پنجشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۴
سیاست روز

المانیتور: نتانیاهو به دنبال انتقال نگرانی خود به ترامپ در مورد کمک پدافندی و موشکی چین به ایران

المانیتور: نتانیاهو به دنبال انتقال نگرانی خود به ترامپ در مورد کمک پدافندی و موشکی چین به ایران
ایران پرسمان - انتخاب / به گفته منابع دیپلماتیک اسرائیل، نتانیاهو قرار بود در دیدار با ترامپ، نگرانی خود را نسبت به تلاش‌های چین برای بازسازی پدافند هوایی و ظرفیت‌های موشکی ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب / به گفته منابع دیپلماتیک اسرائیل، نتانیاهو قرار بود در دیدار با ترامپ، نگرانی خود را نسبت به تلاش‌های چین برای بازسازی پدافند هوایی و ظرفیت‌های موشکی ایران ابراز کند. هفته گذشته، وب‌سایت Defense Security Asia گزارش داد که اسرائیل از چین خواسته تا جنگنده پیشرفته J-10C را به ایران نفروشد. همچنین روز دوشنبه، وب‌سایت Middle East Eye گزارش داد که چین سامانه‌های ضد موشکی به ایران تحویل داده است. چین در حال حاضر بزرگ‌ترین واردکننده نفت ایران نیز محسوب می‌شود.
المانیتور نوشت: دیدار دونالد ترامپ با نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در شامگاه دوشنبه در کاخ سفید، نشانه‌هایی از اختلاف در اولویت‌های این دو رهبر را آشکار کرد در حالی‌که نتانیاهو بر اهمیت پرونده هسته‌ای ایران تأکید داشت، ترامپ و دولت او بر ضرورت دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه تمرکز کرده‌اند.
بازار
در ادامه این مطلب آمده است: در حالی‌که گفت‌وگوها در دوحه همچنان ادامه دارد، ایران همچنان یکی از منابع اصلی نگرانی برای دولت اسرائیل است. از منظر اسرائیل، ایران علیرغم حملات اخیر اسرائیل و آمریکا به برنامه هسته‌ای و زرادخانه موشکی‌اش، همچنان تهدیدی وجودی محسوب می‌شود.
نتانیاهو که از همکاری خود با ترامپ در زمینه ایران احساس قدرت می‌کند، به‌دنبال گرفتن «چراغ سبز» کامل از رئیس‌جمهور آمریکاست تا در صورت مشاهده هرگونه تلاش از سوی ایران برای احیای برنامه هسته‌ای‌اش، دوباره به آن حمله کند. 
یکی از افراد نزدیک به نتانیاهو در گفت‌وگو با المانیتور و به شرط ناشناس ماندن گفت: «آنچه اکنون برای ما مهم است، حمایت رئیس‌جمهور است، شاید حتی رسمی و علنی.»
به گفته منابع دیپلماتیک اسرائیل، نتانیاهو قرار بود در دیدار با ترامپ، نگرانی خود را نسبت به تلاش‌های چین برای بازسازی پدافند هوایی و ظرفیت‌های موشکی ایران ابراز کند. هفته گذشته، وب‌سایت Defense Security Asia گزارش داد که اسرائیل از چین خواسته تا جنگنده پیشرفته J-10C را به ایران نفروشد. همچنین روز دوشنبه، وب‌سایت Middle East Eye گزارش داد که چین سامانه‌های ضد موشکی به ایران تحویل داده است. چین در حال حاضر بزرگ‌ترین واردکننده نفت ایران نیز محسوب می‌شود.
یکی از مقامات ارشد دیپلماتیک اسرائیل به المانیتور گفت: «در واقع با یک مسابقه تسلیحاتی مواجه‌ایم؛ میان توان تهاجمی اسرائیل علیه ایران و توان دفاعی و موشکی ایران که اسرائیل را هدف می‌گیرد. نباید اجازه داد ایران در این رقابت به برتری برسد.»
در سخنان بداهه‌ای که ترامپ در آغاز ضیافت شام ایراد کرد، بار دیگر ادعا کرد که تأسیسات هسته‌ای ایران «کاملاً نابود شده‌اند». این در حالی است که ارزیابی‌های فزاینده‌ای از سوی نهادهای اطلاعاتی اسرائیل و غرب وجود دارد مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران تنها یک یا دو سال به تأخیر افتاده، اما از بین نرفته است.
طبق این ارزیابی‌ها، بمب‌های سنگینی که توسط بمب‌افکن‌های B2 آمریکا بر روی سایت غنی‌سازی اورانیوم در فردو پرتاب شدند، دقیق بوده و طبق برنامه از طریق دودکش‌ها به مجموعه زیرزمینی نفوذ کرده‌اند. با این حال، آسیب وارده ـ به‌ویژه در عمیق‌ترین بخش‌های این تأسیسات ـ کامل نبوده و برخی از سانتریفیوژهای پیشرفته و بخشی، یا حتی تمام ذخایر اورانیوم غنی‌شده، سالم مانده‌اند.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نیز گفته که ایران چندین سایت مخفی برای تبدیل و غنی‌سازی اورانیوم را طراحی کرده که در صورت بمباران تأسیسات اصلی، به‌عنوان «پشتیبان» عمل خواهند کرد. او در مصاحبه‌ای با شبکه CBS در تاریخ 29 ژوئن گفته بود: «در عرض چند ماه... [ایران می‌تواند] چند آبشار سانتریفیوژ را به کار بیندازد و اورانیوم غنی‌شده تولید کند.»
در آغاز ضیافت شام با نتانیاهو، ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت که از گفت‌وگو با ایران برای مهار برنامه هسته‌ای‌اش حمایت می‌کند، و این گفت‌وگوها احتمالاً در روزهای آینده آغاز خواهد شد. اما بلافاصله اضافه کرد: «اگر لازم باشد، دوباره ایران را هدف قرار خواهیم داد.»


نظرات شما