يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴
سیاست روز

عطریانفر: جامعه تا زمانی که از انسجام برخوردار است، نیرومند خواهد بود

عطریانفر: جامعه تا زمانی که از انسجام برخوردار است، نیرومند خواهد بود
ایران پرسمان - مهر / عضو حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر اهمیت استمرار وحدت ملی ناشی از جنگ گفت: جامعه تا زمانی که واجد انسجامی کافی و نیرومند است و از همبستگی اجتماعی ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر / عضو حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر اهمیت استمرار وحدت ملی ناشی از جنگ گفت: جامعه تا زمانی که واجد انسجامی کافی و نیرومند است و از همبستگی اجتماعی برخوردار است، یک جامعه نیرومند خواهد بود.
محمد عطریانفر عضو حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با مهر پیرامون اهمیت صدای واحد با وقوع جنگ 12 روزه در جامعه و حفظ و استمرار آن اظهار کرد: جامعه علی‌القاعده باید نهاد حاکمیت را در درون خود جای دهد، هر کشور و نهاد سیاسی تأسیس خود را مبتنی بر ظرفیت اجتماعی خود شکل می‌دهد. طبیعتاً یک دولت مقتدر نیازمند جامعه مقتدر است.
وی ادامه داد: جامعه مقتدر نیز جامعه مدنی توسعه یافته است که ظرفیت فهم مسائل را دارد؛ ظرفیت برنامه‌های راهبردی و مشاوره‌های کافی برای حاکمیت را دارد. جامعه مدنی ظرفیتی است که بتواند راهنمایی‌های واقع‌بینانه‌ای را برای برگزیدگان خود که دولت منتخب است، ارائه کند.
بازار
این عضو حزب کارگزاران سازندگی تصریح کرد: یک جامعه مدنی موفق لزوماً واجد یک انسجام کافی است، به این معنا که افراد و گروه‌های مختلف اجتماعی متنوعی وجود دارد؛ زمانی توسط این گروه‌های جامعه مدنی نیرومند شکل می‌گیرد که همه اقشار فصل مشترکی را در موضوعات با دیگر گروه‌های متفاوت از خودشان نشان دهند.
عطریانفر در همین رابطه یادآور شد: جامعه مدنی نیرومند، پشتوانه دولت مقتدر خواهد بود؛ این جامعه تا زمانی که واجد یک انسجام کافی و نیرومند است و از همبستگی اجتماعی برخوردار است، یک جامعه نیرومند خواهد بود. در شرایطی قرار گرفتیم که اتفاق پر آسیبی بر سر ما وارد شد و آن حمله دشمن مشخصی به نام اسرائیل و آمریکا بود.
وی با طرح این موضوع که سخن از دولت مقتدر به معنای عام کلمه و حاکمیت است، ادامه داد: حاکمیت در برابر تجاوز به کشورمان به خوبی ایستادگی کرد. بخشی از این ایستادگی فیزیکی بود که در کمتر از 15 ساعت توانستیم با آتش خودمان تجاوز دشمن را به خوبی پاسخ دهیم؛ علی رغم آنکه تمامی جهان غرب پشتیبان اسرائیل بود، ایران توانست با مظلومیت هرچه تمام‌تر صدای خود و مقاومتش را بالاتر از صدای تجاوز دشمن اسرائیلی به جهان پژواک داده و منعکس کند.
این عضو حزب کارگزاران سازندگی همچنین عنوان کرد: صدای مقاومت ایران به جهان رسید و این بخش بزرگی از دستاوردهای ما در این عملیات بود که در نهایت زمینه را برای پذیرش آتش بس توسط دشمن فراهم کرد، اما مهم‌تر از وجه جنگ‌افزاری مقاومت ما که عملیات نظامی بود، پشتوانه مردمی فراگیر شکل گرفته بود که انسجام ملت را به نمایش گذاشت و همین انسجام اعجاب نیروهای درون کشور را برانگیخت و مهم‌تر از اعجاب داخلی در دستگاه جنگ روایت‌ها و جنگ روانی دشمن نیز بازتاب بسیار مؤثری داشت.
عطریانفر با تاکید بر اینکه دشمن تدارک گسترده‌ای برای ایجاد آشوب در داخل کشور پس از حمله نظامی در نظر گرفته بود، گفت: دشمن تصور می‌کرد با عملیاتی که علیه تهران و دیگر نقاط کشور انجام دهد، زمینه فروپاشی اجتماعی را فراهم می‌کند؛ انتقادات سنگینی که بدنه جامعه از دولت داشتند، به ناآرامی سیاسی دامن می‌زند و نظام متلاشی خواهد شد. این توقع دشمن شکست خورد و درست نقطه مقابل آن اثربخشی یافت.
وی افزود: تمامی مخاطبان ایرانی با همه گلایه‌مندی‌هایی که داشتند توانستند بین اصل و فرع مسائل تفاوت قائل شوند و به این نقطه برسند که هر چقدر هم که نسبت به نظام سیاسی ایراد و انتقاد دارند، اما وقتی این نظام سیاسی در مقام دفاع از تمامیت ارضی کشور و استقلال ایران است، با تمام قدرت پشت سر حاکمیت خودشان را قرار دادند و این پشتوانه را صمیمانه و در طبقه اخلاص تقدیم حاکمیت کردند.
این عضو کارگزاران سازندگی انسجام و وحدت ملی در جنگ 12 روزه را اتفاق مبارکی دانست و ادامه داد: این انسجام دشمن را به نقطه توافقی رساند که عملیات علیه کشورمان را توقف دهد و ما علی القاعده از این توقف استقبال کردیم. حالا با یک آسیب فیزیکی که حدود 1000 نفر در این جنگ کشته شده‌اند مواجه هستیم؛ چند هزار نفر زخمی و مصدوم شده‌اند و بیش از 7 هزار واحد مسکونی و غیر مسکونی آسیب دیده و از بین رفته‌اند و آثار تخریب برای صنعت هسته‌ای ما بر جای مانده است.
عطریانفر تاکید کرد: جنگ در کنار همه خسارت‌هایی که داشت، دستاورد مهمی را حاصل کرد و آن ماجرای انسجام و همبستگی تمامیت ملت ما است و در این رابطه باید حاکمیت این انسجام را قدرشناسی کند و از طریق پژوهشکده‌ها و اتاق‌های فکر مطالعه کنیم که این ظرفیت انسجام ملی را چگونه استمرار ببخشند. اینطور نباشد که این همبستگی دچار فروپاشی شود و اقشار جامعه دچار آشفتگی و گسستگی ایدئولوژیکی شوند.


نظرات شما