دوشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۴
جهان ما

روایت سرباز اسرائیلی از یک دستور خاص در غزه؛ قتل همه!

روایت سرباز اسرائیلی از یک دستور خاص در غزه؛ قتل همه!
ایران پرسمان - فارس / اسکای‌نیوز در گزارشی اختصاصی، روایت تکان‌دهنده‌ای از زبان یک سرباز ذخیره ارتش اسرائیل ارائه می‌دهد که از کشتار خودسرانه غیرنظامیان در غزه می‌گوید. یک ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / اسکای‌نیوز در گزارشی اختصاصی، روایت تکان‌دهنده‌ای از زبان یک سرباز ذخیره ارتش اسرائیل ارائه می‌دهد که از کشتار خودسرانه غیرنظامیان در غزه می‌گوید.
یک سرباز ذخیره اسرائیلی که سه دوره خدمت در غزه را گذرانده، در یک مصاحبه‌ تصویری نادر با اسکای نیوز که امروز منتشر شده، گفت که سربازان اسرائیلی در غزه دستور دارند که به هر کسی صرف نظر از این که تهدیدی ایجاد می‌کنند یا خیر شلیک کنند و او را بکشند. این نظامی اسرائیلی ناشناس، نیروی ذخیره لشکر 252 ارتش اسرائیل معرفی شده که دو بار به کریدور (محور) نتزاریم اعزام شده است؛ نوار باریکی که در اوایل جنگ از وسط نوار غزه کشیده شده و از دریا تا مرز فلسطین اشغالی امتداد دارد و با تقسیم منطقه، کنترل نیروهای اسرائیلی در داخل غزه را افزایش می‌دهد. او گفت که به واحدش اغلب دستور داده می‌شد که به هر کسی که وارد «مناطق ممنوعه» می‌شود، شلیک کنند و به همین دلیل، سربازان، غیرنظامیان را خودسرانه می‌کشند. این نظامی درباره تعیین آنچه منطقه ممنوعه در نظر گرفته می‌شود، گفت زمانی که یگانش در حاشیه یک منطقه مسکونی مستقر شد، سربازان در خانه‌ای که متعلق به فلسطینیان آواره بود‌، خوابیدند و یک مرز نامرئی اطراف آن علامت‌گذاری‌ کردند که به عنوان منطقه ممنوعه برای مردم غزه تعریف می‌شد. او گفت «در یکی از خانه‌هایی که بودیم، فضای بزرگ داشتیم. این نزدیک‌ترین نقطه به محله‌های مسکونی بود که مردم در آن بودند. یک خط خیالی وجود داشت که به ما گفته شد همه مردم غزه آن را می‌شناسند و می‌دانند که اجازه ندارند از آن عبور کنند» و بعد خودش پرسید «اما از کجا باید بدانند؟» و افزود «کسانی که وارد این منطقه می‌شدند، اغلب هدف اصابت گلوله قرار می‌گرفتند، حتی اگر یک نوجوان بود که با دوچرخه‌اش می‌آمد».
بازار



وقتی سربازان اسرائیلی به ماشین کشتار تبدیل می‌شوند
این نظامی به آنچه از زبان مقامات و مسئولان این رژیم برای توجیه نسل‌کشی غیرنظامیان در غزه شنیده می‌شود، اشاره کرد و گفت که باور رایج میان نیروهای اسرائیلی این است که «همه مردم غزه تروریست هستند، حتی زمانی که کاملاً غیرمسلح‌اند». او گفت «این دیدگاه به چالش کشیده نمی‌شد و اغلب توسط فرماندهان تایید می‌شد». او توضیح داد که «در جاده نتزاریم بودم و به ما گفتند اگر کسی اینجا بیاید، یعنی می‌داند که نباید آنجا باشد و اگر با این حال می‌آید یعنی تروریست است». او گفت که «واقعاً فکر نمی‌کنم این باور درست باشد و این‌ها فقط آدم‌های فقیر و غیرنظامی هستند که واقعاً انتخاب‌های زیادی ندارند». او همچنین گفت که معیار شلیک به غیرنظامیان بسته به فرمانده تغییر می‌کند و ممکن است بجای شلیک، بازداشت شوند و همه چیز «به حال و هوای آن فرمانده بستگی دارد». او به موردی اشاره کرد که یک مرد به دلیل عبور از خط فرضی، هدف شلیک مرگبار قرار گرفت اما وقتی مرد دیگری به جسد او نزدیک شد، تصمیم گرفته شد که او را بازداشت کنند و چند ساعت بعد، دستور دوباره تغییر کرد و فرمان داده شد که به هر کسی که از خط فرضی عبور می‌کند، باید فوراً شلیک شود. به گفته این نظامی اسرائیلی، «هر فرمانده می‌تواند خودش تصمیم بگیرد که چه کاری انجام دهد. بنابراین اوضاع به نحوی شبیه غرب وحشی است. یعنی بعضی فرمانده‌ها واقعا می‌توانند تصمیم بگیرند جنایت‌های جنگی و کارهای بد انجام دهند و در قبالش هم مجازات نشوند».

ایران پرسمان

در اسرائیل، انتقاد از ارتش خط قرمزی نانوشته است
به گفته این نظامی ناشناس ارتش اسرائیل، در آنجا به ندرت پیش می‌آید که سربازان به‌صورت علنی از ارتش انتقاد کنند و کسانی که این کار را بکنند، ممکن است طرد و منزوی شوند. این سرباز گفت که نمی‌خواهد هویتش فاش شود، چون از این می‌ترسد که به خیانت متهم شده و طرد شود.

ایران پرسمان

با این حال، او گفت که احساس می‌کرد که باید حرف بزند و در توصیف حال خودش گفت «یک جورهایی احساس می‌کنم که در کاری بد شریک بوده‌ام و باید با انجام کاری خوب آن را جبران کنم، یعنی با حرف زدن، چون خیلی نگران چیزی هستم که در آن نقش داشتم و هنوز هم دارم، هم به عنوان سرباز و هم به عنوان شهروند». وی افزود «فکر می‌کنم این جنگ... یک اتفاق بسیار بد است که برای ما و فلسطینی‌ها رخ داده و باید تمام شود. فکر می‌کنم در جامعه اسرائیل، انتقاد از آن و ارتش بسیار سخت است. خیلی‌ها نمی‌دانند دقیقاً با چه چیزی موافقت می‌کنند. فکر می‌کنند جنگ باید اتفاق بیفتد و ما باید گروگان‌ها را برگردانیم، اما پیامدها را درک نمی‌کنند. فکر می‌کنم اگر خیلی‌ها دقیقاً بدانند چه اتفاقی دارد می‌افتد، برایشان خوشایند نخواهد بود و موافقت نخواهند کرد. امیدوارم با حرف زدن از آن بتوانم در نحوه انجام امور تغییر ایجاد کنم».


نظرات شما