ایران پرسمان

آخرين مطالب

روایت یاهونیوز از اختلافات در دولت ترامپ برای بی‌ثبات کردن ایران سیاست روز

روایت یاهونیوز از اختلافات در دولت ترامپ برای بی‌ثبات کردن ایران
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فردا / پایگاه یاهونیوز روایتی از اختلاف میان پنتاگون و سیا در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ هنگام اجرای برنامه‌ای که هدفش ایجاد شکاف میان مردم ایران و حاکمیت بوده منتشر کرده است.
پایگاه یاهونیوز نوشته دونالد ترامپ در ماه‌های پایانی حضوری در کاخ سفید اجرای بخش‌های کلیدی از یک برنامه گسترده پنتاگون که هدف آن ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت ایران بوده را تأیید کرده است. 
مقام‌های سابق آمریکایی که در دولت ترامپ حضور داشته‌اند گفته‌اند این کارزار گسترده پنتاگون شامل انجام عملیات‌های خرابکارانه، پروپاگاندا و سایر عملیات‌های روانی و اطلاعاتی در ایران می‌شده است.
هدایت کارزار را واحد «عملیات‌های ویژه» در ارتش آمریکا به عهده داشته و هدف آن، لطمه زدن به اعتماد عمومی مردم ایران به حاکمیت و ایجاد احساس عدم کفایت و بی‌ثباتی نسبت به جمهوری اسلامی بوده است.
یک مقام سابق پنتاگون به یاهونیوز گفت: «این برنامه انجام اقداماتی را شامل می‌شد که قرار بود موجب شود ایرانی‌ها درباره اینکه حکومت ایران کنترل امور را در دست دارد و یا اینکه توانایی جنگیدن دارند دچار تردید شوند.»
هنگامی که جزئیات برنامه در اختیار دونالد ترامپ قرار گرفت او با حالت یأس اذعان کرد که این دولت بعد از او یعنی دولت «جو بایدن» است که باید این کارزار را اجرایی کند.
یاهونیوز در ادامه به برخی اختلاف‌ها در دولت ترامپ برای اجرای این طرح اشاره کرده است. مقام سابق پنتاگون ستاد مشترک ارتش آمریکا و سیا با این طرح مخالف بوده‌اند و در اجرای آن کارشکنی کرده‌اند.
یاهونیوز نوشته این طرح مورد نظارت کارشناسان حقوقی پنتاگون قرار داشت و یکی از موانع موجود بر سر اجرای آن، مجادله‌هایی بود که بر سر قانونی بودن آن وجود داشت. مقام سابق پنتاگون گفت بحث بر سر این بود که آیا این کارزار، مصداق «اقدام جنگی» محسوب می‌شود یا خیر. 
مقام سابق پنتاگون می‌گوید: «حقوق‌دان‌ها در پنتاگون، بر اقداماتی که ممکن بود احتمال تشدید تنش‌ها و افزایش خطر جنگ را در پی داشته باشند نیز متمرکز بودند.»
طرح توسط مقام‌های ارشد در داخل «فرماندهی عملیات‌های ویژه» و «ستاد فرماندهی مرکزی» (سنت‌کام) در ارتش آمریکا تدوین شده و مورد حمایت آنها قرار داشت. مقام‌های ارشد غیرنظامی در داخل وزارت دفاع آمریکا که وظیفه نظارت بر عملیات‌های ویژه و اطلاعاتی را به عهده داشتند نیز جزو حامیان این طرح بودند.
طبق گفته مقام‌های سابق آمریکایی، «کنث مک‌کنزی»، فرمانده سنت‌کام یکی از حامیان سرسخت اقدامات ضد ایرانی بود. مک‌کنزی در آن زمان می‌گفته که «مارک میلی»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا دائماً در روند اجرای طرح اخلال ایجاد می‌کرده و از سرعت آن می‌کاسته است.
طبق گفته مقام سابق پنتاگون، فرمانده سنت‌کام و فرمانده عملیات‌های ویژه از ستاد مشترک ارتش خشمگین بودند. او گفت: «چون احساس آنها این بود که میلی با مانع‌تراشی در اجرای این برنامه در واقع دارد دست آنها را می‌بندد و نیروهای آمریکایی را در معرض خطر قرار می‌دهد.»
یک سخنکوی مارک میلی درباره ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش به یاهونیوز گفت: «این ادعاها، کاملا نادرست هستند. بدون اینکه بخواهیم بنا به دلایل امنیتی درباره اقدامات مختلف اظهارنظر کنیم می‌گوییم که وظیفه ژنرال میلی به عنوان رئیس [ستاد مشترک ارتش] ارائه پیشنهادهای نظامی به تصمیم‌گیران غیرنظامی کشورمان است. او با بیان صریح مخاطرات و مزایای اقدام نظامی، چنین توصیه‌هایی را مطرح می‌کند. او در دولت ترامپ این کار را انجام می‌داد، الان هم دارد همین کار را می‌کند.»
این طرح، که تدوین آن سال‌ها به طول انجامید انجام عملیات‌هایی را شامل می‌شد که آماده شدن آنها برای اجرا بعد از آنکه به تأیید توسط رئیس‌جمهور رسید دست‌کم 6 ماه زمان می‌برد. به همین دلیل به ترامپ اطلاع داده شد که هیچ یک از این عملیات‌ها قرار نیست در زمانی که او رئیس دولت است انجام شود. 
طبق گفته مقام سابق پنتاگون، واکنش ترامپ به اینکه این گزینه‌ها الان دارند به او ارائه می‌شوند تنها «یأس مفرط» بود.
مقام‌های سابق آمریکا، روندهای تصمیم‌گیری در دستگاه‌های مختلف دولت ترامپ در خصوص ایران را روندهایی «آکنده از ناکارآمدی» توصیف کرده‌اند. کریستوفر میلر، که در مقطعی در دولت ترامپ سرپرست وزارت دفاع بود و قبل از آن هم در شورای امنیت ملی و پنتاگون سمت‌هایی داشت به یاهونیوز گفته که سیا و وزارت دفاع «گزینه‌های خوبی در اختیار تصمیم‌گیران و رئیس‌جمهور قرار نمی‌دادند، چون آنها فکر می‌کردند که ترامپ دیوانه است و اگر آنها پیشنهادی به او ارائه دهند او خواهد گفت آن را انجام دهید. بنابراین، آنها فکر می‌کردند که لازم است ترامپ را کنترل کنند.»
در داخل پنتاگون، سعی برخی از مقام‌های ارشد این بود که دولت ترامپ را از مسیر حمله مستقیم نظامی به ایران دور کنند. «میک مالروی»، دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه می‌گوید: «نخستین دستور جیم متیس (وزیر دفاع اسبق آمریکا) به من این بود که دنبال جنگ با ایران نیستیم.»
او گفت: «یکی از کارهایی که من برای خالی کردن فشارها از کاخ سفید پیشنهاد دادم انجام دادن کارهایی از نوع جنگ‌های نامنظم بود.» مالروی می‌گوید سازمان سیا به دلیل تخصصی که در زمینه اقدامات پنهانی داشت متحد ذاتی پنتاگون قلمداد می‌شد.
رئیس میز ایران در سیا از چند و چون روابط کاخ سفید و پنتاگون در این خصوص اطلاع داشت و می‌دانست که تلاش پنتاگون جلوگیری از درگیری‌های آشکار نظامی با ایران است. بنابراین، او در جلسات شورای امنیت ملی، پیشنهاد انجام اقداماتی از نوع تحریک به راه‌اندازی اختلافات داخلی و عملیات‌های مخفیانه پروپاگاندا محور را مطرح می‌کرد.
یاهونیوز نوشته البته مشخص نیست که آیا هیچکدام از طرح‌های سازمان سیا به ثمر رسیدند یا خیر و در صورتی که طرح‌هایی به ثمر رسیده باشند، تعداد آنها چند مورد بوده است.
مقام سابق پنتاگون به یاهونیوز گفت: «مرکز ایران در سیا عملاً هیچ کاری درباره ایران انجام نمی‌داد. وقتی می‌گویم هیچ کاری، دارم در واقع ارفاق خیلی خیلی زیادی می‌دهم.»
نارضایتی از سیا، در اوج بود. «ویکتوریا کوتس»، معاون اسبق مشاور امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: «به ما در خصوص همه این برنامه‌های تهاجمی و ظریف گزارش‌های مختلف ارائه می‌شد اما هیچ‌یک از آنها هرگز اجرایی نشدند.»
رابطه مقام‌های امنیت ملی ترامپ با مقام‌های سیا آکنده از تردید بود. مقام‌های دولت ترامپ، مکرراْ به ارزیابی‌های سیا مبنی بر اینکه ایران توانایی فوری ساخت سلاح اتمی ندارد اشکال وارد می‌کردند. 

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/345461/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

تلاقی هیجان و ترس روی پلی در آسمان

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

برای چند کار عجله کنید...

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

چه کسی می داند...

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی

سانسور گسترده رسانه‌های جهان بخاطر حفظ منافع رژیم صهیونیستی

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

یک آپارتمان مخفی در برج ایفل!

4گوشه دنیا/ خاص‌ترین خانه در ژاپن

تلاقی هیجان و ترس در پلی در آسمان

وضعیت عجیب زیرگذرها در پورتلند آمریکا

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

متقی: بعد از جنگ غزه و عملیات وعده صادق، اسرائیل مجبور شد سفارتخانه‌هایش را در کشورهای منطقه ببندد

عملیات «وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه

داوری خطاب به دولت رئیسی: کاش برای دستاوردسازی‌های کاذب، حداقل کمی عدد بیاموزید

هشدار قاهره درباره یورش زمینی رژیم صهیونیستی به رفح

کودک فلسطینی: خواب دیدم توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدم!

همبستگی با غزه مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

بورس صعودی می‌ماند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

شتر‌ها در محوطه کاخ وینسنس فرانسه

دریاچه‌ زیبای بَرم اَلوان در شهرستان بهمئی

خیاط زبردست طبیعت

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

روایتی از همکاری‌های اطلاعاتی مجاهدین با ارتش صدام

آمریکا تحریم‌هایی مرتبط با ایران اعمال کرد

وزیر کشور: 45 نماینده در مرحله دوم انتخابات راهی خانه ملت می‌شوند

در دومین روز از سفر رئیس‌جمهور به پاکستان چه‌ گذشت؟

فرمانده 26 ساله فلسطینی که عملیات‌های بسیاری در کرانه باختری علیه ارتش اسرائیل انجام داده، کیست؟

رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد

موضع جدید عربستان در رابطه با توقف تجاوز اسرائیل

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی