ایران پرسمان

آخرين مطالب

دیپلمات سابق: طرح بی اسرائیل همین حملات سایبری به ایران است تحلیل روز

دیپلمات سابق: طرح بی اسرائیل همین حملات سایبری به ایران است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب /متن پیش رو در انتخاب منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: « آنچه در حمله سایبری روز گذشته اتفاق افتاد، شاید قدم اولیه‌ای بود برای تحت فشار قرار دادن ایران در آستانه مذاکرات است.»
عبدالرضا فرجی‌راد دیپلمات سابق ایران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ممکن است ارتباطی میان حمله سایبری روز گذشته و بحث مذاکرات احیای برجام، عنوان کرد: «بله احتمالش بسیار زیاد است. با توجه به اینکه هم سخنگوی وزارت خارجه امریکا در زمانی که این حمله سایبری رخ داد، از او در این باره سوال کردند، گفت من پاسخ این سوال را نمی‌دهم و هم کانال 11 و 12 تلویزیون اسرائیل دیروز به نوعی اعلام کرد که این حملات ادامه خواهد یافت و طبیعتا اقدامات بیشتری هم در این رابطه ممکن است صورت گیرد.»
وی ادامه داد: «طبیعی است که وقتی آنان و به ویژه اسرائیل در چند هفته گذشته حملات لفظی خودشان را به ایران تشدید و تهدید‌های مختلفی را مطرح کردند، انتظار یک چنین اقدامات خرابکارانه‌ای وجود داشت. به زعم من می‌خواهند با این حرکات که احتمال دارد در آینده باز هم رخ دهد، ایران را تحت فشار بگذارند که پای میز مذاکره بنشیند. کما اینکه ما در گذشته مشابه چنین کارهایی را دیده‌ایم؛ گواهش هم در ماه‌های آخر جنگ ایران و عراق، کشور‌های متخاصم چنین حرکاتی با ایران انجام می‌دادند؛ از سرنگونی هواپیمای ایر‌باس یا حرکات دیگر گرفته تا اطلاعاتی که به عراقی‌ها در ارتباط با فاو دادند که منجر به قطعنامه 598 شد.»
فرجی‌راد بیان کرد: «با این تفاسیر وقتی بحث طرح B را مطرح کردند، مشخص بود که منظور‌شان جنگ مستقیم با ایران نیست چراکه وقتی می‌خواهید جنگ با کشوری مثل ایران را شروع کنید، باید یک آماده‌سازی وسیعی را از طریق دیپلماسی اول انجام دهید، یک ماه سفر‌های متعدد به کشور‌های متحد شروع شود، بعد نیروهای کشور‌های متحد بایکدیگر جمع شوند، و غیره. همچنین پیش از این هم می‌گفتند که همه گزینه‌ها روی میز است که منظورشان حمله نظامی بود اما الان هیچگونه صحبتی از این دست نمی‌شود و فقط چیزی به اسم طرح B مطرح می‌شود که به باور من همین آزار و اذیت و اختلال‌هایی است که دولت‌ها نتوانند کنترل کامل مسائل اقتصادی و حتی اجتماعی را بر عهده گیرند و در نهایت تسلیم خواسته‌های آنان شوند. بنابراین من تصور می‌کنم آنچه اتفاق افتاد، شاید قدم اولیه‌ای بود برای تحت فشار قرار دادن ایران بود.»
این تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: «آقای باقری که امروز در بروکسل است و مذاکراتی را شروع می‌کند. البته ایران درخواست کرده است که با طرف‌های دیگر مثل روس‌ها، چینی‌ها و.. مذاکرات را شروع کند که آنها نپذیرفتند و حتی همین مذاکرات با نماینده اتحادیه اروپا هم به نحوی مورد قبولشان نبوده و گفته‌اند که با مذاکرات وین بی ارتباط است. به گمان من طرف ایرانی می‌خواهد خواسته هایش را مطرح کند و بگوید که خواسته‌هایمان با دولت قبلی متفاوت است و قبل از اینکه پای مذاکره بنشینیم، این خواسته‌ها را به طرف امریکایی منتقل کنید تا امریکا هم نظراتش را اعلام کند. البته آنها برداشت و نگرانیشان این است که حرکاتی که ایران انجام می‌دهد، بیشتر وقت خریدن است برای غنی سازی بیشتر با سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌تر.»
فرجی‌راد در این رابطه افزود: «به نظر من اگر پس از مذاکرات امروز درباره مذاکرات وین، نکته خوشایندی مطرح نشود، ممکن است فشارهایشان بر ایران بیشتر شود؛ به ویژه اینکه دیروز از جانب اروپا و وزیر خارجه انگلیس، تهدید شدیم که این مهم در چند سال گذشته در نوع خود بی سابقه بود. همچنین بایدن هم دارد به اسکاتلند می‌رود که یک هماهنگی‌هایی در این رابطه بوجود بیاورد، در نتیجه فشار‌ها دارد بیشتر می‌شود.»
وی درباره اینکه حملات سایبری در ابتدا زیر‌ساخت‌های هسته‌ای ایران را هدف گرفته می‌شد اما اکنون به سمت مکان‌هایی مثل راه آهن، زندان اوین و سامانه سوخت‌گیری گرفته شده است، مطرح کرد: «همانطور که پیشتر اشاره کردم، تجربه این قبیل خرابکاری‌ها برای اینکه ایران را تحت فشار قرار دهند را قبلا داشته‌ایم. مثلا در ماه‌ها آخر جبهه‌های جنگ وقتی می‌خواستند ایران را متوقف کنند، بیشتر کمک‌های نظامی به عراق می‌کردند یا در فاو اطلاعات طرف ایرانی را به عراقی می‌دادند که باعث شد فاو دوباره توسط عراقی‌ها پس گرفته شود اما زمانی که دیدند مسئله حساس شده است و تصمیمشان را گرفته‌اند، وارد راه‌های غیر نظامی مثل سرنگونی هواپیمای ایرباس شدند. الان هم به همین شکل است و دارند وارد فاز‌های جدی‌تری می‌شوند و طبیعتا دیگر از مسائل هسته‌ای گذشته است.»
فرجی‌راد افزود: «سایت‌های هسته‌‌ای را بیشتر اسرائیلی‌ها تمرکز داشتند و صدمه زدند و احتمالا هم صهیونیست‌ها هم دنبال هستند که تحرکاتی داشته باشند اما اکنون در حال ورود به فاز‌های غیر‌هسته‌ای و زیربنایی هستند که احتمالش وجود دارد که در آینده از این خرابکاری‌ها انجام دهند.»
او در پایان تاکید کرد: «دنیای امروز، دنیای الکترونیک و سیستم‌های پیشرفته و در هم تنیده است. طبیعتا حمله همیشه آسان‌تر از دفاع است. همه کشور‌ها دارند این کار را می‌کنند اما روی ایران تمرکز شده و از سوی کشورهای غربی، اسرائیل و شاید حمله بعدی با همکاری کشور‌های عربی باشد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/336501/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

رویترز: کشورهای غربی با هدف تنش‌زدایی از طریق ترکیه به ایران پیام داده‌اند

وزیر خارجه انگلیس خطاب به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم

یکی از همراهان امیرعبداللهیان در جواب یک خبرنگار درباره حمله شب گذشته: «چه حمله‌ای؟!»

امیرعبداللهیان: به هرگونه خطای محاسباتی پاسخ می‌دهیم

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

سی‌ان‌ان: شواهدی از تخریب در پایگاه هوایی اصفهان وجود ندارد

ادعای یک نشریه انگلیسی: بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است