يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴
اقتصاد روز

راه‌اندازی قطار تهران - آنکارا تا دو ماه آینده

راه‌اندازی قطار تهران - آنکارا تا دو ماه آینده
ایران پرسمان - مهر /مدیرعامل راه‌آهن گفت: امیدوارم مسیر ریلی تهران - آنکارا تا دو ماه آینده راه‌اندازی شود، همچین رایزنی‌ها برای برقراری مسیرهای ریلی مرو و دوشنبه نیز آغاز شده ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر /مدیرعامل راه‌آهن گفت: امیدوارم مسیر ریلی تهران - آنکارا تا دو ماه آینده راه‌اندازی شود، همچین رایزنی‌ها برای برقراری مسیرهای ریلی مرو و دوشنبه نیز آغاز شده است.
جبارعلی ذاکری، مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، امروز (یکشنبه، 29 تیر) در آئین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و فعالان حوزه ریلی در ناوگان مسافری، با اشاره به نخستین قرارداد سرمایه‌گذاری ریلی در فروردین‌ماه امسال به ارزش 61 هزار میلیارد تومان، گفت: تاکنون 100 دستگاه از 600 دستگاه واگن مسافری وارد شبکه ریلی شده است و امیدواریم روند ورود 40 تا 50 واگن در هر ماه ادامه یابد.
وی افزود: در خصوص پروژه‌های حوزه مسافری نیز قراردادی با طرف چینی منعقد شده که عمده مسائل فنی آن برطرف شده و تنها 2 مورد باقی مانده است که امیدواریم طی یک ماه آینده نهایی شود.
بازار
ذاکری با تاکید بر لزوم توجه به بخش مسافری گفت: بارها اعلام کرده‌ایم که مسافران ویترین راه‌آهن هستند و ضروری است اقتصاد بخش مسافری برای سرمایه‌گذاران جذاب شود تا هم بقای این بخش تضمین شود و هم سرمایه‌گذاری آتی در آن صورت گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عدم تناسب بین توسعه خطوط ریلی و ناوگان، گفت: هرچند اعتبارات دولتی سالانه بین 150 تا 300 کیلومتر به شبکه ریلی کشور اضافه می‌کند، اما برای توسعه ناوگان، بودجه‌ای از محل دولت یا صندوق لحاظ نمی‌شود و ناچار می‌شویم واگن‌هایی را از خطوط موجود به خطوط جدید منتقل کنیم.
ذاکری افزود: در کنار ترانزیت کالا، در سال گذشته اقدامات مؤثری انجام شده و در ادامه نیز راه‌اندازی قطارهای بین‌المللی در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: پس از پنج سال وقفه، قطار تهران - وان مجدداً فعال شده و امیدواریم تا 2 ماه آینده مسیر تهران - آنکارا نیز راه‌اندازی شود. همچنین مقدمات راه‌اندازی مسیر تهران - هرات در ماه آتی فراهم شده و رایزنی‌ها برای برقراری مسیرهای ریلی برای مرو و دوشنبه نیز آغاز شده است.
مدیرعامل راه‌آهن با اشاره به موانع موجود در راه‌اندازی قطارهای بین‌المللی، گفت: مسائل مربوط به ویزا و محدودیت‌های خاص برخی کشورها از جمله این موانع است که در حال پیگیری آن‌ها هستیم و امیدواریم با حمایت‌های موجود، ارتباطات ریلی میان ملت‌ها، به‌ویژه با کشورهای همسایه و حوزه تمدنی ایران، بیش از پیش گسترش یابد.
ذاکری با اشاره به رویکرد توسعه گردشگری ریلی، گفت: بخش گردشگری ریلی در حال توسعه است و می‌تواند موجب افزایش درآمدهای شرکت‌های حمل و نقلی ریلی در این حوزه شود. راه‌آهن ایران، یک راه‌آهن تاریخی است و فعالیت در حوزه گردشگری آن، قطعاً علاوه بر درآمدزایی بالا، جذابیت زیادی برای مردم خواهد داشت.
وی افزود: در چند موردی که قطارهای گردشگری راه‌اندازی شده، استقبال بی‌نظیری از سوی مردم صورت گرفت و امیدواریم در ادامه سال، محورهای جدید به مرحله اجرا برسد.
وی با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه مسافری، تصریح کرد: امیدوارم با راهبردهای جدید بتوانیم اقتصاد شرکت‌های مسافری را به سمت رشد و پایداری سوق دهیم و شاهد باشیم سرمایه‌هایی که در این بخش ایجاد شده‌اند، مجدداً در توسعه بخش ریلی به‌کار گرفته شوند.
ذاکری در پایان ابراز امیدواری کرد: طی سه سال آینده، شاهد رشد و جذابیت بیشتر این حوزه باشیم و سرمایه‌گذاری در بخش ریلی، به‌ویژه مسافری، به یکی از گزینه‌های اصلی فعالان اقتصادی تبدیل شود.


نظرات شما