ایران پرسمان

آخرين مطالب

خرابکاری‌های ترامپ در روند انتخابات آمریکا تا کجا پیش خواهد رفت؟ خبر خوب

خرابکاری‌های ترامپ در روند انتخابات آمریکا تا کجا پیش خواهد رفت؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
"رونالد برانشتاین*" تحلیلگر ارشد "پایگاه خبری آتلانتیک" در مقاله‌ای برای این پایگاه خبری، استفاده ابزاری دونالد ترامپ از نهاد‌ها و ساختار سیاسی آمریکا، در راستای اهداف و منافع انتخاباتی خود را مورد ارزیابی و تحلیل قرار داده است.
وی در این رابطه می‌نویسد: «اعتراف اخیر ترامپ مبنی بر اینکه وی از تمامی ظرفیت‌های خود استفاده خواهد کرد تا در سرویس خدمات پستی آمریکا ایجاد اختلال کند تا موقعیت خود را در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقویت کند، حاکی از یک حقیقت تلخ و ناامید کننده است: وی در حال استفاده ابزاری و غیرقانونی از قدرت خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا جهت تقویت موقعیت خود و حزبش در انتخابات 2020 آمریکا است. مساله‌ای که در نوع خود در تاریخ آمریکا بی سابقه است».
ترامپ در میدان عمل، به طور نظام مند، نهاد‌هایی نظیر سرویس خدمات پستی آمریکا، و وزارتخانه‌های دادگستری و امنیت داخلی آمریکا را که به طور سنتی از علایق و گرایشات احزاب سیاسی آمریکا به دور بودند، به نحوی در راهبرد‌ها و استراتژی‌های خود تعریف کرده که از آن‌ها برای پاداش دادن به متحدان و مجازات کردن دشمنانش استفاده می‌کند. بسیاری از کارشناسان و مقام‌های آمریکایی به من گفته اند که ترامپ به نحو روزافزونی، مرز میان منافع فردی و دولتی (که ناشی از موقعیت حقوقی وی هستند) را در دوره حضور خود در قدرت کمرنگ کرده است. امری که به نوعی در تاریخ آمریکا بی سابقه است.
به گزارش فرارو، "پل لایت" استاد دانشگاه نیویورک در این رابطه می‌گوید: "همیشه وسوسه‌هایی بوده تا روسای جمهوری آمریکا از قدرت خود در راستای منافع شخصیشان استفاده کنند... با این حال، تاکنون هیچ رئیس جمهوری در تاریخ مدرن آمریکا به وضوح و صراحت ترامپ به این اقدام متوسل نشده است. وی به صراحت نهاد‌های آمریکایی را در راستای اهداف و منافع خود به کار می‌گیرد و ابایی در پوشاندن این مساله هم ندارد".
در تاریخ آمریکا، همواره برخی نهاد‌ها فارغ از اینکه چه کسی جهت اداره آن‌ها منصوب شود، به دوری از رویه‌های سیاسی و مغرضانه مشهور بوده اند. این دقیقا همان چیزی است که ترامپ به همراه حامیان جمهوریخواهش، در حال نقض و برچیدن آن هستند. روسای جمهور آمریکا همواره وقتی می‌خواسته اند به افراد پاداش دهند، مناصبی را برای آن‌ها در سرویس خدمات پستی آمریکا در نظر می‌گرفتند. با این حال، تاکنون هیچ کدام از آن‌ها آن چیزی را که ترامپ از این نهاد انتظار دارد، انتظار نداشته اند. ترامپ در برهه کنونی، عملا سرویس خدمات پستی را به ابزاری جهت ضربه زدن به روند انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا تبدیل کرده است. این تخلفی آشکار در تاریخ آمریکا است.
نتیجه این رویکرد ترامپ این شده که هم اکنون با رئیس جمهوری در آمریکا رو به رو هستیم که عملا همه چیز را حتی دستگاه حکومتی را بی پروایانه به مثابه ابزاری جهت تامین اهداف و منافعش ارزیابی می‌کند. وی در اجرای دستورکار خود، فرقی هم میان نهاد‌های سیاسی، اقتصادی، مالی و یا هر نوع نهاد دیگری قائل نمی‌شود. در این چهارچوب، "والتر شائوپ" یکی از مقام‌های سیاسی اسبق آمریکا در دولت اوباما می‌گوید: "ترامپ خط قرمز‌هایی را نقض کرده که پیش از وی هیچ کسی جرات نقض کردن آن‌ها را نداشته است".
اساسا بایستی ترامپ را رئیس جمهوری در آمریکا دانست که این مساله را (استفاده شخصی از قدرت) در دولت خود نهادینه کرده است. وی در دوران حضور خود در قدرت، از منابع مالی دولتی جهت تقویت تجارت‌هایی استفاده کرده که به نوعی با خودش ارتباط داشته اند یا وی به دولت اوکراین در ازای کمک انتخاباتی به او، کمک‌های نظامی اعطا کرده است. امری که موجب پیشبرد طرح استیضاح وی نیز شد.
بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که ترامپ پس از تبرئه در جریان طرح استیضاحش، عملا بر شدت استفاده ابزاری از نهاد‌های دولتی آمریکا در راستای اهداف و منافع شخصی اش افزوده است. وی علاوه بر اقدامات اخیر در رابطه با سرویس خدمات پستی آمریکا و وعده ایجاد اختلال در آن در راستای منافع انتخاباتی اش، دست به اقداماتی نظیر آنچه در ادامه می‌آید نیز زده است:
ترامپ با سرعت بالا اقدام به تصفیه آن دسته از دادستان‌ها و بازپرس‌های آمریکایی کرده که در دولت آمریکا حضور داشتند و با ترامپ و رویه هایش مخالفت می‌کردند. وی پنج تن از آن‌ها را در زمان بسیار کوتاهی از کار برکنار کرد. به عنوان مثال، یکی از آن‌ها همان فردی بود که حاضر شد بر علیه ترامپ در جریان استیضاحش در کنگره آمریکا، شهادت بدهد.
ترامپ به وضوح و آشکارا، وزارت دادگستری آمریکا را تحت فشار قرار داد تا از تعقیب قضای مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا "مایک فلین" خودداری کند. وی همچنین خواستار برخورد ملایم دستگاه قضایی آمریکا با متحدش یعنی "راجر استون" شد. وی حتی بعد‌ها وی را عفو نیز کرد و به نوعی او را از تمام اتهام وارده، مبرا ساخت.
وی در جریان اعتراضات گسترده ضدنژاد پرستی در پورتلند، اورگان و دیگر شهر‌های آمریکا، اقدام به استفاده ابزاری از مقام‌های ایالتی و امنیتی در آمریکا در راستای مقابله خشونت بار با معترضان کرد.
ترامپ به طور خاص ارتش امریکا و مقام‌های آن را در چهارچوب کارزار خود بر علیه معترضان اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا تعریف کرد. وی در این راستا تلاش‌های زیادی جهت همراه کردن "مارک اسپر" وزیر دفاع آمریکا و همچنین "مارک میلی" فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا با سیاست‌های سرکوبگرانه خود علیه معترضان انجام داد. تلاش‌های ترامپ در این زمینه، نگرانی‌های زیادی را در ارتش آمریکا سبب شد به نحوی که مارک میلی با فهم این مساله، عذرخواهی کرد و به نوعی بر ماهیت فراحزبی و فراشخصیتی ارتش آمریکا تاکید کرد.
موارد فوق همه و همه حاکی از این هستند که ترامپ از ظرفیت و استعداد لازم جهت استفاده شخصی از قدرت برخوردار است. آنچه که در مخالفت کامل با اصول ابتدایی دموکراسی آمریکایی است. حال، اغلب کارشناسان و تحلیلگران این سوال را مطرح می‌کنند که با توجه به این دست از رویکرد‌های ترامپ، وی حاضر است براستی تا کجا پیش رود و قدرت را تا چه میزان به بازیچه منافع شخصی خود تبدیل کند؟ سوالی که در نوع خود حاوی نگرانی‌های گسترده در مورد خسارات احتمالی ترامپ و سیاست‌های او برای آمریکا و ساختار سیاسی آن است.
*رونالد برانشتاین، وی نویسنده و تحلیلگر ارشد در پایگاه خبری آتلانتیک است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/175751/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو خواسته مهم کارگران در هفته کارگر

تقویم تاریخ/ تصویب قانون خلع ید از شرکت نفت انگلیس توسط مجلس شورای ملی

حکمت/ کسى که یک دختر دارد

هوش مصنوعی، آرتروز را در عرض چند دقیقه با دقت 98 درصدی تشخیص می‌دهد

«راز سرباز» روایتی از جنگ برای نوجوانان در راه کتابفروشی‌ها

میرلوحی: یک سوم استانداران باید تغییر کنند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار فاجعه‌بار بندر شهید رجایی و چند نکته

فرصت بزرگ ناترازی 20 گیگاواتی برق!

تفال/ مرا می بینی و هر دم زیادت میکنی دردم

نامه ایروانی به شورای امنیت درپی ادعای فرانسه: ایران دکترین دفاعی خود را تغییر نداده است

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!

برکات وجود مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه (ع)

اقدام خطرناک سرنشینان یک خودروی در حال حرکت!

سرعت بالا و سرعتگیر چنین بلایی سر ماشین میاره!

مدیریت هم‍زمان 50 حساب رسانه اجتماعی ‌توسط هوش مصنوعی

لحظه عجیب واژگونی اتوبوس در آنتالیا

مکانیزم خلاقانه ثانیه‌شمار یک ساعت

ارگ قورتان در اصفهان، دومین بنای عظیم خشتی در ایران

تا حالا تمرینات آتش‌نشانی رو دیده بودید!

«آبشار پتاس»اولین آبشار نمکی دنیا در ایران

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

انصارالله خطاب به آمریکا: بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند

نارضایتی‌ها از عملکرد 100 روزه؛ ترامپ در کاخ سفید می‌ماند؟

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404