ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله ایران/ معلمان فراتر از وظیفه سازمانی تحلیل روز

سرمقاله ایران/ معلمان فراتر از وظیفه سازمانی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایران / « معلمان فراتر از وظیفه سازمانی » عنوان یادداشت روزنامه ایران به قلم محمدرضا سیفی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در این سال‌های کرونایی معلمان بسیار تلاش کردند تا سیستم آموزشی کشور تعطیل نشود. نقش معلمان در دوران سخت و دشوار کرونایی بسیار برجسته‌ بود. در همان روزهای نخست که بیماری کرونا فراگیر شد یکی ازمهم‌ترین دغدغه های مسئولان، وضعیت آموزش دانش‌آموزان بود. زمانی که آموزش‌ها در کشور آنلاین شد. پرسشی که مدام مطرح می‌شد این بود که دانش‌آموزان مناطق محروم چه می‌شوند؟ اما در پاسخ به این مسأله مسئولان آموزشی معتقد بودند که نباید دانش‌آموزی از درس و آموزش محروم شود. با این اوصاف آموزش دانش‌آموزان به‌صورت آنلاین ادامه پیدا کرد اما این نگرانی هم وجود داشت تکلیف دانش‌آموزانی که گوشی هوشمند ندارند و یا در برخی از مناطق روستایی زندگی می‌کنند که در آنجا پوشش اینترنت نیست، چه می‌شود؟ در این شرایط فقط معلمان بودند که به کمک سیستم آموزشی آمدند تا هیچ یک از دانش‌آموزان مناطق عشایری و روستایی از آموزش محروم نباشند. معلمان عشایری در ایام شیوع کرونا جزو پیشگامان جهاد آموزشی بوده وهستند، آنها کلاس‌های درس را به‌صورت حضوری و غیرحضوری دایر کردند و با تهیه درسنامه‌های خودآموز و پیک‌های سلامت و حتی توزیع لوازم بهداشتی در چادرهای عشایری و یا در منازل ثابت عشایری و کانتینرها حضور یافتند واجاز ه ندادند آموزش متوقف شود، همه مسئولان آموزش و پرورش کشور به این نکته اذعان دارند که معلمان دلسوز و دغدغه‌مند عشایری آبروی آموزش و پرورش را در دوران کرونا حفظ کردند.
از طرفی آموزش و پرورش نیز تأکید دارد فراهم کردن فرصت برابر برای دانش‌آموزان عین عدالت آموزشی است و معلمان این موضوع را مهم‌ترین رسالت خود قرار داده‌اند تا شرایط برای همه دانش‌آموزانی که دسترسی به تلویزیون یا اینترنت ندارند، یکسان باشد و آموزش‌های لازم به این دانش‌آموزان داده شود. با این حال یکی از مهم‌ترین اهدافی که ما در این سال‌ها دنبال کردیم، گسترش پوشش تحصیلی دختران عشایری است. البته تحقق این موضوع مستلزم همکاری مسئولان دفاترعشایرهم است که برنامه‌ها و فعالیت را بر اساس شرایط فرهنگی قومی و جغرافیایی تنظیم کنند و مشخص شود برای استان‌هایشان چه گام‌هایی باید بردارند که بتوانیم روزی شاهد این قضیه باشیم که دانش‌آموزان دختر عشایری بعد از پایان پایه ششم بتوانند در مدارس متوسطه ثبت‌نام کنند. ما در این زمینه سعی کردیم تا خوابگاه مرکزی احداث کنیم، مدارس شبانه‌روزی را گسترش دادیم و وسیله رفت و‌آمد برای دختران در نظر گرفتیم. این کارها موجب شد تا ترک تحصیل دختران کاهش پیدا کند. البته ضرورت ندارد که در هر جایی مدرسه فیزیکی ایجاد کنیم چون بعضی مواقع با اختصاص وسیله رفت و آمد و ایجاد خوابگاه مرکزی می‌توانیم دانش‌آموزان را به مدرسه بیاوریم.
براساس راهکار سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، پوشش حداکثری دانش‌آموزان عشایری به‌عنوان یک مطالبه تأکید شده است، بر همین اساس طی چهار سال گذشته تعداد استان‌های میزبان دانش‌آموزان عشایری از 24 استان به 27 استان افزایش یافت که بدین صورت 20 هزار دانش‌آموز عشایری در استان‌های مختلف کشور زیر چتر حمایتی تعلیمات عشایری قرار گرفتند که در این بخش از نظر کمی 11 درصد رشد داشته‌ایم و با انتخاب هدف متعالی که بارها برآن تأکید کردیم. یعنی افزایش نرخ اشتغال به تحصیل دانش‌آموزان دختر عشایری با فعالیت‌ها و راهکار‌هایی که ارائه شد، طی چهارسال گذشته نرخ اشتغال به تحصیل دانش‌آموزان عشایری را 10درصد افزایش داده‌ایم. دانش‌آموزانی که در مدارس عشایری سیار و نیمه سیارحضور دارند نمی‌توانند از حداقل‌های بهداشتی و خدماتی که در روستاها هست استفاده کنند.اما دانش‌آموزی که مخصوصاً در مدارس نیمه‌سیار عشایری مشغول تحصیل است به‌دلیل اینکه همراه خانواده کوچ نکرده و در خوابگاه‌ها یا مدارس شبانه‌روزی اسکان پیدا کرده و یا در منازل اقوام خودشان مستقر شده‌اند، از این امکاناتی که دانش‌آموزانی که در مدارس ثابت برخوردار هستند، بهره‌مند نمی‌شوند. لذا اختصاص سرانه برابر برای همه دانش‌آموزان عشایری عدالت آموزشی نیست. در این زمینه یک راهکار جدیدی اندیشیده‌ایم که مخصوصاً دانش‌آموزان کوچ‌رو از سهمیه بیشتری در سرانه‌های دانش‌آموزی برخوردار شوند.
البته باید اشاره کنم که در این سال تحصیلی ما با چالش‌هایی در مدارس روستایی و عشایری رو‌به‌رو هستیم که متأسفانه در چهار سال گذشته چندان به آن توجهی نشده و آن این موضوع است که مدارس عشایری را از معلمان بی‌کیفیت پر کرده‌ایم. اگر اساسنامه مدارس عشایری اجرا می‌شد معلمان از لحاظ حقوقی انگیزه داشتند و تشویق می‌شدند که در مناطق سخت‌گذر مشغول تدریس شوند. بی‌کیفیت بودن نیروهای مورد استفاده و موقت بودن نیروها و همین‌طور توزیع نابرابر بدین معنا که در اکثر استان‌های کشور ابتدا کسری دبیران متوسطه اول و دوم بر طرف می‌شود، سپس هر آنچه نیرو با هر کیفیتی باقی ماند، روانه دبستان‌ها می‌شود و متأسفانه در بین این نیروهای موقت، کم‌امتیاز‌ترین معلمانی که به‌عنوان خرید خدمات، سرباز معلمان، آموزشیار نهضت سوادآموزی آموزش‌های لازم را ندیده‌اند برای مدارس عشایری در نظر گرفته می‌شود، ماده 11 اساسنامه تأمین و تربیت معلمان واجدالشرایط مورد نیاز این مدارس با توجه به پیش‌بینی سهمیه ویژه عشایر در دانشگاه فرهنگیان انجام می‌گیرد. زمانی که فوق‌العاده‌های ویژه مانند سختی کار برای معلمان مناطق فوق در نظر گرفته شود، انگیزه نیروهای توانمند برای حضور در مناطق کوهستانی و... بیشتر خواهد شد.
نکته بعدی این است که باید محتوای کتب درسی مدارس عشایری با توجه به چهارچوب برنامه درسی ملی به مفاد سند تحول بنیادین با توجه به شرایط و ویژگی‌های محلی و مقتضیات جغرافیایی و منطقه‌ای توسط سازمان پژوهش حداکثر دوسال بعد از تصویب اساسنامه متناسب‌سازی شود. یعنی در سال96 وظیفه‌ای را که قانون به آن موکول کرده اجرا می‌شد، این مایه تأسف است که ما مجبورشویم به خاطر محتوای کتب درسی نامناسب که اصلاً به ایل و قبیله و اقتضائات جغرافیایی و محلی و بومی عشایر تطابق ندارد، شاهد ترک تحصیل دانش‌آموز عشایری باشیم.
بر اساس آخرین آمار ثبت شده در آموزش و پرورش208هزار و448 دانش‌آموز در مناطق روستایی و عشایری تحصیل می کنند که 47 درصد آن را دختران تشکیل می‌دهند. اگر 566کلاس همین امروز مهیا بشود نیاز همین لحظه را برآورده می‌کند. لوازم آموزشی و کمک‌آموزشی متأسفانه خیلی کم است. ما سه هزار و 199 آبخوری و 925 سرویس بهداشتی برای مدارس عشایری نیاز داریم. سرانه‌های کتاب در مدارس عشایری بسیار پایین است و فقط شش درصد مدارس دارای کتابخانه هستند و چهل درصد فضاهای آموزشی عشایری مناسب نیستند، خواسته ما از خیرین مدرسه‌ساز این است که همان‌طور که امسال سال تجهیز، تأسیس و توسعه مدارس عشایری از طریق سازمان نوسازی اعلام شده، خواهش می‌کنیم اگر خیرین برایشان امکان دارد به‌جای ساخت سازه‌های ساختمانی با خرید کانتینرهای چرخدار و کاملاً مجهز در این امر یاری‌رسان باشند، چون این کلاس‌های پیش‌ساخته دارای پنل خورشیدی هستند و در جاهایی که اینترنت جوابگو نیست می‌توان فضای مجازی را برای دانش‌آموزان فراهم کرد و همین‌طور این اتاق‌ها اتاق استراحتی برای معلم کلاس است و همچنین به خاطر امکاناتی که دارد سرویس بهداشتی مناسبی برای دانش‌آموزان فراهم می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/336184/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باهنر: وحدت شکنی بلای مجلس است

آذری جهرمی: در صورت اعلام جهاد توسط فرماندهی کل قوا، لباس سربازی خواهم پوشید

حماس و فتح وتوی ضد فلسطینی آمریکا را محکوم کردند

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

تماشای خلیج فارس از ایستگاه فضایی

شور و شادی مردم اصفهان با اجرای سرود ای ایران در کنار زاینده رود

4 گوشه دنیا/ بزرگترین مارِ تاریخ طبیعت کشف شد

مهارت شگفت‌انگیز جانی دپ در کشیدن نقاشی

اخترشناسان پرجرم‌ترین سیاه‌چاله ستاره‌ای کهکشان راه شیری را کشف کردند

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

استقبال دامغانی‌ها از رئیس‌جمهور ساعاتی پس از زلزله

لاپید: بن‌گویر با یک توئیت یک‌کلمه‌ای اسرائیل را مضحکه دنیا کرد

روایت خبرگزاری روسی از سخنان سفیر ایران درباره پاسخ قاطع ایران به حمله تل آویو

دیدار محسن رضایی با اعضای شورای نگهبان

رئیس جمهور: «وعده صادق» اقدامی ضروری و نماد اقتدار کشور بود

پکن: با هر رفتاری که تنش را در خاورمیانه زیاد کند مخالفیم

حملات توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به رفح

آمریکا از پاسخ به استفاده از پایگاه نظامی پاکستان طفره رفت

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

گربه علاقه‌مند به موسیقی!

صحنه ای خنده دار از دزدیدن موز توسط یک میمون!

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

«سربلند میدان» برای سومین بار به بازار نشر آمد

واکنش‌های بین‌المللی به حادثه اصفهان

مقابله پدافند هوایی با چند ریزپرنده در اصفهان سوژه فضای مجازی شد

هاشمی‌طبا: اگر ریشه فساد از بالا خشک نشود، جواب گرفتن واقعاً سخت است

چرا رسانه‌های غربی وقایع امروز ایران را بزرگنمایی کردند؟

واکنش انگلیس به حادثه اصفهان: کاهش تنش‌ها ضروری است

مقامات اسرائیلی نمایش تمسخرآمیز ریزپرنده‌ها را پایان حمله به ایران اعلام کردند

واکنش فرمانده نیروی زمینی ارتش به حادثه اصفهان

واکنش جالب مردم اصفهان به هدف قرارگرفتن چند ریز پرنده‌ توسط پدافند

خشم مردم انگلیس از تداوم ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی

مسلمانان روهینگیایی در میانمار قربانی سربازگیری اجباری!

آمریکا برای کمک نظامی به آرژانتین بودجه اختصاص داد

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

اگر ترمز خودرو برید این گونه متوقفش کنید

هیچوقت کیف، موبایل و لوازم با ارزش را داخل ماشین نذارید!

نمایی زیبا از نخلستان‌های قصر شیرین

استقبال مردم استان سمنان از رئیس‌جمهور

واکنش فرمانده ارتش به امروز صبح حادثه اصفهان

کنایه سنگین آشنا به اسرائیلی‌ها: موشک یا موش کوچک؟!

امیرعبداللهیان در جلسه شورای امنیت چه گفت؟

ترک جلسه شورای امنیت توسط هیات الجزایری هنگام شروع سخنرانی نماینده رژیم صهیونیستی

فراخوان حماس برای حضور گسترده فلسطینیان در مسجد الاقصی

حزب الله تجمع نظامیان صهیونیست را در مجاورت پایگاه راهب هدف قرار داد

اجتماع یمنی‌ها در محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه