ایران پرسمان

آخرين مطالب

مرتضی طلایی: به جز انتصابات، انتقادات چندان جدی به دولت رئیسی وارد نیست سیاست روز

مرتضی طلایی: به جز انتصابات، انتقادات چندان جدی به دولت رئیسی وارد نیست
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / مرتضی طلایی، چهره سیاسی اصولگرا بر این باور است که نمی‌توان به دولتی که سه، چهار ماه است کارش را آغاز کرده، این انتقاد را وارد کرد که چرا برنامه بلندمدت اقتصادی‌اش را اجرا نمی کند این گونه رفتارها، فشار آوردن بدون دلیل به دولت است. انتقادات به دولت ابراهیم رییسی به ویژه از سوی نمایندگان مجلس همسو، هر چند زودهنگام است اما به باور بسیاری وظیفه نمایندگی ایجاب می کند که نمایندگان از حق قانونی خود به نفع مردم استفاده کنند.‌
مرتضی طلایی از چهره های سیاسی اصولگرا، انتقادات به دولت ابراهیم رییسی را چندان گسترده نمی داند اما در عین حال بر این باور است که انتقادات به روند انتصابات در دولت، قابل توجه بوده است.
او در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین می گوید بخشی از انتقادات به دولت ابراهیم رییسی ناشی از فضاسازی هایی است که دلایل مختلفی هم می تواند داشته باشد.
این چهره سیاسی اصولگرا تاکید دارد که همه خوشبین و امیدوار هستند مشکلات مردم حل شود.
طلایی پاسخ منتقدان به دولت رییسی را می‌دهد و می گوید دولت رییسی برخلاف نظر منتقدان برای اقتصاد کشور برنامه دارد و صرفا منتظر فراهم شدن شرایط است تا سیاست‌هایش را به اجرا درآورد. در همین راستا او حتی انتقادات به دولت را فشارآوردن بدون دلیل می‌داند. 
مشروح مصاحبه خبرگزاری خبرآنلاین با مرتضی طلایی از چهره های سیاسی اصولگرا را می‌خوانید؛
******** 
*آقای طلایی! انتقادات زودهنگام نمایندگان مجلس از دولت اصولگرای ابراهیم رییسی را چطور می بینید؟ آیا ناشی از فشار افکار عمومی است یا سهم خواهی و یا روند انتصابات ....؟
بنده انتقادات را آنقدر گسترده نمی بینم که قابل توجه باشد به هر حال ممکن است به صورت پراکنده ممکن است انتقاداتی در مورد انتصابات یا موارد این چنینی صورت بگیرد اما در ارتباط با روند کلی، انتقاد چندان جدی وجود ندارد. حجم انتقادات قابل توجه نیست. به عنوان مثال مصادیق انتقادات چند مورد است. موجی از انتقادات در مورد انتصابات به وجود آمد که بخشی از آن ناشی از فضاسازی‌ها است که انواع و اقسام خاصی از دلایل ممکن است در پشت پرده آن ها باشد.
به جز انتصابات انتقادات چندان جدی به دولت رییسی وارد نیست
در واقع اگر از این موضوع انتصابات عبور کنیم تاکنون انتقاد چندان جدی نسبت به عملکرد دولت شاهد نبودیم به بیان دیگر همه به نوعی امیدوارند و خوش بین هستند از این که سیاست های دولت منتج به نتیجه شود، مشکلات مردم هم کمتر شود در نتیجه وعده های دولت هم محقق شود. مسیری که آقای رییسی انتخاب کرده اند همین مسیر است. اخیرا هم گفته اند که باید مسائل و مشکلات اقتصادی کشور را حل کنیم اما نه با غافلگیر کردن مردم. این نشان می دهد که آقای رییسی و دولتش برای مسائل اقتصادی کشور که بزرگترین مشکل جامعه است برنامه دارد اما سعی آن بر این است که حرکتش شتابزده، عجولانه و همراه با تبعات و پیامدهای جانبی نباشد به ویژه اینکه هم دشمن از بیرون در تلاش است اقدامات مسئله آفرین ایجاد کند و شرایط کشور را بهم بریزد و هم برخی در داخل تمایل دارند اتفاقاتی رخ دهد. بنابراین دولت مدبرانه و با مدیریت در تلاش است رو به جلو حرکت کند.
رییسی هم نسبت به روند انتصابات انتقاد دارد
در مجموع باید گفت انتقاد خاصی نسبت به دولت نبوده مگر در روند انتصابات. از این رو انتظار این است سیاست هایی که دولت اتخاذ کرده است منتج به نتیجه شود. آقای رییسی هم در بخشی از اظهاراتش نشان داده که ممکن است خودشان نسبت به برخی از انتصابات، نظراتی داشته باشند که به طور طبیعی با ایماء و اشاره به آن می‌پردازند که در واقع مخاطبان این انتقادات باید متوجه این موضوع شوند که آقای رییسی نسبت به عملکرد آنها نقد دارد. افکار عمومی باید بدانند که رییس جمهور با هیچ کس، عهد اخوت نبسته است و اگر نیاز باشد یک سال نشده، تغییراتی می تواند انجام دهد و لازم نیست که زمان بگذرد. بنده نشانه های امیدوارکننده ای را از تصمیمات و صحبت‌های رییس جمهور دریافت می کنم که بیانگر اشراف به مسائل کشور و حرکت مدبرانه و عاقلانه است برای اینکه کشور از حواشی و بحران عبور کند. همه ما باید بپذیریم که کشور در یک بحران اقتصادی و به تبع آن بحران اجتماعی و فرهنگی و ... است. این واقعیتی است که نمی توان آن را انکار کنیم، این عملکردی است که از دوران گذشته به ارث رسیده است و موجب این وضعیت درکشور شده است. دولت مستقر شرایط کشور را درک کرده و بدین گونه نیست که با به گردن انداختن این و آن، فرار روبه جلو کند بلکه به دنبال حل مشکلات است.
دولت برای اقتصاد برنامه دارد
* اما به باور بسیاری دولت و رییس جمهور برای اقتصاد کشور برنامه‌ای ندارند، تحلیل شما از برنامه دولت برای مدیریت اقتصاد کشور چیست؟
بنده این را قبول ندارم که دولت برای اقتصاد کشور برنامه ای ندارد. دولت وارث یک مخروبه و ویرانه‌ای از مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از دولت یازدهم و دوازدهم است.
مردم نظام و دولت و مجلس و رهبری را یکی می‌بینند اما....
*به نظر می‌رسد این گونه اظهارات تکراری است و مردم این بهانه‌ها را از دولت نمی پذیرند ...
وقتی یک تحلیلگر بخواهد تحلیلی ارائه دهد نمی تواند مسائل گذشته و حال و آینده را از یکدیگر تفکیک کند اما اگر بخواهیم از نگاه مردم به مسائل توجه کنیم درست است نگاه مردم بدین گونه است که همه را یکی می بینند یعنی نظام و دولت و مجلس و رهبری و ... را یکی می‌بینند. حال وقتی ما بخواهیم تحلیل کنیم نمی توانیم با یک نگاه عوامانه به موضوعات بپردازیم. این واقعیت برای ما روشن است که دولت میراث دار وضعیتی است که از دولت یازدهم و دوازدهم و حتی قبل از آن، برای آن به ارث رسیده است. اصلاح و بازسازی اقتصاد یک شبه نیست بلکه خطاهای راهبردی و سیاست های پی در پی نادرستی که از دولت های گذشته رخ داده تاکنون ادامه دارد. یعنی از دوران دولت سازندگی و سایر دولت ها، سیاست ها و راهبردهای اشتباه در اقتصاد را نمی‌توان نادیده گرفت. انباشتگی این اشتباهات، روز به روز، کشور را به شرایطی رسانده که اکنون در آن قرار داریم.
دولت منتظر فراهم شدن شرایط برای اجرای سیاست‌هایش است
*به هر حال ابراهیم رییسی وعده حل مشکلات معیشتی مردم را داده است و با این شعار وارد انتخابات شد...
دولت اعلام کرده که یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت دارد. برنامه کوتاه مدت دولت، سامان بخشیدن به وضعیت موجود است مثلا در بحث بهداشت، معیشت و مسائل جاری اقتصادی کشور، راه اندازی کارخانجات ورود پیدا کردند در واقع این اقدامات به طور مقطعی می تواند حرکتی ایجاد کند. در کوتاه مدت، دولت در مسیر عبور از این شرایط و بحران، قدم بر می‌دارد. در نتیجه باید منتظر باشیم تا برنامه میان مدت و بلندمدت دولت هم اعلام شود.
رییس جمهور هم اعلام کردند ما برای اقتصاد کشور برنامه داریم اما نه بدین گونه که با غافلگیر کردن مردم، اصلاحات اقتصادی را انجام دهیم. اینها نشان می دهد که دولت برنامه برای اصلاحات اقتصادی دارد اما منتظراین است که شرایط اجرای آن سیاست‌ها را فراهم کند. اگر امروز دولت بیاید و سیاست هایش را اعلام کند طبیعی است که با مسائل جانبی مواجه شود. در حال حاضر دولت با کارشناسان متعدد جلسه می گذارد و دیدگاه های آنها را دریافت می‌کند. دولت باید واقعیت‌های موجود جامعه را از نزدیک لمس کند، نظرات و دیدگاه‌های صاحبنظران و گروه‌ها را بشنود و نظر وزرا و کابینه و دستگاه‌های اجرایی را دریافت کند تا در نتیجه همه اینها را در کنار هم بگذارد تا برنامه میان مدت و بلندمدت خود را اعلام و به آن عمل کند.
انتقادات به دولت فشار آوردن بدون دلیل است
نمی‌توان به دولتی که سه، چهار ماه است کارش را آغاز کرده، این انتقاد را وارد کرد که چرا برنامه بلندمدت اقتصادی‌اش را اجرا نمی کند. این گونه رفتارها، فشار آوردن بدون دلیل به دولت است این در حالی است که ما هم در جامعه زندگی می‌کنیم و مشکلات مردم را لمس می‌کنیم. از زبان مردم هم وضعیتی که وجود دارد را می‌پذیریم اما در مجموع روند موجود را روند درستی می بینیم. ما باید بسیار، تأمل کنیم. ما ابتدا باید بحران را پیش‌بینی کنیم بعد پیشگیری و در مرحله آخر، مقابله کنیم. در نهایت هم به ترمیم و بازسازی کردن عوارض ناشی از بحران ایجاد شده اقدام کنیم.
مدیریت وضع کنونی یک شبه ممکن نیست
ما در بحث اقتصاد، پیش بینی، پیشگیری و مقابله نکردیم و این وضعیت کنونی را شاهدیم. حال باید انصاف داشت و مدیریت کردن وضعیت کنونی دشوار است و یک شبه ممکن نیست. ممکن است به رییس جمهور بگوییم که مردم انتظار دارند حداقل قیمت کالاها و مایحتاجشان بیش از این افزایش پیدا نکند. مردم انتظار ندارند که در دولت آقای رییسی گفته شود که بروند در سامانه برای مرغ و تخم مرغ ثبت نام کنند. اینها خواسته ها و انتظارات درست مردم و حق آنها است. وظیفه همه ما و دلسوزان کشور این است که به مردم آگاهی بدهند تا آنها همراه ما باشند و کمک کنند تا کشور از این شرایط، عبور کند. نمونه از این همراهی مردم در اصفهان بود که اجتماع بی‌سابقه‌ای را در آنجا شاهد بودیم. شاید برای اولین بار در 40 سال گذشته بود که شاهد یک تجمع اعتراضی اما در عین حال بدون هیچ حرکت اشتباه و خطایی بودیم. این یک اتفاق بی نظیر در اصفهان بود که پیام‌های بسیاری دارد. مردم هم خواسته هایشان را مطرح می کنند و هم همراهی.
مجلس و دولت با یکدیگر اختلافی ندارند بلکه ...
*تا چند ماه گذشته، بارها این موضوع مطرح می‌شد که دولت و مجلس همسو هستند و اختلافی با یکدیگر ندارند اما در حال حاضر اختلافات عمیقی بین دولت و مجلس رخ داده، این اختلافات را می‌پذیرید؟
ابتدا باید همسویی را تعریف کنیم. مگر در مجلس قبلی این بحث مطرح نمی شد که دولت و مجلس با یکدیگر همسو هستند اما آنچه در عمل شاهد بودیم در بسیاری از موارد خلاف این موضوع را دیدیم. یک زمانی است که مجلس می‌خواهد از حق قانونی خودش استفاده کند و به وظیفه قانونی اش عمل کند در عین حال دولت هم می خواهد وظیفه قانونی خودش را انجام دهد. در حال حاضر نیز همین وضعیت حاکم است وقتی می گوییم همسویی دولت و مجلس، بدین معنا نیست نماینده مجلسی که باید حرف مردم را مطرح کند، بیاید حرف دولت را بزند. طبیعی است که نماینده مجلس، حرف مردم را باید مطرح کند.
همانطور که شاهد بودیم مجلس به وزیر پیشنهادی دولت رأی نداد، این به معنای اختلاف دولت و مجلس نیست. این به معنای استفاده مجلس از حق قانونی خودش است. ما مجلس و دولت را روبروی هم و جداگانه از هم نمی بینیم بلکه همسو و همگرای یکدیگر در راستای حل مشکلات مردم و کشور می بینیم. بنابراین مجلس باید وظایف قانونی خود را انجام دهد دولت نیز همین کار را باید انجام دهد. وجود این تعارضات نه تنها بد نیست بلکه می‌تواند مفید به فایده باشد مشروط بر اینکه به منازعه و مجادله کشیده نشود طرفین هم اجازه ندهند فرصت طلبان از این تعارض و تضارب آراء، سوءاستفاده شخصی کنند. دولت در مورد رأی نیاوردن وزیر آموزش و پرورش یک کلمه هم حرف نزد بلکه وزیر دیگری پیشنهاد کرد. این به معنای همسو بودن است. اگر دولت، مردم را علیه مجلس تحریک می‌کرد این معنای تقابل مجلس و دولت بود. اما دولت رییسی، نظر دولت مجلس را می‌پذیرد که به معنای همسویی و همگرایی دولت و مجلس با حفظ جایگاه حقوقی طرفین در انجام تعهدات و و وظایفشان در قبال کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/346598/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

وقتی حیوان خانگی ات یک گاو باشد!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

رنگرزی سنتی به سبک مدرن و خلاقانه

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

ورود «مهمان سرزده» به کتابفروشی‌ها/یک‌قصه تصویری برای کودکان

عباس‌زاده: تاریخ رژیم صهیونیستی به دو مقطع قبل و بعد از حمله تلافی‌جویانه ایران تقسیم شده است

دستورات رئیس جمهور در نشست پیگیری موضوعات ویژه استان سمنان

چین: امیدواریم آمریکا خودبرتربینی را کنار بگذارد

نتانیاهو از ترس بازداشت دست به دامن انگلیس و آلمان شد

حمله حزب‌الله لبنان به چند پایگاه صهیونیستی

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

یکی از ظریف ترین منبت کاری و کنده کاری روی چوب

غذا دادن غواص به کوسه گرسنه!

آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل در امارات

فرانسه: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپادهای ایران رهگیری کردیم

آژانس اتمی: آسیبی به سایت‌های هسته‌ای ایران وارد نشده است

شروع طولانی‌ترین انتخابات جهان در هند

نتانیاهو: اگر اختلافات را کنار نگذاریم از درون فرو می‌پاشیم

پایان یکه تازی اردوغان؟

تفال/ من که باشم که بر آن خاطر عاطر گذرم

تقویم تاریخ/ رحلت معلم قرآن، استاد "محمدتقی شریعتی"

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

داستانک/ شنوایی کم

فارس: با بلوف رسانه ای رو به رو هستیم

ایسنا نوشت: حمله خیالی بزرگ به ایران!

توضیح ارشد نظامی ارتش در مورد شنیده شدن صدای شدید در اصفهان

شورای عالی امنیت ملی، وقوع هرگونه هجوم خارجی را تکذیب کرد

مقام ایرانی وقوع «حمله» در ایران را رد کرد

رفع محدودیت‌های پروازی در فرودگاه‌های کشور

بلوف حمله به ایران؛‌ کوه تهدیدات اسرائیل موش زایید

المیادین: هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است

آخرین وضعیت سامانه‌های پدافندی و مراکز حساس نظامی و امنیتی در کشور

برقراری امنیت کامل در تاسیسات هسته‌ای اصفهان

منابع آگاه: تاسیسات هسته‌ای اصفهان در امنیت کامل قرار دارد

شورای عالی امنیت ملی جلسه اضطراری تشکیل داد؟

روایت یک رسانه درباره انفجارها در آسمان اصفهان و تبریز

آمریکا قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد

پروازهای مهرآباد و برخی دیگر از فرودگاه‌های کشور تعلیق شد؛ باطل شدن پروازها تا 10 صبح

منشا صدای انفجار در تبریز، شلیک پدافند بوده است

انهدام ریزپرنده‌ها؛ شرایط در اصفهان عادی است

تسنیم: هیچ گزارشی از انفجار بزرگ یا موشک در اصفهان گزارش نشده است

شنیده شدن صدای چندین انفجار در اصفهان

المیادین: 5 هدف از سوی پدافند هوایی اصفهان رهگیری شده است

مرغ ارزان شد

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

جزئیات دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل

حماس: مواضع بایدن متناقض است

نماینده روسیه در شورای امنیت: آمریکا با هر قطعنامه آتش بس در غزه مخالفت کرده است