند ترامپ خواستار ارائه یک گزارش پیشرفت از نتایج عملیات‌ها در یمن نشده بود. 
آن گزارش نشان می‌داد که نتایج مورد انتظار به دست نیامده‌اند. به گفته منابع آگاه ایالات متحده حتی نتوانسته بود به برتری هوایی علیه حوثی‌ها دست پیدا کند. 
در واقع، پس از 30 روز تشدید حملات علیه این گروه یمنی نتایج حاصل‌شده از حرکت آمریکا به سمت یک درگیری نظامی پرهزینه و بی‌ثمر در منطقه خبر می‌داد.
حوثی‌ها چندین پهپاد MQ-9 Reaper آمریکایی را سرنگون کردند و به حملات خود به کشتی‌های نیروی دریایی در دریای سرخ از جمله یک ناو هواپیمابر آمریکایی، ادامه دادند.
حملات آمریکا نیز در ماه اول بیش از یک میلیارد دلار مهمات و تسلیحات مصرف کرد. وضعیت زمانی بدتر شد که دو جنگنده F/A-18 Super Hornet که هرکدام 67 میلیون دلار ارزش داشتند به دریا سقوط کردند. 
نیویورک‌تایمز نوشته کار که به اینجا رسید ترامپ دیگر تحمل ادامه این وضعیت را نداشت. «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه که در مذاکرات هسته‌ای با ایران به میانجی‌گری عمان شرکت داشت اعلام کرد مقامات عمانی پیشنهادی ارائه کرده‌اند که می‌تواند راه خروجی مناسبی برای آمریکا از یمن باشد. 
پیشنهاد از این قرار بود که آمریکا بمباران‌ها را متوقف کند و در مقابل یمنی‌ها هم دیگر کشتی‌های آمریکایی را در دریای سرخ هدف قرار ندهند.
با این حال، این توافق شامل هیچ بندی برای متوقف شدن حملات یمنی‌ها به کشتی‌هایی که مرتبط با اسرائیل بودند نمی‌شد. 
در تاریخ 5 می، کاخ سفید به طور ناگهانی به مقامات فرماندهی مرکزی آمریکا دستور داد عملیات تهاجمی علیه یمنی‌ها را «متوقف کنند».
ترامپ هنگام اعلام توقف درگیری‌ها با لحنی تقریباً تحسین‌آمیز از انصارالله یمن سخن گفت.
با وجود اینکه ترامپ پیش‌تر قول داده بود این گروه را «کاملاً نابود» کند او در آن روز اظهار داشت: «ما آن‌ها را به شدت هدف قرار دادیم و آن‌ها توانایی بالایی در تحمل این حملات نشان دادند. می‌توان گفت شجاعت زیادی در آن‌ها وجود داشت.» 
نیویورک‌تایمز نوشته اعلام ناگهانی پیروزی بر حوثی‌ها نشان می‌دهد برخی اعضای تیم امنیت ملی رئیس‌جمهور، توانایی این گروه را که به خاطر مقاومتش زبانزد است دست‌کم گرفته بودند.
چند مقام آگاه به این رسانه گفته‌اند ژنرال «مایکل ای. کوریلا» فرمانده سنت‌کام از جمله کسانی بود که خواستار یک عملیات قاطع علیه یمنی‌ها شده بود و وزیر دفاع و مشاور امنیت ملی ترامپ هم از آن حمایت کرده بودند. 
ژنرال کوریلا از نوامبر 2023 که حوثی‌ها حملات به کشتی‌های عبوری از دریای سرخ را به عنوان راهی برای هدف قرار دادن اسرائیل به دلیل تهاجم به غزه آغاز کردند، به دنبال مقابله با این گروه بود. 
اما رئیس‌جمهور وقت، «جو بایدن» معتقد بود که درگیری شدید با انصارالله یمن جایگاه این گروه را در صحنه جهانی بالا می‌برد. به همین دلیل، او تنها حملات محدودی علیه این گروه را مجاز کرد، اما این حملات نتوانست حوثی‌ها را متوقف کند.
اما با آمدن ترامپ کوریلا تصور کرد که راه برای او باز شده است. او پیشنهاد یک عملیات 8 تا 10 ماهه را داده و گفته بود که جنگنده‌های نیروی هوایی و نیروی دریایی، سیستم‌های دفاع هوایی یمنی‌ها را نابود می‌کنند. 
سه مقام آمریکایی به نیویورک‌تایمز گفته‌اند مرحله بعدی این بود که آمریکایی‌ها به ترورهای هدفمند مشابه عملیات اخیر اسرائیل علیه حزب‌الله روی بیاورند.
مقامات سعودی از طرح ژنرال کوریلا حمایت کردند و فهرستی از 12 رهبر ارشد انصارالله ارائه دادند که معتقد بودند کشتن آن‌ها جنبش را فلج می‌کند. 
اما امارات متحده عربی، یکی دیگر از متحدان قدرتمند آمریکا در منطقه، نسبت به موفقیت این طرح تردید داشت. حوثی‌ها سال‌ها بمباران‌های سعودی و اماراتی را تحمل کرده بودند.
تا اوایل مارس ترامپ بخشی از طرح ژنرال کوریلا را تأیید کرد که شامل حملات هوایی به سیستم‌های دفاع هوایی حوثی‌ها و حملات علیه رهبران این گروه می‌شد. 
وزیر دفاع ترامپ پیت هگسث این کمپین را «عملیات سوارکار خشن» نامید. در مقطعی مقرر شد که این عملیات 8 تا 10 ماهه اگر قرار است ادامه پیدا کند بایستی ظرف 30 روز نتایجی نشان دهد. 
در این 30 روز اول، حوثی‌ها هفت پهپاد MQ-9 آمریکایی را که هرکدام حدود 30 میلیون دلار ارزش داشتند، سرنگون کردند و توانایی فرماندهی مرکزی برای ردیابی و حمله به این گروه شبه‌نظامی را مختل کردند. 
چندین جنگنده F-16 و یک جنگنده F-35 آمریکایی در معرض خطر اصابت توسط دفاع هوایی یمنی‌ها قرار گرفتند و احتمال تلفات دادن آمریکایی‌ها را به واقعیت نزدیک کردند. این موضوع را چند مقام آمریکایی تأیید کردند.
سرانجام این این احتمال زمانی به واقعیت پیوست که دو خلبان و یک خدمه عرشه در دو حادثه مربوط به جنگنده‌های F/A-18 Super Hornet مجروح شدند.
در همین زمان چندین عضو تیم امنیت ملی آقای ترامپ با افشاگری‌هایی مواجه شدند که نشان می‌داد آقای هگسث با قرار دادن برنامه‌های عملیاتی حملات در یک چت در اپلیکیشن سیگنال، جان خلبانان آمریکایی را به خطر انداخته است.
ضمناً هزینه این عملیات بسیار بالا بود. مقامات آمریکایی به شرط عدم افشای نام به نیویورک‌تایمز اذعان کردند که پنتاگون دو ناو هواپیمابر، بمب‌افکن‌های B-2 اضافی و جنگنده‌ها و همچنین سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت و تاد را به خاورمیانه اعزام کرده بود. 
تا پایان 30 روز اول کمپین، هزینه‌ها از یک میلیارد دلار فراتر رفت.
مهمات دقیق، به‌ویژه تسلیحات دوربرد پیشرفته به قدری استفاده شده بود که برخی برنامه‌ریزان پنتاگون به طور فزاینده‌ای نگران ذخایر کلی مهمات بودند. یک نگرانی هم این بود که پنتاگون ممکن است ناگهان با موقعیتی مانند حمله چین به تایوان مواجه شود. 
در تمام این مدت، حوثی‌ها همچنان به کشتی‌ها و پهپادها شلیک می‌کردند، پناهگاه‌های خود را تقویت می‌کردند و انبارهای تسلیحاتی را به زیر زمین منتقل می‌کردند.
کاخ سفید از فرماندهی مرکزی (سنت‌کام) خواست گزارشی از موفقیت عملیات ارائه دهد. سنت‌کام با ارائه داده‌هایی درباره تعداد مهمات استفاده‌شده پاسخ داد. 
جامعه اطلاعاتی آمریکا هم گزارش داد که توانایی حوثی‌ها «تا حدی کاهش» یافته، اما استدلال کرد که این گروه به راحتی می‌تواند خود را بازسازی کند.
مقامات ارشد امنیت ملی دو مسیر برای ادامه مد نظر داشتند. راه اول این بود که عملیات‌ها یک ماه دیگر ادامه پیدا کنند و بعد ارتش امریکا با دو ناوگروه اقدام به برگزاری مانورهایی با عنوان «آزادی تردد دریایی» بکنند. اگر حوثی‌ها به دو کشتی آمریکایی شلیک نمی‌کردند دولت ترامپ اعلام پیروزی می‌کرد. 
آراه دوم این بود که عملیات‌ها تمدید شوند تا نیروهای وابسته به دولت بین‌المللی یمن فرصت داشته باشند علیه حوثی‌ها اقدام کنند و آنها را از پایتخت و بنادر کلیدی بیرون برانند.
در اواخر آوریل، آقای هگسث یک تماس ویدئویی با مقامات سعودی و اماراتی و مقامات ارشد وزارت خارجه و کاخ سفید ترتیب داد تا راهی پایدار و هدفی قابل دستیابی برای کمپین پیدا کنند که بتوانند به رئیس‌جمهور ارائه دهند. اما این گروه نتوانست به اجماع برسد. 
این موضوع را مقام‌های آمریکایی به نیویورک‌تایمز گفته‌اند. 
معاون رئیس‌جمهور، جی‌دی ونس، مدیر اطلاعات ملی، تولسی گابارد، وزیر خارجه، مارکو روبیو، و رئیس دفتر ترامپ، سوزی وایلز، نسبت به ادامه کمپین طولانی‌تر تردید داشتند.
اما خود ترامپ به مهم‌ترین فرد مردد تبدیل شده بود. در 28 آوریل، ناو ترومن مجبور به انجام یک چرخش ناگهانی در دریا شد تا از آتش حوثی‌ها دوری کند.
چند مقام آمریکایی تأیید کردند که این اقدام به از دست رفتن یکی از جنگنده‌های Super Hornet منجر شد که در آن زمان در حال یدک‌کشی بود و به دریا افتاد.
در همان روز، به گفته این گروه و مقامات امدادی، در حمله‌ای آمریکایی که به یک مرکز مهاجران تحت کنترل حوثی‌ها برخورد کرد، ده‌ها نفر کشته شدند.
سپس در 4 می، یک موشک بالستیک یمن از دفاع هوایی اسرائیل عبور کرد و در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بن‌گورین در خارج از تل‌آویو فرود آمد.
بعد از آن دو خلبان در یک جنگنده Super Hornet دیگر پس از اینکه جنگنده‌شان نتوانست کابل فولادی روی عرشه ناو را بگیرد، مجبور به خروج اضطراری شدند و هواپیما به دریای سرخ سقوط کرد.
نتیجه این شد که ترامپ تصمیم گرفت اعلام کند که بر یمنی‌ها پیروز شده است!

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1252141/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازار ارز اشخاص، مسافرتی، خدماتی و آتی راه‌اندازی می‌شود

هم وام و هم تماشا / خرید قسطی اشتراک فیلیمو از بلو

ترکیدنِ یک لوله اصلی انتقال آب در نزدیکی یک عمارت در انگلیس

حرکات حلزون دریایی زیبا و درخشنده

اندازه واقعی خرس قطبی را از نزدیک تماشا کنید!

پزشکیان: می‌گویند فلان همت در بانک گم شده؛ مگر پول گم می‌شود؟

دیدار وزیر خارجه تاجیکستان با عراقچی در تهران

اتهام امنیتی انگلیس علیه سه شهروند ایرانی

انتقاد رهبر انقلاب از کتاب های درسی؛ جذاب نیست

سیاست جنگ فرسایشی آمریکا علیه روسیه شکست خورده است

موافقت اولیه الجولانی با عادی‌سازی با اسرائیل

استقبال عجیب و غریب نخست‌وزیر آلبانی از همتای ایتالیایی؛ زانو زدن جلوی پای خانم ملونی!

ترس از بازداشت، نتانیاهو را از حضور در مراسم آغاز به کار پاپ جدید منصرف کرد

سفیر سابق آمریکا در اوکراین: به دلیل سیاست‌های ترامپ استعفا دادم

آغاز نشست سران عرب در بغداد

سرمقاله شرق/ عبور از نیهیلیسم

سرمقاله ابتکار/ محکوم به توسعه هستیم!

نشست خبری مدیر کل بنیاد سمنان به مناسبت بزرگداشت شهدای خدمت

گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تمدن ساز است

تصاویری زیبا از شهر مادرید اسپانیا

وقتی عرش لرزید...

بزرگ‌ترین آشفتگی مغناطیسی جهان در کهکشان نقشه‌برداری شد

خداحافظی با تزریق چشمی؛ نانوداروی جدید امید بیماران شبکیه‌

یک درخواست از رضا امیرخانی

سخنگوی قوه قضاییه: حُکم اعدام تتلو قطعی شده و آماده اجراست؛ درخواست وکیل برای لغو اعدام ثبت شده است

غرویان: جایگزینی برای مذاکره نداریم

حریری: با تصویب پالرمو پالس مثبت به آمریکا دادیم

یونیسف: اسرائیل ظرف دو روز 45 کودک را در غزه به قتل رساند

پیشتازی اپوزیسیون رژیم صهیونیستی بر ائتلاف نتانیاهو در نظرسنجی معاریو

«نبیه بری»: لبنان تصمیم گرفته فعلا صبر پیشه کند

سرمقاله جام جم/ آمریکا التماس مذاکره می‌کند نه ما

توضیحات ستارهاشمی درباره کندی اینترنت هنگام قطعی برق

اولین واکنش وزیر ارتباطات به خبر گران شدن اینترنت

یک غافلگیری عاشقانه در نمایشگاه کتاب

افرادی که در «حرم بقیع» آرمیده‌اند

تبدیل بیابان خشک به جنگلی سرسبز!

چشمه و آبشار کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری

مهندسان ناسا پیشرانه‌های اصلی وویجر 1 را پس از 21 سال احیا کردند

ارتباط برخط پزشکیان با فرماندهان ناوشکن دنا و زیردریایی فاتح در حین انجام مأموریت

زنگنه: سال 81 امیر قطر گفت من به شما در پارس جنوبی غبطه می‌خورم؛ ما در چنین وضعیتی بودیم

سخنگوی شورای نگهبان: برگزاری هم‌زمان انتخابات‌های ریاست‌جمهوری و مجلس در سال 1407 قابل بررسی است

نظر رشیدپور درباره وحید جلیلی و پیمان جبلی

تقدیر رهبر انقلاب از اهتمام ویژه رئیس جمهور به مسائل آموزش و پرورش

شهادت یک تن در حمله اسرائیل به جنوب لبنان

عمل زیبایی وزیر دفاع جولانی، جنجالی شد

لحظه حمله شدید جنگنده‌های صهیونیستی به شمال جبالیا

«باراک»: «ترامپ» هیچ اهمیتی به «نتانیاهو» نمی‌دهد

ترافیک دیپلماتیک در استانبول

سرمقاله کیهان/ پنجره طلایی

جفنگیات ترامپ بعد از اجازه گرفتن برای سفر به منطقه