ایران پرسمان

آخرين مطالب

پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند سازمان حفاظت محیط زیست

پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - میرزایی مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی در تشریح آخرین وضعیت انتشار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک گفت: نگرانی‌ای نیست و تیم‌های پایش اداره کل محیط‌زیست در محل مستقر هستند، تاکنون 500 هکتار از تالاب میقان مورد پایش قرارگرفته و حدود 45 لاشه دفن شده است؛ تمام تلاش ها بر این است که بیماری را در سطح تالاب کاملاً کنترل کنیم و اجازه انتشار آن را ندهیم.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان مرکزی؛ همه ساله با شروع فصل سرما، شاهد شیوع بیماری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در سطح کشور و در سطح واحدهای پرندگان بومی و صنعتی هستیم.
روز گذشته اعلام شد بر اساس مصوبات کارگروه مخاطرات زیست‌محیطی مدیریت بحران استان و با توجه به ناقل بودن پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هرگونه تردد و نزدیک شده به تالاب میقان ممنوع است.
آخرین وضعیت شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در اراک از زبان مدیرکل محیط‌زیست استان؛
پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند
رضا میرزایی مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی در تشریح آخرین وضعیت انتشار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک گفت: بر اساس پایش انجام‌شده از سطح تالاب میقان و هشداری که قبلاً سازمان دامپزشکی داده بود که کشورهای شمالی همسایه ایران درگیر آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند سازمان محیط‌زیست پایش گسترده‌ای را در تالاب‌های کشور انجام داد و با توجه به اینکه در سال 95 هم تالاب میقان درگیر این آنفولانزای فوق حاد شد و تلفات سنگینی را داشت تیم‌های ما به نحوه عملکرد و مواجهه با لاشه و حرکات پرندگان مبتلا کاملاً آشنایی داشتند.
میرزایی ادامه داد: به‌محض اینکه در هفته گذشته بی‌حالی پرندگان از نوع غاز خاکستری مشاهده گردید پایش ها تشدید شد و متأسفانه اولین لاشه روز جمعه کشف و تحویل دامپزشکی شد، کارشناسان دامپزشکی نیز عصر جمعه اعلام کردند که آزمایش آنفولانزای فوق حاد این لاشه مثبت است.
مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی تصریح کرد: نگرانی‌ای نیست و تیم‌های پایش اداره کل محیط‌زیست در محل مستقر هستند، تاکنون 500 هکتار از تالاب میقان مورد پایش قرارگرفته و حدود 45 لاشه دفن شده است؛ تمام تلاش ما این است که این بیماری را در سطح این تالاب کاملاً کنترل کنیم و اجازه انتشار آن را ندهیم.
میرزایی در رابطه با اقدامات انجام‌شده در راستای کنترل بیماری نیز گفت: بر اساس دستورالعمل‌ها وظیفه سازمان محیط‌زیست دفن بهداشتی لاشه‌ها است که انجام بوده و همچنین به واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب هم هشدار داده شد که باید ایمنی زیستی را رعایت کنند، ممنوعیت تردد و نزدیک شدن به تاب میقاناطلاع‌رسانی لازم نیز به دهیاران و روستاهای اطراف نیز انجام‌شده و ادامه پیدا خواهد کرد.
تالاب میقان اراک یکی از زیستگاه‌های مهم پرندگان بین‌المللی است که هر سال در فصل برگ‌ریزان درختان، پذیرای شمار زیادی از گونه‌های مختلف پرندگان به ویژه درناهای خاکستری است که این مهم بسترساز اکوتوریسم پرنده‌نگری است.
هر سال 25 تا 30 هزار پرنده مهاجر از گونه های مختلف از جمله درناهای خاکستری برای زمستان گذرانی به تالاب میقان اراک سفر می‌کنند و صحنه‌های زیبایی از پروازهای دسته جمعی را به رخ می‌کشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/222100/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

جشن خیابانی مردم اسپانیا به خاطر وصل شدن برق!

برکات وجود مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه (ع)

اقدام خطرناک سرنشینان یک خودروی در حال حرکت!

سرعت بالا و سرعتگیر چنین بلایی سر ماشین میاره!

مدیریت هم‍زمان 50 حساب رسانه اجتماعی ‌توسط هوش مصنوعی

لحظه عجیب واژگونی اتوبوس در آنتالیا

مکانیزم خلاقانه ثانیه‌شمار یک ساعت

ارگ قورتان در اصفهان، دومین بنای عظیم خشتی در ایران

تا حالا تمرینات آتش‌نشانی رو دیده بودید!

«آبشار پتاس»اولین آبشار نمکی دنیا در ایران

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

انصارالله خطاب به آمریکا: بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند

نارضایتی‌ها از عملکرد 100 روزه؛ ترامپ در کاخ سفید می‌ماند؟

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

وساطت های قبل تو سوتفاهم بوده!

تصویر روز ناسا؛ حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

نماینده آمریکا در اوکراین: ترامپ به‌دنبال یک آتش‌بس سی روزه است

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: حملات عمدی به غیرنظامیان در غزه جنایت جنگی است

وزیر صهیونیست: پیروزی در غزه کلید سازش با عربستان است

لشکرکشی شورشیان جولانی به دمشق برای سرکوب «دروزی‌ها»

یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شد

اطلس در پیج تاخیر؛ سایپا پاسخگو نیست

مدیحه‌سرایی حسن شالبافان در مراسم ولادت حضرت معصومه(س)

نترس واقعی به این میگن!