ایران پرسمان - ایرنا /یک رسانه سوئدی از اختلال گسترده در سامانه موقعیتیاب جهانی (GPS) 123 هزار پرواز اروپایی در عرض 4 ماه سالجاری میلادی خبر داد.
کانال تلویزیونی STV سوئد گزارش داد که بین ماه های ژانویه 2025 تا آوریل 2025 (دی 1403 تا فروردین 1404) نزدیک به 123 هزار پرواز دچار اختلال در سامانه موقعیت یابی جهانی یا GPS شدهاند.
براساس این گزارش، اختلالهای یاد شده در حریم هوایی سوئد، فنلاند، کشورهای بالتیک و لهستان مشاهده شده است.
بازار ![]()
کانال STV سوئد با بیان اینکه اختلالهای ایجاد شده، تهدیدی فزاینده برای ایمنی هوانوردی است، خاطرنشان کرده است که تنها در ماه آوریل (فروردین و اردیبهشت) به طور متوسط 27.4 درصد از پروازها تحت تاثیر این اختلالها قرار گرفتهاند.
براساس ادعای این رسانه، منابع ایجاد اختلال در GPS، شهرهای کالینینگراد، سن پترزبورگ، اسمولنسک و روستوف روسیه قرار دارند.
هفته گذشته نیز خبرگزاری فرانسه مدعی شده بود که هواپیمای حامل اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا هنگام فرود در بلغارستان هدف اختلال در سیستم جیپیاس قرار گرفت و مظنون اصلی این ماجرا روسیه است.
اما ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، این اتهامها را «مضحک» و «صد درصد دروغ» توصیف کرد و گفت مسکو به مبارزه با شبکه دروغهای غرب که هدفش بیاعتبار کردن روسیه در عرصه جهانی است، ادامه خواهد داد.
وی همچنین افزود که این اتهامها تلاشی برای انحراف افکار عمومی از مشکلات اقتصادی اتحادیه اروپا و نیز نتایج اجلاس سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین است.