ایران پرسمان

آخرين مطالب

از مانور تجمل تا بی‌آبی خوزستان اقتصاد روز

از مانور تجمل تا بی‌آبی خوزستان
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد / « از مانور تجمل تا بی‌آبی خوزستان » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته جعفرگلابی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
پس از پایان جنگ زمان زیادی از دوران سازندگی نگذشته بود که مانور تجمل اعلام و با سرعتی باور نکردنی حداقل در میان بخشی از مسوولان، فضای معنوی و سادگی دوران دفاع برچیده شد. خیلی زود پیکان سوارهای مسوول که از نازی‌آباد و جوادیه و خانی‌آباد به وزارتخانه‌ها می‌رفتند، خودروهای خود را مثل خانه‌های خود عوض کردند و طبل جدایی اقتصادی مردم و بسیاری از صاحب منصبان به صدا درآمد.ساده زیستی و حضور در میان اقشار متوسط و پایین جامعه ریا به حساب آمد و تئوریسین‌ها دست به ‌کار شدند و نام اخلاق مردمی را پوپولیسم نهادند. کارگزاران سازندگی که در آن زمان ائتلاف محکمی با جناح بازار برقرار کرده بودند در ایده‌های خود برای زندگی‌های تجملی موفق شدند و حتی بسیاری از منتقدان خط امامی این شیوه را با خود همراه ساختند! آنها اگر در زمینه‌های دیگر افتان و خیزان عمل کردند، در خداحافظی با دوران معنوی زمان جنگ و تسری تجمل موفقیت کاملی به دست آوردند.وقتی حاج داود کریمی از جور زمانه از سیاست رانده شد و برای گذران زندگی به تراشکاری نزدیک بهشت‌زهرا روی آورد شاید هیچ یک از دوستان سابقش گذرش به پایین شهر نمی‌افتاد که فرمانده میدان‌های نبرد را در کارگاه کوچکش ببیند و برای سینه شیمیایی شده‌اش هم که شده او را از کار سخت بازدارد و احترامش کند.بعدها این جدایی‌ها چنان تکثیر شد که دیگر هیچ مسوولی در جنوب شهر زندگی نمی‌کرد و کمتر شخصیتی از چپ و راست و میانه را می‌شد پیدا کرد که آقازاده‌های نازنین خود را به خصوص به غرب نفرستاده باشند. آری وداع با دوران معنوی و ساده زیستی خسارت‌های عظیم به بار آورد و همچنان مصیبت می‌آفریند. آن فضا را شکستند در حالی که هیچ جایگزین مدرنی برایش در نظر نگرفتند. اگر امکان ساده زیستی دیگر وجود نداشت، نهادهای مدنی هم تاسیس نشدند و قدرت نگرفتند تا صدا و درد محرومان جامعه به مسوولان برسد.
حالا باید 10 روز طول بکشد و جان مردم 702 روستا به لب‌شان برسد و به خیابان‌های شادگان، سوسنگرد، بستان، اهواز و شوش بیایند تا مسوولان متوجه شوند که هزاران نفر در دمای 50 درجه خوزستان دچار بی‌آبی شده‌اند! از بخشداری‌ها تا فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها و استانداری تا وزارت نیرو و وزارت کشور و نهادهای قدرتمند امدادی و ریاست‌جمهوری شاید حدود 40 تا 50 نفر از مسوولان باید در جریان این موضوع بوده باشند.حساب قطره قطره آب سدها روزانه و ساعت به ساعت دست مسوولان است. آنها می‌دانستند که در ثروتمندترین استان کشور 700 روستا روزهاست که بی‌آبند و هیچ کدام‌شان کاری نکردند! حتی یکی از آنها نیامد و فریادی نکشید که بی‌آبی در این تابستان سوزان دردناک و شکنجه‌آساست. در خوشبینانه‌ترین حالت آنها تصوری از تشنگی و محرومیت در ذهن خود نداشته‌اند.تنها وقتی کاروان تانکرهای آب روانه روستاها شد که آشوب العطش شهرها را فرا گرفته بود.یعنی اگر 10 روز زودتر یکی از مسوولان معنی بی‌آبی را می‌فهمید و می‌نوشت و مصاحبه می‌کرد و فریاد می‌کشید لابد همه به تکاپو می‌افتادند و کاری می‌کردند و این رنج عظیم متوجه آن مردم فقیر نمی‌شد. واقعیت ماجرا این است که مسوولان از مردم دور شده‌اند و زندگی سوا دارند و فقط گاهی با فریاد چیزی از درون جامعه را می‌شنوند.بحران بی‌آبی خوزستان و انواع رنج‌های این استان و استان‌های دیگر فقط یک نمونه است و سوابق زیاد دارد، مگر ندیدیم که در سیل وحشتناک سال 98 استاندار یکی از استان‌های سیل‌زده با وجود دریافت هشدارهای هواشناسی استان را رها کرده و برای سرکشی به خانواده‌اش به اروپا رفته بود؟ او را عزل کردند ولی بدون محاکمه زمان زیادی نگذشت که به تهران آوردندش و مقام تقدیمش کردند! آری ما در زمانه غریبی گرفتار شده‌ایم و مردم سرگردان و حیران زیر فشار نامهربانی‌ها کمر خم می‌کنند. پس از 16ماه از شیوع کرونا و ضربات سهمگین بر مردم با انواع اهمال‌ها دچار پیک پنجم شده‌ایم و رعایت پروتکل‌ها به 40 درصد رسیده است و همچنان هیچ برنامه جامع و قاطعی در ریشه کنی این بیماری دیده نمی‌شود. کسانی که باید به فکر جان مردم باشند نگران گردش آزاد اطلاعات در کشورند و می‌خواهند کار اینترنت را یکسره کنند و دیگران مشغول آماده‌سازی اجتماعات مردم در ماه محرم هستند! تورم افسارگسیخته است و ما همچنان در برجام تعلل می‌کنیم و لغو تحریم‌ها را به تعویق می‌اندازیم. اگر مسوولان می‌دانستند فشار تورم بر گرده مردم یعنی چه؟ اگر نمایندگان مجلس رنج بیکاری و محرومیت و تنگنای معیشت را لمس می‌کردند مطمئنا همان اسفندی که رییس‌جمهور گفت برجام احیا و تحریم‌ها لغو می‌شدند. باید از جدایی‌ها شکایت کرد؛ جدایی بدعاقبت و روزافزون مردم و مسوولان.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/309737/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم تاریخ/ بیانیه سازمان ملل علیه سلاح‏های شیمیایی عراق بر ضد ایران

داستانک/ راه نجات

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

آیا ماه به زمین نزدیک است؟

ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار

تشخیص نارسایی قلبی توسط هوش مصنوعی با اسکن پا

فرود زیبای مجدد فالکون 9

راه‌حل گران‌قیمت ناسا برای گردگیری در ماه

چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

داستان دلنشین لیلی و‌ مجنون

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق

وعده خودرو و وام به نمایندگان در عوض رأی دادن به ریاست قالیباف صحت دارد؟

توصیه محسن رضایی به دولتمردان غربی: دست از حماقت بردارید

رئیسی: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان درباره سفر رئیس جمهور ایران

دست ردِ پاکستان به سینه آمریکا در ارتباط با ایران

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

اظهارات جدید معاون پارلمانی رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود

کاخ معروف خاطرات هاشمی رفسنجانی!

درخواست وزیر خارجه آمریکا از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

صدور حکم بمب گذار میدان تقسیم استانبول

طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گورهای دسته‌جمعی

انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا

کودک فلسطینی: آرزو داشتم بازیکن فوتبال شوم اما اشغالگران صهیونیست پاهایم را از من گرفتند

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم

کدام دانشگاه‌های آمریکا شاهد برگزاری اعتراضات دانشجویی در حمایت از غزه است؟

پولیتیکو: اتحادیه اروپا تحریم گاز طبیعی مایع روسیه را بررسی می‌کند

طالبان سه کشور همسایه افغانستان را به حمایت از داعش متهم کرد

فریادهای اعتراض دانشجویان دانشگاه کلمبیا علیه رئیس کنگره آمریکا

ترکیه روابط تجاری خود را با اسرائیل قطع کرد

آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟

هاآرتس مطرح کرد: اسرائیل در تله‌ای استراتژیک

تسلیحات، واجب تر از نان شب

صدام و هیتلر؛ از میل به ویرانگری تا قهرمان پرستی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

علت گرانی شدید قیمت پیاز

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

حمایت جالب فعالین رسانه‌ای دنیا از اعتراضات ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا

نماهنگ «فلسطین تنها نیست» با نوای مهدی سلحشور

اگر کسی به یاد گناهان گذشته اش افتاد بداند ذات اقدس الهی به یادش انداخته

تفال/ سالها دل طلب جام جم از ما می‌کرد

دریاچه ای زیبا در نیوزلند

اسب آبی نر پس از هفت سال ماده از آب درآمد!

حکمت/ گناهِ ثروتمندی

محافظت دانشجویان هاروارد از دانشجویان مسلمان هنگام خواندن نماز