ایران پرسمان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رسانههای رژیم صهیونیستی به ناتوانی این رژیم و آمریکا در شکست دادن یمن اذعان کردند. یکی از رسانههای اسرائیلی میگوید: «خیلی ساده است؛ نمیتوان یمنیها را شکست داد، آنها با تجهیزات اندک خسارات بسیار به ما میزنند.»
تاریخ پُر از صحنههایی است که در آن امپراتوریهای مغرور با سازوبرگِ پیشرفته، در برابر مردمانی که چیزی جز اراده نداشتند، به زانو درآمدند. قرنها پیش، ناپلئون در مصر، انگلیس در افغانستان، شوروی در چچن، و حالا آمریکا و اسرائیل در یمن، همگی درسی مشترک گرفتند: «هیچ ارتشی، هر چقدر هم مجهز، نمیتواند روحیهای را شکست دهد که در آن ایمان، هویت و انگیزهای فراتر از مرزهای جغرافیا نهفته است.» امروز، رسانههای عبری ناگزیر از اعتراف به واقعیتی شدهاند که ژنرالهای پنتاگون و موساد تلاش داشتند با محاسبات عددی انکار کنند: یمنی که روزی «فقیرترین کشور عربی» نامیده میشد، حالا به کابوسی استراتژیک برای قدرتهای بزرگ تبدیل شده است. دشمنان دیرینه، که سالها از پشت میزهای شیشهای و نمایشهای نظامی حرف از «بازدارندگی» میزدند، اکنون مجبورند پشت دوربین به شکستهای خود اعتراف کنند؛ آن هم مقابل ملتی که سلاح اصلیاش، باور است. البته یادمان نرود که با همین باور، یمنیهای گامبهگام تسلیحات بومی خود را گسترش میدهند و به بهرهوری بیشتر نزدیک میکنند؛ همچنین آنان در طول سالیان و با انباشتِ تجربهها یاد گرفتهاند که در مقابل «پلنگ تیز دندان» باید چه استراتژی را پی گرفت که با کمترین امکانات بیشترین ضربه را زد؛ یعنی این نیروهای مقاومت را تجربهای چندینساله پیش میبَرَد و باورشان باوری وهمآلود نیست که مستحضر به تجربه سالها جنگیدن است.
«رونین برگمن»، خبرنگار روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، در گفتوگو با شبکه «12» تلویزیون رژیم آپارتاید اسرائیل اذعان کرد: «واشنگتن و تلآویو در شکست دادن یمن ناکام ماندهاند. قدرت سنتکام و سرویس اطلاعات اسرائیل نتوانست یمنیها را شکست دهد. خیلی ساده است؛ نمیتوان یمنیها را شکست داد، آنها با تجهیزات اندک خسارات بسیار به ما میزنند.» شبکه 12 تلویزیون این رژیم نیز از «آمریکای بزرگ» به دلیل ناکام ماندن در شکست دادن یمنیها انتقاد و اذعان کرد که تحقق این هدف از لحاظ نظامی سخت است. همچنبن شبکه صهیونیستی «کان» گزارش داد که حملات رژیم صهیونیستی علیه یمن نمایشی و بیفایده است و نمیتواند قدرت بازدارندگی یمن را تضعیف کند. این شبکه اذعان کرد که حملات یمن اقتصاد رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.
بازار ![]()
یمن احتمالاً اسرائیل را به توافق سوق دهد!
همچنین شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: با توجه به موضع قاطعانه صنعا برای ادامه حمایت خود از غزه و تحریم هوائی و دریایی اسرائیل، یمن ممکن است اسرائیل را به سمت توافقی برای توقف جنگ در نوار غزه و بازگرداندن اسرا سوق دهد. این شبکه در رابطه با تلاش یمن برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع برای رژیم اشغالگر گفت: «یک موشک یمنی در هفته کافی است تا ببینیم چه اتفاقی برای فرودگاه بنگوریون میافتد.»
نبرد دو «توازن»
در پایان گفتنی است، شاید قرنها بعد، مورخان وقتی به اکنونِ ما بنگرند و از این تقابل به عنوان یکی از نقاط عطف نبردهای نامتقارن یاد کنند؛ جایی که «توازن وحشت» که بر پایه فناوری، قدرت آتش و هیمنه ائتلافها بنا شده بود، جای خود را به «توازن اراده و تجربه» داد. یمن، ملتی که سالها در رسانههای غربی و عربی نادیده گرفته میشد امروز همان کشوری است که معادلات ژئوپلیتیک را تغییر داده و توانسته با تکیه بر استقلال، ایمان و هوشمندی بومی، ائتلافهای میلیاردی را در دریای سرخ و فراتر از آن، زمینگیر کند. مقاومت یمن در عمل نشان داد که دیگر عصر زور و تهدید بدون هزینه پایان یافته است و هزینه ماجراجویی نظامی برای متجاوزان از هر زمان دیگری سنگینتر شده است.
رژیم صهیونیستی که روزگاری از «تسلیم بیقید و شرط» دشمنانش میگفت و وعده تسخیر پایتختها را در «8 دقیقه» میداد، حالا با شلیک هر موشک یا پهپاد، فرودگاهها را میبندد و به پناهگاهها پناه میبرد. آمریکا نیز، که دهههاست با دکترینهای نظامی پیچیده و ناوهای هواپیمابر خود، نقش «ژاندارم بزرگ جهانی» را بازی میکرد، امروز با اعتراف به بنبست نظامی و عقبنشینی تدریجی، جایگاه خود را در برابر یک کشور محاصرهشده به پرسش میکشد. اینجا دیگر صحبت از خاک و تانک نیست؛ این نبرد ارادههاست. تاریخ با لبخندی نیشدار، از پنجره آینده به اکنون مینگرد و آرام زمزمه میکند: «امپراتوریها نه همیشه با شکست در میدان نبرد، بلکه گاهی با ناتوانی در درک حقیقت، سقوط میکنند.»