ایران پرسمان - ایسنا / سخنگوی سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: کشور ما هم ازحیث سخت افزاری و قدرت نظامی و هم از حیث قدرت بازدارندگی آنقدر قوی است که آمریکایی ها نمی توانند ما را قورت دهند. ایران بزرگ تر از آن است که از گلوی آمریکا رد شود. ما در گلو گیر می کنیم و طرف را خفه می کنیم. ایران به این سادگی از حلقوم هیچ قدرتی رد نمی شود.
محمود عباسزاده مشکینی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آخرین تحولات در مذاکرات ایران و آمریکا، بیان کرد: از نگاه بنده لازم است که ما زمین بازی را عوض کنیم؛ ایران کشوری مانند عراق، الجزایر، عربستان، افغانستان، لیبی، سوریه و کره شمالی نیست. ایران یک کشور تاریخی با یک عظمت است. اولین تمدن ها و امپراطوری به نام ایران در تاریخ ثبت شده است. مردم ایران با فرهنگ و متمدن هستند. کشور ما از نظر منابع طبیعی و انرژی استثنایی است.
جمهوری اسلامی ایران تنها نظام دموکراتیک در جهان اسلام است
وی اظهار کرد: در جهان اسلام نیز جمهوری اسلامی ایران تنها نظام دموکراتیک بر مبنای فکر اسلامی است. در ایران یک خاندان حکومت نمی کند. در کشور ما مولفه های قدرت و گروه های قدرت با یک فرمولی در کنار هم قرار گرفته اند. به نوعی قدرت دست به دست می شود. کشور ما بیش از 250 حزب دارای پروانه دارد. کشور ما یک کشور متفاوتی است. ظرفیت های اقتصادی که در کشور ما نیز وجود دارد در کشوری مانند عربستان وجود ندارد. کشوری مانند عربستان برای تامین آب آشامیدنی خود با مشکل روبه رو است.
آمریکایی ها ایران را به خوبی می شناسند
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به نظر بنده نیز آمریکایی ها زرنگ تر از آن هستند که ایران را نشناخته باشند. از نگاه بنده آمریکایی ها ایران را خوب می شناسند. دلیل دشمنی آنان نیز همین است. من اعتقاد دارم آمریکایی ها می توانند منافع خود را از ایران در چارچوب دوستی هم پیش ببرند به شرطی که منافع و عزت ما نیز تامین شود. ارتباط باید شرافتمندانه باشد. مذاکره باید برد - برد باشد. بنده می خواهم این بار خودمان را نقد کنم. از نگاه بنده جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با آمریکا در مذاکرات باید یک لیست از خواسته های خود به شکل شفاف داشته باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: ایران باید صراحتا اعلام کند که من به عنوان مثال این 10 خواسته را دارم؛ البته باید منصفانه هم باشد. ایران باید در چارچوب قوانین و احترام متقابل خواسته های خود را از آمریکا بنویسد و پیش برود.
وی افزود: آمریکایی ها در طول 40 سال گذشته همواره در طول مذاکره با ایران یک لیست بندی دارند. در مواجه با ما خواسته های خود را روی میز می گذارند. طبیعتا ما با همه خواسته های طرف مقابل نمی توانیم موافقت کنیم. با توجه به شناخت بنده از آمریکایی ها، این ها پروژه محور هستند. اهداف خود را در قالب پروژه جلو می برند. یک پروژه تعریف می کنند و ورودی و خروجی آن نیز مشخص است. اینگونه کار خود را پیش می برند. ما هم می توانیم خواسته های خود را در قالب پروژه تعریف کرده و یک مذاکره برد -برد داشته باشیم.
ایران بزرگ تر از آن است که از گلوی آمریکا رد شود
وی خاطرنشان کرد: کشور ما هم ازحیث سخت افزاری و قدرت نظامی و هم از حیث قدرت بازدارندگی آنقدر قوی است که آمریکایی ها نمی توانند ما را قورت دهند. اگر می توانستند تا حالا صد بار ما را قورت داده بودند. ایران بزرگ تر از آن است که از گلوی آمریکا رد شود. ما در گلو گیر می کنیم و طرف را خفه می کنیم. ایران به این سادگی از حلقوم هیچ قدرتی رد نمی شود. به نظر من آمدن ترامپ به منطقه به نوعی پایان تهدیدهای نظامی بود.