ایران پرسمان

آخرين مطالب

126 بازنده در بورس برنده خبر خوب

126 بازنده در بورس برنده
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
بورس تهران تا به اینجای کار با ثبت بازده حدود 280 درصدی از ابتدای سال، برنده رالی بازارها است. اما همین بازار برنده، بازندگانی نیز داشته است که کم هم نیستند. افزایش ضریب نفوذ بازار سهام در میان صاحبان نقدینگی‌های خرد و کلان سبب شده تا به‌صورت دومینووار شاهد ورود پول‌های جدید به گردونه معاملات بازار سهام باشیم. سرمایه‌هایی که رویای کسب سودهای چند صددرصدی را در سر می‌پرورانند و غالبا معتقدند حتی بدون داشتن کوچک‌ترین تحلیلی چه بنیادی و چه تکنیکال، می‌توانند سود مناسبی را نصیب خود کنند. آمارها نشان می‌دهد میانگین روزانه ارزش معاملات خرد سهام به رقم بی‌سابقه 16 هزار میلیارد تومان رسیده و سرمایه‌گذاران خرد در تیرماه حدود 35 هزار میلیارد تومان راهی بازار سهام کرده‌اند. در این میان یافته‌های «دنیای‌اقتصاد» حکایت از افت قیمت 126 بنگاه اقتصادی در اولین ماه تابستان دارد. سهامی که نه‌تنها سودی نصیب سهامداران خود نکردند، بلکه زیانی بین یک تا 25 درصد میان معامله‌گران خود تقسیم کردند. در عین حال 78 درصد شرکت‌ها رشدی کمتر از میانگین قیمت سهام را ثبت کرده و از شاخص کل عقب مانده‌اند. شرایطی که نشان می‌دهد نمی‌توان تحت هر شرایطی و با هر عملکردی سود به خانه برد.
تاریخی‌ترین ماه بورس تهران با ثبت رشد بیش از 50 درصدی شاخص کل سهام در حالی رقم خورد که تمام پول‌های ورودی به بازار سهام موفق به کسب سود نشدند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در یک ماه گذشته از مجموع 454 نماد معامله شده در دو بازار بورس و فرابورس، شاهد افت قیمت 126 نماد (معادل 28 درصد) بودیم. نکته جالب توجه این است که حتی در میان نمادهایی که با رشد قیمت همراه شدند، 78 درصد شرکت‌ها با بازده کمتر از شاخص کل مواجه شدند. به عبارتی نتوانستند میانگین رشد قیمت در کل بازار را کسب کنند. موضوعی که نشان داد حتی در این شرایط که به نظر می‌رسد بدون داشتن تحلیل نیز می‌توان سود کسب کرد، سهامدارانی بودند که متضرر شده و بین یک تا 25 درصد از ارزش دارایی خود را تنها در یک ماه از دست دادند.
نابرده رنج، گنج...؟
در ماهی که شاخص کل بورس تهران با افزایش بیش از 50 درصدی همراه شد، ورود بی‌سابقه نقدینگی به تالار شیشه‌ای سبب شد تا میانگین روزانه ارزش دادوستدها به حدود 16هزار میلیارد تومان برسد. سهامداران حقیقی نیز حدود 35 هزار میلیارد تومان پول به بازار سهام تزریق کردند. در این میان افزایش ضریب نفوذ بازار سهام در میان صاحبان نقدینگی‌های خرد و کلان سبب شد به‌صورت دومینووار شاهد ورود افراد جدید به این بازار باشیم و سرمایه‌های سرگردان برای ورود به تالار شیشه‌ای ترغیب شوند. سرمایه‌هایی که رویای کسب سودهای چند صددرصدی را در سر می‌پرورانند. شاید همین موضوع دلیل اصلی تداوم جهش قیمت سهام و ثبت رکوردهای متوالی در این بازار است. از این رو این تب خرید در بازار در وهله اول به قدرت بلامنازع نقدینگی باز می‌گردد. شرایطی که سبب شده ریسک‌های پیرامونی بازار نادیده گرفته شود. در این میان تفکر غالب در میان سرمایه‌گذاران این است که در این بازار سبز، حتی بدون داشتن کوچکترین تحلیل چه بنیادی و چه تکنیکال، هر پول جدیدی می‌تواند سودی بیشتر از بازارهای رقیب از آن معامله‌گر کند. این در حالی است که بررسی‌های «دنیای اقتصاد» ثابت می‌کند در یک ماه اخیر، نماد معاملاتی 28 درصد از شرکت‌های حاضر در بازار سهام نه تنها سودی از آن سهامداران خود نکرده‌اند، بلکه زیانی بین یک تا 25 درصد به معامله‌گران خود تحمیل کرده‌اند.
بازندگان اولین ماه تابستان
یافته‌های آماری «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد طی معاملات اولین ماه تابستان، نماد معاملاتی شرکت پگاه اصفهان با بیشترین افت قیمت به میزان 8/ 24 درصد مواجه شد. قعرنشین بعدی بازار سهام در تیرماه اما سهام شرکت صنعتی آما بود. «فاما» در یک ماه اخیر زیانی معادل 7/ 23 درصد به سهامداران خود تحمیل کرد. «زمگسا» دیگر نمادی بود که در اولین ماه تابستان با افت قیمت مواجه شد و بیش از 21 درصد از سرمایه معامله‌گران خود را دود کرد. در مجموع طی معاملات تیرماه، 70 سهم با افت قیمت تا 10 درصد، 46 نماد با کاهش قیمت بین 10 تا 20 درصد و 10 نماد نیز کاهش بیش از 20 درصدی قیمت را تجربه کردند. در مقابل اما سیمان خزر پرسود‌ترین سهام در اولین ماه تابستان بود که سودی معادل 180 درصد برای سهامداران خود به ارمغان آورد. در لیست برندگان اولین ماه تابستان می‌توان به نمادهای «خمحرکه»، «خزامیا»، «نطرین» و «خپارس» نیز اشاره کرد که به ترتیب در رتبه‌های دوم تا پنجم پربازده‌ترین سهام تیرماه جای گرفتند.
نمادهایی که از شاخص کل جاماندند؟
بررسی‌ها نشان می‌دهد در تیرماه، تنها 22 درصد سهام موفق به سبقت از نماگر اصلی در کسب بازدهی شدند. شاخص کل بورس تهران، میانگین وزنی قیمت سهام را نشان می‌دهد و طبیعتا در محاسبه آن نمادهای بزرگ و کامودیتی‌محور نقش اصلی را ایفا می‌کنند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در این ماه، سهام زیرمجموعه گروه‌های کانه‌های فلزی، فرآورده‌های نفتی، محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و خودرو با بیشترین رشد قیمت همراه شدند. به تبع شاخص کل نیز بیشترین تاثیر را از سهام مذکور پذیرفت و صعود بیش از 50 درصدی را تجربه کرد. در مقابل گروه‌های کوچک بازار از صعود جاماندند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/164991/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!

برکات وجود مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه (ع)

اقدام خطرناک سرنشینان یک خودروی در حال حرکت!

سرعت بالا و سرعتگیر چنین بلایی سر ماشین میاره!

مدیریت هم‍زمان 50 حساب رسانه اجتماعی ‌توسط هوش مصنوعی

لحظه عجیب واژگونی اتوبوس در آنتالیا

مکانیزم خلاقانه ثانیه‌شمار یک ساعت

ارگ قورتان در اصفهان، دومین بنای عظیم خشتی در ایران

تا حالا تمرینات آتش‌نشانی رو دیده بودید!

«آبشار پتاس»اولین آبشار نمکی دنیا در ایران

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

انصارالله خطاب به آمریکا: بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند

نارضایتی‌ها از عملکرد 100 روزه؛ ترامپ در کاخ سفید می‌ماند؟

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

وساطت های قبل تو سوتفاهم بوده!

تصویر روز ناسا؛ حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

نماینده آمریکا در اوکراین: ترامپ به‌دنبال یک آتش‌بس سی روزه است

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: حملات عمدی به غیرنظامیان در غزه جنایت جنگی است

وزیر صهیونیست: پیروزی در غزه کلید سازش با عربستان است

لشکرکشی شورشیان جولانی به دمشق برای سرکوب «دروزی‌ها»

یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شد